Lighter122 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Νομίζω ότι η επιβολή ζώνης και κράνους είναι υπονόμευση της δημοκρατίας. ΓΙΑ-ΤΙ ΑΝ ΣΕ ΤΡΑ-ΚΑ-ΡΕΙ ΚΑ-ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΣΑ-ΡΑ-ΝΤΑ ΣΤΗΝ Ο-ΜΟ-ΝΟΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΦΟ-ΡΑΣ ΖΩ-ΝΗ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟ-ΣΕΣ (ο-χι και τό-σες πολ-λές) ΣΟΥ ΣΠΑ-ΣΕΙ Ο ΣΒΕΡ-ΚΟΣ, ΑΥ-ΤΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗ-ΡΩ-ΣΕΙ ΠΡΟ-ΦΥ-ΛΑ-ΚΤΗ-ΡΑ, ΘΑ ΔΙ-ΚΑ-ΣΤΕΙ ΓΙΑ ΦΟ-ΝΟ. Ακομα να σε καλυψουν οι απαντησεις? Πυροσβεστήρας είναι απαραίτητος?Γιατί ούτε από δ αυτόν έχω.΄ Τώρα μη μου πείτε ότι δεν είναι βλακεία ο πυροσβεστήρας? Δλδ γιατί θα πρέπει να έχω ένα άχρηστο αντικείμενο στην μπαγαζιέρα μου και να φέρνει βόλτες πέρα δώθε? Αν μου καεί το αμάξι πρόβλημά μου, άσε που έχω ασφάλεια πυρός. Ευτυχως που ειχα αυτο το αχρηστο αντικειμενο οταν πριν 3 χρονια το αμαξι πηρε φωτια στον κινητηρα στη μεση της Μεσογειων απο διαρροη βενζινης... Δεν μου φανηκε και τοσο περιττο τοτε...
Houston Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Συμφωνώ φίλε μου με αυτό που λες, αλλά δεν μπορεί να επιβάλλεται. Αν είναι τότε να μας επιβάλλουν να φοράμε αντηλιακό στις παραλίες γιατί μπορεί να μας κάψει ο ήλιος. Όσο για το άλλο ναι ίσως είναι ένα ζήτημα, αλλά λύνεται. Εφόσον δεν φοράς κράνος αναλαμβάνεις πάσα ευθύνη και τελειώνει εδώ το θέμα. Τι φταίει ο άλλος να πάει φυλακή . Το αυτοκίνητο τι έγινε? Εντάξει?
Physics_Rulez Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Κάθε τόσο ξεφυτρώνει και ένας καινούριος που έχει την ψευδαίσθηση οτι θα κερδίσει το στέμμα απο τον omni. Πρέπει να κάψεις πολλά κύτταρα ακόμα για να έρθεις μόλις στο σημείο εισόδου-εξόδου της περιοχής που έχει ταμπέλα omni. Δεν είσαι κάν εκεί, αλλά πλησιάζεις. Hint: Απαραίτητο -θέλω-να-χτυπήσω-το-κεφάλι-μου-στον-τοίχο- σχόλιο πάνω σε θέμα αναπαραγωγής του ανθρωπινου είδους.
Panagiotisn Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Τα πρόστιμα αυτού του είδους είναι για εισπρακτικούς λόγους. Δε λέω να μην υπάρχουν, αλλά 750 ευρώ για κόκκινο και 350 για ζώνη είναι χαράτσι. Το έχουμε στο dna μας φαίνεται. Μη ψαρώνεται με τα ''πρέπει''. πες τα χρυσοστομε ! αμ το αλλο, που αν κανεις ομοια παραβαση μεσα σε ενα χρονο σου παιρνουν το διπλωμα . μαλλον ειναι υπερβολη, κ μη πεταχθει κανενας να πει οτι οσο κ να παει το προστιμο τι με νοιαζει, αν δε κανω τη παραβαση. γιατι ανθρωποι ειμαστε (μερικοι), κ λαθη κανουμε.
