Προς το περιεχόμενο

Απο αυριο 2/6/07 ζωνες και κρανη γιατι......

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eγω δεν μπαινω σε αμαξι χωρις να φορεσω ζωνη ειμαι πιο εξυπονος πιο χαζος ή πιο ευσυνειδητος?

• Απαντ. 650
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος που λέμε αλλά η ΕΛ.ΑΣ έχει αποδείξει οτι το κάνει και για εισπρακτικούς λόγους.Ένιγουεϊ κράνος και ζώνη ακόμη και μέχρι το περίπτερο.

Δημοσ.

Λοιπόν εγώ είμαι της εξής άποψης..

Ότι πρόστιμα υψηλά θα έπρεπε να εφαρμόζονται μόνο σε παραβάσεις που απειλούνται ζωές των συνανθρώπων μας.. πχ επικίνδυνη οδήγηση, αντικανονικό προσπέρασμα, παραβίαση stop κλπ

Τώρα ο άλλος αν δεν φοράει κράνος ή δεν φοράει ζώνη τη δικιά του ζωή ρισκάρει, όχι των άλλων.. Για το κράνος πάντως τους καταλαβαίνω όσους οδηγούν μηχανάκι για διάφορους λόγους..

Δημοσ.
το γιατί δεν το κατάλαβα? επειδή οι μπάτσοι θέλουν να βγάλουν φράγκα? αυτό μας ενδιαφέρει? η το ότι είμαστε όπως οι υποανάπτυκτες χώρες χωρίς ζώνες και κράνη? όπου και αν έχω πάει ευρώπη δεν έχω δει οδηγό χωρίς κράνος η ζώνη...(γερμανία,ολλανδία,αγγλία,,πορτογαλία).... ναι ακόμα και στη πορτογαλία που είναι πάνω κάτω σαν εμάς στο μπάχαλο...

Έχεις την εντύπωση ότι "τους κάνανε ανθρώπους με πρόστιμα" ;

"Για τις παραβασεις που κανουνμε και επηρεαζουν την σωματικη ακαιρεοτητα και των αλλων φυσικα και ειμαι υπερ των αυστηρων ποινων.

Για παραβασεις ομως που επηρεαζουν μονο εμας (ζωνες κλπ) πιστευω οτι ειναι αυστηρες."

Εν μέρη έχεις δίκιο... αλλά η δική μου βλακεία ή και μαγκιά να μη φοράω κράνος στη μηχανή επηρεάζει και τη δική σου τσέπη!!!! Γιατί οι δικοί σου φόροι και εισφορές στα ταμεία θα πάνε στη δική μου ανάρρωση...

...αυτό με κάνει να παραφθείρω κλασσικό καμάκι του '60 σε "Μανάρι μου....ασφαλιστής είναι ο μπαμπάς σου;;;" (χωρίς αστεία:Αν αυτό τώρα είναι επιχείρημα εμπέδωσης κυκλοφοριακής συνείδησης......μέρη κρίστμας)

Με αυτη την λογικη και η μα...κια του ναρκομανη , του αλκολικου και οσων αλλων κανουν κακο στον εαυτο τους επηρεαζει την τσεπη μας αλλα κανεις δεν τιμωρειται απο αυτους.
...και όμως:Οι φυλακές είναι γεμάτες από-αχαρακτήριστους τους αφήνω-που πιάστηκαν με τσιγαριλίκια πάνω τους.Αυτοί που τους τα έδωσαν είναι ακόμα έξω.

Ναι αλλά αυτοί υποτίθεται ότι είναι άρρωστοι....
..όχι λιγότερο "άρρωστοι" από αυτούς που ρημάζουν τα ταμεία που προανέφερες (από τον τελευταίο υπάλληλο που έχει μπει στο κόλπο με το κολπάκι του,μέχρι αυτούς με κολπάρες που μετά από 20 χρόνια θα παραγραφούν..)

Υποτιθεται...Και γιατι δεν πανε να γινουν καλα ????
...για να πληρώνουν τη δική σου και δική μου ανάρρωση;Μαλάκες ψάχνεις;

Το κράτος είναι "υποχρεωμένο" να προστατεύει τον πολίτη από την βλακεία του. Γι' αυτό τον αναγκάζει να ασφαλιστεί, να ασφαλίσει το αυτοκίνητό του, να φοράει ζώνη, να μην παίρνει ναρκωτικά κτλ. Στην περίπτωση αυτή, δεχόμαστε ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται και το κοινό συμφέρον, γιατί προλαμβάνονται άσχημες συνέπειες, όπως τραυματισμοί, θάνατος και οικονομική εξαθλίωση. Επομένως, γίνεται ανεκτός ο περιορισμός της ελεύθεριας του ατόμου.

