Επισκέπτης Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2001 kati sto opoio den eixa dosei simasia mexri tora... pos einai dinaton akoma kai simera na exoume kontres gia to poios epeksergasteis (x86 platform) einai kaliteros?<BR>kathomaste kai sigrinoume<BR>Athlon 1000 : P4 1400<BR>*********************<BR>Athlon 1400 : P4 2000<BR>kai kataligoume sto oti o P4 2GHz einai poio grigoros apo ton Athlon sta 1400...<BR>maeinai dinaton?!?!?!? na sigrinoume ta 1400 me ta 2000???
yositosi Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2001 File mou kalo tha itan na min ksanampoume se auti tin sizitisi giati kanena teliko simperasma den tha kataferoume na vgaloume. Apo tin stigmi pou kathe pleura leei ta dika tis nomizw oti einai anousio na to sizitame. O kathenas exei dikaiwma na pisteuei kathws kai na agorazei oti thelei
Nemo Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2001 na pos ginete <BR><A HREF="http://www.tech-report.com/reviews/2001q4/athlonxp-1900/index.x?pg=1" TARGET=_blank>http://www.tech-report.com/reviews/2001q4/athlonxp-1900/index.x?pg=1</A><P>
Imagine Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2001 Παιδιά το θέμα έχει λήξει για όσους απλά ενημερώνονται σωστά και αντικειμενικά...<BR>Δεν υπάρχει θέμα άμεσης σύγκρισης αφού οι 2 πλατφόρμες είναι τελικά αρκετά διαφορετικές. <P>Δεν είναι σωστό να υποστηρίζουμε φανατικά και πάντα την μία εταιρία ή την άλλη...ομάδες να ήτανε, λιγότερους καυγάδες θα είχαν οι οπαδοί τους!!! Τόσο πολύ σας έχει συνεπάρει η AMD ή η Intel πια;<P>Κάθε εταιρία έχει την δική της φιλοσοφία και τα δικά της όπλα...αυτήν την στιγμή υπάρχουν κάποια δεδομένα τα με οποία ο καθένας ζυγίζει τις ανάγκες του και επιλέγει...όσο πιο αδιάλακτος είναι κάποιος κατά την γνώμη μου, τόσο λιγότερο σκέγτηκε λογικά πριν την αγορά του και τώρα φωνάζει μπας και του δώσουν δίκιο!<P>Μην κολλάμε...κάποια πράγματα δεν αλλάζουν...όλοι έχουμε εμμονές: στα μηχανάκια παλεύουν οι 2χρονόφιλοι με τους 4χρονόφιλους...τα δεδομένα; Τα 2χρονα είναι άγρια, ελαφριά, με αξεπέραστη επιτάχυνση-ανέβασμα rpm. Τα 4χρονα πιο σύγχρονα, οικονομικά, καθαρά...και τα 2 κινούν τον πίσω τροχό και καίνε βενζίνη + κάτι άλλο ίσως...κάπως έτσι είναι και τα CPU...κινούν το PC...αυτό είναι ο σκοπός...το πώς διαφέρει. Τώρα πώς είναι η αντιστοιχία 2χρονων και 4χρονων μηχανών εσωτερικής καύσης με τα CPU intel & AMD δεν ξέρω.<P>Αυτό που έχω καταλάβει από καιρό είναι ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί η Intel την AMD στον βασικότερο παράγοντα κατά την γνώμη μου που θα έπρεπε να απασχολεί τον μέσο χρήστη για Home ή Office εφαρμογές ή και τα 2: Απόδοση / τιμή - value for money.<P>Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και αφού μπορεί να τις υπερασπιστεί στον ευατό του είναι Ο.Κ. Όποιος φωνάζει και χτυπιέται μάλλον κάτι του φταίει.<P>Imagine
Anonymous Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2001 -Επιδόσεις: καθαρά θέμα AMD se paixnidia isos.An kai eipame einai thema kartas grafikon kai mobo perisotero para cpu.<BR>-Τιμές: ακόμα πιο καθαρά AMD(eee nai siga gia 20000 parapano pou tha doso na paro intel)<BR>-Αξιπιστία: κανείς δεν έχει πει κάτι συγκεκριμένο κατά της AMD (exo na po ego na pas na koitakseis olous tous servers ton isp na deis ti cpus exoune kai meta ela mila mou gia aksiopistia)<BR>Intel=egyhhsh<BR>AMD=polloi kaloi alla exoune tyxei polla straba se para pollous.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2001 Να συμπληρωσω κατι. Εγω προτιμαω την intel αλλα ασχετα με αυτο οι τιμες των pentium στην Ελλαδα εχουν και σχεση με εναν απατεωνα που λεγεται Πουλιαδης (ειδατε ποσο πουλαει τους P3 ???)<BR>Στο εξωτερικο δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα. Παντως αμα βγουν οικονομικα mobos που να αξιοποιουν τη θερμικη διοδο του XP εγω δε θα διστασω να παρω AMD. Παντως τα mobos των athlon ειναι τσιμπημενα, οποτε συν του οτι θελεις καλη ψυκτρα + 1 fan επιπλεον σου ερχεται πολυ ακριβοτερα απ οτι πιστευεις.<BR>Αυτα.
