Προς το περιεχόμενο

Μια πονεμένη ιστορία.....(μαζοχισμού).

dpolal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ιστορία που ακολουθεί είναι αληθινή και αν δε βαριέστε ρίχτε μια ματιά.<BR>Δεν θέλω να το παίξω ούτε έξυπνος ούτε μάγκας ούτε τίποτα άλλο, απλά θέλω να πώ κάποια πράγματα.<P>Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας χαρούμενος χρήστης (pc έεεε για να μην ξεχνιόμαστε)...<BR>Κατάφερε κάποτε να πάρει ένα μικρό Pcάκι μεταχειρισμένο (ήταν ευκαιρία το άτιμο).<BR>Ένα τόσο δα μικρούλη mini towerάκι με celeron 366 και από μία θέση μόνο για cdrom και έναν δίσκο ΜΟΝΟ (ΙΒΜ PC 300GL ήταν).<P>Ο χρήστης μας λοιπόν επειδή ήταν ανήσυχος και είχε και κάποιο στόκ από περιφερειακά άρχισε σιγά σιγά να το φτιάχνει...<BR>Και να και η live!, νάσου και η Voodoo η 4(PCI παρακαλώ, που να βρεθεί AGP slot), να και το USB το modem, να και η θύρα υπερύθρων, να και 2 ακόμα δίσκοι, έφτασε το pcάκι να μοιάζει με μηχάνημα τρελού επιστήμονα αφού όλα αυτά ήταν τοποθετημένα έξω από το case...<P>Κάποια στιγμή λοιπόν ο χρήστης μας βρίσκει και ένα cdrom, cd writer και ένα δίσκο SCSI (ελαφρώς μεταχειρισμένα και αυτά αλλά δούλευαν μια χαρά) !!!!! <BR>Μια και δυο αποφασίζει να τα βάλει και αυτά αλλά όταν πάτησε το power on το μικρό, φτωχό pcάκι κόντεψε να τα φτύσει, πού να αντέξει τόσα περιφερειακά.<BR>Ο χρήστης μας λοιπόν είναι σε δίλημμα.Τι κάνει;;;<BR>Λεφτά δεν υπήρχαν την εποχή εκείνη για νέο κουτί οπότε τι;;;<P>Σε μια αποθήκη λοιπόν υπήρχε ένα παμπάλαιο (11ετίας) 386 middle tower pc από τα παλιά εκείνα χρόνια το οποίο έπαιζε μια χαρά (τότε).<BR>Μια και δυο το πέρνει, βγάζει τα παλιά board, floppy 5 1/4 και ότι άλλο είχε, το περνάει και ένα χέρι μπογιά (γιατί από το σφουγγάρισμα της μάνας του είχε πιάσει λίγο σκουριά στη βάση του) και έχει ένα ωραιότατο κουτί με τροφοδοτικό 250 Watt (παρακαλώ)έτοιμο να ριχτεί στη μάχη.<P>Φυσικά για να μπεί εκεί το board από το mini tower ούτε λόγος αφού που να βρεθεί ATX το 1990 αλλά ο διακόπτης του κουτιού άνοιγε και έκλεινε το τροφοδοτικό χωρίς πρόβλημα δίνοντας ρεύμα στα καλώδια.<P>Αποτέλεσμα:<BR>τώρα το μικρό pc δουλεύει μόνο τις κάρτες (ήχου,οθόνης,SCSI), το modem, το infrared και τον master δίσκο και δίπλα ακριβώς το άλλο τροφοδοτεί τους δίσκους (2 ide, 1 SCSI) το cdrom και το cd writer.<BR>Είναι το ένα δίπλα στο άλλο με τα καλωδιάκια τους τακτοποιημένα όμορφα και ωραία, τους πρόσθετους ανεμιστήρες τους να σφυρίζουν χαρούμενα και τον χρήστης μας περήφανο και ακόμα ποιό χαρούμενο να κάθεται και να τα χαζεύει... <P>Ηθικό δίδαγμα:<BR>1...Δεν πρέπει ποτέ να πετάμε τίποτα.<BR>2...Δεν είναι ανάγκη να αγοράζουμε συνεχώς ολοκαίνουργια περιφερειακά και εξαρτήματα.<BR>3...Η χαρά του να φτιάχνεις κάτι με πατέντες και κόλπα (και να λειτουργεί και σωστά στο τέλος φυσικά) δεν περιγράφετε με λόγια.<P>PS 1<BR>Το παλιό pc είχε Led που έδειχνε την συχνότητα λειτουργίας του επεξεργστή (40!!! ολόκληρα Mz παρακαλώ), σκέφτηκα να το πειράξω λίγο να δείχνει κάτι ποιό μεγάλο αλλά δυστυχώς το ανώτερο που ήταν ρυθμισμένο να δείχνει ήταν μέχρι 166.Το βγάζω λοιπόν και το τοποθετώ ανάποδα ώστε τώρα να δείχνει 991.Οχι ότι εξυπηρετεί σε κάτι αλλά είναι πολύ ποιό ψαρωτικό... :ο<P>PS 2.<BR>Ύστερα από όλα αυτά ούτε η γυναίκα μου, ούτε τα ανήψια μου τολμάνε να πάνε να το ανοίξουν όταν λείπω για να παίξουν γιατί το φοβούνται... smile.gif" border="0))))))))

