Προς το περιεχόμενο

Ζ-5500 στα μαχαίρια με την live 24-bit;

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τα Z-5500 και την onboard Soundblaster live 24-bit στη μητρική της υπογραφής.

Τις τελευταίες ημέρες πρόσεξα ένα πρόβλημα που παλιότερα νομίζω δεν υπήρχε. Καταρχήν, με αναλογική σύνδεση, όλα είναι εντάξει. Όταν όμως ενεργοποιώ την οπτική σύνδεση, τα ηχεία κάνουν σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα κάποιους ήχους σαν θορύβους και όταν παίζω παιχνίδια, μουσική ή ταινίες μου κάνει μικροδιακοπές.

Πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπέρασμα, να σας πω ότι όταν στον decoder γράφει optical και από κάτω έχει το σηματάκι του dolby digital και γράφει digital, όλα είναι εντάξει, καμμία διακοπή, κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα υπάρχει όταν στην πάνω γραμμή γράφει optical και στην κάτω ένα από τα εξής: (stereo, stereox2, κτλ.)

Φαίνεται δηλαδή ότι όταν λειτουργεί με spd/if και αποκωδικοποιεί ο decoder των Z-5500, είναι οκ, αλλιώς υπάρχει πρόβλημα, για οπτική σύνδεση μιλάμε πάντα. Το coax δεν το έχω δοκιμάσει.

Μπορεί κανείς να ξεκεθαρίσει λιγάκι το τοπίο;

Δημοσ.

Κατ'αρχήν συγχαρητήρια για τις ηχειάρες που έχεις...Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσω πολύ βέβαια..Όταν ακούωόμως ότι υπάρχει πρόβλημα που παλιότερα δεν υπήρχε σε δυο πράγματα πάει το μυαλό μου..1)Είναι θέμα software ή update 2) Κάτι χάλασε..Θα βοηθούσε αρκετα να βγάλεις επιπλέον συμπεράσματα κ εσύ ο ίδιος πάντως αν μπορούσες να συνδέσεις τα ηχεία σου και με έναν δέυτερο υπολογιστή για να δείς κ σε ένα άλλο συστημα αν έχουν ίδια συμπεριφορά...

Δημοσ.

Έλα κοπέλα :mrgreen: , καταρχήν είμαι με τους drivers του CD που υπήρχε στη μητρική (για τον ήχο μιλάω). Έβαλα κάποια στιγμή τους νεώτερους που βρήκα στο internet, αλλά είχα πρόβλημα. Με αναλογική σύνδεση όταν ψήλωνα λιγάκι την ένταση ακουγόταν θόρυβος ενώ με αυτούς, μετά που θα φτάσω στο επίπεδο boost.

Όσον αφορά το να κάνω και άλλες δοκιμές με άλλα pc κτλ. δεν έχω σπίτι και πολλά pc με εξόδους οπτικές κτλ.

Δημοσ.

Βασικά μόλις μου ήρθε η ιδέα και σύνδεσα το ομοαξονικό καλώδιο που είχα αγοράσει και δεν μου έπαιζε. Ως δια μαγείας τώρα παίζει και χωρίς τα προβλήματα που έχει με την οπτική σύνδεση. Τί να πώ; Ίσως να είναι πρόβλημα της μητρικής.

Δημοσ.

Καταρχήν σε μια σύνδεση με οπτικό καλώδιο μπορεί να υπάρχουν περισσότερα προβλήματα jitter απ' ότι με ένα ομοαξονικό καλώδιο για ψηφιακή σύνδεση. Αυτό τουλάχιστον μου λέει η πείρα μου.

Η συμπεριφορά που άκουσες μπορεί να προέρχεται από αυτό.

Κατά 2ον έχεις ac3 filter επάνω στο pc σου;

Το έχεις ρυθμίσει pass through για όλους τους "τύπους" ήχου ή περνάει pcm ο ήχος στο decoder των ηχείων;

/sc

Δημοσ.

Το πιο πιθανο ειναι να εχει τσακιστει η οπτικη ινα. Οι οπτικες ινες ειναι πολυ ευαισθητες στο θεμα των καμπων. Γενικοτερα δεν συνιστουνται καμπες ακτινας μικροτερης απο 5cm. Πιθανως η παλια σου ψιλοτσακισε οταν μετακινουσες το PC και θαμπωσε εσωτερικα. Παρε μια καινουργια αν θες ντε και καλα οπτικη ινα (στελνει sampling 192KHz η Audigy 2? :P) αλλοιως δες τα παραπανω ως μια πηγη πληροφορησης.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να φταίει η οπτική ίνα διότι όταν είναι digital ο ήχος στις ταινίες παίζει μια χαρά. Κάποια ρύθμιση πρέπει να είναι ή drivers αλλά δεν ασχολούμαι άλλο, είμαι με coaxial πλέον.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...