Προς το περιεχόμενο

Ποια Ειναι Η Σωστη Τοποθετηση Woofer?

orfeas2007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδες καλησπερα...εχω ακουσει διαφορες γνωμες για τη σωστη τοποθετηση του woofer αλλα δεν εχω βγαλει ακρη..εχω ενα συστημα creative 5.1 προς ποια κατευθηνση πρεπει να βλεπει το ηχειο του woofer και προς τα που να βγαινει ο αερας?ποσο κενο χωρο χρειαζεται γυρο του?Ευχαριστω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

sinithos to hxio kitaei mprosta kai o aeras bgeni plagios. kalo einai na to apomakrinis se mia gonitsa to woofer pantos. gia to kalo tou kefaliou sou! apla min klinis tin tripa gia na mpori na "kseskaei" kai oxi na skaei ! ;) ta alla ta finw sto gousto sou.

στα sub δεν σε ενδιαφέρει από που θα φεύγει ο αέρας ;) εγώ όταν δούλευα σε ένα παλικάρι που στην ame ηχοσυστήματα για να βάλουμε το sub στην σωστή θέση το βάζαμε στη μέση του δωματίου και μετά μπουσουλάγαμε από γωνια σε γωνια να δούμε που ακούγεται πιο πολύ το μπάσο τότε εκεί που ακουγόταν πιο πολύ εκεί μπάσαμε και το sub

PS όταν το bass reflex είναι μπροστά σου τότε το μπάσο το ακούς καλύτερα εσύ γιατί έρχεται ο στροβιλισμένος αέρες πρώτος έξω ;) τα αξιόλογα sub έχουν το μεγάφωνο να κοιτάει στο πάτωμα και το bass reflex μπροστά η πίσω

• Moderators

Ο ανθρωπινο αφτι δεν μπορει να αντιληφθει ευκολα απο που ερχονται ηχοι κατω απο τα 500Ηz...

Αυοτ εκμεταλλευεται αυτη η τεχνολογια. Απλα η ενταση θα ειναι αντιστροφως αναλογη της αποστασης του γουφερ απο το αφτι και δεν παιζει ρολο το που θα ειναι το γουφερ μεσα στο χωρο. :)

GeorgeMan τα στανταρ που υποτίθεται ότι μπορεί να ακούσει το ανθρώπινο αυτή είναι από 20Hz μέχρι 20Khz τώρα το αν τα ακούμε όλα αυτά άλλοι ναι και άλλοι όχι τα αξιόλογα sub που παίζουν κάτω από τους 20 δεν μεταφέρουν ήχο αλλα δονήσεις και επειδή σε έναν χορό υπάρχουν ανακλάσεις πρέπει να τοποθετηθούν σωστά και τα ιξιά σου και το sub σου για να ακούς μουσική και σωστό μπάσο και όχι να νομίζεις ότι μαζεύεις σφαλιάρες και ακούς κάνα 2 καναρίνια να ουρλιάζουν ;) αν όλα δεν είναι τοποθετημένα σωστά στην θέση που θα κάτσεις να ακούσεις μουσική απλά δεν θα τα ακούσεις σωστά ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...