Προς το περιεχόμενο

Απο αυριο 2/6/07 ζωνες και κρανη γιατι......

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καποιοι απο εμας θα κανουν καποια βλακωδη παραβαση και θα πληρωσουν .

Καποιοι αλλοι επιμενουν βλακωδως να μιλανε για ελευθεριες του πολιτη και να προσπαθουν να μας πεισουν οτι το κρανος και η ζωνη ειναι κατι αναλογο του "Ψωμι, Παιδεια, Ελευθερια". Α και κατι αλλο αγαπητε. οταν χειριζεσαι ενα μηχανημα που ζυγιζει πανω απο 1 τονο και τρεχει με τοσα χλμ/ωρα ΔΕΝ πρεπει να κανεις ουτε μια βλακωδη παραβαση, οποτε αν περασω αφηρημενος καποιο κοκκινο τοτε να μου κοψουν το κωλο τοσο ασχημα ωστε να μην σκεφτομαι τα δικα μου καθως οδηγω. Η οδηγηση ειναι ευθυνη, δεν ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του καθενος.

Φίλε μου ελπίζω να έρθεις σύντομα σε ένα στάδιο ωρίμανσης που δεν θα είσαι τόσο απόλυτος και σκληρός.

Φιλικά

• Απαντ. 650
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αν είναι "κατά λάθος" να περάσει το κόκκινο και "κατά λάθος" να με αφήσει εμένα παράλυτο ,να τον πιάσει ο σερίφης που λες και να τον ξεσκίσει !

Τι θα πει κατά λάθος ; Το λάθος είναι λάθος και τα λάθη πλερώνονται !

Αμφισβητώ την αγαθή τους πρόθεση (σιγά μην θέλουν να με προστατέψουν ),

αλλά από εκεί και πέρα δεν νιώθω μεγαλύτερη συμπάθεια για όλους τους "Σουμάχερ" γύρω μου από όλους τους "σερίφηδες" .

Το σωστό από το λάθος μπορούν να το ξεχωρίσουν όλοι . Το αν περνάς με κόκκινο ή παραβιάζεις το stop δεν έχει να κάνει με οδηγική παιδεία έχει να κάνει με εγκληματική συμπεριφορά .

Και εν πάσει περιπτώσει : όπου δεν πίπτει λόγος να πίπτει ράβδος .

Τα υπόλοιπα περί οικονομικών θεμάτων , ομολόγων, μακριχέριδων κλπ είναι σωστά αλλά είναι "άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε ".

Καλώς ή κακός το πρόστιμο είναι ΤΟΟΟΟΟΣΟ . Αν δεν κάνει παράβαση δεν πληρώνεις .

ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ ΑΠΛΑ.

Δεν κινδυνεύουν πάντα ανθρώπινες ζωές αν περάσεις με πορτοκαλοκόκκινο. Υπάρχει χρονική υστέρηση στους συματοδότες. Είναι υπολογισμένα. Ειδικά αν πας τρενάκι κανένα πρόβλημα. Πες ότι πέρασε νταλίκα.

Ισα ίσα που βοηθά την αποσυμφόρηση.

Πρόσεξε μιλώ για ειδικές περιπτώσεις που συνήθως την στήνουν οι μπάτσοι για να στείλουν τα δωράκια στον διοικητή τους, και να πουν ότι κάναμε καλή δουλίτσα.

Δημοσ.
Φίλε μου ελπίζω να έρθεις σύντομα σε ένα στάδιο ωρίμανσης που δεν θα είσαι τόσο απόλυτος και σκληρός.

Φιλικά

Αν μαζι με την ωριμανση αποκτησω και αντιληψεις του στυλ "δεν εχω πυροσβεστηρα επειδη κανει θορυβο" ή "περναω κοκκινα τα βραδια αλλα ελεγχω πρωτα" (αληθεια ξερεις ποσα μηχανακια πεταγονται ξαφνικα και δεν εχουν και φωτα?) τοτε επιτρεψε μου να παραμεινω ανωριμος και να οδηγω προσεκτικα, με σεβασμο σε οποιον εχει προτεραιοτητα.