Lighter122 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Συμφωνώ φίλε μου με αυτό που λες, αλλά δεν μπορεί να επιβάλλεται. Αν είναι τότε να μας επιβάλλουν να φοράμε αντηλιακό στις παραλίες γιατί μπορεί να μας κάψει ο ήλιος. Όσο για το άλλο ναι ίσως είναι ένα ζήτημα, αλλά λύνεται. Εφόσον δεν φοράς κράνος αναλαμβάνεις πάσα ευθύνη και τελειώνει εδώ το θέμα. Τι φταίει ο άλλος να πάει φυλακή . Το αυτοκίνητο τι έγινε? Εντάξει? Το αμαξι επαθε 1.500 ευρω ζημια και ευτυχως δεν μου κανανε μυνηση για αστικη ευθυνη... Για την ωρα, αφου ειναι ετσι οι νομοι, πρεπει να φοραμε ζωνη, οχι μονο για το δικο μας καλο, αλλα και για τους αλλους. Προσωπικα ακομα και αν δεν εφταιγα, αν σκοτωνοταν καποιος σε ενα δυστυχημα απο το αμαξι μου, θα ειχα τυψεις μια ζωη... γιατι ανθρωποι ειμαστε (μερικοι), κ λαθη κανουμε. Μα γι'αυτο σου την λεμε οι υπολοιποι... Δεν ειμαστε ανθρωποι, ειμαστε ζωα και δεν θα κανουμε λαθη, οποτε δεν μας νοιαζει ποσο υψηλα θα ειναι τα προστιμα... Τσιχλιτσα θες?
Harkon Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 ρε Houston, λυπήσου μας αγόρι μου.... άκου άχρηστος ο πυροσβεστήρας... λες κ πήρες ολόκληρη πυροσβεστική φωλιά με τα πυροσβεστόπουλα μαζί και φοβήθηκες μή σου λερώσουν την Πόρσε! σκάς σε τοίχο ή τρακαράς ή βλαβάρει ( !!! ) ο κινητήρας, παίρνει φωτιά η Πόρσε κι εκεί που μπορεί να είχε χρόνο να τη σβήσεις κάνει το Μπαμ και σκοτώνει 3-4-5-6 εκεί γύρω... βενζίνη κουβαλάς ξύπνα! επίσης, μπορεί να μην πάθεις εσύ κάτι, κούφια η ώρα αλλά να τύχει να βρεθείς σε σκηνικό που ο άλλος όντας εγκωβισμένος κοντεύει να καεί ζωντανός. δε θα ήταν καλό να έχεις για να βοηθήσεις; ή τί να λέμε τώρα η μπαγαζιέρα μου να είναι ωραία και το ..στρώμα μου μονό; πες τα χρυσοστομε !αμ το αλλο, που αν κανεις ομοια παραβαση μεσα σε ενα χρονο σου παιρνουν το διπλωμα . μαλλον ειναι υπερβολη, κ μη πεταχθει κανενας να πει οτι οσο κ να παει το προστιμο τι με νοιαζει, αν δε κανω τη παραβαση. γιατι ανθρωποι ειμαστε (μερικοι), κ λαθη κανουμε. λοιπόν νομίζω πως έχουμε παρεξηγήσει πολύ κάποια πράγματα το γαμωαμάξι και η γαμωμηχανή και γενικά το "οδηγείν" ΔΕΝ είναι ζωτικής σημασίας και ΔΕΝ πρέπει να το κάνουμε για να ζήσουμε! ο δρόμος ΔΕΝ είναι μέρος και ΔΕΝ πρέπει να οδηγείται από άτομα που δεν μπορούν να φερθούν κάτω από κανόνες ΓΕΝΙΚΗΣ ασφάλειας και κυρίως ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τα λάθη τους! απλό είναι! αν δε μπορείται να συμμορφωθείτε σπί-τι σας ή με τα ΜΜΜ. αλλιώς χεράκι στην τσέπη και κανά κεράκι στον Αγ. Χριστόφωρο να μην πάρετε κανένα μαζί σας.
Panagiotisn Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δεν ειμαστε ανθρωποι, ειμαστε ζωα και δεν θα κανουμε λαθη, οποτε δεν μας νοιαζει ποσο υψηλα θα ειναι τα προστιμα... Tσιχλιτσα θες? Οχι ευχαριστω, καλα αφου παραδεχεσαι την καταγωγη σου, τοτε το μονο που μενει ειναι να αφησεις το τιμονι κ τις υποδειξεις και να αρχισεις να βοσκεις πουθενα.
