Προς το περιεχόμενο

Μπλε οθονη. Υπαρχει περιπτωση να φταιει το hardware

GRGION

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το συστημα εβγαζε μπλε οθονη και εκανε restart. Tου εκανα format αλλα παλι τα ιδια.θεωρω οτι φταιει σιγουρα hardware μετα απο αυτο ποιο ομως;

Αν εχετε καποια ιδεα τι μπορει να ειναι η συμβουλη σας ειναι ευπροσδεκτη.

ευχαριστω

Δημοσ.

Δες στο C:\WINDOWS\Minidump, εχει κατι αρχεια με ονομασια miniMMDDYY.dmp

Αν εχει κρατησει τετοιο αρχειο απο το τελευταιο σου crash θα το καταλαβεις απο τυην ημερομηνια του.

Αυτα αναλυονται αμα κατεβασεις τα debugging tools for windows και τα αντιστοιχα symbols για το λειτουργικο σου συστημα. Δωρεαν ειναι ολα απο τη microsoft. Τα symbols ψαξτα με αυτο το ονομα WindowsXP-KB835935-SP2-slp-Symbols.exe

Eιναι 195MB

Δημοσ.

Σχεδόν σίγουρα μνήμη (εφόσον δεν έχεις κάνει overclock της cpu). Τρέξε το memtest από dos (βοοταρει από cd).

Δημοσ.

και εγώ πιστεύω οτι πρόκειται για mem πρόβλημα.

Δοκίμασε το to hiren's boot cd, έχει μεσα διάφορα διαγνωστικά για memtest.

ένα καλο είναι το memtest 86 (ή κάπως έτσι το λένε...)

Δημοσ.

Το pc δούλευε καλά για πόσο καιρό;Έκανες κάποιες αλλαγές hardware πρόσφατα;Αν ναι ποιές;(μήπως τίποτε στο bios ; )Κάνει restart στο ξεκάρφωτο;Στα windows μπαίνεις;

Δοκίμασε και να μπεις και σε safe mode(έστω κι αν έκανες πρόσφατα format),άστο και δες αν μείνει σταθερό.

Έπειτα δοκίμασε boot με όσο δυνατόν λιγότερα πάνω του,cpu,onboard vga αν έχεις(και χρησιμοποιείς κάρτα)(στη χειρότερη ,αν μπορείς δανείσου 1),ένα μόνο σκληρό και τπτ άλλο από drives,1 μόνο μνήμη,και ξανακάνε τη διαδικασία με διαφορετική μνήμη.Αν έχεις πρόβλημα με όλες τις μνήμες πάνω,ή τρέξε το memtest86(full testing),ή δανείσου καμμία για δοκιμή.Δανεισμός τέλος ενός τροφοδοτικού,και μετά μάλλον το μόνο που μένει πριν από την αγορά άλλου τροφοδοτικού,κάνε οπτικό έλεγχο μεσ' το κουτί,για τίποτα καμμένο/σκασμένο (capacitors=πυκνωτές της motehrboard),για ανεμιστήρα/ες που δεν δουλεύει/ουν (cpu,vga,case,psu ακόμα),και ΜΗΠΩΣ έχει μετακινηθεί η ψύκτρα της cpu(u NEVER know)...

Σιγά μη "κάλυψα" ΟΛΕΣ τις πιθανές περιπτώσεις(αλλά προσπάθησα τουλαχιστον να προτείνω 1 καλή σειρά ελεγχων),αλλά να πω επίσης ότι υπάρχει πάντα η περίπτωση και ο δίσκος σου να έχει αρχίσει να βγάζει πρόβλημα(ακόμα κι ολοκαίνουριος να είναι),οπότε τρέξε κι 1 διαγνωστικό από την εταιρία του...Ένα "τελευταίο",δοκίμασε να βάλεις windows(ή ότι σε φτιάχνει τέλος πάντων :P ) σε άλλο δίσκο....

