Προς το περιεχόμενο

Απο αυριο 2/6/07 ζωνες και κρανη γιατι......

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ξέρεις τι βασανιστικό θα είναι να τρακάρεις, να εγκλωβιστείς και η φωτιά από τον κινητήρα να σου σιγοκαίει τα πόδια ή η φωτιά από το πίσω μέρος να πλησιάζει ενώ θα μπορούσες να έχεις ένα πυροσβεστήρα κάτω από το κάθισμα;

Όσο για την ζώνη κανείς δεν σκέφτηκε πως και οι πίσω πρέπει να φοράνε... γιατί την ώρα της σύγκρουσης ο πίσω καρφώνεται στο κεφάλι του μπροστινού και κάποιος απτους δύο σκοτώνεται - συνήθως ο μπροστινός. η άλλη εκδοχή είναι ο πίσω να περάσει απο πάνω και να σκάσει και αυτός στο μπαρμπρίζ.

Εντωμεταξύ κανείς από αυτούς που δεν φοράει ζώνη και κράνος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως με 40km/h το μπαρμπρίζ σπάει όπως και το κεφάλι σπάει στο δρόμο. Αν πέσεις με μηχανή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ NINJA να κοντρολάρεις το κεφάλι σου που θα πάει εκτός από πολύ μικρές ταχύτητες!

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ή βλάκες (με την κανονική έννοια του όρου - δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει δύναμη, ορμή, τριβή, δράση-αντίδραση και άλλα τέτοια ή δεν έχουν αίσθηση των μεγεθών των παραπάνω), ή θεωρούν τους εαυτούς του τυχερούς οτι δηλάδή σιγά μωρέ μην τρακάρω, ή δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον τους και τους δικούς τους που θα τρέχουν για αναγνώριση στα νεκτροτομεία - και όλα αυτά για ποιό λόγο; για ζελέ στο μαλλί μη χάσουν τη γκόμενα (που με τέτοια μυαλά χαμένη την έχουν έτσι κι αλλιώς) ή μην τους πιέσει η ζώνη στο στήθος.

Κατά τη γνώμη μου χαμηλού επιπέδου, δήθεν τυπάκια που μάλιστα σε κοροιδεύουν αν φορέσεις ζώνη για μικρές διαδρομές ώστε να καλύψουν το κομπλεξ κατωτερώτητας που τους διακατέχει. Να πούν και αυτοί την μαγκιά τους.

Αντί να γκρινιάζετε για τα πρόστιμα κάντε για μια φορά στη ζωή σας το σωστό έτσι για δοκιμή.

Βέβαια όσοι έχετε πατήσει τα 30 και κάνετε ακόμα τα ίδια είναι ίσως λίγο αργά - είναι μόνιμη η βλάβη - ούτε εύκολα μορφώνεσαι σε αυτή την ηλικία, ούτε έυκολα ξεκομπλάρεις, ούτε εύκολα μαθαίνεις τρόπους. είσαι καμμένο χαρτί μέχρι αποδείξεως του εναντίου - έτσι γιατι υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν. τουλάχιστον φρόντισε να μην κάνεις και τα παιδιά σου μαλάκες και διαιωνίζεις την κατάσταση.

τα παραπάνω ισχύουν για πολλούς τομείς της καθημερινότητας και όχι μόνο για το θέμα μας.

Δε διαφωνώ μαζί σου.

Απλώς έθεσα έναν προβληματισμό σε εντελώς διαφορετική βάση από αυτήν που πιστεύεις.

Κάτι που αφορά την δική σου ασφάλεια και μόνο και δεν έχει άμεση ή έμμεση σχέση με την ασφάλεια άλλων, πρέπει να επιβάλλεται?

Ίσως να έχω διαφορετική αντίληψη της κοινωνικής δομής και της δημοκρατίας, και ως εκ τούτου δεν έχω την απαίτηση να γίνομαι από όλους αντιληπτός.

