Προς το περιεχόμενο

Απο αυριο 2/6/07 ζωνες και κρανη γιατι......

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 650
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τζιπ περιπολικό με έναν αστυνόμο μέσα να μιλά στο κινητό και να χαχανίζει (χωρίς bluetooth...) πριν από λίγο. Ποιός θα του βάλει πρόστιμο?

Υποκρισία και καρτέλ πώλησης μπλε-δοντιών. Αυτός είναι ο νέος Κ.Ο.Κ.

Δημοσ.
Ε τοτε να με τη σειρα μου να αμφισβητισω τις στατιστικες με τα τροχαια ατυχηματα στην Ελλαδα, οποτε καταληγουμε οτι τα προστιμα εγιναν για εισπρακτικους λογους.

http://news.pathfinder.gr/world/eu/262259.html

http://www.cars.gr/useful/accidents.htm

Για τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερα να βρώ κάτι.

1η μερα εφαρμογης των προστιμων και οι δημοι εχουν 100.000ε εσοδα.

Μια πηγή για αυτό;

Επίσης σχετικά με αυτό για τα 700 τροχαία απο λακούβες, όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα κάτι.

Δημοσ.
τι σχέση έχει ο ΚΟΚ με το αν κάποιο όργανο αδυνατεί να τον τηρήσει;

Ε, δεν είναι και η εξαίρεση το συγκεκριμένο όργανο. Μάλλον ο κανόνας. Πόσες φορές ανάβουν τη σηρίνα του περιπολικού, απλά για να αποφύγουν την κίνηση; Ετσι κ σε αυτή την περίπτωση, ξέρει πολύ καλά ότι κανείς δεν θα τον ελέγξει, οπότε...

Και το άκρως παρανοϊκό είναι πως ο ΚΟΚ λέει ότι απαγορεύεται να μιλάς στο κινητό έστω κ με hands free γιατι μπερδεύονται τα καλώδια(sic)!!!!! Οχι οτι με το να μιλάς στο κινητό σου αποσπάται η προσοχή είτε με bluetooth, hands free, ανοικτη ακρόαση κλπ...

Δημοσ.

Καλα απο υποκρισια υπαρχουν πολλα παραδειγματα, ειχα διαβασει προσφατα για τον πρωην βουλευτη της ΝουΔου που ειχε αρνηθει να υποβληθει σε αλκοοτεστ μετα απο προκληση θανατηφορου ατυχηματος ο οποιος ητανε υποψηφιος στις τελευταιες δημοτικες εκλογες με το ιδιο κομμα.Σε αντιστοιχο περιστατικο βουλευτινας στην Αγγλια που βρεθηκε δευτερη φορα λιγο πανω απ'το οριο σε τυπικο ελεγχο την εξαναγκασανε σε παραιτηση αν δεν την διωξανε στεγνα νομιζω, να σημειωσω βεβαια οτι εκει εχουν μεγαλυτερο απ'το διπλασιο του δικου μας οριο αν θυμαμαι καλα αλλα το τσεκουρι πεφτει αμεσως.Αυτα ειναι τα λιγοτερο σημαντικα παντως, η ουσια ειναι οτι με τετοια ποσα χανουμε το μετρο και πολυ αμφιβαλλω για την αποτελεσματικοτητα.Αν μη τι αλλο ενας "ευσυνειδητος" μπατσος δεν νομιζω να κοβει τοσο ευκολα τρακοσαρια για ζωνη ή κρανος, μαλλον του κανουμε πιο δυσκολο το εργο, τουλαχιστον στους τυχαιους και οχι στημενους ελεγχους που ειναι και οι σωστοτεροι ,θα μπορουσα να πω ακομη και στα αλκοοτεστ ιδιως στην επαρχια.Μπορει να κανω και λαθος, ο καιρος θα δειξει.

Δημοσ.
Αν μη τι αλλο ενας "ευσυνειδητος" μπατσος δεν νομιζω να κοβει τοσο ευκολα τρακοσαρια για ζωνη ή κρανος, μαλλον του κανουμε πιο δυσκολο το εργο, τουλαχιστον στους τυχαιους και οχι στημενους ελεγχους που ειναι και οι σωστοτεροι ,θα μπορουσα να πω ακομη και στα αλκοοτεστ ιδιως στην επαρχια.