Panagiotisn Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 λοιπόν νομίζω πως έχουμε παρεξηγήσει πολύ κάποια πράγματα το γαμωαμάξι και η γαμωμηχανή και γενικά το "οδηγείν" ΔΕΝ είναι ζωτικής σημασίας και ΔΕΝ πρέπει να το κάνουμε για να ζήσουμε! ο δρόμος ΔΕΝ είναι μέρος και ΔΕΝ πρέπει να οδηγείται από άτομα που δεν μπορούν να φερθούν κάτω από κανόνες ΓΕΝΙΚΗΣ ασφάλειας και κυρίως ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τα λάθη τους! ............συμφωνω
Lighter122 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Οχι ευχαριστω,καλα αφου παραδεχεσαι την καταγωγη σου, τοτε το μονο που μενει ειναι να αφησεις το τιμονι κ τις υποδειξεις και να αρχισεις να βοσκεις πουθενα. Σε εκνευρισα τοσο που το γυρισες σε προσωπικο επιπεδο? Χαιρομαι, γιατι οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα αρχιζουν οι επιθεσεις... Θα χρησιμοποιησω την ορολογια ενος αλλου φορουμ για να σου απαντησω καθως δεν πιστευω οτι εισαι ικανος να συμμετεχεις στο Insomnia.. "man υπαρχεις? QQ σου τωρα... κτλ".. Επαναλαμβανω : Τσιχλιτσα?
Panagiotisn Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2007 Σε εκνευρισα τοσο που το γυρισες σε προσωπικο επιπεδο?Χαιρομαι, γιατι οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα αρχιζουν οι επιθεσεις... Θα χρησιμοποιησω την ορολογια ενος αλλου φορουμ για να σου απαντησω καθως δεν πιστευω οτι εισαι ικανος να συμμετεχεις στο Insomnia.. "man υπαρχεις? QQ σου τωρα... κτλ".. Επαναλαμβανω : Τσιχλιτσα? δε με καταλαβες, εγω ουτε επιτιθεμαι, ουτε εκνευριζομαι. απλα σου λεω τι κανουν τα ζωα, εσυ κατεταξες τον εαυτο σου στα ζωα, συνεπαγεται το συμπερασμα... ασε να κρινουν αλλοι αν ειμαι "καταλληλος" για το insomnia... σιγουρα παντως δε με ενδιαφερει η αποψη σου τσιχλιτσα; αστο μωρε δε θελω, μην επιμενεις, χορταρακι ;
the_end Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 @houston: άσχετο, αλλά δεν άφησα κανένα υπονοούμενο περί εθνικοσοσιαλισμού όταν σε παρομοίασα με τον omni, δε μ'ενδιαφέρει κάτι τέτοιο άλλωστε. απλά αυτή η επαναστατική αύρα μου θύμισε τα πονήματα του προαναφερθέντος πνευματικού ογκόλιθου. κατά τ'άλλα μάλλον εξαντλήθηκε το θέμα. έτσι για το τυπικό, απλά ν'αναφέρω ότι είμαι υπέρ των νέων προστίμων. και διαβάζοντας κάμποσους εδωμέσα ενισχύεται αυτή μου η άποψη. και έτσι ενημερωτικά, δεν είμαι υπέρ των νέων προστίμων επειδή συνάδουν με τον τρόπο οδήγησης μου . μάλλον είναι ένας καλός τρόπος για να συνετιστούμε όλοι, έστω και από φόβο κι όχι πραγματική ύπαρξη παιδείας. ps: λέγαμε πριν για stop και κόκκινα. δεν έχω δει ποτέ μπάτσους να έχουν στηθεί για να γράψουν όσους τα περνάνε. μα ποτέ όμως. η μοναδική φορά που είδα να κυνηγάνε κάποιον για κόκκινο ήταν σε μια τυπική περιπολία(ή κάτι τέτοιο) στις 2 το βράδυ. btw, και ο παραβάτης και το μπατσικό πήγαν να με πατήσουν πάνω στη φούρια τους.
