Προς το περιεχόμενο

Απο αυριο 2/6/07 ζωνες και κρανη γιατι......

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αρα πιστευεις οτι ακομα και τα μεγαλα προστιμα δεν προκειται να βοηθισουν να καταλαβουν μερικοι οτι δεν ειναι σωστο αυτο που κανουν. Δλδ τι πρεπει να γινει. Εγω λεω να βαλουμε ελευθερους σκοπευτες στα φαναρια και με το που εντοπισουν τον παρανομο μπαμ μια και τελος ο παρανομος. Λες τοτε να βαλουν μυαλο οι υπολοιποι?

Ε το εχω προτεινει πρωτος sniper σε random σημεια της Αθηνας...

Και μετα ουτε κοκκινα, ουτε ορια ταχυτητας...

• Απαντ. 650
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καταρχην δεν ανεφερα το ποσο για να το συγκρινω με το δικο μας, αυτο που εννοουσα ειναι οτι οι αδεκαστοι Σουηδοι τροχονομοι δεν εκοψαν σε δυο απο εμας κληση ενος γελοιου για τα δεδομενα τους ποσου μολις διαπιστωσαν οτι ημασταν Ελληνες (το υποθετω ,δεν ειμαι σιγουρος).Στατιστικα προσφατα ειχα κοιταξει για ολη την Ευρωπη και πιστεψε ιδιως για τα πισω καθισματα 3-4 χωρες ειχανε πανω απο 90%, οι εκστρατειες για την ζωνη ειναι και σε αυτους προσφατες, δεσμευομαι να ξαναψαξω .Πες μου εσυ για να κανω την συγκριση τωρα γιατι η Σουηδια με το πολυ μια δεκαετια πιο μπροστα απο εμας στην στοχευμενη προπαγανδα για ζωνες/κρανη (ανεξαρτητα απ'την γενικοτερη οδηγικη παιδεια/νοοτροπια τους) εχει ακομη τοσο χαμηλο προστιμο.Αλλα ξεχασα, απαντησες ηδη, και αν απλα νιωθεις την αναγκη να εκδικηθεις αυτους του πιθηκους παω πασο , γιατι αν περιμενεις ν'αλλαξει κατι με αυτον τον τροπο θα σου ελεγα οτι οταν γινει αυτο θα ερχομαι απο εκει να με μαστιγωνεις μια φορα την εβδομαδα να βγαζεις το αχτι σου.Μην ξεχασεις να μου το θυμησεις ε ...

Αν ήταν θέμα εκδίκησης, θα έλεγα την τρίτη φορά το ηλεκτροσόκ να είναι και μοιραίο. Γιατί όπως έλεγε και ο Χατζηχρήστος, κάτι τέτοιους πρέπει να τους πνίγουμε στο νιπτήρα να μη χαλάσει η ράτσα.

Αλλά εγώ σου λέω ότι όταν ο Έλληνας πιστεύει ότι ξέρει καλύτερα από τους νόμους της φυσικής (δες και εδώ) δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη, ούτε με ενημερωτικές καμπάνιες, ούτε με σεμινάρια. Μόνο όταν τον πονέσει η τσέπη του θα αλλάξει συμπεριφορά, μια και τα φράγκα είναι το μόνο που μετράει στο μυαλό του παραπάνω από τη μαγκιά του.

Οπότε πάμε πάλι. Τι μας πειράζουν τα πρόστιμα όταν είμαστε σωστοί οδηγοί; Ας πάει η ζώνη και 10.000 ευρώ, δε με ενδιαφέρει καθόλου. Ας πάει το STOP 20.000, έχω περάσει μόνο μια φορά στη ζωή μου από απροσεξία, ευτυχώς ξημερώματα σε άδειο δρόμο. Ας πάει το κόκκινο 30.000, δεν το περνάω ούτε στις 3 ξημερώματα Δευτέρας 15 Αυγούστου με τους δρόμους άδειους. Είμαι μαλάκας; Μπορεί.

Δημοσ.
Αρα πιστευεις οτι ακομα και τα μεγαλα προστιμα δεν προκειται να βοηθησουν να καταλαβουν μερικοι οτι δεν ειναι σωστο αυτο που κανουν. Δλδ τι πρεπει να γινει. Εγω λεω να βαλουμε ελευθερους σκοπευτες στα φαναρια και με το που εντοπισουν τον παρανομο μπαμ μια και τελος ο παρανομος. Λες τοτε να βαλουν μυαλο οι υπολοιποι?

