Προς το περιεχόμενο

Απο αυριο 2/6/07 ζωνες και κρανη γιατι......

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Συμφωνω.κατα την γνωμη μου η ζωνη επρεπε να ειναι 1000ε και το κοκκινο τουλαχιστον 5000ε. να δουμε μετα αν θα την ξεχναγε κανενας.

Γι'αυτο να μην ξεχασει ο πατερας σου την ζωνη.

Βρε αγόρι φιλικά στο λέω. (συγνώμη κιόλας για το ''αγόρι μου'')

Μήπως έχεις λίγο ακραίες αντιλήψεις. Τέτοιο πείσμα και διάθεση επιβολής ούτε ο Στυλιανός Παττακός δεν είχε……

• Απαντ. 650
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Βρε αγόρι φιλικά στο λέω. (συγνώμη κιόλας για το ''αγόρι μου'')

Μήπως έχεις λίγο ακραίες αντιλήψεις. Τέτοιο πείσμα και διάθεση επιβολής ούτε ο Στυλιανός Παττακός δεν είχε……

Ξερεις ποσες φορες καθε μερα ευχομαι αντι για λογιστης να ημουν τροχονομος?

Εκνευριζομαι αφανταστα με οσους κανουν οτι γουσταρουν στον δρομο και εχω γλιτωσει τουλαχιστον 6-7 τροχαια που σιγουρα θα χτυπαγα ασχημα (2 στοπ, 2-3 κοκκινα και 2 φορες στην Αγιου Δημητριου, οπου καποιοι πανε αναποδα στο υψος που ειναι μονοδρομος). Καποια στιγμη δεν θα εχω την τυχη να τους δω τελευταια στιγμη. Ναι, αυτους αν ηταν στο χερι μου θα τους εστελνα σε στρατοπεδο συγκεντρωσεως, οποτε η συγκριση με τον Παττακο στο συγκεκριμενο θεμα ειναι μαλλον αληθης. Α, και 2-3 απο αυτους ειχαν μεσα τα παιδια τους (στην μια περιπτωση δε, το παιδακι ορθιο αναμεσα στον μπαμπα και την μαμα.τρομαρα τους.)

Δημοσ.
Συμφωνω.κατα την γνωμη μου η ζωνη επρεπε να ειναι 1000ε και το κοκκινο τουλαχιστον 5000ε. να δουμε μετα αν θα την ξεχναγε κανενας.

Γι'αυτο να μην ξεχασει ο πατερας σου την ζωνη.

Ναι, δεν χρειαζεται να παει τοσο ,ειδικα αυτην την περιοδο που μας εχουν πνιξει τα δανεια, για να το καταλαβει.Μονο που δεν μου εξηγεις γιατι με την ιδια λογικη δεν φορανε κρανη και προστατευτικες στολες οι πεζοι, που στο κατω κατω ειναι και πιο ευαλωτοι ή γιατι δεν εχουν γινει ακομη το καπνισμα και η παχυσαρκια κακουργηματα.Δεν ειναι δηλαδη πιο λογικο να παραμεινει ως εχει το προστιμο και να το κοπανανε πιο συχνα δηλαδη ; Μαλλον δεν μας φτανει το μαρκετινγκ σε τετοιες αυτονοητες λυσεις προστιμων, εγω λεω στην επομενη αυξηση να φερουμε και την Βισση να τραγουδισει στο Συνταγμα.

γιατί να ξεχάσει; γιατί πολύ απλά δεν την φοράει.

αν μπω σε ταξί και δεν φορέσω ζώνη νιώθω ότι κάτι λείπει, τόσο πολύ την έχω συνηθίσει. την έχω φορέσει βλακωδώς ενώ πρέπει να ξανακατέβω για να κλείσω τη γκαραζόπορτα.

Εσυ εισαι εσυ, εγω ειμαι εγω και κατα πασα πιθανοτητα ειμαστε και στην ιδια γενια.Ενας 61 ετων ανθρωπος ειναι μια αλλη υποθεση, αυτος μεγαλωσε σ'εναν κοσμο οπου η ζωνη ηταν με ολη την σημασια της λεξεως προαιρετικη και ανεπτυξε την κακη συνηθεια να μην την φοραει μεχρι πριν απο δεκα χρονια σχεδον ποτε.Αναμεσα σ'αυτον και πολλοι καγκουρες σημερινοι καθηγητες πανεπιστημιου ,δικαστες και αρχονταιοι γενικοτερα ειχαν την ιδια κακια συνηθεια χωρις να τους στιγματιζει κανεις, σαν την πρεζα ενα πραμα στην Αμερικη πριν γινει παρανομη.