Socratis_g Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 @houston μάλλον είναι ένας καλός τρόπος για να συνετιστούμε όλοι, έστω και από φόβο κι όχι πραγματική ύπαρξη παιδείας. Πολύ σωστό αν και πιστεύω ότι ο νεος ΚΟΚ πρώτα εφαρμόστηκε για εισπραχτικούς λόγους και μετά για την ασφάλεια. Θα μου πείς και ετσι να είναι το αποτέλεσμα μετράει. Χθες στούλαγα στη βουλιαγμενης με τη μηχανή το απογεθμα κατα τις 6. Τιγκα πιγμένη στα αυτοκήνιτα. Πρέπει να πήρε το μάτι μου πάνω απο 7-8 ατομα να μιλάνε στα κινητά. Που είναι οι "Ζ"ητάδες να αρχίσουν να γράφουνε? Την έχουν μάλλον στημένη ακινητοποιημένοι. Γιατί το να ψάχνουν με αυτο τον τρόπο σημαίνει μεγαλύτερο κόστος για τις μηχανες τους. Οπότε δεν συμφέρει το εσοδο. Εχουν δίκιο για τα κοκκινα στοπ κτλ αλλα μη το παίζουν και ηθικολόγοι για τα νέα μετρα. Επίσης να πω και μια άλλη γνώμη. Οταν παραβιάζω στοπ, να μου τα πάρεις όλα. και το αμάξι μαζί. Αλλά όταν παραβιάζω κοκκινάκι. 5 η ώρα τα ξημερώματα σε κατι δρομάκια που είναι τελείως ακυρο το φανάρι. Εντάξει δείξε κάποια ελλαστηκότητα και μη με γ*μας έτσι.
tolis_01 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Εδω μεσα εχω διαβασει κυριως 2 αποψεις. 1) Παραβιαση STOP -> εκτελεση επιτοπου με sniper 2) Τα STOP ειναι πραγματικα αχρηστα, εμεις εχουμε παντα προτερεοτητα γιατι εχουμε καλυτερο αμαξι. Δεν ειμαι με καμια απ'τις 2. Εχω περασει αρκετες φορες με κοκκινο στα οποια πραγματικα ΔΕΝ κινδυνεψε κανεις καθολου. Αληθεια εσεις μονο απο Κηφισο, Π.ΡΑλλη, Πανεπιστημιου, Κηφισιας περνατε? Δεν σας εχει τυχει μικρος δρομος με φαναρι, νυχτα, ψυχη στον δρομο? Και μην ειστε τοσο αθωοι. 2 χρονια που οδηγαω δεν εχω δει μπατσο να τη στηνει (για προστιμα) σε κεντρικο δρομο (σε καποιον απ τους παραπανω ας πουμε). Φυσικα και θα σου πεταχτει εκει που δεν το περιμενεις. Ταξιδια δεν πατε? Εχετε δει ποτε περιπολικο να περιμενει επιδεικτικα σε κεντρικη ευθεια. Στο πιο υπουλο σημειο περιμενουν παντα.
Skia11 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Έχεις δει πως κάθονται οι οδηγοί της F1?Η σωστή θέση είναι να είσαι πίσω - όχι ξαπλωμένος βέβαια. Αν είσαι πολύ μπροστά το μόνο σίγουρο είναι ότι το κεφαλάκι σου θα ζωγραφιστεί στο μπαμπριζ σε ενδεχόμενη σύγκρουση, ακόμη και με αερόσακο. Στην F1 άμα προσέξεις μόνο πίσω δεν είναι οι οδηγοί, αντίθετα η θέση οδήγησης τους είναι ίδια σχεδόν με των οδηγών WRC, η μόνη διαφορά είναι οτι είναι μονοθέσιο και επειδή ουσιαστικά οδηγούν σε cockpit δεν είναι τόσο εμφανές. Πάντως όποιον επαγγελματία οδηγό ρωτήσεις θα σου πει οτι η σωστη θέση οδήγησης είναι το σώμα upright τα χέρια ελαφρά λυγισμένα στις θέσεις 9-3 o'clock(αυτή η θέση επίσης είναι και η ενδεδηγμένη για τον αερόσακο και όχι η 10-2 o'clock που νομίζουμε οι περισσότεροι), τα πόδια λύγισμένα έτσι ώστε να μπορείς να δουλεύεις τα πεντάλ χωρίς να χρειαζεται να σηκώσεις ή να μετακινήσεις πολύ τα πόδια σου, και προπάντων ΠΟΤΕ τεντωμένα έτσι ώστε σε περίπτωση συγκρουσης να μην "κλειδώσουν" τα γόνατα με ολέθρια αποτελεσματα. Μερικά links: http://www.racingschools.com/rs/comfy-p-37.html http://securitydriver.com/aic/stories/article-101.html P.S. @ Tolis: Όσο και να συμφωνώ σε μερικά (κανένας Έλληνας οδηγός δεν είναι/ήταν αθώος) θα σου πω για τα μπλόκα στην επαρχία ότι δε τη στήνουν όπου νάναι, αν παράτηρεις λίγο γύρω σου όταν οδηγείς θα δείς ότι υπάρχουν πινακίδες που σε προειδοποιούν ότι "Έλεγχος ταχύτητας με τεχνικά μέσα/ραντάρ"