Φιλικα παντα.

Δημοσ.

η λέξη παντα στη φράση :

δεν κινδυνεύουν πάντα ανθρώπινες ζωές αν περάσεις με πορτοκαλοκόκκινο.

τα λέει όλα.

ακόμα και αν το ατύχημα έχει πιθανότητα 1/1000 δεν θα ήθελε νομίζω κανείς να την επιβεβαιώσει .

η χρονική υστέρηση υπάρχει για λόγους ασφαλείας και όχι για να παίζει ο καθένας το "προλαβαίνω - δεν προλαβαίνω "

και να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου .

ο κοκ προβλέπει ότι αν πλησιάζεις σε σηματοδότη και γίνει κόκκινος και δεν

προλαβαίνεις να σταματήσεις ,περνάς . αλλά είναι ειδική περίπτωση δηλαδή η εξαίρεση και όχι ο κανόνας .

θα έχετε παρατηρήσει οδηγούς , κυρίως ταξιτζήδες , που γνωρίζουν την σειρά των φαναριών σε συγκεκριμένες διασταυρώσεις και ξεκινούν πριν ακόμα ανάψει πράσινο . (άλλοι έξυπνοι αυτοί !).

φαντάσου έναν τέτοιο από τη μία και από την άλλη έναν που θεωρεί ότι μπορεί να περάσει με "βαθύ πορτοκαλι " !

τέτοιοι είμαστε ! θεωρούμε την βλακεία μαγκιά και την νομιμότητα καταναγκασμό και βλακεία !

Δημοσ.
snip (αληθεια ξερεις ποσα μηχανακια πεταγονται ξαφνικα και δεν εχουν και φωτα?) snip.

Φιλικα παντα.

Εδω εισαι fault.

Αλοιμονο δηλαδη αν κανουμε και τον μαλακα που οδηγαει φωναζοντας ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΜΕ, ηρωα.

Δημοσ.
+ 100 απο μενα φιλε

ηθελα να βλεπα τα μουτρα του καθενος εδω περα που ειναι υπερ του μετρου, οταν καταλαθος κανει καποια βλακωδη παραβαση , κ του σκισει το κ*λο ο καθε σεριφης εδω περα

Προτιμω να μου σκισει το κ&^λο οπως λες παρα να σκοτωσω ανθρωπο.

Και δεν υπαρχουν βλακωδη παραβασεις ή εισαι απροσεχτος ή δεν εισαι. Απο εκει και περα αν εχεις δει τα σηματα οτι κανεις ειναι συνειδητα.

Δημοσ.

ναι γιατι εσεις που εξισωνετε το κοκκινο με την ζωνη ειστε ολοσωστοι. και ξαναρωταω σ'αυτον τον φαυλο κυκλο που εχουμε αρχισει ο πατερας μου που σαραντα χρονια τωρα εχει χτυπησει μονο με μια αγελαδα στον εβρο επειδη ετρεχε κατ'εντολην ανωτερου του οταν ηταν φανταρος γιατι πρεπει να φαει 350 ευρω κληση αν ξεχασει σ'ενα σταματα ξεκινα να βαλει ζωνη ; ειναι ισορροπημενη ποινη αυτο το πραμα ; που ζειτε ωρε ?αδερφια? ;;;

Δημοσ.
Εδω εισαι fault.

Αλοιμονο δηλαδη αν κανουμε και τον μαλακα που οδηγαει φωναζοντας ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΜΕ, ηρωα.

Δεν εννοουσα αυτο. Αλλα επειδη ειναι παρανομοι και μαλακες, δεν σημαινει οτι θα ηθελα να τους εχω βαρος στην συνειδηση μου ετσι και σκοτωσω κανεναν τους. Πρεπει να υπολογιζουμε και τους αλλους που παρανομουν οταν σκοπευουμε να κανουμε μια παραβαση. Δεν σημαινει οτι επειδη θα κοιταξω πριν περασω με κοκκινο, δεν μπορει να μου ερθει απο το πουθενα καποιος χωρις φωτα.