Σε αυτο που ειπες. Εννοεις φυσικα οτι σταματαει βγαζει ζωνη, κανει αυτο που θελει και μετα ξαναφευγει στο δρομο χωρις ζωνη. Αυτο δεν εννοεις?

Ναι .

Neurotic_Fest το κακο δε θελει πολυ για να γινει. Αν (χτυπα ξυλο) ο πατερας σου οδηγα σωστα και ο αλλος απο το απεναντι ρευμα ξεφυγει και τον χτυπησει τι θα ηθελες να λετε? 30 χρονια οδηγουσε, πως εγινε αυτο ή παλι καλα που φορουσε ζωνη?

Το κρανος και η ζωνη ειναι για να προστατεψουν τον οδηγο και τους επιβατες απο πιθανο ατυχημα, ειτε απο δικη μας αιτια, ειτε απο φταιξιμο καποιου αλλου. Αν δε το βαλουμε αυτο στο μυαλο μας, τα θανατηφορα τροχαια θα συνεχιζουν να ειναι μια τραγικη πραγματικοτητα.

Καλα κανουν και ειναι υψηλα τα προστιμα. Αφου απο την δικη μας παιδεια δε εχουμε μαθει να εκτιμαμε την ζωη μας και των αλλων, ας το κανουμε τουλαχιστον απο φοβο μη χασουμε τα (προφανως πιο) πολυτιμα υλικα αγαθα μας.

Μα δεν εχω να διαφωνησω σε κατι, μονο στο μετρο, μπορει να συμφωνεις με το υψος αλλα δεν παυει να ειναι ενα ποσο που κανενα σοβαρο κρατος δεν θα εβαζε αν οντως ηθελε να το εφαρμοσει και οχι απλα να γονατισει οικονομικα τους κακομοιρηδες που θα πεσουν πανω σε διατεταγμενη υπηρεσια.Φανταστειτε τωρα τροχονομο να κοβει κλησεις για ζωνη σε καμια προσφυγογειτονια, στην Κοκκινια ας πουμε, εγω δεν μπορω να το φανταστω.

Δημοσ.
ναι γιατι εσεις που εξισωνετε το κοκκινο με την ζωνη ειστε ολοσωστοι. και ξαναρωταω σ'αυτον τον φαυλο κυκλο που εχουμε αρχισει ο πατερας μου που σαραντα χρονια τωρα εχει χτυπησει μονο με μια αγελαδα στον εβρο επειδη ετρεχε κατ'εντολην ανωτερου του οταν ηταν φανταρος γιατι πρεπει να φαει 350 ευρω κληση αν ξεχασει σ'ενα σταματα ξεκινα να βαλει ζωνη ; ειναι ισορροπημενη ποινη αυτο το πραμα ; που ζειτε ωρε ?αδερφια? ;;;

Θα πω την άποψη μου για τη ζώνη απλά αν και ξέρω ότι θα με κατηγορήσετε

για κυνισμό .

Δεν με νοιάζει αν κάποιος που κατ' επιλογή του δεν φοράει ζώνη σκοτωθεί.

Δεν θέλω όμως να στοιχίζει η νοσηλεία του χρήματα τα οποία θα δώσει το

δικό μου ασφαλιστικό ταμείο , και δεν θέλω να απασχολεί το νοσοκομείο στο

οποίο το προσωπικό δεν επαρκεί για να λειτουργήσει .

Δεν θέλω αυτός που δεν φορούσε ζώνη να χρειαστεί το ασθενοφόρο που

χρειάζομαι εγώ γιατί έπαθα καρδιακή προσβολή.

Δεν θέλω να πάρει τις φιάλες αίμα που χρειάζομαι για την εγχείρηση μου.

Ας βρεί ένα άλλο τρόπο να αυτοκτονήσει . Κάποιο τρόπο που δεν θα έχει

την παραμικρή δυσάρεστη συνέπεια για μένα.

Ναι είμαι παρτάκιας . Σιγά μην νοιαστώ γι αυτόν που δεν σκέφτεται την ζωή του.

