Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Η αγαπητη τροχαια θα καραδοκει να εφαρμοσει τον νεο ΚΟΚ που ειναι φωτια και λαυρα σε προστημα και διοικητικες ποινες !!!!! :mrgreen: :mrgreen:
johnnyestia Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Κακή λογική αυτή. ΠΑΝΤΑ ζώνες και κράνη γιατί σώζουν ζωές.
tsakonas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 το γιατί δεν το κατάλαβα? επειδή οι μπάτσοι θέλουν να βγάλουν φράγκα? αυτό μας ενδιαφέρει? η το ότι είμαστε όπως οι υποανάπτυκτες χώρες χωρίς ζώνες και κράνη? όπου και αν έχω πάει ευρώπη δεν έχω δει οδηγό χωρίς κράνος η ζώνη...(γερμανία,ολλανδία,αγγλία,,πορτογαλία).... ναι ακόμα και στη πορτογαλία που είναι πάνω κάτω σαν εμάς στο μπάχαλο...
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Ξέρει κανείς τι γίνεται με τα απλήρωτα? Απληρωτα ποια εννοεις ???? Τα παλια προστημα ???? Αν ναι φυσικα και ισχυει οτι εχει επιβληθει απο ποινες. Για τις παραβασεις που κανουνμε και επηρεαζουν την σωματικη ακαιρεοτητα και των αλλων φυσικα και ειμαι υπερ των αυστηρων ποινων. Για παραβασεις ομως που επηρεαζουν μονο εμας (ζωνες κλπ) πιστευω οτι ειναι αυστηρες.
Gigenis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Απληρωτα ποια εννοεις ???? Τα παλια προστημα ???? Αν ναι φυσικα και ισχυει οτι εχει επιβληθει απο ποινες. Για τις παραβασεις που κανουνμε και επηρεαζουν την σωματικη ακαιρεοτητα και των αλλων φυσικα και ειμαι υπερ των αυστηρων ποινων. Για παραβασεις ομως που επηρεαζουν μονο εμας (ζωνες κλπ) πιστευω οτι ειναι αυστηρες. Εν μέρη έχεις δίκιο... αλλά η δική μου βλακεία ή και μαγκιά να μη φοράω κράνος στη μηχανή επηρεάζει και τη δική σου τσέπη!!!! Γιατί οι δικοί σου φόροι και εισφορές στα ταμεία θα πάνε στη δική μου ανάρρωση...
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Εν μέρη έχεις δίκιο... αλλά η δική μου βλακεία ή και μαγκιά να μη φοράω κράνος στη μηχανή επηρεάζει και τη δική σου τσέπη!!!! Γιατί οι δικοί σου φόροι και εισφορές στα ταμεία θα πάνε στη δική μου ανάρρωση... Με αυτη την λογικη και η μα...κια του ναρκομανη , του αλκολικου και οσων αλλων κανουν κακο στον εαυτο τους επηρεαζει την τσεπη μας αλλα κανεις δεν τιμωρειται απο αυτους.
Gigenis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 :) Ναι αλλά αυτοί υποτίθεται ότι είναι άρρωστοι....
-nick- Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Πιστεύω οτι το κράτος νοιάζεται πάνω απο όλα για να βγάζει φράγκα μέσω από τέτοιους νόμους. ΝΑΙ στο να γίνεται συνείδηση το κράνος/ζώνη, ΟΧΙ στους νόμους.
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 :) Ναι αλλά αυτοί υποτίθεται ότι είναι άρρωστοι.... Υποτιθεται...Και γιατι δεν πανε να γινουν καλα ???? nick[;1637135'']ΝΑΙ στο να γίνεται συνείδηση το κράνος/ζώνη, . Ετσι ΝΑΙ !!!!!Αλλα ολα γινονται για ...τα φραγκα !!!!!