Δημοσ.

φίλε μου σε καταλαβαίνω...<P>κι εγώ το ίδιο έχω κάνει για την τροφοδοσία μόνο που δεν έχω βάλει δεύτερο pc δίπλα αλλά μόνο το τροφοδοτικό του...<P>και φυσικά όλα χύμα...

Δημοσ.

Emena mou arese auto me tin ginaika sou kai tin aderfis ou.To iko mou den opote to akoubaei allos to pc pathainei diafora trela.Kyriws o aderfos mou(23 xronwn einai) kathe fora pou to anoigei olo kai kati simbainei.Pws to katafernoun auto re paidia kapoioi anthrwpoi(oute o Mitsotakis tetoia gantemia).

Δημοσ.

to deyterotrofodotiko<BR>einai kati to exo kanei peristasiaka otan eixa 205w trofodotiko (todeytero trofodotiko)<BR>alla egkateleipsa logo thoryvou kai pira 350w trofodotiko, kai mia lysi monodromo gia peltiers (mexri prin kanena xrono otan oi times giatrofodotiko pano apo 250w itan dystheorates kai ta 2 200+ trofdotika soy evgainan ftinotera) <P>Ton filos dpolal2 prepei na ton <BR> epenesoyme oxi mono ga tin efeyretikotita <BR>alla kai gia to pneyma ανακυκλισης και οχι ανακυκλωσης και σεβασμου απεναντι υλικα σε μηαχανηματα ( ο cel366 sti sygkekrmmeni<BR>periptosi ) που πολλες φορες<BR>πεφτοθν θυμα αναβαθμισο-μανιας,<BR> τα οποια μας εχοθν χαρισει ατελειωτες ωρες διασκεδασης ψυχαγωγιας και παιδεμου αλλεσ τοσες βεβαια.<BR>ο satelite2satelite <BR>(satellite sti fleamarket) to pige poio pera<BR>kai eixe <BR>ekmetaleythei emporika mia analogi idea<BR>me sxetiki dimoprasisia opoy ousiatika synedees kai trofodotouses kai topothetouses<BR>syskeves scsi(pou mporei na einai mexri kai efta se mia alysida scsi) se ena exoteriko<BR> kouti me trofodotiko gia nam in epinarynete<BR>to kyrio trofodotiko <P>Perimeno na gineikapoio thema apo kapoio perissotero eidimona apo oikologiki epivarynsi (px se nero ) poy proypothetei i kataskeyi exartimaton ton ypologiston se sxesei me ton kyklo zois roys opos kai i epivarynsi apo eleipsi ollon atton ton koinonikon kai allon domon oste oi ypologistes proigoumenis genias alla kai oi palaioteroi na min kataligoun sta skoupidia alla na ginete allote dorea kai allote aposyrsi oi opoii tha analmvanoun meta kai <BR>tin poio perivallontika filiki lysi .<BR>Ayta ta leo giati otan kapoioi organimsi <BR>kanoun anabathmisi ta palaio hardware kataligi stis xomateres me protokolo katastrofis.<BR>(to kratos dinei panta to kalo paradeigma).<BR>Pantos kai pali bravo ston filo ,giatito meraki tin efeyretikotita pou deixnei oti<BR>alloi exoun porsche($$$)--pontikia---<BR>kai alloi provoskides (E=M C^2) <P>vevea to anekdoto αποσυμβολιζετε<BR> διαφορετικα και ποιο πετυχημενα <BR>(ειδικα η προβοσκιδα, για τους porsche<BR>typous den allazei tipota)<BR>το ανεκδοτοτο απο το σχετικο ΘΕΜΑ<BR>> >Πρώτα το ποντίκι με το δίδαγμα:<BR>> > > Μια μέρα ένα ποντικάκι περνούσε από ένα σημείο της ζούγκλας και<BR>> καθώς<BR>> > > προχωρούσε άκουσε κάποιον να φωνάζει βοήθεια. Κοιτάει σαστισμένο<BR>> και<BR>> > > βλέπει μέσα σε ένα μεγάλο λάκκο έναν ελέφαντα που προσπαθεί<BR>> απεγνωσμένα να<BR>> > > σκαρφαλώσει για να βγει αλλά του κάκου.<BR>> > ><BR>> > > Τότε του λέει το ποντικάκι:<BR>> > > - Μη στεναχωριέσαι φιλαράκο εγώ θα σε σώσω...<BR>> > ><BR>> > > Αμέσως ο φίλος μας τρέχει σπίτι του, ανοίγει το γκαράζ και βγάζει<BR>> την<BR>> > > Porsche του, την γκαζώνει και τρέχει στον λάκκο του ελέφαντα.<BR>> Πετάει μέσα<BR>> > > ένα<BR>> > > σχοινί, το δένει στον προφυλακτήρα και λέει του ελέφαντα να το<BR>> δέσει στη<BR>> > > μέση<BR>> > > του. Ευθύς αμέσως βάζει την Porsche στην πρώτη και τραβάει το<BR>> παχύδερμο<BR>> > > έξω με<BR>> > > ασφάλεια. Ο ελέφαντας τον ευχαριστεί και πάει στη δουλειά του.<BR>> > ><BR>> > > Ενα μήνα αργότερα, από το ίδιο σημείο της ζούγκλας περνάει τώρα ο<BR>> > > ελέφαντας. Ενώ έκοβε βόλτες ακούει φωνές για βοήθεια. Τρέχει στο<BR>> λάκκο και<BR>> > > βλέπει το<BR>> > > ποντικάκι μέσα.