Δημοσ.
Ναι, δεν χρειαζεται να παει τοσο ,ειδικα αυτην την περιοδο που μας εχουν πνιξει τα δανεια, για να το καταλαβει.Μονο που δεν μου εξηγεις γιατι με την ιδια λογικη δεν φορανε κρανη και προστατευτικες στολες οι πεζοι, που στο κατω κατω ειναι και πιο ευαλωτοι ή γιατι δεν εχουν γινει ακομη το καπνισμα και η παχυσαρκια κακουργηματα.Δεν ειναι δηλαδη πιο λογικο να παραμεινει ως εχει το προστιμο και να το κοπανανε πιο συχνα δηλαδη ; Μαλλον δεν μας φτανει το μαρκετινγκ σε τετοιες αυτονοητες λυσεις προστιμων, εγω λεω στην επομενη αυξηση να φερουμε και την Βισση να τραγουδισει στο Συνταγμα.

Τι προστατευτικη στολη θα σε σωσει αν εισαι πεζος και σε χτυπησει αμαξι?

Το καπνισμα σε λιγα χρονια θα απαγορευτει σε ολους τους δημοσιους χωρους(ακομα και στους δρομους) λογικα επειδη υπαρχουν και οι παθητικοι καπνιστες.

Πες μου εναν τροπο που η παχυσαρκια καποιου μπορει να κανει κακο σε σενα? Να σε πατησει?

Δεν με νοιαζει φιλε μου αν θα σκοτωθει αυτος που δεν φοραει ζωνη(απο την στιγμη που δεν νοιαζεται ο ιδιος για τον εαυτο του). Με νοιαζει οτι θα τον εχω κριμα στον λαιμο μου, ακομα και αν δεν εφταιγα εγω.

Δημοσ.
Neurotic_Fest το κακο δε θελει πολυ για να γινει. Αν (χτυπα ξυλο) ο πατερας σου οδηγα σωστα και ο αλλος απο το απεναντι ρευμα ξεφυγει και τον χτυπησει τι θα ηθελες να λετε? 30 χρονια οδηγουσε, πως εγινε αυτο ή παλι καλα που φορουσε ζωνη?

Σου παραθετω την πιθανοτητα αυτη του asmilon αν που πεις οτι ειναι απλα μια πιθανοτητα τοτε ελεος. Μια πιθανοτητα προσπαθουμε να αποφυγουμε ολοι, να φυγουν ανθρωπινες ζωες. Τελικα το μονο που σε ποναει ειναι οτι καποιος θα πληρωσει ενα μεγαλο ποσο και οχι οτι αυτος μπορει με την συμπεριφορα μπορει να σκοτωσει καποιν. Σταματω εδω γιατι εσυ προτιμας να πληρωσεις το νοσοκομειο απο εναν τροχονομο

Δημοσ.
Τι προστατευτικη στολη θα σε σωσει αν εισαι πεζος και σε χτυπησει αμαξι?

Η ιδια που εχει σωσει οδηγους μοτοσυκλετας απο βεβαιο θανατο σε ταχυτητες που ισως δεν φανταζεσαι.Αλλα αν παω παλι με τα νερα σου τοτε δεν χρειαζεται και το κρανος.

Το καπνισμα σε λιγα χρονια θα απαγορευτει σε ολους τους δημοσιους χωρους(ακομα και στους δρομους) λογικα επειδη υπαρχουν και οι παθητικοι καπνιστες.

Εχει αρχισει και θ'απαγορευτει στο μελλον, εδω τουλαχιστον ειχαμε την κοινη λογικη να βαλουμε ενα χρονοδιαγραμμα, εστω και αν δεν εχει αποφασιστει τιποτε ακομη μεχρι το τελος θα υπαρχουν καποια σταδια προσαρμογης σιγουρα.Αλλα γιατι να μην το απαγορεψουμε και σε ιδιωτικους χωρους, σκεψου τους πορους που καταναλωνει απο ενα συστημα υγειας ενα καπνιστης μονο απο αυτην την συνηθεια, χωρια την οικογενεια του που θα πρεπει ν'αντιμετωπιζει πιθανον στο μελλον τον αργο θανατο του αγαπημενου της.Εκτος τον αλλων εχουμε πληθυνει υπερβολικα σ'αυτην την γη και ο καπνος καταλαμβανει πολυτιμες εκτασεις καλλιεργειας λογω μεγαλης ζητησης.

