nikoskon Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Παιδιά τα φώτα σας... 1.Τί διαφορά έχουν δυο δίσκοι,ο ένας επισημασμένος ως ενεργός και ο άλλος ως ανενεργός; 2.Κατά λάθος,μέσα από την διαχείρηση δίσκων,έγινε επισήμανση 2 ata δίσκων μου ως ενεργών.Με ποιό τρόπο μπορώ να τους επαναφέρω στο να είναι ανενεργοί; Επαναφορά συστήματος απενεργοποιημένη. Η εντολή "list partition" του "diskpart" δεν λειτουργεί. Το ίδιο και η εντολή "inactive" γιατί μου βγάζει μήνυμα πως πρέπει πρώτα να επιλεγεί ο τόμος(χωρίς να αναφέρεται κάπου το πώς επιλέγεις ένα τόμο).
parsifal Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 1. Active partition: Η κατάτμηση ενός δίσκου στην οποία θα ψάξει το BIOS για να βρει κώδικα ικανό να συνεχίσει την εκκίνηση του PC, ώστε να φορτωθεί το Λ/Σ. Δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από ένα active partitions ανά δίσκο, διότι ενδέχεται να παρουσιαστεί πρόβλημα αδυναμίας εκκίνησης. Ακόμη καλύτερα είναι να έχουμε συνολικά σε όλους τους δίσκους μόνο ένα active partition, όπου θα υπάρχει ένας bootloader που θα αναλαμβάνει να εκκινήσει το Λ/Σ της επιλογής μας. 2. http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/dm_active_partition.mspx?mfr=true Περιέχει και την εντολή με την οποία κάνεις επιλογή τόμου.
nikoskon Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Η εντολή "list partition" του "diskpart" δεν λειτουργεί.Το ίδιο και η εντολή "inactive" γιατί μου βγάζει μήνυμα πως πρέπει πρώτα να επιλεγεί ο τόμος(χωρίς να αναφέρεται κάπου το πώς επιλέγεις ένα τόμο). και το select partition δεν δουλεύει γιατί θέλει πρώτα να επιλεγεί ο δίσκος. Το select disk δεν δουλεύει γιατί πρώτα πρέπει να επιλεγεί τόμος. Έλεος....
parsifal Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2007 Μπορείς πάντα να διαχειριστείς τα partitions και με το LiveCD του GParted...
nikoskon Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Έβαλα το Partition Magic 8 αλλά τζίφος. Τί έκανα; Επειδή και ο 200αρης και ο 320ρης δεν είναι πλήρως γεμάτοι. Ο 320αρης είναι μόλις κάποιων ημερών για αυτό έκανα τα εξής: 1.Μεταφέρω όλα τα αρχεία του 320 στον 200. 2.Διαγράφω τον τόμο του 320 και δημιουργω καινούριο με διαμόρφωση. 3.Μεταφέρω τα δεδομένα του 200 στον 320. 4.Διαγράφω τον τόμο του 200 και δημιουργώ καινούριο με διαμόρφωση. 5.Επειδή και οι δύο σκληροί είναι σε ένα κανάλι/καλώδιο έφαγα ήττα γιατί σε κάποια αρχεία μου έβγαζε σφάλμα κυκλικού ελέγχου πλεονασμού.Τα αρχεία αυτά τα πέρναγα στο boot Raid0 και από εκεί στον προορισμό τους. Έλεος...
parsifal Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 5.Επειδή και οι δύο σκληροί είναι σε ένα κανάλι/καλώδιο έφαγα ήττα γιατί σε κάποια αρχεία μου έβγαζε σφάλμα κυκλικού ελέγχου πλεονασμού. Έχω μετακινήσει πολλές φορές μεγάλο όγκο δεδομένων μεταξύ δίσκων στο ίδιο IDE κανάλι και δεν είχα ποτέ CRC errors. Τσέκαρε οπωσδήποτε τους δίσκους σου με τα διαγνωστικά της αντίστοιχης κατασκευάστριας εταιρείας...
nikoskon Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2007 parsifal,CRC error δεν συνεπάγεται 100% προβληματικούς σκληρούς. Οι δίσκοι είναι καρατσεκαρισμένοι. Απλά σε 2 *.iso αρχεία 2GB το καθένα μου πέταξε το μήνυμα αυτο. Γιατί τελικά τα αρχεία ήταν κατεβασμένα corrupted. Για CRC errors μπορεί να ευθύνεται και η καλωδιοταινία. Στην περίπτωσή μου πάντως,ήταν corrupted αρχεία. Thx πάντως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.