Όσο για το ύψος των προστίμων, έχει αποδειχθεί, όχι μόνο στην Ελλάδα, ότι τα υψηλά πρόστιμα (ή αντίστοιχα το υψηλό κόστος στα τσιγάρα) αποτελούν τον κύριο αποτρεπτικό παράγοντα πολλών επιβλαβών συμπεριφορών. Να φέρουμε το παράδειγμα του αλκοτέστ. Μεταξύ 2000 και 2004 τετραπλασιάστηκαν οι έλεγχοι, με αποτέλεσμα να υποδιπλασιαστεί το ποσοστό των οδηγών που οδηγούν μεθυσμένοι και να μειωθούν πολύ οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα.

παρακαλώ οι φοιτητές νομικών και πολιτικών επιστημών να επανέρθουν στην τάξη (της πραγματικότητας)

Προσωπικά, πιστεύω ότι μετά από χρόνια συνεχούς καταστολής (πρόστιμα, αφαίρεση διπλώματος κτλ) θα φτάσουμε σε ένα σημείο, που το να μη φοράς ζώνη θα θεωρείται αδιανόητο και οι νέοι θα αποκτήσουν τη σωστή νοοτροπία, έστω και από σπόντα. Έτσι γίνεται παντού, νομίζω.
ή αυτό,ή δε θα υπάρχουν νέοι καν,γιατί απ' την πολλή καταστολή θα έχει αδυνατίσει το σπέρμα των παλαιοτέρων...

*Πωλείται 12μηνη ADSL 1024 Altecnet, 150 ευρώ. pm!

...έτσι μου 'ρχεται να σε καταστείλλω για αισχροκέρδεια...

+ Το ότι το κράτος το συμφέρει να είμαστε υγιείς και να δουλεύουμε. Και στην τελική, είναι πιο εύκολο από το και να φτάξει όλους τους δρόμους και να κάνει μεταμόσχευση εγκεφάλου στους ανεγκέφαλους.

..αυτό μου 8υμίζει κάποτε που δούλευα delivery και κάποιον από άλλο μαγαζί που του δίνανε κουτί χωρίς κλειδαριά για να δουλεύει,του κλέβαν πότε-πότε

τις παραγγελίες,και μου 'πε σε σχετική ερώτηση για το πώς το βλέπει ο employer του τη φάση,"φυσικά και τα πληρώνω εγώ τα κλεμμένα...Δική μου ευθύνη δεν είναι άλλωστε που μου τα κλέβουν;"

700 ευρώ πρόστιμο αν δεν φοράς ζώνη! Πονάει στην τσέπη το μέτρο, αλλά μόνο έτσι θα βάλουμε μυαλό όλοι μας! Πέρσι που ένας άμυαλος τρακάρησε τους δικούς μου, είδαμε ότι η ζώνη ήταν αυτή που τους έσωσε. Η μάνα μου απ'την δύναμη της σύγκρουσης έσπασε τα πλευρά της απ'την ζώνη, αλλά χίλιες φορές 4 πλευρά σπασμένα απ'την ζώνη, παρά να δεις τα ραδίκια ανάποδα!
...δηλαδή το ηθικό δίδαγμα είναι πως αν η μητέρα σου δεν είχε τσουχτεί απ' το τελευταίο πρόστιμο που πλήρωσε,εκείνη τη μέρα δεν θα είχε φορέσει τη ζώνη;

Ποιό είναι το ζόρι μου;

Αν ήθελαν να "επιβάλλουν" κυκλοφοριακή αγωγή και ακόμα-ακόμα συνείδηση μέσω πολιτικής προστίμων,θα είχαν κάνει το κράνος πχ 2,000 Ε με τη ΜΙΑ ΟΜΩΣ και θα τελείωνε και 8α το πετυχαίνανε κι' όλας.....Και θα πατάγανε και όσους σβύνουνε τα σχετικά πρόστιμα(δεν είναι δύσκολο,1 πολιτική καταστολής των καταστελόντων θέλει,κι ένα κατασταλτικό ιστορικό το οποίο είναι πλουσιότατο...

Το μέσο είναι από μόνο του "ένα κάποιο μέσο".......Για τα ΚΙΝΗΤΡΑ είναι που όχι απλώς αμφιβάλλω.....

Το είπε πιο απλά ήδη ο Ουπσαλιώτης :

Πιστεύω οτι το κράτος νοιάζεται πάνω απο όλα για να βγάζει φράγκα μέσω από τέτοιους νόμους. ΝΑΙ στο να γίνεται συνείδηση το κράνος/ζώνη, ΟΧΙ στους νόμους.

........

Δημοσ.

Τώρα ο άλλος αν δεν φοράει κράνος ή δεν φοράει ζώνη τη δικιά του ζωή ρισκάρει, όχι των άλλων.. Για το κράνος πάντως τους καταλαβαίνω όσους οδηγούν μηχανάκι για διάφορους λόγους..

