Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικος εκτελωνισμός

illudium36

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια, μήπως ξέρεται αν π.χ παραγείλλω ρούχα από USA(περιπυ 220$) με fedex express Λογικά θα πάνε στο τελωνείο του Ελ. Βενιζέλος, μπορώ να τα εκτελωνίσω για παράδειγμα στο τελωνείο Πτολεμαϊδας. Γιατι έχω ακούσει οτι γίνεται, με τα αυτοκίνητα τουλάχιστον.

• Super Moderators
Δημοσ.
Γεια σας παιδια, μήπως ξέρεται αν π.χ παραγείλλω ρούχα από USA(περιπυ 220$) με fedex express Λογικά θα πάνε στο τελωνείο του Ελ. Βενιζέλος, μπορώ να τα εκτελωνίσω για παράδειγμα στο τελωνείο Πτολεμαϊδας. Γιατι έχω ακούσει οτι γίνεται, με τα αυτοκίνητα τουλάχιστον.

Έχω την εντύπωση ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να γίνει. Άλλο το αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να φτάσει στην Πτολεμαΐδα κι ως εκ τούτου είναι λογικό ο εκτελωνισμός του να γίνει εκεί (κι όχι πχ στην Αθήνα ή στον Πειραιά) κι άλλο τα ταχυδρομικά δέματα.

Αυτά νομίζω ότι φτάνουν στο κεντρικό σημείο διαλογής που είναι στο Ελ. Βενιζέλος.

Δημοσ.

Έχω φέρει πολλές φορές πράγματα από το εξωτερικό. Και από Αμερική. Το τελωνείο το πληρώνεις στην Αθήνα. Σε περίπτωση που είσαι από επαρχία, σε παίρνουν τηλ από την κούριερ και σου λένε πόσο θα στοιχίσει ο εκτελωνισμός και αν το δέχεσαι. Μόλις έρθει το πακέτο, μαζί με τα μεταφορικά πληρώνεις και τα έξοδα εκτελωνισμού. Μου έχει τύχει να πληρώσω τον καραγκιόζη τον εκτελωνιστή 80 ευρώ, και το τελωνείο 30. Αν όμως έρθουν τα πράγματά σου μέσω ΕΛΤΑ, τότε κανένας εκεί δεν ασχολείται να φωνάξει το τελωνείο και δεν πληρώνεις τίποτα. Από Αμερική μόνο με την EMS συνεργάζονται τα ΕΛΤΑ.

Δημοσ.

Τα ΕΛΤΑ συνεργάζονται και με τα Αμερικανικά ταχυδρομεία USPS.Αν έχεις επιλογή τα παραγγέλνεις και ζητάς να τα στείλουν με USPS και όχι Courier που θα πληρώσεις πολλά.

Δημοσ.

Το πρόβλημα μου δεν είναι επειδή είμαι στην επάρχια απλά έχω ακούσει περιπτώσεις που οι τιμές από τελωνείο σε τελωνείο διέφαιραν. Και σκέφτηκα αν με κάποιον τρόπο μεταφέρουν τα δέματα για να τα εκτελωνήσεις κάπου φθηνότερα.

Δημοσ.

imaginas αν μπλέξεις και με τα ΕΛΤΑ και με τα USPS, το έχεις ξεγραμμένο το πακέτο. Είναι ο χειρότερος συνδιασμός. Μέχρι που αν είναι να βάλεις στοίχημα αν θα φτάσει το πακέτο, εσύ ποντάρισε στο "Οχι"...

Δημοσ.

Μόνο στα αμάξια παίζουν διαφορετικές τιμές από τελωνείο σε τελωνείο.Και σιγά-σιγά το κόβουν και αυτό...

Αυτό γινόταν επειδή είχαν κάτι λίστες με τις αξίες των αυτοκινήτων. Αλλά η λίστα δεν ανανεώθηκε ποτέ (2000 νομίζω τελευταία ανανέωση) και τελικά οι τελωνιακοί υπολογίζαν στο "περίπου" την φορολογίσιμη αξία του αυτοκινήτου για καινούρια μοντέλα.