Πες μου εναν τροπο που η παχυσαρκια καποιου μπορει να κανει κακο σε σενα? Να σε πατησει?

Η παχυσαρκια αν μπορει να μου κανει κακο ; Πρεπει να ερθεις στο χωριο μου να δεις ξαδερφο της μανας μου 180 κιλα να οδηγει το αγροτικο μας, ενα θα σου πω αναπνεει και ακουγεται η κορνα.Αληθεια πιο αμεσα εσενα η μη χρηση ζωνης απο τον αλλο πως θα σου κανει κακο, μεσω εκτοξευσεως ; Τα περι ποινικων ευθυνων , τι ευθυνων δηλαδη το πολυ 24 μηνες να φας μ'αναστολη γι'απλη αμελεια, εγω τα θεωρω πολυ προχωρημενα παντως.All in good time my friend, all in good time.

Δημοσ.
Καποιοι απο εμας θα κανουν καποια βλακωδη παραβαση και θα πληρωσουν .

Καποιοι αλλοι επιμενουν βλακωδως να μιλανε για ελευθεριες του πολιτη και να προσπαθουν να μας πεισουν οτι το κρανος και η ζωνη ειναι κατι αναλογο του "Ψωμι, Παιδεια, Ελευθερια". Α και κατι αλλο αγαπητε. οταν χειριζεσαι ενα μηχανημα που ζυγιζει πανω απο 1 τονο και τρεχει με τοσα χλμ/ωρα ΔΕΝ πρεπει να κανεις ουτε μια βλακωδη παραβαση, οποτε αν περασω αφηρημενος καποιο κοκκινο τοτε να μου κοψουν το κωλο τοσο ασχημα ωστε να μην σκεφτομαι τα δικα μου καθως οδηγω. Η οδηγηση ειναι ευθυνη, δεν ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του καθενος.

λοιπον για ξεκαθαριστει λιγο το πραμα στα κεφαλακια μερικων, δεν παιρνω τις ακραιες περιπτωσεις , δηλαδη πιο λιανα , δεν υπερασπιζομαι τον μεθυσμενο οδηγο-φονια, ουτε τον γκαζοφονια.

μιλαω για συγκεκρυμενες περιπτωσεις οπως, π.χ μερικοι εξυπνοι απο δω περα οι οποιοι ειναι υπερ του μετρου, πεταχθηκαν κ ειπαν να παει το κοκκινο 10.000ε , ενω σε αλλο ποστ λεγαν οτι μια φορα στη ζωη τους περασαν κοκκινο ή στοπ απο λαθος.

για αυτες τις περιπτωσεις μιλαω,

δηλαδη πανω στην κινηση να περασεις κοκκινο καταλαθος αμεσως μετα την εναλλαγη του πορτοκαλι, κ να σου ερθει το 700αρι φινα.

γιατι κυριοι ,, (κ ζωα) μη μου πειτε οτι σε ολη σας τη ζωη εισασταν υποδειγμα οδηγου ;

να σας φερω αλλο παραδειγμα ,

ενα παλικαρι γνωστος μου , δουλευει delivery μερα νυχτα διοτι βοηθαει την οικογενεια του, κ τον πιασανε για κρανος κ για στοπ, κ αναγκαζετε να πληρωσει τωρα κοντα 1000ε για μια ατυχη στιγμη + οτι του πηραν το διπλωμα οποτε δεν μπορει να δουλεψει για να ξεπληρωσει.

πιστευετε οτι ειναι δικαιο ;

παντως θα ηθελα να δω το κλαψουρισμα μερικων απο δω σε λιγο καιρο .

α και για την ιστορια, 1 βδομαδα εφαρμογης του μετρου κ υπαρχουν εσοδα 565.000ε .

δε λεω οτι ειμαι καθετος στις αυξησεις των προστιμων, απλα διαφωνω σε αυτο το υπερογκο υψος των νεων προστιμων.

1 λαθος να κανει καποιος, θα πρεπει να μεινει 1 μηνα νηστικη η οικογενεια.

Δημοσ.

