Προς το περιεχόμενο

Quiz ψυξης! Μαντεψτε την απαντηση!

MrSeanKon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προδιαγραφες του πρωτου συστηματος:

Frequency1=2.9GHz, Vcore1=1.45Volts και θερμοκρασια σε πληρες φορτο 43C.

Για 3GHz, Vcore2=1.53Volts ανεβαινει στους 47C.

Ομοιως για το δευτερο συστημα:

Frequency1=2.5GHz, Vcore1=1.4Volts, 36C.

Frequency2=2.7GHz, Vcore2=1.6Volts, 42C.

Ποια ψυξη αποδιδει καλυτερα; ;)

Δημοσ.

Σωστός πρεπει να εισαι (ειμαι μακρυα απο τη βαση για να ανεβασω φωτο) αλλα αν μπορεις να αιτιολογησεις την απαντηση σου θα ηταν καλυτερα για τους αναγνωστες για να δωσουμε και τροφη για κουβεντα.

Τονιζω οτι τα νουμερα ειναι υποθετικα τα δε συστηματα μπορει να ειναι αεροψυκτα μπορει κι υδροψυκτα (δε μας ενδιαφερει).

Επισης παλι δε μας ενδιαφερει το ειδος του/των επεξεργαστη/ων.

Δημοσ.

Θα το κάνω το βράδυ που θα γυρίσω σπίτι γιατί τώρα που είδα ότι απάντησες είμαι στην πόρτα.

Εντωμεταξύ αν θέλει κάποιος άλλος να λύσει την "άσκηση" :) με χαρτί και με μολύβι πριν το κάνω εγώ είναι φυσικά ελεύθερος.

Δημοσ.

Τώρα που έκατσα και προσπάθησα να το αποδείξω, διαπιστώνω ότι για να λυθεί πρέπει ή να ξέρουμε την θερμοκρασία περιβάλλοντος ή το θερμικό φορτίο του κάθε επεξεργαστή για να υπολογίσουμε την θερμική αντίσταση του κάθε συστήματος ψύξης.

Επιβεβαίωσε αν θες ότι μπορεί ή δεν μπορεί να λυθεί και χωρίς την μια από τις δύο παραπάνω παραμέτρους.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπον για να μη σας τα πρηζω μεσημεριατικα κατεβαστε το τριτο patch της ΟcBible και τρεξτε το Cooling Performance.

SV1EOD o τυπος που εξαγει το αποτελεσμα βασιζεται στα εκπεμπομενα watts και τη μεταβολη της θερμοκρασιας.

Δημοσ.

Άρα λοιπόν σωστά είπα σε παραπάνω πόστ ότι χρειάζεται το θερμικό φορτίο(δηλαδή τα εκπεμπόμενα watts που αναφέρεις). Εναλλακτικά πιστεύω ότι μπορεί να βγεί αποτέλεσμα και αν αντί για τα εκπεμπόμενα watts είχαμε σαν δεδομένο την θερμοκρασία περιβάλλοντος. Τι λες εσύ για αυτό?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Sorry για την καθυστερηση (πλακωσανε καυσωνες κι εργασιακος φορτος) αλλα δε νομιζω οτι η θερμοκρασια του περιβαλλοντος ειναι ενα μετρο για να συγκρινεις την αποδοση ενος συστηματος ψυξης.

Γνωμη μου ειναι αυτη διοτι αν ας πουμε εχεις 40 βαθμους στον επεξεργαστη σου με μια περιβαλλουσα θερμοκρασια αν αυτη αυξηθει 5 βαθμους ακομη ο επεξεργαστης θα ειναι στους 45.

Εχει γραμμικη εξελιξη το φαινομενο.

Δημοσ.

η θερμοκρασια περιβαλλοντος ειναι ενας σημαντικος παραγοντας!!!!εκει βλεπεις ποσο πραγματικα αποδιδει η αεροψυξη σου!κατα ποσο δηλαδη τα ανεμιστηρια καταφερνουν να κρυωσουν τον αερα με την δυναμη που τον "πετανε" στα υποσυστηματα!η υδροψυξη ειναι αλλο θεμα και δεν εχω ασχοληθει με αυτην για να πω την γνωμη μου...

Δημοσ.
δηλαδη διαφημιση μας εκανες τοση ωρα;
Που το ειδες αυτο? 8)

η θερμοκρασια περιβαλλοντος ειναι ενας σημαντικος παραγοντας!!!!
Δεν αντιλεγω καθε αλλο ομως τα 2 υποτιθεμενα συστηματα κοντραρονται σε ιδιες συνθηκες.

εκει βλεπεις ποσο πραγματικα αποδιδει η αεροψυξη σου!
Οντως αν τριγυρω βραζει ο τοπος τι να σου κανουν τα καψερα...

η υδροψυξη ειναι αλλο θεμα και δεν εχω ασχοληθει με αυτην για να πω την γνωμη μου...
Τα ιδια ειναι κι εδω η θερμοκρασια του υγρου στο δοχειο (το tank) επηρεαζεται σημαντικα απο το ποσο θερμο ή οχι ειναι το περιβαλλον.
Δημοσ.

Θα κατεβάσω την Βίβλο σου, θα ψαχτώ και στο νετ για τους τύπους που χρειάζομαι και θα λύσω το πρόβλημα όπως πρέπει. Αλλά είμαι σίγουρος ότι άλλη απόδοση θα έχει το κάθενα από τα δύο συστήματα ψύξης αν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι 10 βαθμοί και άλλη αν είναι 35 βαθμοί.

Δημοσ.

Όντως όμως ότι ισχύει για την αερόψυξη ισχύει και για την υδρόψυξη. Δεν αλλάζει τίποτα, εκτός βέβαια ότι καλύτερη αερόψυξη το πολύ να είναι το ίδιο καλή με την σχεδόν χειρότερη υδρόψυξη.

Δημοσ.

Thanks SV1EOD για την επιμονη σου. :)

Ας μιλησουμε υποθετικα τωρα.

Εγω εχω μια ψηκτρα SLK 948U και τον AMD SanDiego 3700+ here in Greece.

Αν μετακομισω σε μια βορεια χωρα και στησω τον PresHOT Celeron D με την ιδια ψηκτρα θα δειξει πολυ χαμηλοτερες θερμοκρασιες.

Γιαυτο ειπα οτι η σχεση βασιζεται στις διαφορες των θερμοκρασιων και του Vcore του τρωει κατακεφαλα ο επεξεργαστης.

Δηλαδη στη Ρωσια θα ελεγα οτι εχω τελεια αεροψυξη ενω στην Αφρικη θα ηταν μουφα????

Υπεθεσε οτι ειχα και laser thermistor να μετραω επακριβως τη θερμοκρασια του επεξεργαστη.

Δημοσ.
Δηλαδη στη Ρωσια θα ελεγα οτι εχω τελεια αεροψυξη ενω στην Αφρικη θα ηταν μουφα????

#off topic#

Στην Ρωσσία μάλλον θα είχες χειρότερη αερόψυξη (εκτός αν έβγαζες το case στο μπαλκόνι) γιατί το χειμώνα η θέρμανση δεν κλείνει ποτέ. :):):)

/#off topic#

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...