isspro Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Ισχύει ότι η GA-N680SLI-DQ6 της Gigabyte είναι στην κορυφή συγκριτικά με την striker extreme ή την P5K3 Deluxe WiFi-AP της Asus? Την θέλω και για εφαρμογές και για games αλλά και να κρατήσει όσο γίνεται (μέχρι να φάει σουτ γιατί η τεχνολoγία πάει με χίλια).
totti Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Πάρε μία της Abit καλύτερα... ίσως οι καλύτερες μητρικές ever... όποιο μοντέλο και να επιλέξεις θα είναι σταθερό και γρήγορο!!!
ninos30 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Σταθερή χμμμμ.... Γρήγορη σίγουρα. Οι ABIT είναι λίγο δύστροπες ειδικά με τις μνήμες. Και για να μην παρεξηγηθώ κι εγώ υπέρ της ABIT είμαι. Αν και νομίζω ότι η καλύτερη, για OC ειδικά, είναι η EVGA (λίγο δύσκολο να την βρεις Ελλάδα)
isspro Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Ξέρω ότι είναι πολύ καλή εταιρία αλλά δεν ξέρω. Κάποιο μοντέλο καλό? μεχρι 300 euro...
ninos30 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=925985 Το καλύτερο μοντέλο της...
isspro Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 θα την κοιταξω και σου λεω ninos30 καλη φαινεται αλλά αν κοιτάξεις την συγκριση http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Catalog=1&Category=1033&Products=925985%2c957259 θα προσέξεις οτι της gigabyte σηκώνει πιο γρήγορες μνήμες και έχει και μια pci παραπάνω! τι λες? δεν πείθει? και η μνήμη που παίρνει είναι μέχρι 1066. είμαι σε δείλημμα....
ninos30 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Για τις μνήμες μην ανησυχείς. Και η ABIT τις σηκώνει τις 1000άρες. Απλώς το chipset "επίσημα" δεν τις υποστηρίζει γι' αυτό και δεν το γράφουν στο επίσημο site τους μια σοβαρή εταιρία όπως η ABIT και η Gigabyte: http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=IN9+32X-MAX+Wi-Fi&fMTYPE=LGA775 http://www.gigabyte.com.gr/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2553&ProductName=GA-N680SLI-DQ6 Μην δίνεις σημασία στις βλακείες που γράφουν τα όποια on-line shops όπως πχ το Πλαίσιο. Εκεί θα κοιτάς μόνο τιμές. Τα χαρακτηριστικά θα τα ψάχνεις στα official sites και σε διάφορα reviews από καλά sites. Κι όσο για το extra PCI της Giagate γίνεται για το λόγο ότι η ABIT διάλεξε να έχει 3*16x PCIEX ενώ η Gigabyte 2*16x PCIEX+1*8x PCIEX. H ABIT διάλεξε πιο γρήγορο τρίτο SLOT PCIEX για Physics card ενώ η GA το υπόλοιπο "bandwith" το έδωσε σε ένα επιπλέον PCI επιλέγοντας αργότερο τρίτο PCIEX. Μην ξεχνάς πως τα chipset είναι ίδια και αυτά ορίζουν τις δυνατότητες άρα δεν παίζει να βρεις κάποιες διαφορές στι βασικές λειτουργίες των MOBO. Στα extra όμως η GA υποστηρίζει επιπλέον 4 SATA δίσκους με επιπλέον controller (6 η ΑΒΙΤ 10 η GA). Δεν νομίζω όμως να βάλεις πάνω από 6 δίσκους internal... To πιο σημαντικό για να διαλέξεις ΑΒΙΤ είναι ότι είναι μια πραγματικά πολύ ποιοτική (και ακριβή) εταιρία. Δες το παρακάτω από το official site "100% Japanese Solid State & Ceramic Capacitors" και όχι τίποτα Κινέζικα/Ταιβανέζικα. Πίστεψέ με αν θες να ασχοληθείς με serious OC και θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, αυτό είναι πολύ σημαντικό.
