SupaCoopa Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Για επιγεια ελληνικα τηλεοπτικα καναλια (αναλογικα και ψηφιακα) μια CRT 29" 4:3 (τετραγωνη) ειναι οτι πρεπει. Για οτιδηποτε αλλο (DVD-DivX, δορυφορικά με καλη εικονα (δηλαδη εκτος Nova), PC-HTPC, XBOX, PS2, PS3 κλπ κλπ) μια LCD 32" 16:9 ειναι μονοδρομος. Στα λεφτα αυτα ομως (κατω των 500 ευρω) δεν υπαρχει τιποτα.
thanocaster Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Αν υπάρχει η δυνατότητα, είναι καλύτερα να πας για LCD. Οι CRT μπορεί να έχουν πιο ζωντανά χρώματα (αν και πλέον δεν είναι μεγάλη η διαφορά), αλλά οι LCD έχουν πιο μεγάλη ανάλυση (καλύτερη απεικόνιση δηλαδή), πιο μικρό (δυσδιάκριτο) κόκκο και πολύ πιο ξεκούραστη για τα μάτια εικόνα.
madsc Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 ... Οι CRT μπορεί να έχουν πιο ζωντανά χρώματα (αν και πλέον δεν είναι μεγάλη η διαφορά), αλλά οι LCD έχουν πιο μεγάλη ανάλυση (καλύτερη απεικόνιση δηλαδή), !!! Όχι δα. Οι LCD/Plasma έχουν ακόμα πολύ μέλλον για να φτάσουν σε ποιότητα απεικόνισης τις CRT. Η μία είναι ώριμη τεχνολογία κ ή άλλη σε "beta" στις πλάτες των καταναλωτών. Το μοναδικό τους ατού είναι πως ανεβαίνουν σε ίντσες εκεί που η τεχνολογία των CRT σταματάει. /sc
SupaCoopa Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Οι LCD/Plasma έχουν ακόμα πολύ μέλλον για να φτάσουν σε ποιότητα απεικόνισης τις CRT. Τα παντα εξαρτονται απο την πηγη. Οι CRT εχουν ΓΕΝΙΚΑ χειροτερη ποιοτητα απεικονισης, απλα εχουν το ιδιωμα να "βελτιωνουν" (να κρυβουν δηλαδη) τις ατελειες του κακού (χαμηλης αναλυσης) σηματος. Συνδεστε ενα Spectrum σε μια CRT και σε μια LCD. Στην CRT θα δειχνει καλυτερο. Αν συνδεσετε ομως PS3... Ομοιως με τα αναλογικα επιγεια καναλια, οπου η CRT παλι υπερεχει. Αν βαλεις ομως ενα δορυφορικο HD καναλι σε LCD θα μεινεις αφωνος. Jimarra δεν θεωρω καλη λυση μια CRT 28" wide για πολλους λογους. Ασε που οι επιλογες ειναι πολυ περιορισμενες σε αυτην την συγκεκριμενη διασταση.
madsc Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Sorry αν θα σε απογοητεύσω, αλλά δεν στέκουν αυτά που λες. Καλές οι αναλύσεις & τα HD αλλά τα χρώμματα είναι χρώμματα, & μετριούνται. Το λευκό έχει θερμοκρασία που μετριέται επίσης με αριθμούς [Kelvin είναι η μονάδα]. Tο γκρι έχει διαβαθμίσεις, το μαύρο επίσης. Αν δεν έχεις τα μηχανήματα ή έστω πρόσβαση σε αυτά για να κάνεις τα πειράματα σου βρες ένα χρωμματολόγιο σε ηλεκτρονική μορφή [π.χ. αυτό ]. Βάλτο να παίξει σε plasma/lcd & βάλτο να παίξει σε crt. Σε plasma/lcd ανά 3άδες/4άδες οι κωδικοί των χρωμμάτων φαίνονται ίδιοι !!! Πάρε & τον έντυπο κατάλογο της ίδιας εταιρείας από ένα χρωματοπωλείο & βάλτον μπροστά στις οθόνες. Άναψε μια TLD λάμπα φθορίου 6400Κ με δείκτη Ra > 8,5 [Philips Master σειρά 8 ή 9 κατά προτίμηση] από πάνω για να τα δεις σωστά & τότε πες μου. Σε μια normal crt 100 Hz χωρίς καν να ρυθμίσεις profile είναι ποιό κοντά στην πραγματικότητα. [Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί μιλάω μπορείς να ξεκινήσεις το διάβασμα από εδώ ή εδώ.] Αν θέλεις & μοντέλα