Προς το περιεχόμενο

Απο αυριο 2/6/07 ζωνες και κρανη γιατι......

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και κατι ακομα για να μη νομιζει καποιος οτι γινομαι γραφικος

Γραφικές είναι μάλλον άλλες απόψεις και όχι αυτά που προανέφερες τα οποία είναι 100% σωστά. LOL φτάσαμε στο σημείο να απολογούμαστε κιόλας επειδή κάνουμε το νόμιμο και το ασφαλές...ΕΛΕΟΣ.

• Απαντ. 650
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και κατι ακομα για να μη νομιζει καποιος οτι γινομαι γραφικος

Δε πιστευω ουτε μια στις χιλιες οτι το κρατος ενδιαφερεται για την ασφαλεια μου σαν οδηγος και γι αυτο χτυπαει στα αυτια τις πιο συχνες παραβασεις του ΚΟΚ...

Ειναι καθαρα εισπρακτικο το μετρο για να μπουν λεφτα στα ταμεια(μπας και καλυψουν το ομολογο....:P )

νομίζω πως αν ήταν αυτός ο σκοπός και τα παλιά πρόστιμα θα ήταν αρκετά αν ξεχύνονταν οι μπάτσοι στους δρόμους να γράφουν (όπως θα έπρεπε κανονικά) ...δεν θα χρειαζόταν δηλαδή η κυβέρνηση να περάσει τέτοιο γολγοθά και ξεχέσιμο μόνο και μόνο για εισπρακτικούς λόγους. Μάλλον προσπαθούν να μας συννετήσουν γιατι έχουμε γίνει ρεζίλι των σκυλιών σε όλη την ευρώπη και μάλλον γιατί τους πιέζουν οι ασφαλιστικές :D

Δημοσ.

+1 Για οσα λεει ειπε ο phovos. PS. δεν μπορουσα να πιστεψω οτι υπαρχουν ατομα που υποστιριζαν οτι δεν ειναι αναγκαια η ζωνη για μικρες διαδρομες. Τα χρηματα τους μαραναν ολους οχι οτι μπορει να αφαιρεσουν μια αλλη ζωη. Και δλδ τωρα πηραν χαμπαρι οτι το κρατος τρωει τα λεφτα τους!!!

Δημοσ.
Το έχω πει και παλιότερα: τι τουρισμός και αγροτικά προϊόντα και αηδίες; Θα μπορούσαμε να κάνουμε την τύχη μας ως χώρα απλά πουλώντας δικαιολογίες στον υπόλοιπο κόσμο ;-)

Με ένα post τα είπε όλα

:rolleyes:

Δημοσ.
Αν πρόκειται για την δική μου ασφάλεια είμαι υπεύθυνος να την καθορίσω εγώ όπως νομίζω. Δε νομίζω το κράτος να ενδιαφέρεται περισσότερο από μένα για την δική μου υγεία. :smile: για να το πω πιο απλά: ''δε γουστάρω προστασία'' ;-)

Για να ξεμπερδεύουμε με αυτό το επιχείρημα, το κόστος των τροχαίων ατυχημάτων ανέρχεται σε 2% περίπου του εθνικού προϊόντος στις βιομηχανοποιημένες οικονομίες.

(“World report on road traffic injury prevention” WHO, 2004).

Άρα, ναι, ενδιαφέρει όχι μόνο το κράτος αλλά και όλους τους υπόλοιπους το αν εσύ θα τραυματιστείς σε ατύχημα. Και εν τέλει, γιατί να πληρώνω εγώ σαν φορολογούμενος το κόστος νοσηλίας σου, επειδή εσυ θέλεις να το παίζεις μάγκας;

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν πρόκειται για την δική μου ασφάλεια είμαι υπεύθυνος να την καθορίσω εγώ όπως νομίζω. Δε νομίζω το κράτος να ενδιαφέρεται περισσότερο από μένα για την δική μου υγεία. :smile: για να το πω πιο απλά: ''δε γουστάρω προστασία'' ;-)

Επαναλαμβάνομαι:

Αν τρακάρω κάποιον χωρίς κράνος ή χωρίς ζώνη και του κάνω ζημιά (ανεξαρτήτως του ποιός φταίει):

• - Με ενδιαφέρει άμεσα (κι όχι μόνο έμμεσα) να μην πάω κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ή για επικίνδυνη σωματική βλάβη εξ αμελείας.
  • - Με ενδιαφέρει άμεσα να μην κληθεί η ασφαλιστική μου να πληρώσει σοβαρό τραυματισμό ή ψυχική οδύνη στους επιζώντες συγγενείς του άλλου οδηγού.
  • - Με ενδιαφέρει άμεσα να μην έχω βάρος στη συνείδησή μου ένα σοβαρό ατύχημα ή έναν θάνατο.

