Central sun Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Για χαρά σε όλα τα παιδιά! Θέλω να σας ρωτήσω για κάτι που μου συμβαίνει και δεν γνωρίζω την αιτία και αν υπάρχει κάποια λύση. Δεν πάει πολύς καιρός όπου μετά από την αγορά νέου πακέτου adsl από την otenet παρέλαβα και δώρο έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο usb. Ο εν λόγο δίσκος συνοδεύεται από δυο καλώδια usb, το ένα από αυτά αφόρα τροφοδοσία ρεύματος από την θύρα του pc στον δίσκο. Σημείωση: Λειτουργεί ακόμα και χωρίς αυτό. Δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα του. Ο φορητός μου υπολογιστής (μόνο usb1) δεν βλέπει τον δίσκο (usb2) στην περίπτωση σύνδεσης του μέσω hub(usb2). Θα με βόλευε αφάνταστα να λειτουργούσε σωστά σύνδεση του με αυτόν τον τρόπο. Διαφορετικά μου είναι σχεδόν άχρηστος. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;
laantonios Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Φίλε central sun...δώσε χαρακτηριστικά του η/υ σου & ειδικά της mobo σου, για να δούμε αν υποστηρίζει usb 2. όταν λες... Ο εν λόγο δίσκος συνοδεύεται από δυο καλώδια usb, το ένα από αυτά αφόρα τροφοδοσία ρεύματος από την θύρα του pc στον δίσκο. Σημείωση ότι λειτουργεί ακόμα και χωρίς αυτό και δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα του. τι εννοείς; υπάρχει 1 καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος & 1 για σύνδεση,συνήθως.Εκτός & αν δεν χρειάζεται extra παροχή.
Central sun Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Ο υπολογιστής μου δεν υποστηρίζει USB2 από ότι ξέρω. Αν θέλεις να το ψάξεις λίγο: Fujitsu Siemens c series lifebook C 1020 http://farrokhi.net/lifebook-freebsd/ Θέλω να πω ότι δεν έχω περάσει ποτέ νέους ντραιβερς για καμία συσκευή.
arisgr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Σημείωση: Λειτουργεί ακόμα και χωρίς αυτό. Δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα του. Ο φορητός μου υπολογιστής (μόνο usb1) δεν βλέπει τον δίσκο (usb2) στην περίπτωση σύνδεσης του μέσω hub(usb2). Θα με βόλευε αφάνταστα να λειτουργούσε σωστά σύνδεση του με αυτόν τον τρόπο. Διαφορετικά μου είναι σχεδόν άχρηστος. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Λειτουργεί οταν τον συνδεσης πανω στο λαπτοπ μονο με το ενα καλωδιο η και με τα δυο. αν θες να τον συνδεσης στο χαμπ πρεπει να εχει εξωτερικη τροφοδοσια το χαμπ για να δουλεψη με το ενα καλωδιο η να βαλης το δευτερο καλωδιο στο λαπτοπ για να παρει ρευμα ο δισκος (μεσα απο το χαμπ δεν παιρνη αρκετο ρευμα γιαυτο δεν δουλευη).
_BASSstarlet_ Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Eχεις service pack εγκατεστημένο? Το ότι δεν έχει usb2.0 δεν σημαίνει ότι δεν θα βλέπει απαραίτητα τους σκληρούς με 2.0.Απλά θα σου δοκιμάζει την υπομονή όταν κάνεις αντιγραφές αρχείων.
laantonios Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 όντως απο το sp1 & μετά επιλύονται προβλήματα usb 2
RapidShade Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Για μένα είναι πρόβλημα με ανεπαρκή τροφοδοσία όπως είπε και ο arigr...Ρεύμα στην κάνει τη δουλειά φίλε... Ακους τον δίσκο να λειτουργεί και απλά δεν τον βλέπουν τα Windows ή δεν παίρνει μπροστά καθόλου (αυτό πιστεύω)...;;;
laantonios Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 όντως αν χρειάζεται την επιπλέον παροχή ρεύματος και δεν την δίνεις θα υπολειτουργεί. Ποιος εξωτερικός είναι;
_BASSstarlet_ Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Πρέπει να είναι 2.5' και έχει δυό καλώδια για επάρκεια ρεύματος.
Central sun Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Έχω τα professional με sp2. Ο δίσκος είναι αυτός που έδιναν δώρο με νέα σύνδεση conn-x. Έκανα τις εξής δοκιμές μπας και βρω την άκρη. Το hub μου διαθέτει βύσμα για εξωτερική τροφοδοσία από μετασχηματιστή. Με αυτόν τον τρόπο πίστεψα ότι ακόμα και μέσο hub, θα παίρνει αρκετό ρεύμα. Δεν δούλεψε ούτε έτσι. Δεύτερη δοκιμή: Σύνδεσα μετασχηματιστή απευθείας στο δίσκο στην κατάλληλη υποδοχή. Ήμουν σίγουρος ότι έτσι δεν θα μένει από ρεύμα. Δεν δούλεψε ούτε έτσι. Για να μην σας κουράζω με τις υπόλοιπες δοκιμές, θα σας πω το κουφό. Αφού έχω εξασφαλίσει δυνατό ρεύμα στον δίσκο δοκίμασα να τον συνδέσω στον υπολογιστή όχι μέσο hub αλλά μόνο με μια προέκταση usb 3 μέτρων και πάλι δεν δουλεύει. Τέλος ανακάλυψα ότι δεν είναι υπεύθυνο το hub, αλλά η προέκταση. Δοκιμάζω και τις 3 προεκτάσεις που έχω μήπως είναι κάποια χαλασμένη. Βάζω και καινούργια μα τίποτα. Γιατι;;;; Το hub δουλεύει κανονικά.
lantonios Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 1ον το hub που συνδέεις στο φορητό θέλει όντως τροφοδοσία δική του 2ο ο εξωτερικός θέλει και αυτός τροφοδοσία 3ον αν δεν τον βλέπεις τον σκληρό πίνακας ελέγχου->εργαλεία διαχείρισης->διαχείριση υπολογιστή->διαχείριση δίσκων. Τον βλέπει;
Central sun Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Κάποιες φορές δεν τον βλέπει καθόλου και κάποιες φορές το εντοπίζει σαν άγνωστη συσκευή.
laantonios Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 θέμα τροφοδοσίας είναι πιθανότατα. Τον δοκίμασες σε κάποιο άλλο μηχάνημα;
nadware1 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα... Βοήθεια παιδιά!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.