σύγκρισης tv για να μιλάμε χειροπιαστά: CRT Philips Cineos 32'' 16:9 PW 9520 Pixelplus 2 LCD Philips Cineos 42'' 16:9 PF 9731D Pixelplus 3 HD Ambilight Πέρνα από ένα showroom που τις έχει & σύνδεσε επάνω ότι xbox, psx, nova θες. Για την λογική που χρησιμοποείται σε display για την απόδοση της εικόνας μπορείς να διαβάσεις εδώ & εδώ για αρχή. Το μόνο που δικαιολογεί -εν μέρη- για τους καταναλωτές τις χαώδεις διαφορές τιμής αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη διαγώνιος στις LCD/Plasma. p.s. Μόλις διαβάσεις τα links που δίνω σε αυτό το post & κάνεις τα πειράματα που αναφέρω, πες μου: "Πιστεύεις ακόμη στις διαφημίσεις των εταιρειών; " /sc
johnbond Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Εσύ δηλαδή αν είχες 1000 ευρώ θα επέλεγες CRT; Και πέρα από την ποιότητα μην ξεχνάμε οτι οι CRT είναι πολύ πιο κουραστικές ακόμη και στα 100hz...
madsc Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Εσύ δηλαδή αν είχες 1000 ευρώ θα επέλεγες CRT;Και πέρα από την ποιότητα μην ξεχνάμε οτι οι CRT είναι πολύ πιο κουραστικές ακόμη και στα 100hz... Καλή ερώτηση. Για παράδειγμα, τη δεδομένη στιγμή που υπήρχαν στην ελληνική αγορά συγχρόνως pixelplus 2,3 σε crt/lcd [αρχές 2006 νομίζω] οι τιμές καταλόγου ήταν: 32-37'' crt: ~1000+ Ε 32-37'' lcd: ~3000+ Ε Στα 500 Ε που ζητάει το παλικάρι στο παρόν post για 29-32'' η crt τεχνολογία είναι σχεδόν μονόδρομος. Στα 1000 E Αν το ζητούμενο είναι η καλή εικόνα θα πήγαινα για crt. Aν το ζητούμενο είναι η μεγάλη διαγώνιος, λιγότερος όγκος θα πήγαινα για lcd/plasma. Στα 3000 Ε Αν ήθελα μια tv να παίζει αδιάφορα όλη μέρα αλλά κ ταινείες/αγώνες όποτε θελήσω θα πήγαινα για crt + μέτριο προβολέα στις 100-200'' Αν έριχνα παραπάνω βάρος σε ταινείες/αγώνες/home cinema Θα πήγαινα για καλύτερο προβολέα στις 100-200'' Για το κουραστικό που ανέφερες, σε crt μιλάμε για Tv πάντα όπου η θέση θέασης είναι > 2-3m. Δεν είναι pc monitor να το βλέπεις από 0,5m να σε κουράζει O καθένας αποφασίζει ανάλογα με τις ανάγκες του & την τσέπη του για το τί θα αγοράσει. Το θέμα εδώ είναι να κάνουμε συνειδητά τις όποιες αγορές μας, κ όχι επειδή μας είπε ο κάθε πωλητής ότι το χ είναι καλύτερο από το ψ. /sc
jimarass Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Sorry αν θα σε απογοητεύσω, αλλά δεν στέκουν αυτά που λες. Καλές οι αναλύσεις & τα HD αλλά τα χρώμματα είναι χρώμματα, & μετριούνται. Το λευκό έχει θερμοκρασία που μετριέται επίσης με αριθμούς [Kelvin είναι η μονάδα]. Tο γκρι έχει διαβαθμίσεις, το μαύρο επίσης. Αν δεν έχεις τα μηχανήματα ή έστω πρόσβαση σε αυτά για να κάνεις τα πειράματα σου βρες ένα χρωμματολόγιο σε ηλεκτρονική μορφή [π.