FilipposMD Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Το κράτος είναι "υποχρεωμένο" να προστατεύει τον πολίτη από την βλακεία του. Γι' αυτό τον αναγκάζει να ασφαλιστεί, να ασφαλίσει το αυτοκίνητό του, να φοράει ζώνη, να μην παίρνει ναρκωτικά κτλ. Στην περίπτωση αυτή, δεχόμαστε ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται και το κοινό συμφέρον, γιατί προλαμβάνονται άσχημες συνέπειες, όπως τραυματισμοί, θάνατος και οικονομική εξαθλίωση. Επομένως, γίνεται ανεκτός ο περιορισμός της ελεύθεριας του ατόμου. Όσο για το ύψος των προστίμων, έχει αποδειχθεί, όχι μόνο στην Ελλάδα, ότι τα υψηλά πρόστιμα (ή αντίστοιχα το υψηλό κόστος στα τσιγάρα) αποτελούν τον κύριο αποτρεπτικό παράγοντα πολλών επιβλαβών συμπεριφορών. Να φέρουμε το παράδειγμα του αλκοτέστ. Μεταξύ 2000 και 2004 τετραπλασιάστηκαν οι έλεγχοι, με αποτέλεσμα να υποδιπλασιαστεί το ποσοστό των οδηγών που οδηγούν μεθυσμένοι και να μειωθούν πολύ οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα. Προσωπικά, πιστεύω ότι μετά από χρόνια συνεχούς καταστολής (πρόστιμα, αφαίρεση διπλώματος κτλ) θα φτάσουμε σε ένα σημείο, που το να μη φοράς ζώνη θα θεωρείται αδιανόητο και οι νέοι θα αποκτήσουν τη σωστή νοοτροπία, έστω και από σπόντα. Έτσι γίνεται παντού, νομίζω.
KWSN_Men Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Το κράτος είναι "υποχρεωμένο" να προστατεύει τον πολίτη από την βλακεία του. Γι' αυτό τον αναγκάζει να ασφαλιστεί, να ασφαλίσει το αυτοκίνητό του, να φοράει ζώνη, να μην παίρνει ναρκωτικά κτλ. Στην περίπτωση αυτή, δεχόμαστε ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται και το κοινό συμφέρον, γιατί προλαμβάνονται άσχημες συνέπειες, όπως τραυματισμοί, θάνατος και οικονομική εξαθλίωση. Επομένως, γίνεται ανεκτός ο περιορισμός της ελεύθεριας του ατόμου.Όσο για το ύψος των προστίμων, έχει αποδειχθεί, όχι μόνο στην Ελλάδα, ότι τα υψηλά πρόστιμα (ή αντίστοιχα το υψηλό κόστος στα τσιγάρα) αποτελούν τον κύριο αποτρεπτικό παράγοντα πολλών επιβλαβών συμπεριφορών. Να φέρουμε το παράδειγμα του αλκοτέστ. Μεταξύ 2000 και 2004 τετραπλασιάστηκαν οι έλεγχοι, με αποτέλεσμα να υποδιπλασιαστεί το ποσοστό των οδηγών που οδηγούν μεθυσμένοι και να μειωθούν πολύ οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα. Προσωπικά, πιστεύω ότι μετά από χρόνια συνεχούς καταστολής (πρόστιμα, αφαίρεση διπλώματος κτλ) θα φτάσουμε σε ένα σημείο, που το να μη φοράς ζώνη θα θεωρείται αδιανόητο και οι νέοι θα αποκτήσουν τη σωστή νοοτροπία, έστω και από σπόντα. Έτσι γίνεται παντού, νομίζω. +1. + Το ότι το κράτος το συμφέρει να είμαστε υγιείς και να δουλεύουμε. Και στην τελική, είναι πιο εύκολο από το και να φτάξει όλους τους δρόμους και να κάνει μεταμόσχευση εγκεφάλου στους ανεγκέφαλους.
k_antoni Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 ναι ρε παιδιά, αλλά δε χρειάζεται να χουμε εναν αστυνόμο από πίσω μας να μας ελέγχει κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν συνείδηση
KWSN_Men Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Και πώς ακριβώς θα γίνουν συνείδηση; Με λευκό περιστέρι ή με download a la Matrix;
MariaTs. Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 700 ευρώ πρόστιμο αν δεν φοράς ζώνη! Πονάει στην τσέπη το μέτρο, αλλά μόνο έτσι θα βάλουμε μυαλό όλοι μας! Πέρσι που ένας άμυαλος τρακάρησε τους δικούς μου, είδαμε ότι η ζώνη ήταν αυτή που τους έσωσε. Η μάνα μου απ'την δύναμη της σύγκρουσης έσπασε τα πλευρά της απ'την ζώνη, αλλά χίλιες φορές 4 πλευρά σπασμένα απ'την ζώνη, παρά να δεις τα ραδίκια ανάποδα! :neutral:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.