TonyMontana Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Πυροσβεστήρας είναι απαραίτητος?Γιατί ούτε από δ αυτόν έχω.΄ Τώρα μη μου πείτε ότι δεν είναι βλακεία ο πυροσβεστήρας? Δλδ γιατί θα πρέπει να έχω ένα άχρηστο αντικείμενο στην μπαγαζιέρα μου και να φέρνει βόλτες πέρα δώθε? Αν μου καεί το αμάξι πρόβλημά μου, άσε που έχω ασφάλεια πυρός. Ξέρεις τι βασανιστικό θα είναι να τρακάρεις, να εγκλωβιστείς και η φωτιά από τον κινητήρα να σου σιγοκαίει τα πόδια ή η φωτιά από το πίσω μέρος να πλησιάζει ενώ θα μπορούσες να έχεις ένα πυροσβεστήρα κάτω από το κάθισμα; Όσο για την ζώνη κανείς δεν σκέφτηκε πως και οι πίσω πρέπει να φοράνε... γιατί την ώρα της σύγκρουσης ο πίσω καρφώνεται στο κεφάλι του μπροστινού και κάποιος απτους δύο σκοτώνεται - συνήθως ο μπροστινός. η άλλη εκδοχή είναι ο πίσω να περάσει απο πάνω και να σκάσει και αυτός στο μπαρμπρίζ. Εντωμεταξύ κανείς από αυτούς που δεν φοράει ζώνη και κράνος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως με 40km/h το μπαρμπρίζ σπάει όπως και το κεφάλι σπάει στο δρόμο. Αν πέσεις με μηχανή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ NINJA να κοντρολάρεις το κεφάλι σου που θα πάει εκτός από πολύ μικρές ταχύτητες! Αυτοί οι άνθρωποι είναι ή βλάκες (με την κανονική έννοια του όρου - δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει δύναμη, ορμή, τριβή, δράση-αντίδραση και άλλα τέτοια ή δεν έχουν αίσθηση των μεγεθών των παραπάνω), ή θεωρούν τους εαυτούς του τυχερούς οτι δηλάδή σιγά μωρέ μην τρακάρω, ή δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον τους και τους δικούς τους που θα τρέχουν για αναγνώριση στα νεκτροτομεία - και όλα αυτά για ποιό λόγο; για ζελέ στο μαλλί μη χάσουν τη γκόμενα (που με τέτοια μυαλά χαμένη την έχουν έτσι κι αλλιώς) ή μην τους πιέσει η ζώνη στο στήθος. Κατά τη γνώμη μου χαμηλού επιπέδου, δήθεν τυπάκια που μάλιστα σε κοροιδεύουν αν φορέσεις ζώνη για μικρές διαδρομές ώστε να καλύψουν το κομπλεξ κατωτερώτητας που τους διακατέχει. Να πούν και αυτοί την μαγκιά τους. Αντί να γκρινιάζετε για τα πρόστιμα κάντε για μια φορά στη ζωή σας το σωστό έτσι για δοκιμή. Βέβαια όσοι έχετε πατήσει τα 30 και κάνετε ακόμα τα ίδια είναι ίσως λίγο αργά - είναι μόνιμη η βλάβη - ούτε εύκολα μορφώνεσαι σε αυτή την ηλικία, ούτε έυκολα ξεκομπλάρεις, ούτε εύκολα μαθαίνεις τρόπους. είσαι καμμένο χαρτί μέχρι αποδείξεως του εναντίου - έτσι γιατι υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν. τουλάχιστον φρόντισε να μην κάνεις και τα παιδιά σου μαλάκες και διαιωνίζεις την κατάσταση. τα παραπάνω ισχύουν για πολλούς τομείς της καθημερινότητας και όχι μόνο για το θέμα μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.