Δημοσ.
Επαναλαμβάνομαι:

Αν τρακάρω κάποιον χωρίς κράνος ή χωρίς ζώνη και του κάνω ζημιά (ανεξαρτήτως του ποιός φταίει):

• - Με ενδιαφέρει άμεσα (κι όχι μόνο έμμεσα) να μην πάω κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ή για επικίνδυνη σωματική βλάβη εξ αμελείας.
  • - Με ενδιαφέρει άμεσα να μην κληθεί η ασφαλιστική μου να πληρώσει σοβαρό τραυματισμό ή ψυχική οδύνη στους επιζώντες συγγενείς του άλλου οδηγού.
  • - Με ενδιαφέρει άμεσα να μην έχω βάρος στη συνείδησή μου ένα σοβαρό ατύχημα ή έναν θάνατο.

το θέμα είναι πως αναγκαζόμαστε να επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα..

μου ταιριάζει στην κατηγορία "απόδειξε πως δεν είσαι ελέφαντας.."

Δημοσ.
Όσο για το στοπ…μεγαλύτερη βλακεία δεν έχω ξαναδεί. Γελάω ακόμη όταν θυμάμαι που έκανα μαθήματα δήθεν ενώ ήξερα να οδηγώ και ο δάσκαλος μου έλεγε ότι για να πάρεις δίπλωμα πρέπει να σταματήσεις κόκαλο στο στοπ, να βάλεις πρώτη και μετά να φύγεις σιγά σιγά. Ρε παιδιά ήμαρτον, ταλαιπωρούμε τους εαυτούς μας άδικα για τα καμώματα του Λιάππη.

Ίσως να ήξερες να χειρίζεσαι αυτοκίνητο, αλλά να οδηγείς σίγουρα δεν ήξερες και από αυτά που γράφεις σίγουρα δεν έχεις μάθει ακόμα και μάλλον δεν θα μάθεις ποτέ.

Και δεν πρόκειται για καμώματα του Λιάπη ή του εκάστοτε υπουργού Μεταφορών, αλλά για κάτι που ισχύει σε όλο τον κόσμο. Στο STOP σταματάς και ελέγχεις. Στο κόκκινο σταματάς είτε είναι 12 το μεσημέρι είτε είναι 4 το πρωί, είτε βρίσκεσαι Κηφισού και Π. Ράλλη είτε σε ένα κωλοστενάκι που δεν περνάει ψυχή. Για να είναι εκεί, κάποιος λόγος θα υπάρχει. Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ, μπορείς να κάνεις αναφορά στον δήμο και να ζητήσεις να το βγάλουν (αν βέβαια το κρίνουν σωστό), αλλά να το καταργείς από μόνος σου είναι εγκληματικό.

Πυροσβεστήρας είναι απαραίτητος?

Γιατί ούτε από δ αυτόν έχω.΄

Τώρα μη μου πείτε ότι δεν είναι βλακεία ο πυροσβεστήρας?

Δλδ γιατί θα πρέπει να έχω ένα άχρηστο αντικείμενο στην μπαγαζιέρα μου και να φέρνει βόλτες πέρα δώθε? Αν μου καεί το αμάξι πρόβλημά μου, άσε που έχω ασφάλεια πυρός.

Εσύ όπως λες δεν ενδιαφέρεσαι για τη δική σου ασφάλεια και είναι δικαίωμά σου. Άλλους δεν μεταφέρεις με το αυτοκίνητό σου; Αν γίνει ατύχημα εσύ θα έχεις σκοτωθεί αφού δε θα φοράς ζώνη, αλλά αν οι άλλοι φοράνε και σωθούν γιατί θα πρέπει να γίνουν ψητοί; Επειδή εσένα σε ενοχλεί ο θόρυβος;

Ρεζέρβα και γρύλο έχεις; Βλακεία δεν είναι και αυτά; Πιάνουν τόσο χώρο, τα χρειάζεσαι σπάνια και γίνεσαι και χάλια για να αλλάξεις λάστιχο. Δεν καλείς καλύτερα την ΕΛΠΑ; :mrgreen:

Δημοσ.

Καλα ρε Houston, 28 χρονων και σκεφτεσαι ετσι;;;

αναρωτιεμαι πως θα σκεφτοσουν στα 18... αστα να πανε!!!

Νομιζω υπαρχουν 10αδες λογοι γιατι ΠΡΕΠΕΙ το κρατος να μας 'υποχρεωνει' να οδηγουμε με ασφαλεια. Ειπωθηκαν ηδη αρκετοι παραπανω.

Υ.Σ. Καλα ρε συ ελεος,αχρηστος ο πυρεοσβεστηρας;;;;; Προχθες δηλαδη που εβγαιναν φλογες απτο καπο ενος αυτοκινητου στην παραλιακη και ο οδηγος του καθοταν απεξω και κοιτουσε σα χαζος (ηρθε πυροσβεστικη συντομα) ηταν πολυ εξυπνος που δεν ειχε πυροσβεστηρα.... μηπως εισουνα εσυ; λολ

Δημοσ.

Ολα τα προστιμα ειναι για τον λουτσο.

Ενα και μοναδικο επρεπε να υπηρχε.

Προστιμο βασισμενο στο IQ.

Δημοσ.

Houston διαβασε λιγο τι εχει βαλει ο paredwse στο signature του...σου παει γαντι το quote....