george_o/c Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Για εμένα DQ6 απλά κορυφή... Δες εδώ: http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/ga965p_dq6/ Διάβασε ΟΛΟ το Review να δεις εντυπώσεις... ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ " I'm very happy with the time spent with the DQ6 so far In fact, I was so impressed by the 1660MHz FSB that I am awarding the GA-965P-DQ6 our "Overclocker's Choice Award" !" Όσο για ABIT συμφωνώ ότι είναι πάρα πολύ καλή στο overclocking, αλλά οι εποχές αυτές πιστεύω ότι πέρασαν (ABIT ήταν κορυφή στο socket 478 με την Abit IC7 Max 3 να αποτελεί μονόδρομο για κάποιον που θέλει να τελικιάσει Northwood ή Prescott, μέχρι εκεί όμως) , τώρα πλέον κορυφαίες είναι η ASUS και η Gigabyte. Ειδικά, η DS4 με 117ε δίνει ρέστα, κάνε μια βόλτα στο forum, τελικιάζει άνετα έναν E6600 π.χ (προσοχή η DS4 με το chipset 965. Για 650i όπως η καινούργια DS4 που κοστίζει 140ε και το υποστηρίζει δεν είμαι σίγουρος ακόμα...)
ninos30 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 To review που δίνεις συγκρίνει την DG6 με την .... DQ6 σε διάφορα set-ups... Τεσπά... Αν ψάξεις στο net θα βρεις ένα κάρο reviews που θα εκθειάζουν την μία ή την άλλη (ή οποιοδήποτε ανάλογη) χωρίς να βρεις κάποιο που να τις συγκρίνει άμεσα. Ακόμα όμως κι αν βγει είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι πάνω από +-1% σε κάθε μέτρηση με ίδιο setup. Μείνε σε αυτό που λέω: έχουν τό ίδο πολύ κάλό chipset οπότε μικρές οι διαφορές μεταξύ τους. Κοίτα λοιπόν την ποιότητα κατασκευής. Εκει δεν νομίζω να αμφισβητείται η ΑΒΙΤ, ιδιαίτερα στα κορυφαία μοντέλα. Και για να δικαιολογήσω αυτό που λέω πάρε κι ένα review από ένα ΣΟΒΑΡO site και όχι από το neoseeker το οποίο είναι "συγκαλυμένο" on-line shop με ότι αυτό συνεπάγεται (προωθώ αυτό που με συμφέρει κλπ): http://www.xtremecomputing.co.uk/review.php?id=331&page=6 Όπως θα δεις το μόνο con είναι το κόστος όπως όλα τα 680i mobos. Αλλά εσύ είσαι διατεθιμένος να ξοδέψεις αρκετά... Κι εδώ δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω. Δεν είμαι κάτοχος καμιάς από τις παραπάνω οπότε ότι θέση πάρω δεν θα είναι αντικειμενική, οπότε καλό είναι να μην επηρεάσω κάποιον θετικά ή αρνητικά χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος
ninos30 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Ειδικά, η DS4 με 117ε δίνει ρέστα, κάνε μια βόλτα στο forum, τελικιάζει άνετα έναν E6600 π.χ Πίστεψέ με γνωρίζω... Και δεν θα διαφωνίσω μαζί σου σε αυτό που λες. Εγώ ο ίδιος λέω πως η ΑΒΙΤ είναι ποιοτική ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗ εταιρία. Προσωπικά δεν θα έδινα 300 ευρώ για ένα 680i mobo. Θα έδινα 115 για να πάρω το DS4 ή 140 για το 965 της ASUS. Γιατί όμως αυτό που λες ως πλεονέκτημα στην περίπτωση της DS4 δεν το χρησιμοποιείς ως μειονέκτημα για την DQ6 (680i). H ABIT με ίδια (καλύτερα; ) χαρακτηριστικά κάνει 269 ενώ η GA 299. Εσύ δηλαδή θα διάλεγες την GA μεταξύ των 2;
sip03ds Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μακράν το καλύτερο motherboard: http://www.tyan.com/product_board_detail.aspx?pid=271 ...
