ffilz Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 laantonios σε ευχαριστώ για τη βοήθεια αλλα από το δεύτερο λινκ δεν βλέπω κάτι να μου λέει. Βασικά θέλω να μάθω αν χρειάζονται ειδικές ρυσθμίσεις στο bios και αν ναι τι ακριβώς γιατί δεν βγάζω άκρη. Πάντως από το manual Που κατεβασα από το ιντερνετ γράφει σε ένα σημείο ότι: Only one HDD may be attached to each serial ATA IDE connector for RAID0 or RAID1. In addition one HDD may be connected to the PRI ATA133 connector along with one HDD to each serial ATA connector in a RAID0 array. Τι ακριβώς εννοεί οπ ποιητής;
ffilz Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 το έλυσα το πρόβλημα. Μερικές φορές η λύση είναι τόσο απλή που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι εκεί είναι το πρόβλημα. Και βέβαια εγώ που είχα άγνοια περί SATA1 kai SATA2 που να το φανταστώ. Απλά δεν είχα βάλει το jumper!!! (δεν είχε και η συσκευασία) Και κάπου μέσα στο insomnia διαβασα ότι "τα jumpers στο sata είναι τόσο χρήσιμα όσο ένα τασάκι σε ποδήλατο", ενώ σε ένα ξένο site διάβασα ότι τα jumpers είναι μόνο για χρήση και τεστ των εργαστηρίων που τα παράγουν!!! Δεν πειράζει. Όλη την εβδομάδα διάβασα τόσες πληροφορίες επί του θέματος που τώρα ξέρω που βρίσκοντια όλα τα update του BIOS, τa utilities τησ ASUS για το bios, πως κανεις RAID 0-1, που υπάρχουν οι drivers των ΧΡ για τους SATA, τα πάντα. Ευχαριστώ πάντως όλους για το ενδιαφέρον. Μα τόσο ηλίθια λύση? Τόσο ηλίθια που νιώθω κρετινος Πάντως πλέον ξέρω ότι τα jumpers κάποιο λόγο έχουν που τα έβαλαν οι κατασκευαστές
spiros01 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2007 file koita sto cd ths board an exei fakelo pou ftiaxneis esy disketa kai pernas toys drivers otan kaneis egkatastash me to cd ton windows se ena shmeio soy leei an exeis diskoys sata h schasi kai toys pernas xeirokinita me f2 an thimame kala h f6 koitato, epeita den mporei h board na mhn ypostirizei sata diskoys afou exei epano ypodoxes gia sata etsi den einai to poly kai to ligo na mhn einai sata 2 kai na einai sata 1den peirazei nomizo kai telos kane kai ena uptadet sthn mhtrikh ala me prosoxh mhn thn katastrepseis koita to sait tis asus yparxoyn ta panta ekei gia oles tis mhtrikes
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.