Να πω μια μικρη ιστορια, εχω μολις τελειωσει επιτυχως την βολτουλα μου με τους εξεταστες και κατευθυνομαι προς την σχολη με τον συμπαθεστατο κατα τα αλλα δασκαλο μου, συναντω το πρωτο ΣΤΟΠ ως διπλωματουχος οδηγος (και μη μου πει κανενας κολλημενος παλι οτι συμφωνα με τον νομο δεν ειχα διπλωμα ακομη) και παω να κανω αυτα που μεχρι τωρα ηξερα οτι επρεπε να κανω, κοκκαλωνω και αρχιζω να κοιταω, ο δασκαλος πιθανον επηρεασμενος απ'το γεγονος οτι ειχα αρχισει τα μαθηματα εχοντας ηδη 3 χρονια εμπειρια οδηγησης σε καρτ μου λεει <<τι κανεις τωρα ;; τωρα το πηρες αγορι μου, κοιτας περνωντας δεν χρειαζεται να σταματας σε αυτο το σημειο >>, τον ιδιο γλυκητατο κατα τα αλλα κλασσικο Ελληνα τον ειχα δει 2 φορες αφου ειχα τελειωσει το μαθημα να ξεκιναει για το σπιτι του που ηταν στο διπλανο τετραγωνο απο την θεση του συνοδηγου.

Αυτα που περιεγραψα δεν ηταν απαραιτητα κατακριτεες πραξεις, στο κατω κατω μιλαμε για ενα πολυ καλα εκπαιδευμενο οδηγο που σιγουρα ηξερε να οδηγει πολυ καλυτερα απ'τον μεσο ορο. Ανεξαρτητα απο αυτο, το παραδειγμα που μου εδωσε ομως μπορει να εντυπωθει αρκετα αφηρημενα στον αλλο ωστε να καταντησει ενα αλλοθι για επικινδυνη οδηγηση, κατι που οντως πρεπει να ειναι πιο ευκολο να γινει με τα μυαλα που εχουμε εμεις εδω απ'οτι σε καποια αλλη χωρα. Δεν θελω να φτασω σε καποιο συμπερασμα για το ποια ειναι η λυση λοιπον , στο κατω κατω ποιος ειμαι εγω, αλλα ουτε και να γκρινιαξω βγαζοντας μηδενιστικες κραυγες. Αυτο που λεω ειναι οτι το προβλημα δεν ειναι τοσο απλο και οτι δεν φταιει μονο το κουφιο μας μυαλο.

Αν ηταν καθε ποινη φτιαγμενη μονο με βαση το παραδειγματισμο που λες και συ τοτε θα μπορουσαμε οντως να τους εκτελουμε , ακομη καλυτερα αμα θελαμε να εξαλειψουμε εντελως τ'ατυχηματα θα διναμε διπλωμα μονο σ'ενα 10-15% ,το λιγοτερο ομως που θα συνεβαινε τοτε ειναι οτι θα επρεπε να πουλησεις το σπιτι σου για να παρεις ενα μικρομεσαιο αυτοκινητο, πολυ πιθανον να κατερρεε και η οικονομια ετσι οπως την ξερουμε, δεν ειμαι ειδικος.Τα προστιμα πρεπει να χρησιμοποιουνται παντα επικουρικα μαζι με ,στην περιπτωση μας θα ειναι η πρωτη φορα αν γινει, μια καλη επενδυση στην παιδεια.Αλλιως θα κρυβομαστε πισω απ'το δαχτυλο μας και η αρπακολατζιδικη νοοτροπια που θα δειχνει το κρατος θα γινεται επικεφαλης σ'αυτα τα αλλοθι που ελεγα νωριτερα.Αμεση λυση δεν υπαρχει με αλλα λογια, αμεσα καλη αρχη ομως ...

Δημοσ.
<<τι κανεις τωρα ;; τωρα το πηρες αγορι μου, κοιτας περνωντας δεν χρειαζεται να σταματας σε αυτο το σημειο >>,

Ωραιος δασκαλος οδηγησης....Εδω σου μαθαινουν οτι πρεπει να σταματας και παρ'ολα αυτα οι περισσοτεροι περνουν "κοιτωντας"... Φανταζομαι οι μαθητες αυτου τι αντιληψη εχουν για την οδηγηση...