<BR>> > ><BR>> > > - Αδελφάκι μη φοβάσαι θα σε'χω έξω σε μισό λεπτό, του λέει.<BR>> > ><BR>> > > Μια και δυο δρασκελίζει τον λάκκο και αφήνει την τεράστια<BR>> προβοσκίδα του να<BR>> > > ξετυλιχτεί σιγά-σιγά προς τα κάτω. Αμέσως το ποντικάκι<BR>γαντζώνεται<BR>> επάνω<BR>> > > της και βγαίνει έξω.<BR>> > ><BR>> > > Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας μας είναι:<BR>> > ><BR>> > > Οταν την έχεις μεγάλη δε χρειάζεσαι Porsche.<A HREF="http://forum.insomnia.gr/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=003031&p=5" TARGET=_blank>http://forum.insomnia.gr/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=003031&p=5</A><BR> cool.gif" border="0<BR>keimeno apo tin dimoprasia tou satelite2satelite <BR>---------------------------------------------<BR> Περιληπτική Περιγραφή <BR> <BR>SCSI CASE ΑΠΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΤ/ΑΤΧ ΚΟΥΤΙ. <P><BR> Αναλυτική Περιγραφή <BR>ΜΕΤΑΤΡΕΠΩ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΑΣ AT/ΑΤΧ(ΡΥΘΜΙΖΩ ΤΟ ΑΤΧ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΜΗΤΡΙΚΗ) KOYTI (ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ) ΣΕ SCSI CASE ΓΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ΣΥΣΚΕΥΕΣ 50 PIN (Ή ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ-ΔΥΟ-Ή ΟΣΟΥΣ Η/Υ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ). ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΕ ΜΙΝΙ ΑΤ 2 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ CD-CDR/W-DVD ΕΞΩΦΕΡΕΙΣ KAI 3 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ. ΓΙΑ MIDI, MIDDLE, BIG Ή FULL TOWER ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΧΩΡΑΝΕ ΑΝΕΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ SCSI CONTROLLER ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ (ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ FULL AT/ΑΤΧ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ,ΒΓΗΚΑ ΕΞΩ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕΣΑ ). ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ KAI TO ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ- ΡΥΘΜΙΖΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΤΑ SCSI IDs - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΑΝ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ CASE. ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ POWER Ή RESET ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ CASE ΣΤΙΣ ΑΚΡΙΒΕΣ SCSI ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛEΥΘΕΡΩΣΤΕ ΧΩΡΟ ΣΤΟ CASE ΤΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΓΙΑ ΨΥΧΡΟΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (OVERCLOCKING) Ή ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΕΤΕ-ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΣΟΒΑΡΑ-. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ SCSI CONTROLLER ΣΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΩ. ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΑ SCSI ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ "ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟΥ PC CASE ΣΑΣ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ PC CASE. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΕΣΩ FLEAMARKET MAIL. Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ/ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 4 SCSI ΣΥΣΚΕΥΕΣ " ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ" !!! <BR> <A HREF="http://www.fleamarket.gr/lot.cfm?lotID=54005" TARGET=_blank>http://www.fleamarket.gr/lot.cfm?lotID=54005</A> <BR>----------------------------------------<p>[ 10-11-2001: Message edited by: nemo ]