Snup-DeepCor3- Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2001 Re c tasooo mprosta stis epidoseis kai sti poiothta pou prosferei o amd tha koliseis sto ena anemisthraki pou tha pareis ;p
ultramarine Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2001 Πάλι τα ίδια? Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του....Δεν υπάρχει ελπίδα...Σαν τα μικρά παιδιά:<BR>-Οχι, το δικό μου είναι καλύτερο...<BR>-Οχι το δικό μου!!!!<BR>Ξεκολλήστε επιτέλους...
pyro Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2001 o marinw mou 0umhzei thn ekfrash "boys with toys" alla an se kapoio aresei h amd kalws an aresei h intel, kai pali kalws, to kako einai oti kai ta dyo einai amerikanika...
yositosi Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2001 Kai giati kako pou einai amerikanika??? Ama diladi kati aksizei den tha to pareis logw kollimatos gia tin xwra proeleusis??? MAGES katalavete oti i ameriki einai toulaxiston 20 xronia mprosta apo emas!
pyro Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2001 de diafonw, h amerikh exei grhgoro internet, polla skateparks, KAI POLY POLY POLY POLY FOBEIA!!! Apo thn alh kalo 0a htan na blei kati kai apo dw (eurwph) hard h soft, opws gia paradhgma so SuSE linux einai - nomizw - germaniko, para na exoumai amerikanika cpu amerikaniko o.s. amerikaniko tona amerikaniko talo...
yositosi Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2001 File pyro ti se kanei na pisteueis oti epeidi oi epixiriseis einai amerikanikes, amerikanika einai kai ta miala pisw apo tin ekseliksi???? Antithetws, oi amerikanoi einai MAGES kai ta xwnoun xontra stous tomeis Research & Development dinontas trelous misthous se miala apo olo ton kosmo gia na doulepsoun gi'autous. Fisika, auto einai kati pou i Eurwpi den deixnei prothimi na kanei, kai dexetai pathitika na vlepei ola ta miala tis na diasxizoun ton Atlantiko. Pantws, na lisoume kai ena megalo mitho. Paides den iparxoun pleon amerikanikes etairies... antithetws iparxoun etairies amerikanikwn simferontwn (gigantiaia diafora) pou douleuoun se pagosmia vasi!
unforgiven Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2001 Συμφωνώ με αυτά που λες φίλε Imagine....<BR>Στο παραδειγμά σου με τις μοτοσυκλέτες υπάρχουν πολλοί παράγοντες αξιολόγησης. Πχ ένας businessman δεν θα αγόραζε ποτέ δίχρονο όσα γκάζια και να είχε, γιατί θα βρωμούσε συνέχεια "διχρονίλα".<BR>Στις CPU τα πράγματα είναι απλά. Τα κριτήρια είναι:<BR>-Επιδόσεις: καθαρά θέμα AMD<BR>-Τιμές: ακόμα πιο καθαρά AMD<BR>-Αξιπιστία: κανείς δεν έχει πει κάτι συγκεκριμένο κατά της AMD.<BR>ʼρα, το παιχνίδι, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ είναι της AMD...<BR>Δεν είμαι φανατικός υποστηρικτής της, αλλά το σωστό να λέγεται!
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2001 Αυτο που λεει ο pyro για τα αμερικανικα προιοντα και το λογισμικο εχει σαφως υποβαθρο.<BR>Ακουσατε τα νεα που κυκλοφορησαν για τα XP ;<BR>"Big Brother inside".<BR>Αν εξελιχτει το λογισμικο υποστηριξης για το linux εμενα δε με χαλαει να δινω και μερικα ευρω για λογισμικο linux (προσεξατε τι ειπα : Ευρω κι οχι δολλαρια)
unforgiven Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by SPOOKER:<BR><STRONG>-Επιδόσεις: καθαρά θέμα AMD se paixnidia isos.An kai eipame einai thema kartas grafikon kai mobo perisotero para cpu.<BR>-Τιμές: ακόμα πιο καθαρά AMD(eee nai siga gia 20000 parapano pou tha doso na paro intel)<BR>-Αξιπιστία: κανείς δεν έχει πει κάτι συγκεκριμένο κατά της AMD (exo na po ego na pas na koitakseis olous tous servers ton isp na deis ti cpus exoune kai meta ela mila mou gia aksiopistia)<BR>Intel=egyhhsh<BR>AMD=polloi kaloi alla exoune tyxei polla straba se para pollous.</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>Μάλιστα...<BR>-Επιδόσεις: Συγκρινέ μου έναν AMD και έναν INTEL που έχουν την ίδια τιμή ή την ίδια ονομαστική ταχύτητα και πες μου πού είναι γρηγορότερος ο Intel. Μάλλον πουθενά...<BR>-Τιμές: <BR>Athlon XP 1900: 261$<BR>Athlon XP 1800: 194$<BR>Athlon XP 1700: 142$<BR>Pentium IV 2000: 386$<BR>Pentium IV 1900: 270$<BR>Pentium IV 1800: 209$<BR>Οι διαφορές όπως βλέπεις, μάλλον είναι αρκετά μεγάλες... )αν προσθέσεις και την διαφορά στις τιμές της μνήμης, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη)<BR>-Αξιοπιστία: Όπου είναι πραγματικά κρίσιμη, παίζουν με SUN ή SGI... <BR>Πές μου ΕΝΑ πρόβλημα για το οποίο ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ φταίει ο Athlon...<BR>Όσο για το Intel=εγγύηση, μίλα με τους πρώτους χρήστες RamBus ή με κάποιον που αγόρασε τον PIII 1.13 πρώτης γενιάς...<BR>Όσο για τον Vasilius, για μια ακόμη<BR> φορά ήταν αποστομωτικός!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.