Δημοσ.
Αλλά εγώ σου λέω ότι όταν ο Έλληνας πιστεύει ότι ξέρει καλύτερα από τους νόμους της φυσικής (δες και εδώ) δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη, ούτε με ενημερωτικές καμπάνιες, ούτε με σεμινάρια. Μόνο όταν τον πονέσει η τσέπη του θα αλλάξει συμπεριφορά, μια και τα φράγκα είναι το μόνο που μετράει στο μυαλό του παραπάνω από τη μαγκιά του.

Αυτό κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συμforumίτες, είναι η Κ-Α-Τ-Α-Ν-Τ-Ι-Α του σημερινού Έλληνα..... Δηλαδή, όπως το αντιλαμβάνομαι, φτάσαμε σε ένα σημείο που κάποιος θα υποχρωθεί να φορέσει ζώνη και κράνος και να συμπεριφέρεται σωστά στο δρόμο, όχι επειδή αν πράξει τα αντίθετα μπορεί να το πληρώσει με τη ΖΩΗ του και πιθανώς και με τις ζωές άλλων, αλλά επειδή αν πράξει αντίθετα και τον συλλάβουν θα τον πονέσει η ΤΣΕΠΗ του.... Μήπως έχουμε χάσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης;

Μετά συζητάμε για δρόμους, λακούβες και τα λοιπά. Άμα δεν καταλάβει ο Έλληνας ότι η ΖΩΗ του δεν είναι video game, να την χάνει και να ξαναγυρνάει στην αρχή του επιπέδου με full health και full stamina, και 100 τετράκις εκατομύρρια Ευρώ να του βάλεις πρόστιμο, πάλι της ξερής του θα κάνει....

O tempora, o mores.....

Δημοσ.

Φιλε Neurotic_Fest. Μου φαινεται οτι οχι μονο δεν εχεις δει την ουσια της συζητησης αλλα ουτε απο διπλα δεν εχεις περασει μπας και την δεις. Αν πιστευεις οτι για να γινει μια αλλαγη σε τουτον εδω τον μαυρο τοπο πρεπει πρωτα να αλλαξουμε το οικονομικο της χωρας τοτε για τα επομενα 100 χρονια δεν θα ασχολουμασταν με τπτ αλλο. Το περιστατικο που λες ειναι αυτο που εγω καταδικαζω, δεν κοιτας περνοντας, το θεμα οδηγηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ, ουτε αντε το μαθαμε πηραμε την αδεια και τερμα η καλη συμπεριφορα και ολα. Ο δασκαλος εχει δικιο δεν θα κοκαλονεις στο stop, απλα θα πας πολυ σιγα θα δεις τι τρεχει και μετα θα προχωρας. Οταν λεω σιγα εννοω σιγα και οποιος καταλαβε. Το αν το προστιμο για παραβιασει κοκκινου πρεπει να ειναι επικουρικεις φυσεος τοτε τι να πω , σπαταλαω αδικα χρονο. Αν θες μαθηματα να γινονται και οχι να μοιραζονται προστιμα τοτε φτιαξε μια μελετη που να εχει τα παντα μεσα οπως κτιρια διδασκαλιας, τροπος επιλογης καθηγητων, αξιολογισει και ολα οσα πρεπει να εχει μια τετοια μελετη ακομα και χρηματοδοτισει και τον τροπο ενσωματοσεις στον ΚΟΚ και πηγαινε την στο υπουργειο μεταφορας. Σε πληροφορω οτι κατι τετοιο θελει μελετη μιας 5ετιας τουλαχιστον για τον ελληνικο χωρο και μεγεθος 3000 σελιδες για να εισαι εντος θεματος.Και λιγα λεω οτι θελουν. Οι ιδανικη νομοι μπορει να ειναι προς το παρον μονο στο μυαλο καποιων ανθρωπων. Οι νομοι που εχουμε απεχουν πολυ απο εκει.

Δημοσ.

Ωραία ρε παιδιά, ξεκινάει αύριο μια τιτάνια προσπάθεια στα σχολεία με μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής.

Σε 10-15 χρόνια θα αρχίσουμε να έχουμε αποτελέσματα. Μέχρι τότε μπορούμε να καταργήσουμε τα πρόστιμα και να σκοτωνόμαστε ελεύθερα.

Δημοσ.

