Phat Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δεν ξέρω εάν έχει ξαναγίνει παρόμοιο θέμα αν και έκανα αναζήτηση και δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο. Επειδή ενδιαφέρομαι για ακαδημαϊκή καριέρα ασχολούμαι πολύ με αυτά τα θέματα και το ερώτημα μου είναι απλό - Πως νιώθετε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια... θα θέλατε στην Ελλάδα;
k_antoni Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 άμα είναι κάτι αποτυχημένα κολέγια, όχι δε θέλουμε έχουμε αρκετά! Άμα υπάρχει κάποιο είδος αξιολόγησης ναι... πολύ οικογενεια-κουμπαριά έγιναν τα ΑΕΙ-ΤΕΙ στην Ελλάδα... Βασικά κάτι αποτυχημένα βρετανικά πανεπιστήμια έχουν παραρτήματα εδώ για να αρμέγουν τους ιθαγενείς... άμα έτσι είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ΟΧΙ
Phat Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 άμα είναι κάτι αποτυχημένα κολέγια, όχι δε θέλουμε έχουμε αρκετά! Άμα υπάρχει κάποιο είδος αξιολόγησης ναι... πολύ οικογενεια-κουμπαριά έγιναν τα ΑΕΙ-ΤΕΙ στην Ελλάδα... Βασικά κάτι αποτυχημένα βρετανικά πανεπιστήμια έχουν παραρτήματα εδώ για να αρμέγουν τους ιθαγενείς... άμα έτσι είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ΟΧΙ Μην το σκέφτεσαι έτσι όπως είναι τώρα γιατί τα παραρτήματα δεν είναι πανεπιστήμια είναι ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ήτοι για τον πούτσο βακαλάος. Σκέψου το όπως είναι τώρα τα ιδιωτικά σχολεία αλλά σε επίπεδο πανεπιστημιακών μονάδων.
we_will_rise Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 ΔΕΝ θα ήθελα για τον λόγο ότι δεν θα έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση σε αυτά. Ως γνωστόν για να φοιτήσει κανείς σ' αυτά τα Πανεπιστήμια πρέπει να πληρώνει κάποια διόλου ευκαταφρόνητα ποσά. Επιπλέον, λόγω της Ελληνικότατης λογικής "ότι πληρώνεις, παίρνεις", θα θεωρούνται αυτομάτως ως πολύ υψηλότερου επιπέδου από τα δημόσια. Το αυτό θα ισχύει για τους αντίστοιχους απόφοιτους!!! Καλά δεν ήμαστε ρε παιδιά με τα δημόσια;; Δεν νομίζω πως ήμαστε έτοιμοι να τα δεχτούμε στην χώρα μας... Μια πρόταση στους mods αν φυσικά συμφωνεί και ο/η Phat είναι να γίνει poll για αυτό το θέμα. Πιστεύω πως παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!!!!
charllestone Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Η Ελλάδα δεν είναι ακόμα σε θέση να επιτρέψει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια...Αν δεν υπάρξει αλλαγή πρώτα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τότε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι σαν αυτά τα αποτυχημένα που λές...όπως την Τουρκία, έτσι θα γίνουμε πιστεύω....θα καταστραφεί κ η δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα σπουδάζουν μόνο οι ευκατάστατοι
Phat Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 ΔΕΝ θα ήθελα για τον λόγο ότι δεν θα έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση σε αυτά. Ως γνωστόν για να φοιτήσει κανείς σ' αυτά τα Πανεπιστήμια πρέπει να πληρώνει κάποια διόλου ευκαταφρόνητα ποσά. Επιπλέον, λόγω της Ελληνικότατης λογικής "ότι πληρώνεις, παίρνεις", θα θεωρούνται αυτομάτως ως πολύ υψηλότερου επιπέδου από τα δημόσια. Το αυτό θα ισχύει για τους αντίστοιχους απόφοιτους!!! Καλά δεν ήμαστε ρε παιδιά με τα δημόσια;; Δεν νομίζω πως ήμαστε έτοιμοι να τα δεχτούμε στην χώρα μας... Μια πρόταση στους mods αν φυσικά συμφωνεί και ο/η Phat είναι να γίνει poll για αυτό το θέμα. Πιστεύω πως παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!!!! Δεν θα καταργηθούν τα δημόσια πανεπιστήμια απλά θα υπάρχουν και ιδιωτικά. Ο Phat.
we_will_rise Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δεν θα καταργηθούν τα δημόσια πανεπιστήμια απλά θα υπάρχουν και ιδιωτικά. Ο Phat. Σίγουρα δεν θα καταργηθούν δεν είναι όμως προφανές ότι θα χάσουν σημαντικό μέρος από το κύρος-αξιοπιστία τους; Όπως έγινε με τα δημόσια και τα ιδιωτικά Γυμνάσια-Λύκεια.... Χαόδεις οι διαφορές (φαινομενικά τουλάχιστον) μεταξύ τους.
