polaki Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Θέλω να κανω backup κάποιες βάσεις SQL 2005, αλλά επειδή είναι πολλές στον ίδιο server θέλω να κανω ενα schedule για κάθε μια να γίνεται αυτόματα. Απλά να τις κάνει backup σε ένα directory στον άλλο δίσκο, φουλ backup με overwrite το παλιό αρχείο, ούτε incremental ούτε καμία παράξενη ρύθμιση. Εγκατέστησα στο pc μου το SQL Server Management Studio ώστε να συνδέομαι και να το κάνω, αλλά δεν βρίσκω πώς να το κάνω schedule, παρά μόνο αν γράψω script, αλλά δεν ξέρω καθόλου από αυτά οπότε και δεν μπορώ να το κάνω. Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό ή χρειάζομαι άλλο πρόγραμμα, και αν ναι, υπάρχει κάποιο που να είναι free?
pkanabos Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Κοίταξες το documentation? Η διαδικασία περιγράφεται εκεί σε μεγάλη λεπτομέρεια, με οδηγίες step-by-step. Χονδρικά, τα scheduled backups είναι εκτελούνται ως jobs του SQL Agent, οπότε πρέπει να τρέχει το service του SQL Agent. Ο πιό εύκολος τρόπος να δημιουργήσεις ένα scheduled backup είναι να πας στα Maintenance Plans, και από το μενού που εμφανίζεται όταν πατήσεις το δεξί κουμπί, να επιλέξεις τον Maintenace Plan Wizard. Στο πρώτο βήμα θα ορίσεις το schedule και στο δεύτερο θα ορίσεις τα actions που θέλεις να εκτελούνται. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα διάφορα είδη backup. Η άλλη λύση είναι να δημιουργήσεις ένα job στον SQL Agent το οποίο θα περιέχει το backup statement που θέλεις να εκτελέσεις, και το οποίο θα τρέχει με βάση το schedule που θα ορίσεις. Στο Management Studio, πηγαίνεις στο SQL Server Agent, Jobs, και με δεξί κλικ επιλέγεις New Job. Κοίτα πάντως το documentation του SQL Server. Περιγράφει ό,τι θέλεις, με μεγάλη λεπτομέρεια και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει οδηγίες βήμα-βήμα.
polaki Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 OK thanks, θα το κοιτάξω ξανα! Με μια πρωτη ματια ειχα βρει μονο με script οτι γινεται, το οποιο δεν με καλυπτει ιδιαίτερα γιατι δεν ξέρω καθόλου, αν και φαντάζομαι θα έχει φοβερή παραμετροποίηση! Καποιο προγραμματάκι free υπάρχει που να ειναι πιο ελαφρι ώστε πχ να εχω το agent στον server και να το τρέχω και απτο σπιτι?
pkanabos Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Τί εννοείς "να το τρέχεις και από το σπίτι"? Από τη στιγμή που ο agent τρέχει στο server για να κάνει τα backup, τί επιπλέον θέλεις να κάνεις από το σπίτι? Έτσι κι αλλιώς ο agent είναι πολύ ελαφρύς. Ο Agent είναι άλλο ένα service, άσχετο με το Management Studio. Υπάρχει σε όλες τις εγκαταστάσεις και συνήθως, είναι το μόνο πρόγραμμα που χρειάζεται. Για χειροκίνητο backup από το σπίτι? Δώσε μέσω του αγαπημένου σου SQL Client την εντολή backup. Η σύνταξη της δεν είναι δύσκολη, και γι αυτό εξάλλου δεν θα βρεις εύκολα πρόγραμμα το οποίο να εκτελεί απλά την εντολή "BACKUP DATABASE MyNwind TO MyBackupFolder", ειδικά όταν το Management Studio έχει dialog box γι αυτή τη δουλειά. Το πολύ-πολύ κάποιος να έχει φτιάξει ένα vbscript το οποίο να σου ζητάει τα στοιχεία σύνδεσης και τις παραμέτρους του backup και μετά να εκτελεί την εντολή. Δεν έχω κοιτάξει όμως ποτέ για κάτι τέτοιο. Γιατί δεν κοιτάς απλά το documentation της backup? Είναι πολύ εύκολη η σύνταξη της.
polaki Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Ναι το βρηκα, εγω στο pc μου ειχα το MS SQL Server Management Studio το οποιο δεν εχει Maintenance Plan Wizards!! Μπηκα κατευθείαν στον server και το έκανα! Ευχαριστώ! Αυτό που ψάχνω είναι κάτι σαν αυτό http://www.red-gate.com/products/sql_backup/index.htm?gclid=CMqiwf_-tYwCFRcGEgodnRG7Rg Το οποίο δείχνει να είναι κορυφαίο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.