Mε δεξί στο my computer στο advanced και startup&recovery και ξετσεκάρισμα του "auto restart",το pc θα "παγώνει" στη μπλε,+8α έχεις δε το χρόνο να δεις kώδικες του προβλήματος,και ίσως κάτι παραπάνω από πληροφορία για το "τίς πταίει"...Ίσως αυτό βοηθήσει και εσένα,αλλά και εμάς να βοηθήσουμε εσένα,αν τα ποστάρεις εδώ...

Good Luck

Δημοσ.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον ολων σας. Το προβλημα ειναι λιγο περιπλοκο μου φαινεται. Το κακο ειναι οτι η μπλε οθονη δεν εμφανιζεται συχνα και οι δοκιμες ειναι δυσκολες. Εκανα memtest με το memtest86 διπλο pass και τη καθε μνημη μονη της καθε φορα και ηταν μια χαρα. (εχω 2 twinmos 512 με athlon xp 2600 asus m/b και καρτα γραφικων παλι asus geforce 5700 τροφοδοτικο heroichi 435w και δυο σκληρους seagate 200 και 320 αντιστοιχα). Εκανα διαγνωστικα στο σκληρο απο τη seagate και ηταν οκ. Δουλεψα το μηχανημα μια ολοκληρη μερα με το ενα tsip μια χαρα αλλη μια μερα με το αλλο επσης μια χαρα.Βαζω και τα δυο και καποια στιγμη χθες παλι τα ιδια. Πραγματικα δε μπορω να βγαλω ακρη.Και παλι ευχαριστω και συγνωμη για την αργη αποκριση.

Δημοσ.

Mporei na einai otipipote apo kaki psiksi kai kataliksi se uperthermansi,apo elipsis i kai egatelipsis tou trofodotikou apo power,mexri akoma kai to mobo mporei na exei problima,afto pu tha sou protina san telefteo check prin to pas se kapio texniko einai ean to pc sou exei skones kai einai ligo paralelimeno anikse to katharise to fisikse to kane ena clear cmos ksekoumpose oles tis fuses apo to trofodotiko kai ksanakoumposetes kai ksanadokimase,me ton idio disko xwris na kaneis install windows logika den tha fas blue screen ama doulepsi.

Δημοσ.

Παιδιά έχω και εγώ ένα προβληματάκι.. έχω εδώ ένα υπολογιστή ο οποίος ενώ bootαρει κανονικά , διαβάζει μνήμες , bios.. κολλάει και μένει εκεί. Δεν προχωράει με τίποτα.. Τι φταίει ..Heelp..

Δημοσ.

Μόλις ανοίξει,πάτα το κουμπί eject του drive,και μόλις ανοίξει το πορτάκι του,βάλε μέσα 1 ασπιρίνη.Κλείσε το πορτάκι,και περίμενε.Μετά από 1 μισάωρο,κάνε restart.Aν ο υπολογιστής δεν έχει συνέλθει ακόμα,χωσ' του 2 σφαλιάρες.Αν και πάλι είναι στον κόσμο του,επανέλαβε την 1η διαδικασία,με 2 ασπιρίνες αυτή τη φορά(είναι και η σφαλιάρα που έφαγε).

Αν τελικώς δεν γίνεται τίποτα απολύτως,άλλαξε μητρική,σκληρό,μνήμες,κάρτα γραφικών,επεξεργαστή,τροφοδοτικό,κουτί.

Αν το πρόβλημα επιμένει,άλλαξε και το καλώδιο του σκληρού.

...Ένας άλλος τρόπος, είναι να μας περιγράψεις πιο αναλυτικά τα πράγματα(τι hardware-software έχεις,τι ιστορικό υπάρχει,αν έκανες πρόσφατα κάποιο είδος αλλαγής κλπ,τι έχεις δοκιμάσει ως λύσεις....),μήπως και μπορέσουμε να βοηθήσουμε εμείς(αλλά μη μας λες "ξερά","τηλεφωνικά","παιδιά το αμάξι δεν παίρνει μπρος",και μεις φάμε τα λυσσακά μας,αλλά δεν έχεις βάλει βενζίνη.....