χ. αυτό ]. Βάλτο να παίξει σε plasma/lcd & βάλτο να παίξει σε crt. Σε plasma/lcd ανά 3άδες/4άδες οι κωδικοί των χρωμμάτων φαίνονται ίδιοι !!! Πάρε & τον έντυπο κατάλογο της ίδιας εταιρείας από ένα χρωματοπωλείο & βάλτον μπροστά στις οθόνες. Άναψε μια TLD λάμπα φθορίου 6400Κ με δείκτη Ra > 8,5 [Philips Master σειρά 8 ή 9 κατά προτίμηση] από πάνω για να τα δεις σωστά & τότε πες μου. Σε μια normal crt 100 Hz χωρίς καν να ρυθμίσεις profile είναι ποιό κοντά στην πραγματικότητα. [Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί μιλάω μπορείς να ξεκινήσεις το διάβασμα από εδώ ή εδώ.] Αν θέλεις & μοντέλα σύγκρισης tv για να μιλάμε χειροπιαστά: CRT Philips Cineos 32'' 16:9 PW 9520 Pixelplus 2 LCD Philips Cineos 42'' 16:9 PF 9731D Pixelplus 3 HD Ambilight Πέρνα από ένα showroom που τις έχει & σύνδεσε επάνω ότι xbox, psx, nova θες. Για την λογική που χρησιμοποείται σε display για την απόδοση της εικόνας μπορείς να διαβάσεις εδώ & εδώ για αρχή. Το μόνο που δικαιολογεί -εν μέρη- για τους καταναλωτές τις χαώδεις διαφορές τιμής αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη διαγώνιος στις LCD/Plasma. p.s. Μόλις διαβάσεις τα links που δίνω σε αυτό το post & κάνεις τα πειράματα που αναφέρω, πες μου: "Πιστεύεις ακόμη στις διαφημίσεις των εταιρειών; " /sc Φίλε μου εννοείται ότι οι LCD έχουν μέλλον ακόμα και το μόνο που τους δίνω είναι πως είναι κατά μέσο όρο πιο ξεκούραστες. Γιαυτό άλλωστε είμαι ακόμα στον υπολογιστή μου με μία 17ρα crt sony από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ωστόσω το μέλλον είναι lcd. Αλλά μελλον......Εγώ διαθέτω το πολύ 450 ευρώ και θα ήθελα μια οθόνη 28 ιντσών το πολύ 32. Το μέγεθος ως προς τον όγκο δεν με απασχολεί μιας και θα μπει στο σαλονάκι. Απλά θέλω κάτι καλό μέχρι να οριμάσει η τεχνολογία lcd και να πέσουν οι τιμές. Δεν θα κινήσω εγώ την αγορα....!!!!!Δεν μου περισσεύουν. Thanks!!
SupaCoopa Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δεκτον για την συζητηση και μονο οτι οι CRT εχουν συνηθως σωστοτερα (ή μαλλον πιο φυσικά) χρωματα αλλα δεν ειμαστε χρωματοπωλες, ουτε γραφιστες να κυνηγαμε το συγκεκριμενο Pantone. Αυτο που λες για de-facto "χασιμο" τμηματων της χρωματικης σκαλας στις LCD δεν ισχυει, υπαρχουν (ερασιτεχνικα) καλιμπραρισμενες τηλεορασεις και προβολεις λογικου κοστους που αποδιδουν 256 διαβαθμισεις τοσο στο γκριζο οσο και σε καθε χρωμα ξεχωριστα. Αν μπορεις να διακρινεις περισσοτερες μαλλον εισαι ιδιαζουσα περιπτωση. Επισης αν πιστευεις οτι ολες οι CRT εχουν θερμοκρασια λευκου στους 6.500 και δεν "πουσαρουν" το μπλε ή οποιο αλλο χρωμα εχει επιλεξει ο κατασκευαστης, μαλλον ζεις σε εναν ιδανικο κοσμο. Για μενα το μονο χαρακτηριστικο στο οποιο υπερεχουν ακομα ξεκαθαρα οι CRT ειναι η κινηση. Στην αντιθεση υπαρχει επισης μια διαφορα υπερ τους, η οποια μειωνεται με καθε νεο panel που κυκλοφορει και απ'οτι φαινεται συντομα θα εξαλειφθει. Υπαρχουν ομως και αλλα χαρακτηριστικα που παιζουν ρολο, οπως η αναλυση (επιμενω γιατι τα παντα πλεον ειναι ψηφιακα), η γεωμετρια, το flicker, το clarity ("καθαροτητα"), η φωτεινοτητα (με μια λαμπα φθοριου πανω απο CRT οπως προτεινεις αμφιβαλλω αν θα μπορεις να δεις αν η CRT δειχνει εικονα ή οχι), η οξυτητα και άλλα που βαριεμαι να γραφω γιατι εχει ερθει η ωρα να σχολασω. Εν πασει περιπτωση, οι πωλητες λενε οτι θελουν και εμεις τα δικα μας. Κουβεντα να γινεται και ο καθενας ας επιλεξει αυτο που φαινεται καλυτερο στα δικα του ματια.
