nick0206 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Ok paidia exw katalavei pws tha prepei na kanw tis sindeseis alla exw mia erwtisi: Exontas sindemeno to pc mesw ethernet me wireless modem router tha mporesei na sindethei asirmata me to laptopi?H' prepei na sindesw mesw ethernet kai to laptop me modem router?
angelus Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 File egw molis agorasa modem/router gia na ftiaxw ena diktyo. Stin syndesmologia den eixa kanena problima alla molis piga na kanw syndesi sto internet arxisan ta problimata.Pantws logika sto na dei o enas ypologistis ton allo den tha exeis problima.
takistmr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Ok paidia exw katalavei pws tha prepei na kanw tis sindeseis alla exw mia erwtisi: Exontas sindemeno to pc mesw ethernet me wireless modem router tha mporesei na sindethei asirmata me to laptopi?H' prepei na sindesw mesw ethernet kai to laptop me modem router? Ναι θα συνδεθεί χωρίς πρόβλημα.
nick0206 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2007 wraia paidia exw kanei shard sindesi adsl kai den exw provlima oute se desktop oute se laptop.Twra pws sindeontai metaksi tous desktop kai laptop?Ypopsin desktop sindemeno ethernet kai laptop wireless me modem.
groody Δημοσ. 9 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2007 φοβερο timing φιλε! εχω ακριβως το ιδιο προβλημα. να τα ξαναπω κι εγω με λεπτομεριες να μην ανοιγω αλλο θεμα. λοιπον θελουμε να συνδεσουμε λαπτοπ με desktop. το desktop ειναι συνδεδεμενο ethernet με linκsys wireless router και το λαπτοπ ασυρματα. Φυσικα η συνδεση και των δυο στο ιντερνετ εγινε πανευκολα και σχεδον αυτοματα. Αν συνδεσω το λαπτοπ και αυτο με καλωδιο lan (ελπιζω να μην χειριζομαι λαθος την ορολογια) ειναι σχετικα ευκολο να επιτευχθει (network wizards klp) Aν συνδεσω και τα δυο ασυρματα μοιαζει επισης ευκολο . (wizards αυτοματες ρυθμισεις μεσω φλας κλπ κλπ) Συνδεση ομως , του desktop με ΚΑΛΩΔΙΟ και του λαπτοπ ΑΣΥΡΜΑΤΑ δε μπορω να καταλαβω πως θα γινει. Διευκρινιση (που μαλλον δε παιζει ρολο) το λαπτοπ εχει vista και το desktop xp. ευχαριστω
ssd93 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2007 Και εγώ έχω περίπου μία ίδια απορία αλλά για το πως ο ένας υπολογιστής θα δει τον άλλο? Πρέπει να κάνω εγώ κάποιες ενέργειες?
groody Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 παιδια τα καταφερα. ηταν τοσο απλο κι ομως το παιδευα εδω και μερες. τι εκανα: - στο desktop ( xp ) , control panel-> network connections -> δεξι κλικ local area connection -> [enable (αν δεν ειναι ) ] -> κλικ στις ιδιοτητες. στο tab general κλικαρετε αν δεν ειναι κλικαρισμενο το "internet protocol(tcp ip) , καντε το high light και πατησετε propertys(ιδιοτητες) . τσεκαρετε τα obtain an ip address automatically. πατηστε οκ και κλεισιμο **** εδω να σημειωσω οτι μπορει η δουλεια να γινει και manual οπως περιγραφει ο φιλος μας εδω : http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1073181&postcount=2 και τον ευχαριστω γιατι απο το ποστ του μου ανοιξαν τα ματια... ***** συνεχιζουμε: δεξι κλικ στο my computer στο tab computer name πατηστε change (αλλαγη) και κατω κατω βαλτε ενα ονομα της αρεσκιας σας για workgroup . να το θυμαστε γιατι θα βαλουμε τοπ ιδιοο και στον αλλο υπολογιστη. στον αλλο υπολογιστη κανουμε τα ιδια ακριβως . αν εχουμε βιστα εχει μερικες διαφορες. το tab με τα ip θα το βρειτε ΕΝΑΡΞΗ ->ΔΙΚΤΥΟ -> ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ -> ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ->ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ(ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ)-> ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ μετα κανουμε τα ιδια με πριν . (...tcp ip v4 klp klp klp .... automatic obtain bla bla bla) δεξι κλικ στο my computer (υπολογιστης) -> ρυθμισεις συστηματος για προχωρημενους ->ονομα υπολογιστη -> αλλαγη -> δωστε το ιδιο ονομα στο workgroup αυτο ηταν ολο προσοχη - απεγκαταστηστε στην αρχη ολα τα firewall για να δειτε αν δουλευει. μετα θελουν τα firewalls ρυθμισεις. - κατα την διαρκεια της διαδικασιας παραπανω θελει επανεκκινηση οπωσδηποτε σε καποιο σημειο , δε θυμαμαι που αλλα νομιζω το προτεινει μονο του. καντε το . -στα vista (αλλα και στα xp ) πρεπει να κανετε ρυθμισεις για τους κοινους φακελους(πχ να ειναι ορατοι , να θελουν ή οχι κωδικο κλπ ) . αυτα στα βιστα θα γινουν απο το κεντρο δικτυου και κοινης χρησης . στα xp δε θυμαμαι πως τα εκανα. αν ρωτησει καποιος θα παω να κοιταξω .... - για να εχετε κοινους εκτυπωτες πρεπει να το ορισετε και αυτο . ΠΩΣ βλεπουμε του κοινους φακελλους και εκτυπωτες στα xp my network places , και ειναι ολα εκει . (start -> my network places στα vista start -> δικτυα. sos: ειναι πολυ πιθανον (το πιθανοτερο) οι οδηγοι του εκτπωτη να μην ειναι ενημερωμενοι για τα vista , καλο ειναι να κανετε το τελευταιο update . εμενα μου χρειαστηκε. στα vista -> start -> δικτυο πατηστε προσθηκη εκτυπωτη πατηστε την κατω απο τις 2 επιλογες και μολις δει τον εκτυπωτη του δικτυου και ερωτηθειται πατηστε εγκατασταση . προσοχη ομως . αμα αργει μην ψαρωσετε . αφηστε το , υπομονη , μετα απο λιγο θα εγκατασταθει , αφου σας ζητησει δικαιωματα κλπ η γνωστη γραφειοκρατεια των βιστα. σορι που τα γραφω ετσι λιγο ακαταστατα. οτι απορια αν μπορω να βοηθησω. (δεν ειμαι οπως καταλαβατε σχετικος ομως με το αθλημα, τωρα ανακαλυπτω την αμερικη) καλη επιτυχια ps : προς τον φιλο που ανοιξε το θεμα, επειδη οταν εκανα search στο ινσομνια για να βρω λυση στο προβλημα μου ειδα οτι υπαρχουν πολλα θεματα με τον ιδιο ακριβως τιτλο ,ή αλλα με ασχετο τιτλο του στυλ "μια απορια" αλλα με ιδιο περιεχομενο , αν θες αλλαξε τον τιτλο αυτου το θεματος και βαλε διπλα solved ή κατι αναλογο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.