ffilz Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Έχω μία μητρική Asus P4S8X. Αγόρασα ένα σκληρό WD160 SATA. Το συνέδεσα αλλά δεν τον βλέπει το PC στο BIOS. Επίσης δεν έχω βρει καμία επιλογή που να του πω ότι ο σκληρός είναι SATA. Το manual δεν λέει τίποτα, το site το ίδιο και δισκέτα δεν είχε όταν τον πήρα. Καμία πρόταση?
rallistas Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 SATA drivers πρεπει να εχει το cd του mobo σου και μαλλον δεν ειναι ενεργοποιημενοι.
ffilz Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 παιδιά παρακαλώ για τη βοήθειά σας Πήτε μου ένα site κάπου να διαβάσω οδηγίες για άσχετους. Έχω ψάξει όλο το web και δεν βρίσκω τιποτα. Μόνο εγώ αντιμετώπισα πρόβλημα; Βασικά θέλω τα παρακάτω: 1) που έχει επιλογή το bios που του λέω ότι ο σκληρός είναι sata; 2) που θα βρω τους drivers που δεν υπάρχουν ούτε στο site; 3) Μπορώ να εγκαταστήσω και τους δύο σκληρους IDE που έχω ή δεν γίνεται; 4)Αν το 3 είναι ΝΑΙ, τότε το λειτουργικό πρέπει να είναι οποσδήποτε στον SATA (για καλύτερη ταχύτητα) ή δεν παίζει ρόλο; όποιος μπορεί ασ μου δώσει τα φώτα του γιατί έχω φάει όλη την εβδομάδα με αυτό και ακόμα τίποτα Το PC έχει μητρική asus P4S8X και ο sata είναι WD160 (δεν έχει jamper (χρειάζονται) Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων
washcloud Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 apo sata den exw idea,alla tsekare to bios mhn exei kammia epilogh gia na ton dei to pc(an epishs den einai 8ema ths asus alla ths wd,psakse sto site ths wd) 3)mporeis 4)h erwthsh sou einai ligo mperdemenh,alla nai,an exeis to leitourgiko(an milame gia linux,to site ths asus exei linux drivers gia sata)ston sata 8a einai pio...grhgoro(tespa) Oso gia ta jumpers se sata,einai toso xrhsima oso ena tasaki se podhlato.
ffilz Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 To CD που έχω για τα XP δεν έχει SP2, αλλά αυτή τη στιγμή το λειτουργικό μου εχει SP2 (έγινε αναβάθμιση από το Internet)
basilis5 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 δεν ξερω,αλλα λογικα εφοσον δεν βαζεις το λειτουργικο στον καινουργιο σου σκληρο,αλλα σε παλιο, και αυτον τον βαζεις εξτρα, δεν θα πρεπε να τον αναγνωριζει; τα σερβις πακ 2 δεν εχουν μεσα σατα οδηγους; στο ΒΙΟς δεν βρηκες καμια επιλογη για σατα;
ffilz Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 το BIOS δεν τον βλέπει καθόλου, και δεν έχω βρει καμία επιλογή για SATA. Μόνο όταν πάω στη συστοιχία RAID, τον βλέπει αλλά εγώ δεν θέλω RIAD. το πρόβλημα είναι να δει το σκληρό το BIOS. Μετά με τα win θα τη βρω τη λύση
thanos182 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Απ οτι θυμαμαι στο δικο μου BIOS πανω απο την επιλογη RAID που δεν θυμαμαι και δεν μπορω να κανω restart τωρα για να δω εχει την επιλογη για SATA enable (να ξες πως ημουν και γω στη δικη σου θεση πριν 1 μηνα και το ελυσα μονος μου παιζουνταν με enable disable και με RAID 0 αν δεν κανω λαθως)
adgpk Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Καλησπερα και απο μενα.Εχω και γω ακριβως το ιδιο προβλημα με τον ffilz .Εχω εναν ΙDE WD80GB και σημερα πηρα εναν WD 400GB SATA II αλλα δεν εχω drivers ουτε στη mobo ουτε εχω και δισκετα και εψαξα αρκετα αλλα δεν βρηκα κατι...Παρολαυτα στο device manager μου βγαζει τον sata αλλα στο my computer φαινεται μονο ο αρχικος με τα 80gb....Και δεν ξερω τι να κανω!!
ffilz Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 φίλε adgpk στη περίπτωση σου από τα λίγα που ξέρω (και τα πολλά που έμαθα αυτη τη βδομάδα) χρειάζεται να κάνεις format το σκληρό για να τον δούν τα windows. Νομίζω ότι από το cd των ΧΡ αν μπουτάρεις με αυτό σε βγάζει σε μια οθόνη που σου λέει ποιυς σκληρούς έχεις και σε ποιον θέλεις να κάνεις format
ffilz Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Τέλος Πρώτη φορά που παραδιδω τα όπλα τα δοκίμασα όλα ενα πράγμα υποψιάζομαι. Ότι η Μ/Β ASUS P4S8X δεν υποστηρίζει SATA, παρά μόνο σε RAID Αν κάποιος έχει καμιά ιδέα θα είμαι ευγνώμων ο σκληρός πάει για πέταμα
washcloud Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 adgpk , start/control pannel/administrative tools/computer management/disk management,vlepeis ton disko ekei se raw morfh,kai tou formareis mia.... ffilz,steile pm pou meneis,na er8w na ton mazepsw....... siga mhn yposthrizei mono raid.To ksanalew,sata den exw kan dei akoma,alla sigoura kapou den kaneis kati swsta...(makari na 'ksera ti)Kane ypomonh,isws kapoios sxetikos sou apanthsei(giati apla den rwatas s ena pisadiko ths geitoneias sou?)
laantonios Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 sata έχει όπως βλέπεις εδώ http://www.hardocp.com/article.html?art=MzYz οδηγίες διάβασε εδώ http://www.thepatri0t.net/2006/12/07/asus-p5b-deluxe-drivers/ καλή επιτυχία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.