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια...<P>Αν και τώρα τελευταία είχα μπει στον πειρασμό για μια αναβάθμιση (κουτί+τροφοδοτικό+board+επεξεργαστή) τελικά θα κάνω λίγο ακόμα υπομονή και θα μείνω στα υπάρχοντα.<BR>(βασικά μου λείπει το χρήμα αλλά λέμε <BR>τώρα)... <P>Σχετικά πάντως με την ανακύκλωση και το πέταμα των παλιών θα αναφέρω τα παρακάτω:<P>Την οθόνη που χρησιμοπιώ την αγόρασε η γυναίκα μου από την εταιρεία που δουλεύει έναντι του ποσού των 5 χιλιάδων δρχ (5000 !!!!).Βέβαια είναι 2 ετών αλλά την δουλειά της την κάνει.Ήθελαν να την πετάξουν λόγο παλαιότητας !!!!!!!!!<P>Συνάδελφος από την δική μου εταιρεία βρήκε πεταμένο στα σκουπίδια ολόκληρο κουτί που του έλειπε μόνο ο σκληρός δίσκος.Το μάζεψε και τελικά δούλεψε τέλεια και ήταν απλά ένα παλιό pentium ΙΙ στα 200Mh...<P>Στην κενρτική αποθήκη της ΙΒΜ στον Ασπρόπυργο πριν από μερικά χρόνια είχαν μαζέψει κούτες με ολοκαίνουργια pc από μία νταλίκα που είχε ανατραπεί.<BR>Κάποια από αυτά ήταν για πέταμα αλλά τα ποιό πολλά είχαν μόνο μικρές έως ελάχιστες ζημιές.<BR>Όταν ρώτησα τι θα τα έκαναν μου είπαν ότι όλα θα πήγαιναν για καταστροφή......<P>Ο κόσμος τελικά είναι πολύ περίεργος...<P>Βέβαια δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που δεν ξέρει και απλά πετάει κάτι όταν το θεωρεί παλιό είτε απλά δεν το θέλει πιά ή ακόμα και όταν δεν έχει που να το βάλει αλλά μερικές φορές είναι κρίμα...<P>Τέλος αυτό που θα πω είναι πολύ προχωρημένο αλλά μακάρι να υπήρχε στη χώρα μας μια ποιό καλή αντιμετώπιση για όλα τα παλιά και «άχρηστα» που τελικά καταλήγουν στις χωματερές.<BR>Και για το περιβάλλον αλλά και για μας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...