Phat Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Η Ελλάδα δεν είναι ακόμα σε θέση να επιτρέψει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια...Αν δεν υπάρξει αλλαγή πρώτα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τότε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι σαν αυτά τα αποτυχημένα που λές...όπως την Τουρκία, έτσι θα γίνουμε πιστεύω....θα καταστραφεί κ η δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα σπουδάζουν μόνο οι ευκατάστατοι Γιατί φέρνεις σαν παράδειγμα την Τουρκία και όχι τις Η.Π.Α. Πολλά κρατικά πανεπιστήμια στις Η.Π.Α κατατροπώνουν τα φημισμένα ιδιωτικά πανεπιστήμια και μάλιστα σε ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση π.χ. Business - Engineering. Δεν είμαι υπέρ της Ιδιωτικοποίησης απλά προσπαθώ να το δω από διάφορες πλευρές. EDIT: Στην Τουρκία οι σχολές που έχουν όνομα είναι η δημόσιες. Οι ιδιωτικές δεν λένε πολλά... Σίγουρα δεν θα καταργηθούν δεν είναι όμως προφανές ότι θα χάσουν σημαντικό μέρος από το κύρος-αξιοπιστία τους; Όπως έγινε με τα δημόσια και τα ιδιωτικά Γυμνάσια-Λύκεια.... Χαόδεις οι διαφορές (φαινομενικά τουλάχιστον) μεταξύ τους. Για πες μου κατά την γνώμη σου η ποιότητα της εκπαίδευσης είναι καλύτερη στα ιδιωτικά ή στα δημόσια; Που γίνεται η περισσότερη δουλειά; Μήπως στα δημόσια είναι που μπαίνει ο καθένας και όχι στα ιδιωτικά;
charllestone Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 ναι αλλα εδώ είναι Ελλάδα και γενικά αν συνεχίσουμε να έχουμε αυτό το άθλοιο σύστημα ειδικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση(που ουσιαστικά έχει ιδιωτικοποιηθεί έμμεσα-φροντιστήρια) δεν έχουμε κ πολλές ελπίδες γι'αυτό που λές...Μακάρι να γίνουν ιδιωτικά μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα παρέχουν γνώσεις κτλ και θα είναι καλύτερα απο τα δημόσια και ίσως έτσι αναβαθμιστούν και τα δημόσια(ανταγωνισμός) αλλα πιστευώ οτι (έστω αρχικά) δεν θα κάνουν τίποτε άλλο παρα εμπόρειο(πρώτη ύλη=φοιτητής->προιόν)...μακάρι να κάνω λάθος και να αποδειχθεί το αντίθετο!!!!
abu!!! Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δεν νομίζω πως ήμαστε έτοιμοι να τα δεχτούμε στην χώρα μας...1ον θα δημιουργηθουν ιδιωτικα ειτε το θελουμε ειτε οχι(οδηγια της ευρωπαικης ενωσης)αλλιως θα υπαρξουν κυρωσεις.ηθελα να ηξερα ποτε θα ειμαστε ετιμοι.ολο γκρινιαζουμε για την ελληνικη πραγματικοτητα και εκθιαζουμε την ευρωπαικη,εε λοιπον η ευρωπαικη πραγματικοτητα επιβαλει και τετοιες τροποποιησεις.ειμαστε η μοναδικη χωρα που παραγει με το τσουβαλι αποφοιτους απο ιδρυματα χωρις καμια διαβαθμιση και αξιολογηση.σιγουρα θα υπαρχουν και αρνητικα αλλωστε σε καθε αλλαγη υπαρχουν αρνητικα.αλλωστε και αυτοι που δεν θα εχουν τα χρηματα να πληρωσουν δεν σημαινει οτι δεν θα εχουν προσβαση στην πανεπιστημιακη εκπαιδευση.ναι θα πεις αλλα θα εχει πεσει το επιπεδο.ενω τωρα που υπιτιθεται πως ειναι ψηλο βγαινουν απο τις σχολες και ι δουλεια τους περιμενει
Phat Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 ναι αλλα εδώ είναι Ελλάδα και γενικά αν συνεχίσουμε να έχουμε αυτό το άθλοιο σύστημα ειδικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση(που ουσιαστικά έχει ιδιωτικοποιηθεί έμμεσα-φροντιστήρια) δεν έχουμε κ πολλές ελπίδες γι'αυτό που λές...Μακάρι να γίνουν ιδιωτικά μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα παρέχουν γνώσεις κτλ και θα είναι καλύτερα απο τα δημόσια και ίσως έτσι αναβαθμιστούν και τα δημόσια(ανταγωνισμός) αλλα πιστευώ οτι (έστω αρχικά) δεν θα κάνουν τίποτε άλλο παρα εμπόρειο(πρώτη ύλη=φοιτητής->προιόν)...μακάρι να κάνω λάθος και να αποδειχθεί το αντίθετο!!!! Το λες και μόνος σου και νομίζω απαντάς και στον άλλον φίλο που υποστηρίζει ότι η σημερινή τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι για προσιτή για όλους... αυτό δεν νομίζω ότι ισχύει διότι κοίτα τα ποσοστά επιτυχόντων στα Ιδιωτικά ... κάτι 95% ... Και όσοι πάνε δημόσια πληρώνουν φροντιστήρια άρα που είναι η προσιτή εκπαίδευση; πουθενά! Και πάλι μόνος σου έρχεσαι στα λόγια μου με τον ανταγωνισμό... για να δεις πως θα σφιχτεί ο κάθε φοιτητής που θέλει 20 χρόνια να τελειώσει μια σχολή... θα ξυπνήσουν όλοι ύστερα από κάμποσα χρόνια και ναι ίσως στην αρχή η σχολή να παίρνει όποιον να 'ναι αλλά νομίζω ότι εφόσον θα είναι αναγνωρισμένη και λογικά θα έχει και σωστές/ούς υποδομές/καθηγητές δεν βλέπω γιατί να μην δηλώσει κάποιος καλός.