Και γω με την σειρα μου αδυνατω να σε κανω να καταλαβεις κατι περισσοτερο απο αυτα που εχεις ηδη το μυαλο σου, σου θυμιζει κατι αυτο μηπως ;;; Μιλησα εγω για κοκκινο πουθενα ;;; Tα μονα προστιμα που χαρακτηρισα αδικα ειναι για ζωνη/κρανος τα υπολοιπα τα χαρακτηρισα αχρηστα αν δεν προχωρησει το πραγμα.Αλλιως με προστιμα μονο μονο με χουντα και εναν μπατσο σε καθε διασταυρωση φτιαχνεται η Ελλαδα οδηγικα και αν . Θες πιστεψε το θες μην το πιστευεις.Και τελειωνοντας με την διαπιστωση οτι δεν καταλαβες τιποτα, χρησιμοποιω τον ορο επικουρικα αναφερομενος στον γενικοτερο στοχο της πολιτειας και οχι στην αντιμετωπιση των παραβατων αυτη καθ'αυτη , δηλαδη με την λογικη την δικια σου για πες μου ,τα σποτακια στην τηλεοραση σε ποιον απευθυνονται ; στον εν δυναμει παραβατη δεν απευθυνονται ; Δες το καθαρα λογιστικα, οσο μειωνεις τον αριθμο των παραβατων τοσο πιο ευκολο ειναι να τους ξεκωλιαζεις μετα.Με ολα τ'αλλα που λες περι εκθεσεων (τι δουλεια εχω εγω να την κανω ηθελα να ξερα) και δυσκολιων επαληθευεις τα λεγομενα μου, "αρπα κολλα και εχει ο θεος" το κρατος ,"αρπα κολλα και τα μυαλα στα καγκελα" οι παρανομοι . Τελος οταν αναφερομουνα στην παιδεια δεν περιοριζομουνα σε σεμιναρια ποινων, οι παλιοι θα καταπιεστουνε θα προσαρμοστουν οσο μπορουν και καποια στιγμη θα το παρατησουνε το τιμονι, τα παιδια ειναι που εχουν την μεγαλυτερη σημασια, αυτα ειναι η επενδυση .

Δημοσ.
Τελος οταν αναφερομουνα στην παιδεια δεν περιοριζομουνα σε σεμιναρια ποινων, οι παλιοι θα καταπιεστουνε θα προσαρμοστουν οσο μπορουν και καποια στιγμη θα το παρατησουνε το τιμονι, τα παιδια ειναι που εχουν την μεγαλυτερη σημασια, αυτα ειναι η επενδυση .

επιτελους, καποιοι καταλαβαινουν τη ουσιωδη πλευρα της αντιμετωπισης....

Δημοσ.
επιτελους, καποιοι καταλαβαινουν τη ουσιωδη πλευρα της αντιμετωπισης....

Μάλιστα. Μαθήματα στα σχολεία.

Για αυτούς που οδηγούν τώρα και δεν χαμπαριάζουν τι κάνουμε;

Τους παρακαλάμε;

Τους δίνουμε επιδότηση καλής οδηγικής συμπεριφοράς;

Τους κόβουμε τον κώλο επειδή ενσυνειδητά παραβιάζουν το νόμο βάζοντας σε κίνδυνο της δικιά τους ζωή αλλά και άλλων;

Δημοσ.

Την πρώτη φράση ασχολίαστη. Το κόκκινο δεν σε ενοχλεί, οκ το αποδέχομαι. Η ζώνη όμως είναι πρόβλημα και το κράνος? Τα πρόστιμα τα αύξησαν μια. Κανείς χαμπάρι δεν πείρε. Τα αύξησαν 2. πάλι τα ίδια . Θα πάρουν άλλη μια να έχουν να δούμε ποσό θα χαίρονται ακόμα. Αυτήν την μέθοδο με την χούντα δεν μου αρέσει να σου πω. Προτιμώ ο άλλος να έχει συνείδηση το τι κάνει από το να του βάλω τον μπάτσο στο κεφάλι για να καταλάβει ότι είναι λάθος. Τα πρόστιμα Ναι έτσι πρέπει να είναι αλλά αυτό επαναλαμβάνω δεν μπορεί να γίνει στην κατάσταση που ΕΙΜΑΣΤΕ, στην Ολλανδία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ΝΑΙ γίνεται. Για να τους μειώσεις αυτούς όμως που υπάρχουν ήδη τι θα κανείς, για να μην περάσουν και τις αξίες τους αυτές στα παιδιά τους? Η μελέτη που σου λέω δεν είναι, εννοείται, για σένα. Αλλά πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο για να δημιουργηθούν τα τμήματα που λες οδικής συμπεριφοράς. Και αυτό προφανώς κοστίζει αδρά. Μου λες για την παιδεία. Μα δεν έχουν κατάλληλη παιδεία αυτοί που παρανομούν, θα περιμένουμε δλδ να πεθάνουν αυτοί για να εξαλειφθεί το πρόβλημα ενώ ταυτόχρονα θα επικεντρωθούμε μονό στην παιδεία των νέων?