Πάμε πάλι:

Αφ' ενός τα έξοδα για τη μεταφορά του τραυματία και τη νοσοκομειακή περίθαλψή του τα πληρώνει ολόκληρη η κοινωνία, αφετέρου ο καθένας μας εκτός από τον εαυτό του, έχει και κάποιους ανθρώπους πίσω του που θα πονέσουν αν χάσει τη ζωή του. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...

Επιπλέον, προσωπικά δεν καταλαβαίνω κανέναν για το κράνος: οδηγώ μηχανή και δεν μου έχει περάσει ούτε μια φορά απ' το μυαλό η σκέψη να μη φορέσω το κράνος και το δερμάτινό μου. Μια χαρά βλέπεις, μια χαρά ακούς και μια χαρά μπορείς να στρίψεις το κεφάλι σου με το κράνος και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο δε με πείθει (ειδικά αν βάζει το κράνος στον αγκώνα γιατί τον βολεύει καλύτερα). Το μόνο μείον, η ζέστη, νομίζω ότι υποφέρεται μια χαρά μπροστά στο να μείνεις μια ζωή φυτό και να σε ταΐζουν με καλαμάκι.

Δημοσ.

οχι αλλα εκκλησακια στους δρομους !!φτανει πια !!εχουμε και ενα ασφαλιστικο συστημα να στηριξουμε....

Δημοσ.

Θα σου πω apoikos..

Φυσικά και συμφωνώ ότι πρέπει να είμαστε ευσυνείδητοι.. Εγώ ας πούμε δεν διανοούμαι να ξεκινήσω το αυτοκίνητο χωρίς ζώνη.. γιατί έτσι έχω μάθει και το θεωρώ υποχρέωση στον εαυτό μου..

Όσον αφορά το θέμα με το κράνος είναι 1. δυσφορία λόγω ζέστης, 2. οτι άμα το φοράς συχνά αδυνατίζει την τρίχα + 3. γεμίζεις σπυράκια και τέλος 4. χαλάει την κόμμωση..

Να σημειώσω ότι δεν οδηγώ μηχανάκι και ότι το κράνος και η ζώνη πρέπει να γίνει τρόπος ζωής (και όχι φοβία για τα πρόστιμα) για το καλό όλων μας!

Δημοσ.
Ξέχασες οτι το κράνος χαλάει το μαλλί...βασικό :-)

Άσε που δε κάνεις και μόστρα στα γκομενάκια με το κράνος...

Δημοσ.

Όταν νομιμοποιηθεί ο πυροβολισμός στα γόνατα όσων παραβιάζουν τον ΚΟΚ -με μοναδική εξαίρεση κάτι τραγελαφικά όρια ταχύτητας- κερνάω όλο το φόρουμ σαμπάνιες.

Επίσης, άμα φοράτε ζώνη και σας τρακάρω με 40 ενώ περιμένετε στο φανάρι, δε θα σας σπάσει ο σβέρκος, δε θα πεθάνετε, δε θα μπω ισόβια επειδή χτύπησα κάποιο άλλο αμάξι με 40.

Δημοσ.
Πάμε πάλι:

Αφ' ενός τα έξοδα για τη μεταφορά του τραυματία και τη νοσοκομειακή περίθαλψή του τα πληρώνει ολόκληρη η κοινωνία, αφετέρου ο καθένας μας εκτός από τον εαυτό του, έχει και κάποιους ανθρώπους πίσω του που θα πονέσουν αν χάσει τη ζωή του. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...

apoikos , αν είναι έτσι,ειλικρινά δεν βλέπω λόγο γιατί με κάθε πακέτο τσιγάρα που πωλείται να μην κόβει ο περιπτεράς από ειδικό "μηχανάκι" ένα πρόστιμο στον αγοραστή(ή ακόμα πιο προχωρημένα να απαγορευτεί η νοσηλεία όσων αποδεδειγμένα υπήρξαν καπνιστές και εμφάνισαν πνευμονο-καρδιαγγειακές παθήσεις...)

Επιπλέον, προσωπικά δεν καταλαβαίνω κανέναν για το κράνος: οδηγώ μηχανή και δεν μου έχει περάσει ούτε μια φορά απ' το μυαλό η σκέψη να μη φορέσω το κράνος και το δερμάτινό μου. Μια χαρά βλέπεις, μια χαρά ακούς και μια χαρά μπορείς να στρίψεις το κεφάλι σου με το κράνος και όποιος υποστηρίζει το αντίθετο δε με πείθει (ειδικά αν βάζει το κράνος στον αγκώνα γιατί τον βολεύει καλύτερα). Το μόνο μείον, η ζέστη, νομίζω ότι υποφέρεται μια χαρά μπροστά στο να μείνεις μια ζωή φυτό και να σε ταΐζουν με καλαμάκι.