charllestone Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 αρα ουσιαστική αλλαγή θα είναι πρώτα να εδραιωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων, ματά να υπάρξουν αλλαγές στον τομέα της εύρεσης εργασίας(τροποποιήσεις ωστε να βρήσκουν οι πτυχιούχοι δουλειά), αλλαγή στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση,στον τρόπο διδασκαλίας των μαθημάτων,στην ύλη τους,συμβασιούχους σαν καθηγητές δευτεροβάθμιας ωστε να φύγει η νοοτροπία του δημοσίου υπαλήλου και δέ ξέρω κ εγώ τί άλλο....άρα λοιπόν τα ιδιωτικά είναι μια τρύπα τουλάχιστον στην παρούσα φάση της εκπαίδευσης....αν θέλει η κυβέρνηση πραγματικά προοδευτικές αλλαγές, τροποποιεί τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και γενικά την δημόσια εκπαίδευση και όταν βρεθούν κάποιες λύσεις τότε ανοιγει κ το δρόμο για την ιδιωτική....εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω οχι η σημερινή τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι προσβάσιμη απο όλους όμως με το να επιτρέψουμε την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων δε βελτιώνουμε τη δημόσια εκπαίδευση που στην τελική αυτός είναι ο πρωτεύων στόχος όλων μας... Δεν είμαι αρνητικός, σήγουρα θα έχει και τα καλά του ο ιδιωτικός τομέας αλλα το ζητούμενο είναι να αλλάξει ο δημόσιος....
Phat Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 αρα ουσιαστική αλλαγή θα είναι πρώτα να εδραιωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων, ματά να υπάρξουν αλλαγές στον τομέα της εύρεσης εργασίας(τροποποιήσεις ωστε να βρήσκουν οι πτυχιούχοι δουλειά), αλλαγή στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση,στον τρόπο διδασκαλίας των μαθημάτων,στην ύλη τους,συμβασιούχους σαν καθηγητές δευτεροβάθμιας ωστε να φύγει η νοοτροπία του δημοσίου υπαλήλου και δέ ξέρω κ εγώ τί άλλο....άρα λοιπόν τα ιδιωτικά είναι μια τρύπα τουλάχιστον στην παρούσα φάση της εκπαίδευσης....αν θέλει η κυβέρνηση πραγματικά προοδευτικές αλλαγές, τροποποιεί τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και γενικά την δημόσια εκπαίδευση και όταν βρεθούν κάποιες λύσεις τότε ανοιγει κ το δρόμο για την ιδιωτική....εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω Μα, φίλος αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Δεν υπάρχει δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση - υπάρχει μόνο ιδιωτική άρα γιατί να μην υπάρξει και Τριτοβάθμια Ιδιωτική; Μήπως δώσει λύση στον δημόσιο τρόπο σκέψης; Πως δεν θα την βελτιώσουμε; Από στην στιγμή που θα δει ο Καραμανλής ή ο κάθε Καραμανλής την εκπαίδευση του να καταρέει θα βάλει στους φοιτητές-καθηγητές τα δύο πόδια σ' ένα παπούτσι. Εκεί να δεις υποχρεωτικές παρουσίες, κατάργηση παρατάσεων κτλ...
Physics_Rulez Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Για τους νέους users που postαραν εδώ, το θέμα έχει συζητηθεί διεξοδικότατα εδώ πριν λίγους μήνες.
charllestone Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 ρε παιδιά τα ίδια δε λέμε τώση ώρα?Το αρθρο 16 ΔΕΝ προβλέπει ΤΙΠΟΤΑ για τον δημόσιο τομέα άρα δεν επείγει πρώτα η αναβάθμηση αυτού? ναι σίγουρα θα δώσει λύση στον δημόσιο τρόπο σκέψης, αλλα ο σκοπός μας ποιός είναι πραγματικά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.