billpeppas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Τις καλημέρες μου Να πούμε δυό τρία πραγματάκια σιγά σιγά ? 1) Δεν υπάρχει ( ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει ) το 'καλύτερο motherboard' 2) Όταν θέλουμε να ρωτήσουμε για κάτι, φροντίζουμε να δώσουμε όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία μπορούμε, καθώς και διάφορα χρήσιμα σχόλια ( τι θα κάνουμε με αυτό, με τι ασχολούμαστε κατά κόρον, κλπ κλπ ) 3) Δίνουμε και το budget μας ( ok...το έδωσες στο 3o post ) Πάμε τώρα στο θέμα μας: 1) Προφανώς μιλάμε για μητρική που θα βάλουμε επεξεργαστή Core 2 Duo / Core 2 Quad. Βεβαίως έτσι όπως ο φίλος μας έθεσε το θέμα, μπορεί πολύ απλά και άθελά του κανείς να τον οδηγήσει σε πολύ κακή επιλογή ( δηλαδή να του προτείνει μια πολύ καλή μητρική...η οποία όμως να μην είναι καλή σε αυτό που θέλει το παιδί ) Αν το παιδί θέλει να βάλει επάνω Intel Core 2 Quad ( Quad-Core ) και θέλει να κάνει και overclocking θα πρέπει να πάει σε μητρική με Intel P35 Chipset ώστε να μπορεί να πιάσει το απαιτούμενο FSB ( Core 2 Quad και un-modded 975X / 680i = άστο καλύτερα ). 2) H Abit IN9 32X Max έχει μερικά καλά...και δύο σημαντικά κακά. α) Έχει αυτά τα κάκιστα digital PWM που πολύ συχνά ( ακόμα και στα defaults ) έχουμε... 'fire in the hole' β) Επίσης επακόλουθο αυτών είναι το πολύ κακό voltage regulation, με τα πολύ μεγάλα Vdroop. γ) Μητρική για gamer, με δυνατότητα SLI ( που οι περισσότεροι για αυτό προσανατολίζονται σε μητρικές με το εν λόγω chipset ) και με μόνο 2 PCI Slot, τα οποία αν κάνει κανείς SLI καθιστόνται άχρηστα ( δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ) καθιστάται άχρηστη και η ίδια ( σοβαρός gamer με SLI και on-board κάρτα ήχου ? LOL ) 3) Η Gigabyte DQ6 είναι μια καλή μητρική για την κατηγορία μητρικών με P965 chipset, αλλά δυστυχώς οι Asus P5B Deluxe & Asus Commando είναι σαφώς ανώτερες. 4) Asus Striker Extreme Μακριάααα! Πολλές προβληματικές παρτίδες, άπειρα bugs, απύθμενη λίστα με ασυμβατότητες με μνήμες RAM. Αν σου κάτσει ok, δεν είναι παρά ένα μέτριο 680i board. 5) Asus P5K3 Deluxe Έχε υπόψιν σου ότι χρειάζεσαι DDR-3 μνήμες για αυτήν εδώ. Έχεις υπόψιν σου τις τωρινές τιμές των DDR-3 ? Κατά τα άλλα, μιλάμε για μια 'δυνατή' μητρική, μια βελτιωμένη Asus Commando ( φυσικά με το P35 chipset, όχι P965 ). Πλέον στο Deluxe μοντέλο έχουμε και το Voltage Damper που φτιάχνει το θέμα με τα Vdroop Σε απόδοση στα ίδια settings είναι κάτι τις πιο αργή από την Commando/P5B Deluxe. 