Δημοσ.
ναι γιατι εσεις που εξισωνετε το κοκκινο με την ζωνη ειστε ολοσωστοι. και ξαναρωταω σ'αυτον τον φαυλο κυκλο που εχουμε αρχισει ο πατερας μου που σαραντα χρονια τωρα εχει χτυπησει μονο με μια αγελαδα στον εβρο επειδη ετρεχε κατ'εντολην ανωτερου του οταν ηταν φανταρος γιατι πρεπει να φαει 350 ευρω κληση αν ξεχασει σ'ενα σταματα ξεκινα να βαλει ζωνη ; ειναι ισορροπημενη ποινη αυτο το πραμα ; που ζειτε ωρε ?αδερφια? ;;;

Το οτι σε εκεινη την συγκεκριμενη ωρα που δεν φορα ζωνη χτυπησει και παρει μαζι του αλλον ενα το σκεφτεσαι? Και μπορει να μην φταιει αυτος για το ατυχημα.

Δημοσ.

γιατί να ξεχάσει; γιατί πολύ απλά δεν την φοράει.

αν μπω σε ταξί και δεν φορέσω ζώνη νιώθω ότι κάτι λείπει, τόσο πολύ την έχω συνηθίσει. την έχω φορέσει βλακωδώς ενώ πρέπει να ξανακατέβω για να κλείσω τη γκαραζόπορτα.

Δημοσ.
Το οτι σε εκεινη την συγκεκριμενη ωρα που δεν φορα ζωνη χτυπησει και παρει μαζι του αλλον ενα το σκεφτεσαι? Και μπορει να μην φταιει αυτος για το ατυχημα.

Ναι ,για εξηγησε μου το αυτο λιγακι , πως θα γινει κατι τετοιο ;

Δημοσ.
ναι γιατι εσεις που εξισωνετε το κοκκινο με την ζωνη ειστε ολοσωστοι.

Συμφωνω.κατα την γνωμη μου η ζωνη επρεπε να ειναι 1000ε και το κοκκινο τουλαχιστον 5000ε. να δουμε μετα αν θα την ξεχναγε κανενας.

Αφ' ενός τα έξοδα για τη μεταφορά του τραυματία και τη νοσοκομειακή περίθαλψή του τα πληρώνει ολόκληρη η κοινωνία, αφετέρου ο καθένας μας εκτός από τον εαυτό του, έχει και κάποιους ανθρώπους πίσω του που θα πονέσουν αν χάσει τη ζωή του.

Γι'αυτο να μην ξεχασει ο πατερας σου την ζωνη.

Δημοσ.
Neurotic_Fest το κακο δε θελει πολυ για να γινει. Αν (χτυπα ξυλο) ο πατερας σου οδηγα σωστα και ο αλλος απο το απεναντι ρευμα ξεφυγει και τον χτυπησει τι θα ηθελες να λετε? 30 χρονια οδηγουσε, πως εγινε αυτο ή παλι καλα που φορουσε ζωνη?

Το κρανος και η ζωνη ειναι για να προστατεψουν τον οδηγο και τους επιβατες απο πιθανο ατυχημα, ειτε απο δικη μας αιτια, ειτε απο φταιξιμο καποιου αλλου. Αν δε το βαλουμε αυτο στο μυαλο μας, τα θανατηφορα τροχαια θα συνεχιζουν να ειναι μια τραγικη πραγματικοτητα.

Καλα κανουν και ειναι υψηλα τα προστιμα. Αφου απο την δικη μας παιδεια δε εχουμε μαθει να εκτιμαμε την ζωη μας και των αλλων, ας το κανουμε τουλαχιστον απο φοβο μη χασουμε τα (προφανως πιο) πολυτιμα υλικα αγαθα μας.

Δημοσ.
Ναι ,για εξηγησε μου το αυτο λιγακι , πως θα γινει κατι τετοιο ;

Σε αυτο που ειπες. Εννοεις φυσικα οτι σταματαει βγαζει ζωνη, κανει αυτο που θελει και μετα ξαναφευγει στο δρομο χωρις ζωνη. Αυτο δεν εννοεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...