Αν ομως τον φιλο σου τον χτυπαγε ενας καταλαθος λογο του στοπ που δεν σταματισε και με το κρανος που δεν φοραγε και εχανε την ζωη του να δω τι θα ελεγες.

I rest my case

Δημοσ.
Αν ομως τον φιλο σου τον χτυπαγε ενας καταλαθος λογο του στοπ που δεν σταματισε και με το κρανος που δεν φοραγε και εχανε την ζωη του να δω τι θα ελεγες.

I rest my case

γιατι τα παιρνετε τις μετρητοις ολα ; ειπα οτι πηγαινε με 200 στο στοπ ?

το παιδι σταματησε , απλα επειδη οι ροδες τσουλαγανε ακομα, του το φορτωσανε κ αυτο.

Δημοσ.
γιατι τα παιρνετε τις μετρητοις ολα ; ειπα οτι πηγαινε με 200 στο στοπ ?

το παιδι σταματησε , απλα επειδη οι ροδες τσουλαγανε ακομα, του το φορτωσανε κ αυτο.

ΛΟΛΟΛΟΛΟΛΟΛΟΛΟΛ καλα αυτο και αν ηταν κορυφαιο.

Που πηγαιναν οι ροδες δλδ, ποιο μπροστα απο το παιδι και το παιδι ηταν στο στοπ μετα και αυτος ακολουθησε λολ. Καλα κοιτα αμα τον γραψανε ενω ηταν πανω στο στοπ και πηγαινε με 2km την ωρα ενταξη τοτε οι μπατσοι ηταν για τον π&^$. Αλλα και παλι δεν ειχε κρανος. Γιατι τον γραψανε για στοπ ενο σταματισε δεν μπορω να στο εξηγησω εγω αλλα ο μ&%^$ ο μπατσος.

Δημοσ.
σου εχω εγω μια εξηγηση. ειναι γλυκα τα λεφτα .

Δεν απαντισες ομως το αμα παθαινε τπτ ο φιλος σου λογο κρανους τι θα ηθελες να ειχε γινει απο τα δυο?Και επαναλαμβανω για τελευταια και πολοστη φορα αν δεν εφταιγε αυτος για το ατυχημα.

Δημοσ.

εχουνε να δούνε πολλά τα μάτια μας και να ακούσουνε τα αυτιά μας με τέτοια νέα πρόστιμα.

είμαι υπέρμαχος του κράνους και της ζώνης, αλλά διαφωνώ με την επιβολή τους. με αυτή την λογική θα έπρεπε να είχανε καταργήσει τελείως τις μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα να είχανε μέχρι 40 ίππους και 120 χλμ τελική. εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς πως το όλο σκηνικό των μέσων μεταφοράς είναι στημένο για να μας τα παίρνουνε.

θεωρώ γελοίο να επιβάλλεται η χρήση κράνους από το κράτος και να κυκλοφορούν νόμιμα οδηγοί με κράνη "κατσαρόλες" που ουσιαστικά προστατεύουνε όσο μια σκισμένη καπότα.

θεωρώ γελοίο να επιβάλλεται η χρήση κράνους από το κράτος και να μην επιβάλλεται και η χρήση ειδικής προστατευτικής ένδυσης, η οποία παρεπιπτόντως γλυτώνει πολλά περισσότερα νοσήλεια απ'οτι το κράνος, για να μασήσω και λίγο την καραμέλα πολλών εδώ μέσα.

θεωρώ γελοίο να έχουν βγεί 1000 αστυνομικοί για ελέγχους, και την ίδια στιγμή στα κτεο να πέφτει το λάδωμα του αιώνα για να περάσουν το έλεγχο πραγματικά επικύνδινα οχήματα.

με τις υγείες μας.

Δημοσ.
Δεν απαντισες ομως το αμα παθαινε τπτ ο φιλος σου λογο κρανους τι θα ηθελες να ειχε γινει απο τα δυο?Και επαναλαμβανω για τελευταια και πολοστη φορα αν δεν εφταιγε αυτος για το ατυχημα.

καλα κ αμα η γιαγια μου ειχε καρουλια,,,

ναι το ξερω ηταν λαθος, αλλα δε ειναι δικαιολογια, να δουλευει 2 μηνες χωρις να τρωει τιποτα για να τα ξεπληρωσει. αν καταφερει κ βρει δουλεια αφου πλεον δεν εχει διπλωμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...