Σωστός.Η μόνη ένσταση είναι,γιατί να πρέπει να πληρώσει 300 Ε κάποιος που έχει άλλη άποψη.

Δημοσ.

Ζώνη πάντα, φανατικά είτε πάω στο περίπτερο για τσιγάρα είτε στην άλλη άκρη της γης. Μια φορά δεν έβαλα ζώνη και αυτό διότι είχα πάθει κολικό και υπέφερα, δεν μπορούσα καν να αγγίξω την κοιλιά μου, μιλάμε δράμα. Ε στην μοναδική αυτή ρημάδα φορά που δεν φόρεσα με σταμάτησε τροχονόμος στα διόδια της Αττικής οδού...........Αν έχεις τύχη που λένε.......

Εdit:

apoikos , αν είναι έτσι,ειλικρινά δεν βλέπω λόγο γιατί με κάθε πακέτο τσιγάρα που πωλείται να μην κόβει ο περιπτεράς από ειδικό "μηχανάκι" ένα πρόστιμο στον αγοραστή(ή ακόμα πιο προχωρημένα να απαγορευτεί η νοσηλεία όσων αποδεδειγμένα υπήρξαν καπνιστές και εμφάνισαν πνευμονο-καρδιαγγειακές παθήσεις...).

Αυτό που γίνεται λες. Απλά αντί για πρόστιμα στον περιπτερά πληρώνεις φόρους. Το μεγαλύτερο μέρος της τιμής του πακέτου είναι φόροι.

Δημοσ.

Φορούσε κράνος,ήταν νομοταγής.

Έπεσε με την μηχανή ξημερώματα στις 1:00.Αιμορραγούσε.Έχανε αίμα.

Η κρατική μηχανή λειτουργεί με καθυστέρηση μιας ώρας από την ώρα που δόθηκε σήμα από περαστικούς.Πεθαίνει.

Το περιστατικό είναι αληθινό.

Που είναι το κράτος που φροντίζει τους πολίτες;

Ας φροντίσει το κράτος να μας περιποιείται σωστά,έγκαιρα,με αξιοπιστία και συνέπεια,

και μετά ας βάλει όσα πρόσθιμα θέλει.

Προσωπικά δεν φορούσα ποτέ ζώνη ούτε κράνος.

Ύστερα από το χαμό ενός παιδικού φίλου,άρχισα να φορώ.

Όχι γιατί φοβάμαι το θάνατο,αλλά γιατί δε θέλω κανείς να χύσει δάκρυ για'μένα.

Για ποιό κράτος και Δίκαιο μιλάτε...;

Για το κράτος που το 2000 ψήφιζε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση(Αρσένης) με 7 βουλευτές στη Βουλή;!

Ακούς εκεί "Κράτος"; "Δίκαιο";

Ξεχασμένες έννοιες...φθαρμένες από το γήρας.

Δημοσ.
...δηλαδή το ηθικό δίδαγμα είναι πως αν η μητέρα σου δεν είχε τσουχτεί απ' το τελευταίο πρόστιμο που πλήρωσε,εκείνη τη μέρα δεν θα είχε φορέσει τη ζώνη;

Μάλλον λάθος εντύπωση σχημάτισες από αυτό που σημείωσα πριν! Για να το ξαναδούμε και να τονίσω το σημείο που εσύ παρεξήγησες:

700 ευρώ πρόστιμο αν δεν φοράς ζώνη! Πονάει στην τσέπη το μέτρο, αλλά μόνο έτσι θα βάλουμε μυαλό όλοι μας! Πέρσι που ένας άμυαλος τρακάρησε τους δικούς μου, είδαμε ότι η ζώνη ήταν αυτή που τους έσωσε. Η μάνα μου απ'την δύναμη της σύγκρουσης έσπασε τα πλευρά της απ'την ζώνη, αλλά χίλιες φορές 4 πλευρά σπασμένα απ'την ζώνη, παρά να δεις τα ραδίκια ανάποδα!

Άρα ποιος έχει την ευθύνη εδώ; Οι δικοί μου που πήγαιναν κανονικά στην πορεία τους και φορούσαν ζώνη ασφαλείας, ή ο άλλος οδηγός που βγήκε απ'την πορεία του κι έπεσε πάνω τους; Και τι δουλειά έχουν οι δικοί μου να πληρώσουν πρόστιμο; Μην τα μπερδεύουμε λοιπόν!

Έφερα παράδειγμα το περιστατικό με τους δικούς μου, για να καταλάβετε πως όσο κι αν είναι ενοχλητική, η ζώνη σώζει! ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...