Αν θες την προσωπική μου επιλογή, και για να μη παρεξηγηθώ δεν είμαι και παιδάκι….10 χρόνια οδηγώ, τη ζώνη για δική μου ασφάλεια την φοράω πάντα στην εθνική και σε λεωφόρους. Τώρα αν πρόκειται να πάω από Καισαριανή για πχ κέντρο, πες μου σε παρακαλώ τι νόημα έχει να την βάλω??? (ακόμη και Κηφισιάς όταν έχει κίνηση) Όταν μάλιστα κάνεις και στάσεις ε δεν είναι εκνευριστικό? Για παρόμοιες μικρές διαδρομές είχα βρει το κολπάκι, χωρίς να τη φοράω να μην ακούγεται ο προειδοποιητικός ήχος. Δε νομίζω να έβλαψα το κοινωνικό σύνολο, ούτε να θεωρούμαι απειλή για τη δημόσια τάξη, ώστε να μου επιβάλουν πρόστιμα 350 ε.

Για τον πυροσβεστήρα τώρα, δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να σταθεί κάτω από το κάθισμα….την θέση ομολογώ πως την βρίσκω ως την πλέον ενδεδειγμένη, αλλά θα έπρεπε να επιληφθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

@houston: Μου εξηγείς γιατί πρέπει να σε λυπηθεί κάποιος όταν οδηγείς χωρίς τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια; Εμείς δηλαδή μαλάκες είμαστε που αφενός πληρώνουμε τις οφειλές μας προς το δημόσιο, αφετέρου φροντίζουμε να έχουμε ασφάλεια για να μπορέσουμε να καλύψουμε κάποιον αν έρθει αυτή η κούφια ώρα; Όχι να σε λυπηθούν, κανονικά πρέπει να σου πάρουν το δίπλωμα και το αυτοκίνητο δια παντός με αυτά τα μυαλά.

Θεός φυλάξει

Απʼ όλα έχω απλώς δεν τα έχω κολλημένα:-P

• Απαντ. 650
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε συ Houston είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι το αμάξι είναι ένα εργαλείο 1 τόνου το οποίο για να το χειριστείς σωστά και με ασφάλεια πρέπει να τηρείς κανόνες ασφαλείας που έχει θεσπίσει η πολιτεία και η επισημονική κοινότητα??

Δημοσ.
Δε διαφωνώ μαζί σου.

Απλώς έθεσα έναν προβληματισμό σε εντελώς διαφορετική βάση από αυτήν που πιστεύεις.

Κάτι που αφορά την δική σου ασφάλεια και μόνο και δεν έχει άμεση ή έμμεση σχέση με την ασφάλεια άλλων, πρέπει να επιβάλλεται?

Ίσως να έχω διαφορετική αντίληψη της κοινωνικής δομής και της δημοκρατίας, και ως εκ τούτου δεν έχω την απαίτηση να γίνομαι από όλους αντιληπτός.

Αν θες την προσωπική μου επιλογή, και για να μη παρεξηγηθώ δεν είμαι και παιδάκι….10 χρόνια οδηγώ, τη ζώνη για δική μου ασφάλεια την φοράω πάντα στην εθνική και σε λεωφόρους. Τώρα αν πρόκειται να πάω από Καισαριανή για πχ κέντρο, πες μου σε παρακαλώ τι νόημα έχει να την βάλω??? (ακόμη και Κηφισιάς όταν έχει κίνηση) Όταν μάλιστα κάνεις και στάσεις ε δεν είναι εκνευριστικό? Για παρόμοιες μικρές διαδρομές είχα βρει το κολπάκι, χωρίς να τη φοράω να μην ακούγεται ο προειδοποιητικός ήχος. Δε νομίζω να έβλαψα το κοινωνικό σύνολο, ούτε να θεωρούμαι απειλή για τη δημόσια τάξη, ώστε να μου επιβάλουν πρόστιμα 350 ε.

Το ότι έχουμε δημοκρατία δε σημαίνει ότι δεν πρέπει η πολιτεία να μη μας προστατεύει από το κακό μας το κεφάλι. Γι' αυτό και τα ναρκετικά απαγορεύονται, γι' αυτό και απαγορεύεται να ανέβεις σε έναν πυλώνα της ΔΕΗ.