Αυτό το "περίπου" κάνει κάποια τελωνεία φημισμένα... ;)

Δημοσ.

kostastnt το κόψανε αυτό. Τώρα αξίες βγάζουν μόνο 2 τελωνεία. 1 στη Θεσσαλονίκη που είναι υπεύθυνο από Θεσσαλία μέχρι Θράκη και 1 Αθήνα που είναι για την υπόλοιπη Ελλάδα. Η λίστα που λες είναι οι λεγόμενες "οδηγίες". Από το 2000 έχουν βγεί άλλες 2.

Δημοσ.

Όταν λες αξίες βγάζουν δυο μόνο τελωνεία, εννοείς ότι μόνο έκει μπορείς πλέον να εκτελωνίσεις αμάξι από εξωτερικό?

Αν είναι έτσι είναι ψιλομ@λ@κί@... Για Καβάλα άκουσα πολύ καλά λόγια και σε ένα μήνα έρχεται το αμάξι...

Δημοσ.

Γιατί δεν ρωτάτε κάποιον που έχει ήδη εκτελωνίσει 2 αυτοκίνητα και 1 μηχανή;

Σε οποιαδηποτε τελωνειο της Ελλάδος μπορείς να εκτελωνίσεις.

Δημοσ.

Δηλαδη όταν με πάρουν τηλέφωνο από το Βενιζέλος νγια να παω να εκτελωνίσω το δέμα να τους πω να μου το στείλουν στην Πτολεμαιδα και οτι θα το εκελωνίσώ από εκεί;

Δημοσ.

Μπορείς να κάνεις και το εξής: Να συνενοηθείς με τον τύπο από όπου θα αγοράσεις και να σου κόψει απόδειξη αντί για 220....20 δολλάρια... Οπότε θα φορολογηθείς για 20...

Μειονεκτήματα είναι ότι αν πχ αγοράζεις από amazon ή από κανέναν άλλο μαγαζί φυσικά δεν δεν θα στο κάνουν, και ότι σε περίπτωση απώλειας θα είσαι ασφαλισμένος για 20 δολλάρια, κοινώς δεν παίρνεις τίποτα πίσω...

Δημοσ.

@fan exeis kone?

στο θεμα αυτοκινητο το εκτελωνιζεις οπου θες με ιδιες αρχικες τιμες...

γιατι το κρατος σ δινει μερικες μερες δικαιωμα να το κυκλοφορεις με ξενες πινακιδες μεχρι να κανεις εκτελωνισμο

Δημοσ.
Μπορείς να κάνεις και το εξής: Να συνενοηθείς με τον τύπο από όπου θα αγοράσεις και να σου κόψει απόδειξη αντί για 220....20 δολλάρια... Οπότε θα φορολογηθείς για 20...

Μειονεκτήματα είναι ότι αν πχ αγοράζεις από amazon ή από κανέναν άλλο μαγαζί φυσικά δεν δεν θα στο κάνουν, και ότι σε περίπτωση απώλειας θα είσαι ασφαλισμένος για 20 δολλάρια, κοινώς δεν παίρνεις τίποτα πίσω...

Ναι του ειπα να γραψει 30$ και να το κανει για δώρο, αλλά μου είπε οτι δεν γίνεται και είναι παράνομο, Πήρα σήμερα τηλέφωνο στην Fedex και μου είπαν οτι δεν μπορώ να το εκτελωνίσο ούτε στην θεσσαλλλλλλλονίκη μόνο στο Βενιζέλος τελικά.

Δημοσ.
Όταν λες αξίες βγάζουν δυο μόνο τελωνεία, εννοείς ότι μόνο έκει μπορείς πλέον να εκτελωνίσεις αμάξι από εξωτερικό?

Όχι, όχι. Καταθέτεις τα χαρτιά στο τελωνείο σου και αυτοί με τη σειρά τους τα στέλνουν στη Θεσ/νίκη όπου τα ελέγχουν και άσχετα με το τιμολόγιο που έχεις καταθέσει εσύ (μπορεί σου λέει να είναι ψέυτικό, πράγμα που γίνεται) σου λένε οτι το αυτοκίνητο που θέλεις να εκτελωνίσεις έχει την τάδε αξία, άρα πρέπει να πληρώσει τόσο με βάση την αξία, τη χρονολογία, τα εξτρά κλπ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...