Δημοσ.

Χαχα .. Μεγάλε δεν έχω ιδέα τι ιστορικό έχει, μου το έφερε εδώ ένα φίλος και μου είπε αν μπορώ να του το φτιάξω και είπα να ρωτήσω μπας και κανείς αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα.. Δεν πειράζει άστο.. :)

Δημοσ.

Και μεις όμως που ΘΕΛΟΥΜΕ να βοηθήσουμε,τί να κάνουμε;Αν δεν ξέρουμε κάτι παραπάνω σαν τί να πούμε;Διότι το "πρόβλημα" που αναφέρεις είναι πολύ γενικό.Μπορεί να οφείλεται σε πολλά ή και σε συνδιασμό πολλών.Μπορεί από το να έχει βάλει (άλλους....λάθος...προβληματικούς....)drivers για vga,μπορεί να έχει πειράξει κάτι στο bios,μπορεί να παίζει πρόβλημα ψύξης(χαλασμένος/κολλημένος ανεμιστήρας cpu,vga,psu,case,blablabla,να έχει κουνηθεί η ψύκτρα από τη θέση της......1002.

Μπορεί κάλλιστα δε,να τον έχει καταραστεί η πρώην του γκόμενα,και 'μεις να ψαχνουμε για hardware,ενώ χρειαζεται καφετζού.Ας μας πει τουλάχιστον 2 πράγματα ο φίλος σου,έστω μέσω εσού. (..εσύ,αλήθεια,όταν σου είπε "φιλαράκι,το pc δεν δουλεύει",δεν τον ρώτησες περαιτέρω ; )

Εδώ έρχονται διάφοροι και λένε "έκανε πιστολάκι η μάνα μου εκείνη την ώρα που γίναν όλα μπλε,λέτε να έχει καμμία σχέση;",και συ απλά μας λες "δεν φορτώνει windows...τι να φταίει;" : )

(..Ωραία,αν δεν πεις περισσότερα,ας κάνω εγώ 1 wild 1η μαντεψιά:έχει ξεχάσει μέσα στο floppy δισκέτα,και το pc είναι ρυθμισμένο να μπουκάρει (...pardon...μπουΤάρει)από το floppy.

...Άλλος κανείς; : )))

Δημοσ.
Χαχα .. Μεγάλε δεν έχω ιδέα τι ιστορικό έχει, μου το έφερε εδώ ένα φίλος και μου είπε αν μπορώ να του το φτιάξω και είπα να ρωτήσω μπας και κανείς αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα.. Δεν πειράζει άστο.. :)

μιας και δεν ειναι δκο σου το μηχανημα δεν του ξαναπερνας απο πανω τα wndows χωρις format να ξεμπερδευεις?

Δημοσ.

Δεν είναι κανένα από αυτά το πρόβλημα μάλλον οφείλετε στο ότι δεν έχει αρκετή μνήμη (190mb).. Φίλε disqualified μένει μέχρι την πρώτη οθόνη χωρίς να μου δίνει την δυνατότητα για boot from cd..

Ευχαριστώ παιδιά όπως και να έχει..

Δημοσ.

Vista den exw doulepsei,opote den exw idea sthn praksh me posh ram anoigoun,alla an milame akoma kai gia xp, K4t4Dikos, anoigoun akoma kai me 64 mb ram...(ypoferta einai me 128,kai apo kei kai panw 8a elega oti einai apla ok.....)

Opote,mallon prepei na ksexaseis to 8ema ths "lighs" mnhmhs pou anafereis..

Oso gia boot from cd,to evales na mpoutarei PRWTA apo to master optical drive(dvd,cd-o,ti einai) sto bios ;

(kai ksanarwtaw,yparxei periptwsh na exei kammia disketa sto floppy

drive ;; )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...