Και για να καταλάβεις γιατί χρειάζεται, να το ξαναπώ. Η πρώην μου, σε περίπτωση που αναγκάστηκα να το κοκκαλώσω και ενώ πήγαινα κυριολεκτικά με 15-20 χιλιόμετρα, κόλλησε στο παρμπριζ μια και 'δεν ήθελε να νιώθει ότι την περιορίζει η ζώνη'. Κάνε και ένα πείραμα αν θες. Ξεκίνα να τρέχεις (με 15 χιλιόμετρα δηλαδή) και πέσε σε έναν τοίχο. Πες μας μετά αν έπαθες κάτι.

Δημοσ.
Ρε συ Houston είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι το αμάξι είναι ένα εργαλείο 1 τόνου το οποίο για να το χειριστείς σωστά και με ασφάλεια πρέπει να τηρείς κανόνες ασφαλείας που έχει θεσπίσει η πολιτεία και η επισημονική κοινότητα??

Αν πρόκειται για την δική μου ασφάλεια είμαι υπεύθυνος να την καθορίσω εγώ όπως νομίζω. Δε νομίζω το κράτος να ενδιαφέρεται περισσότερο από μένα για την δική μου υγεία. :smile: για να το πω πιο απλά: ''δε γουστάρω προστασία'' ;-)

Και στο ξαναλέω -χωρίς διάθεση περιαυτολογίας- μη θεωρήσεις ότι είμαι κανένα παιδάκι. Νομίζω ότι είμαι αρκετά κατασταλαγμένο άτομο και αυτήν η στάση ζωής έχει έρθει μετά από πολλά χρόνια ώριμης σκέψης.

φιλικά

Δημοσ.

Ρε παιδιά κάποιος που να γνωρίζει λίγο καλή φυσική ας μας κάνει έναν υπολογισμό σε περίπτωση τρακαρίσματος με 40 kmh το βάρος ενός άντρα 80 kg πόσο καταλήγει να ζυγίζει την ώρα της σύγκρουσης.

το είχα διαβάσει σε 1 βιβλίο του Ιαβέρη και δε θυμάμαι ούτε link βρίσκω, απλά θυμάμαι οτι μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση.

PS

Houston δες κανά δύο βιντεάκια απο τα crash tests πρώτα και μετά πες μου σε τι κατέληξες μετά απο "ώριμη σκέψη"

Δημοσ.
Ηοuston,ετσι απο περιεργεια,ποσο χρονων εισαι;

οσονούπω..............28

Ρε παιδιά κάποιος που να γνωρίζει λίγο καλή φυσική ας μας κάνει έναν υπολογισμό σε περίπτωση τρακαρίσματος με 40 kmh το βάρος ενός άντρα 80 kg πόσο καταλήγει να ζυγίζει την ώρα της σύγκρουσης.

το είχα διαβάσει σε 1 βιβλίο του Ιαβέρη και δε θυμάμαι ούτε link βρίσκω, απλά θυμάμαι οτι μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση.

PS

Houston δες κανά δύο βιντεάκια απο τα crash tests πρώτα και μετά πες μου σε τι κατέληξες μετά απο "ώριμη σκέψη"

F = mγ :lol: :lol: :lol:

εξαρτάται λοιπόν από την επιβράδυνση;-)

Δημοσ.

Αγαπητε houston....

Θα σου θεσω 2 παραδειγματα ατυχηματος και πες μου εσυ αν η ζωνη που ΔΕ θα φορας επιρεαζει μονο τη δικη σου ασφαλεια ή οχι.

Παραδειγμα 1

Ως κλασσικος Ελληνας δε φορας ζωνη και χτυπας πανω σε ενα πυλωνα της ΔΕΗ με μια ταχυτητα 60-70χλμ. Ειναι πολυ φυσιολογικο να πεταχτεις εξω απο το παρπριζ του αυτοκινητου και να πεσεις στο αντιθετο ρευμα οπου ο επερχομενος οδηγος για να μη σε χτυπήσει ριχνει το αμαξι του σε ενα ντουβαρι...