5) @ninos30 Όχι, η EVGA δεν είναι η καλύτερη για overclocking, αλλά ακόμα και κάποιο μοντέλο της να ήτανε καλό, δεν μπορούμε να μιλάμε έτσι αόριστα. Καλύτερη για OC σε τι ? Σε θέματα max fsb ? Σε Core 2 Duo ? Σε Core 2 Quad ? Μονταρισμένη ή αμοντάριστη ? Anyways, δεν είναι ότι καλύτερο η mobo της EVGA. 6) @ george_oc: Σίγουρα ένα από τα καλά και αξιόπιστα review sites ΔΕΝ είναι το neoseeker Πρώτα από όλα 415MHz FSB από P965 board είναι πολύ χαμηλό, και όχι κάτι το...βραβεύσιμο ( ιδιαίτερα όταν μιλάμε για μέσο όρο 520MHz FSB @ Asus P5B/P5BD και 550MHz FSB + @ Asus Commando ). Επίσης αν δείς π.χ. σε ένα review ότι το τάδε motherboard έπιασε το τάδε FSB, δεν σημαίνει ότι αν το πάρεις και εσύ θα πιάσεις το ίδιο ( ούτε καν με το ΙΔΙΟ ακριβώς κομμάτι ), γιατί υπάρχει και ένα FSB Wall στους Core 2 Duo / Quad. Η πρότασή μου: ................................................ .....................αν δεν μας πεί το παιδί τι επεξεργαστή θα βάλει επάνω, και πόσα λεφτά θα διαθέσει για τα υπόλοιπα ( μνήμες, ίσως και PSU/VGA, δεν αναφέρει και πολλά ) καθώς και το αν έχει ή θα κάνει SLI...δεν προτείνω τίποτα. Φιλικά, Bill
ninos30 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μακράν το καλύτερο motherboard: http://www.tyan.com/product_board_detail.aspx?pid=271 ... Θα μας τρελάνεις ρε φιλαράκι... Πέρα το ότι το εν λόγω Mobo είναι για AMD.... η ΤΥΑΝ αίναι μια καταπληκτική/ποιοτική/κορυφαία κλπ εταιρία που βγάζει όμως ΜΒs για Servers και multi CPU συτήματα (έχι και κάποια λίγα single). Φημίζεται για την σταθερότητά τους αλλά όχι για την ταχύτητα. Εξάλλου έχει άλλο target-group.
ninos30 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Τις καλημέρες μου 5) @ninos30 Όχι, η EVGA δεν είναι η καλύτερη για overclocking, αλλά ακόμα και κάποιο μοντέλο της να ήτανε καλό, δεν μπορούμε να μιλάμε έτσι αόριστα. Καλύτερη για OC σε τι ? Σε θέματα max fsb ? Σε Core 2 Duo ? Σε Core 2 Quad ? Μονταρισμένη ή αμοντάριστη ? Anyways, δεν είναι ότι καλύτερο η mobo της EVGA. Bill Συμφωνώ με όλα αυτά που είπες (σε όλο το post) και ειδικά για το θέμα ότι δεν μας είπε ακριβώς τι θέλει να κάνει. Γί' αυτό και εγώ λέω ότι σταματάω και δεν θα πάρω θέση αφού δεν έχω κατ' ιδίαν άποψη. Δεύτερον πιστεύω πως έχεις πολύ καλύτερη άποψη από εμενα στο θέμα των mobos (δεν ξέρω αν πρέπει να σε πω guru...), οπότε θα ακούσω την γνώμη σου. Ένα παλιός έλεγε: "Eν είδα, οτι ουδέν είδα..."). Φιλικά
isspro Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 για Q6600 ελεγα παιδια με budget γυρω στα 1400e αλλα ολο απο την αρχη το μηχανημα... Με εναν amd στα 2,4 ειμαι αλλα πρεπει να παμε παραπερα σιγα σιγα... επείσης δεν νομιζω ακομα για sli +1 καλη vga οχι πανω απο 300e και τι μνημες;!!!!!!!!!! εχω χασει το μπουσουλα με ολα αυτα που διαβασα τωρα!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.