Δεν πρόκειται φίλε μου να σε λυπηθεί κανένας μπάτσος, μη τρέφεις αυταπάτες.:wink:

Πάντως χθες συνέλλαβαν την Πάρις Χίλτον γιατί οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.:lol:

Θα εκτίσει κανονικά την ποινή των 21 ημερών φυλάκισης. Μάλιστα έβαλε και την πορτοκαλί στολή όπως προβλέπεται, για όλους τους τροφιμους. Το φαντάζεστε?????:lol:

Δημοσ.
Δεν πρόκειται φίλε μου να σε λυπηθεί κανένας μπάτσος, μη τρέφεις αυταπάτες.:wink:

Πάντως χθες συνέλλαβαν την Πάρις Χίλτον γιατί οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.:lol:

Θα εκτίσει κανονικά την ποινή των 21 ημερών φυλάκισης. Μάλιστα έβαλε και την πορτοκαλί στολή όπως προβλέπεται, για όλους τους τροφιμους. Το φαντάζεστε?????:lol:

Καλα... θα τους τρελλανει ολους στο blowjob.gif

και θα περασουν ολοι ζαχαρη...

Δημοσ.
Και βλέπεις ώρες-ώρες κάτι ποστ και συνειδητοποιείς πως και τα τροχαία είναι μηχανισμός της φυσικής επιλογής του Δαρβίνου.

Ναι αλλά αν έρχομαι από την άλλη εγώ και με χτυπήσει ο οδηγάρας που παραβιάσε το STOP έχουμε και θύματα που ξεφεύγουν της φυσικής επιλογής.

Panagiotisn: Όχι ρε συ, δεν οδηγάω, όχι όπως το εννοούν διάφοροι 'πραγματικοί όδηγοί'. Δεν κάνω σφήνες, δεν περνάω με κόκκινο όποτε γουστάρω, ούτε STOP, φοράω ζώνη γιατί τη θέλω τη ζωούλα μου, σε κινητό αποφεύγω να μιλήσω πάνω από 5 δευτερόλεπτα. Και πιθανότατα σε πίστα να σου έριχνα και κάποια δευτερόλεπτα στο γύρο.

Για τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερα να βρώ κάτι.

Παρεπιπτόντως, κάθε 10 χρόνια η Ελλάδα χάνει κάτι περισσότερο από 20.000 ανθρώπους σε τροχαία. Όσους στρατιώτες έχασε και στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δηλαδή.

http://www.glavopoulos.gr/arthra/anatolia_isigisi_04_2004_b.htm

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλά κάνουν και ελπίζω να μην περιοριστούν στην απειλή, αλλά να μοιράσουν κλήσεις με το τσουβάλι. Και πρώτα ο Θεός να μπούνε επιτέλους διόδια στην Αθήνα γιατί έχει καταντήσει αηδία το θέμα. Αν βρούνε και έναν τρόπο να εξαρθρώσουν όλο αυτό το κύκλωμα αλητείας που κινείται γύρω από τα διπλώματα οδήγησης ίσως να σωθεί πολύς κόσμος.

Δημοσ.
Καλά κάνουν και ελπίζω να μην περιοριστούν στην απειλή, αλλά να μοιράσουν κλήσεις με το τσουβάλι. Και πρώτα ο Θεός να μπούνε επιτέλους διόδια στην Αθήνα γιατί έχει καταντήσει αηδία το θέμα. Αν βρούνε και έναν τρόπο να εξαρθρώσουν όλο αυτό το κύκλωμα αλητείας που κινείται γύρω από τα διπλώματα οδήγησης ίσως να σωθεί πολύς κόσμος.

Με εξαίρεση τα διόδια που λες, συμφωνώ 100%.

Δημοσ.

Φυσικά, εάν παρανομούμε... κλήσεις!

Αλλά να ισχύει για όλους κ για όλα! Όχι, όποιος έχει "μπάρμπα στην Κορώνη" ή κάποια εξουσία να την γλυτώνεικ μάλιστα επιδεικτικά!!!

Ούτε εγώ συμφωνώ με τα διοδια. Το θέμα είναι να πεισθούμε να χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ, τα οποία προφανώς πρέπει να βελτιωθούν! Θέλει δουλειά, τι να κάνουμε...

Δημοσ.

Εχω μια απορια... οι μηχανες που περνανε αναμεσα απο τα αυτοκινητα ειναι παρανομες ή το επιτρεπει ο Κ.Ο.Κ. ? Αν προκληθει ατυχημα ποιος φταιει στην περιπτωση που δεν ειναι παρανομο?

Δημοσ.
Εχω μια απορια... οι μηχανες που περνανε αναμεσα απο τα αυτοκινητα ειναι παρανομες ή το επιτρεπει ο Κ.Ο.Κ. ? Αν προκληθει ατυχημα ποιος φταιει στην περιπτωση που δεν ειναι παρανομο?

Παράνομο είναι και επικυνδηνο ειναι και αμα τρακάρεις έχει η μηχανή την ευθύνη. Αλλα χωρίς αυτά δεν αξίζει να οδηγας μηχανη, ο καθένας πέρνει τα ρίσκα του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...