Αν φορουσες ζωνη θα σε συγκρατουσε στο αυτοκινητο και δε θα δημιουργουσες πολυνεκρο ΝΑΙ ή ΟΧΙ???????

Παραδειγμα 2

Εισαι στο πισω καθισμα ενος αυτοκινητου και ως επισης κλασσικος ελληνα δε θεωρεις απαραιτητο να φορας ζωνη...Ο καημενος οδηγος ομως φοβουμενος τη κακια τροχαια φοραει κανονικα τη ζωνουλα του...

Χτυπατε σε ενα ντουβαρι με 60-70χλμ και ως διαμαγιας εχεις κανει τον αμοιρο οδηγο χαλκομανια πανω στη κονσολα του αυτοκινητου...Επιζει απο το ατυχημα και πεθαινει απο το βαρους 10-11 τονων σωμα σου που θα πεσει πανω του(ειρωνια ε?)

Επιρεαζεις τη ζωη καποιου άλλου μη φοροντας ζωνη ΝΑΙ ή ΟΧΙ???

Επίσης κατι ειπες για μετακινησεις μεσα στη πολη και για μικρες αποστασεις...

Σε μια τελευταια ερευνα που διαβασα το 60% των τροχαιων με αποτελεσμα το θανατο του οδηγου γινονται σε μια ακτινα 5χλμ απο το σπιτι του.

Εν ολιγης τα περισσοτερα θανατηφορα γινονται μεσα στη πολη και οχι στους αυτοκινητοδρομους!

Δημοσ.

Εγώ πάντως καταλήγω σε 1 συμπέρασμα μετα απο 22 σελίδες απόψεων:

Όποιος λέει ότι "δε γουστάρω να φορέσω ζώνη ΑΛΛΑ είμαι κατά τα άλλα καλός και ώριμος οδηγός", "έλα μωρέ ένα κοκκινάκι είναι στις 5 το πρωί τι πειράζει ΑΛΛΑ είμαι καλός, ώριμος και προσεκτικός οδηγός" και άλλα τραγελαφικά, είναι αυταπόδεικτα επικίνδυνοι και κακοί οδηγοί καθώς αν για την δική τους ασφάλεια συμπεριφέρονται έτσι στους δρόμους τότε μπορώ εύκολα να συμπεράνω οτι θα αδιαφορούν ΠΑΝΤΕΛΩΣ και για την ασφάλεια των άλλων.

@ phovos: +1000

Δημοσ.
Εγώ πάντως καταλήγω σε 1 συμπέρασμα μετα απο 22 σελίδες απόψεων:

Όποιος λέει ότι "δε γουστάρω να φορέσω ζώνη ΑΛΛΑ είμαι κατά τα άλλα καλός και ώριμος οδηγός", "έλα μωρέ ένα κοκκινάκι είναι στις 5 το πρωί τι πειράζει ΑΛΛΑ είμαι καλός, ώριμος και προσεκτικός οδηγός" και άλλα τραγελαφικά, είναι αυταπόδεικτα επικίνδυνοι και κακοί οδηγοί καθώς αν για την δική τους ασφάλεια συμπεριφέρονται έτσι στους δρόμους τότε μπορώ εύκολα να συμπεράνω οτι θα αδιαφορούν ΠΑΝΤΕΛΩΣ και για την ασφάλεια των άλλων.

Ακριβώς το ίδιο πιστεύω και εγώ.

Δημοσ.

Και κατι ακομα για να μη νομιζει καποιος οτι γινομαι γραφικος

Δε πιστευω ουτε μια στις χιλιες οτι το κρατος ενδιαφερεται για την ασφαλεια μου σαν οδηγος και γι αυτο χτυπαει στα αυτια τις πιο συχνες παραβασεις του ΚΟΚ...

Ειναι καθαρα εισπρακτικο το μετρο για να μπουν λεφτα στα ταμεια(μπας και καλυψουν το ομολογο....:P )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...