Δημοσ.
Μα δεν έχουν κατάλληλη παιδεία αυτοί που παρανομούν, θα περιμένουμε δλδ να πεθάνουν αυτοί για να εξαλειφθεί το πρόβλημα ενώ ταυτόχρονα θα επικεντρωθούμε μονό στην παιδεία των νέων?

Εδώ είναι αδύνατο να αλλάξεις μυαλά σε ανθρώπους 18 και 20 χρονών, περιμένεις ότι θα αλλάξεις τα μυαλά των 50ρηδων;

Προσωπικά διαφωνώ με την προσέγγιση που αποδίδει τα πάντα στην έλλειψη παιδείας (και δη κρατικής), διότι (κατά τρόπο τυπικά ελληνικό), αφαιρεί κάθε ευθύνη από το άτομο και τη μεταφέρει στο κράτος που είναι κακό και δεν του έδωσε παιδεία. Όχι, για μένα το θέμα της σωστής οδήγησης είναι πρωτίστως θέμα νοημοσύνης και ηθικής. Δε χρειάζεται να σου κάνουν σεμινάρια και να σε πρήζουν από μικρό για να καταλάβεις ότι αν κοπανήσεις το κεφάλι σου στο τιμόνι με 120 km/h θα σκοτωθείς. Ούτε για να καταλάβεις ότι αν όλοι παραβίαζαν στοπ και κόκκινα, τότε εδώ μέσα θα ήμασταν ζούγκλα. Αν ο Έλληνας λοιπόν θέλει να λέγεται «δημοκράτης» και «ελεύθερα σκεπτόμενος», τότε θα πρέπει να αφήσει τις μπαρούφες στην άκρη και να συνειδητοποιήσει ότι η ζωή σε μια δημοκρατική κοινωνία συνεπάγεται ευθύνες και υποχρεώσεις. Μέχρι να το συνειδητοποιήσει, ας πληρώνει τα πρόστιμα.

Υ.Γ.: Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχει έλλειμμα παιδείας. Σαφέστατα και υπάρχει, όμως είναι μια μόνο παράμετρος στο πρόβλημα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως «ελαφρυντικό» για την κατάσταση που επικρατεί.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω η οδήγηση εν πολλοίς είναι θέμα κοινής λογικής. Αυτό όμως είναι προβληματικό γιατί το χαρακτηριστικό αυτό δεν το κατέχουν όλοι. Καταλαβαίνοντας λοιπόν την έλλειψη αυτή, θα πρέπει να γίνεται (συγχωρέστε μου τον όρο) πλύση εγκεφάλου από μικρή ηλικία ώστε να περάσει στο υποσυνείδητο του καθενός νέου πόσο επικίνδυνο (για τους γύρω σου) είναι να οδηγάς σα μαλάκας. Αυτό βέβαια δεν θα λύσει κάποια άλλα προβλήματα (π.χ. στην κατανόηση του ότι και πράσινο να είναι το φανάρι άμα μπροστά δεν πάει πουθενά λόγω κίνησης, δεν πάω και εγώ (επειδή νομίζω έχω το δικαίωμα) να φρακάρω το σταυροδρόμι δημιουργόντας φαύλο κύκλο παραβάσεων κοκκίνου στη συνέχεια λόγω αγανάκτησης των παρευρισκομένων:P.

Δημοσ.
Μάλιστα. Μαθήματα στα σχολεία.

Για αυτούς που οδηγούν τώρα και δεν χαμπαριάζουν τι κάνουμε;

Τους παρακαλάμε;

Τους δίνουμε επιδότηση καλής οδηγικής συμπεριφοράς;

Τους κόβουμε τον κώλο επειδή ενσυνειδητά παραβιάζουν το νόμο βάζοντας σε κίνδυνο της δικιά τους ζωή αλλά και άλλων;

δε μπορω να επαναλαμβανομαι. ψαξε τα post.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...