madsc Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 ...Εγώ διαθέτω το πολύ 450 ευρώ και θα ήθελα μια οθόνη 28 ιντσών το πολύ 32. Το μέγεθος ως προς τον όγκο δεν με απασχολεί μιας και θα μπει στο σαλονάκι. Απλά θέλω κάτι καλό μέχρι να οριμάσει η τεχνολογία lcd και να πέσουν οι τιμές. ... Κατανοητός. Το ρίχνω & όποιος προλάβει. Κεντρικά Fourlis, Κρυονέρι Αθήνα, stockhouse στο υπόγειο. Aρκετά κομμάτια crt Samsung shortneck 29-32'' στα μισά λεφτά αν υπάρχουν ακόμη... /sc
thanocaster Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2007 !!! Όχι δα. Οι LCD/Plasma έχουν ακόμα πολύ μέλλον για να φτάσουν σε ποιότητα απεικόνισης τις CRT. Η μία είναι ώριμη τεχνολογία κ ή άλλη σε "beta" στις πλάτες των καταναλωτών. Το μοναδικό τους ατού είναι πως ανεβαίνουν σε ίντσες εκεί που η τεχνολογία των CRT σταματάει. /sc Από το "Οι LCD/Plasma έχουν ακόμα πολύ μέλλον για να φτάσουν σε ποιότητα απεικόνισης τις CRT" στο "Η μία είναι ώριμη τεχνολογία κ ή άλλη σε "beta" στις πλάτες των καταναλωτών." υπάρχει ένα λογικό χάσμα. Το ότι η μία είναι τεχνολογία δεκάδων χρόνων ενώ η άλλη μόλις μιας περίπου δεκαετίας (εμπορικά) δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο ότι η διαφορά στην απεικόνιση LCD - CRT είναι μεγάλη. Μια καλά καλιμπραρισμένη LCD καινούργιας τεχνολογίας μπορεί να μην έχει τη ζεστασιά μιας CRT, αλλά και πάλι το γραφικό αποτέλεσμα είναι μια χαρά. Όπως και να χει, δεν είναι ανάγκη να μπλέξουμε με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες. Το μόνο που θα πω είναι να δει κάποιος 10 λεπτά από ένα βίντεο με ανάλυση 1024x768 (ούτε καν μεγαλύτερης ανάλυσης πχ 1080p) σε LCD ή έστω ένα DVD. Η διαφορά είναι εμφανής.
AzaZyL Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Το ΜΑΚΡΟ έχει την AMOI 37'' 1920x1080p 1040 ευρώ με ΦΠΑ...
johnbond Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2007 Το ΜΑΚΡΟ έχει την AMOI 37'' 1920x1080p 1040 ευρώ με ΦΠΑ... Βλέπω να γίνεται ντου από παντού.. !! Αυτή είναι; http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=911711&ext=skroutz
jimarass Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Για επιγεια ελληνικα τηλεοπτικα καναλια (αναλογικα και ψηφιακα) μια CRT 29" 4:3 (τετραγωνη) ειναι οτι πρεπει. Για οτιδηποτε αλλο (DVD-DivX, δορυφορικά με καλη εικονα (δηλαδη εκτος Nova), PC-HTPC, XBOX, PS2, PS3 κλπ κλπ) μια LCD 32" 16:9 ειναι μονοδρομος. Στα λεφτα αυτα ομως (κατω των 500 ευρω) δεν υπαρχει τιποτα. Για lcd 32" ti προτείνεις? SONY BRAVIA ίσως??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.