Περα απο τη πλακα εχω πεθανει στο γελιο με το houston αλλα απο την αλλη κλαιω γιατι ξερω οτι υπαρχουν χιλιαδες ατομα με την ιδια λογικη...

Greek dickhead driver Profile

• Οδηγει χωρις ζωνη και κρανος!
  • Θεωρει οτι ειναι ο καλυτερος οδηγος του κοσμου!
  • Θεωρει οτι ολοι οι αλλοι οδηγοι ειναι μλκς.
  • Εστω κι αν κανει μαμακια στο δρομο βγαζει γλωσσα και παει να βγει απο πανω
  • Θεωρει οτι ειναι πιο εξυπνος απο το μηχανημα alcotest και προσπαθει να το ξεγελασει μασωντας τσιχλα.
  • Βλεπει πορτοκαλι στο φαναρι και παταει γκαζι για να προλαβει
  • Το κοκκινο το βλεπει βαθυ πορτοκαλι
  • Χρησιμοποιει συχνα το επιχειρημα "¨τι να μου πεις ρε για μελετες...ξερεις ποσα χρονια οδηγαω?"
  • θεωρει οτι η σωστη θεση οδηγησης ειναι ξαπλωμενος με τα χερια τεντωμενα ωστε σε περιπτωση συγκρουσης να ειναι μακρια το κεφαλι του απ το παρπριζ(Το να βαλει ζωνη δεν το εχει σκεφτει ακομα....)
  • Βλεπει οδηγους με ζωνη και τους κοιταει σαν εξωγηινους
  • Θεωρει τον απενεργοποιητη ζωνης την εφευρεση του αιωνα!
  • Αν εχει καινουργιο αμαξι εχει αγορασει τον απενεργοποιητη ζωνης(Για να μη κανει μπιπ μπιπ)
  • Αν εχει καινουργιο αμαξι αλλα δεν εχει λεφτα απλα γυρνα τη ζωνη πισω απο το καθισμα του οδηγου και τη κουμπωνει.
  • Εχει ριξει κοντα 50000euro στο saxo vts για να τρεχει γρηγορα αλλα δεν εχει σκεφτει ποτε οτι με τα ιδια χρηματα θα μπορουσε να παρει EVO IX
  • Οταν περνα απο καφετεριες ανοιγει τα παραθυρα για να ακουσου ολοι τι ωραια που παιζουν τα ηχεια του...
  • Δε πιστευει οτι ο πυροσβεστηρας στο αμαξι ειναι χρησιμος αλλα πιστευει τον μηχανικο του που του λεει να βαλει μια ειδικη μεμβρανη στα τζαμια για να εχει καλυτερη αεροδυναμικη....

τωρα που το σκεφτομαι μπορω να γραψω πανω απο 10 σελιδες οποτε σταματαω εδω...

Δημοσ.

Μην ξεχνάμε τους καθρέφτες που κόβουν άλογα, το τσιγάρο που σου δίνει ζωντάνια, ενέργεια και ευεξία και η στάχτη του είναι λίπασμα για τα αγριόχορτα του δρόμου, τα μπλε φωτάκια που λειτουργούν ως αποστειρωτές των μικροβίων της ασφάλτου, την αεροτομή που αρχικά ήταν η πρόταση της Lockheed για το νέο διαστημικό λεωφορείο, και φυσικά την ειδικά σχεδιασμένη για εφαρμογή στο γκάζι ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ.

Δημοσ.

Ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο πως ολοι οι ελληνες οδηγοι πασχουν απο μια σπανια περιπτωση αχροματωψιας κατα την οποια το πρασινο και το κοκκινο ταυτιζονται :mrgreen:

phovos: Μερικα απο αυτα που λες δεν ισχυουν για τον ιδιο οδηγο. Σπανια θα δεις κωλοφτιαγμενο Saxo (ή καποιο αλλο αμαξι) με τον οδηγο χωρις ζωνη και απροσεκτο (να περναει STOP χωρις να κοιταξει κτλ.)

Οσον αφορα την θεση οδηγησης, εγω εχω σχεδον τεντομενα τα χερια και τα ποδια. Τι σχεση εχει το πως οδηγαει ο καθε οδηγος? Αμα ειμαι κοντα στο τιμονι, θα χτυπησω λιγοτερο αμα τρακαρω?

Δημοσ.
Ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο πως ολοι οι ελληνες οδηγοι πασχουν απο μια σπανια περιπτωση αχροματωψιας κατα την οποια το πρασινο και το κοκκινο ταυτιζονται :mrgreen:

Και μια που είπες επιστημονικά δεν είναι τυχαιο που λένε ότι η σχετικότητα βρίκσει εφαρμογή στα ελληνικά φανάρια. Αλλιώς δεν εξηγείται πως ο ήχος της κόρνας των πίσω αυτοκινήτων ηχεί πριν το χρώμα του πράσινου σηματοδότη φτάσει στα μάτια του πρώτου πρώτου παρατηρητή...

Δημοσ.
Ολα τα προστιμα ειναι για τον λουτσο.

Ενα και μοναδικο επρεπε να υπηρχε.

Προστιμο βασισμενο στο IQ.

respekt.gif respekt.gif respekt.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...