bansumi Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Σε δωμάτιο περίπου 21 τμ, θέλω να συνδέσω τα ηχεία με το pc για μουσική αλλά και με την τηλεόραση με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορώ να ακούω τηλεόραση όταν είναι κλειστό το pc και να μη βάζω και βγάζω το καλώδιο από το ένα στο άλλο, να μπορώ να επιλέγω, γίνεται? Θέλω πολύ καλή ποιότητα και ένταση δυνατή μεν αλλά όχι σε σημείο που να ενοχλώ τους γείτονες. Κυρίως με ενδιαφέρει σταθερά καλή απόδοση και σε χαμηλή και σε υψηλή ένταση. Για όλα αυτά αρκούν ηχεία για pc? Τα προτιμώ λόγω έλλειψης χώρου αλλά και λόγω κόστους, διαθέτω μέχρι περίπου 150 ευρώ (μάλλον για 2.1 ηχεία μιλάμε, πάντα λόγω χώρου)
wiseufc Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 koita me 150 euro pou diathetis pernis aneta 5.1 sigekrimena ego exw vrei gia mena einai auta --> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502001 tora pos tha kaneis olo to stisimo den ksero vasika iparxi enas diakladotis alla den ksero pos legete kai pou tha ton vreis alla to exw ksana dei...
george_o/c Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Wiseufc καλό το σετάκι που λες, αλλά δεν νομίζω να του φανεί αρκετό σε 21τμ δωμάτιο... Θα έλεγα Logitech Z5450 όπως αυτό με 265ε αλλά ξεφεύγει το budget... :(
wiseufc Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 ta ida file mou kai auta ta ixiakia enooite oti einai kalitera alla ksefeugi kana 100 euro kai kati psila vasika einai mia ftini lisi auti pou tou edosa kai emena mou aresoun an kai den ta exw akoma. gia 21 t.m. den ksero an kanoun pantos me 150 euro pernis poli kala 2.1 min sou po telia
george_o/c Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 το ξέρω με 135ε παίρνεις αυτά, κορυφαία ποιότητα κατασκευής Logitech ότι καλύτερο σε 2.1 :wink: Αλλά αν πάει σε surround τότε ο ήχος θα του έρχεται πολύ καλύτερα... Εξαρτάται βέβαια και από τη διαμόρφωση του χώρου αλλά νομίζω πως 5.1 θα του έρθουν κουτί... Εγώ θα περίμενα να μαζέψω λίγα χρήματα ακόμα (100ε κόψε από εδώ κόψε από εκεί) θα έπαιρνα τα Logitech τα Z5450...
bansumi Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Αν τελικά καταλήξω στα LOGITECH Z-2300 μπορεί να μου πει κάποιος αν συνδέονται και με την τηλεόραση και πως θα μπορώ να επιλέγω ήχο από τηλεόραση ή pc χωρίς να βάζω-βγάζω καλώδια?
madsc Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Θες ενισχυτή + ηχεία για τέτοιο χώρο για να καλύψεις αυτά που ζητάς. Το budget είναι τελείως διαφορετικό όμως. Τα όποια ηχεία για pc είναι λίγα, θα χαθούν σε 21 τ.μ. /sc
bansumi Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Καλά, και τα 200 watt που λέει ότι βγάζουν? είναι δυνατό να μην αρκούν για ένα τέτοιο δωμάτιο (3x7 μέτρα)?
Vatos_locos Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 τα 200W που λένε ζήτημα να είναι 70 Rms στο σύνολο μην πιστεύεις ποτε τι γραφουν και τα δικά μου τα crystal audio 1Κw λένε αλλα είναι 115 Rms βεβαια αν προτιμήσεις τηλ λύση του ενισχυτή εννοείτε ότι θα ακούσεις πολύ καλύτερη ποιότητα από μεγάφωνα για pc και σκέψου ότι αν θες μονο για μουσική τότε κοίτα σε 2κάναλο ενισχυτή και όχι 5.1 αν θες για ταινίες τότε ναι 5.1 αλλα στην μουσική δεν έινια το καλύτερο ένας πολυκάναλος ενισχυτής ενώ ο 2καναλος βγάζει πολύ καλύτερη ποιότητα πρόσεξε λέω 2 κανάλια όχι 2.1 και με ένα καλο σετάκι μεγάφωνα θα έχεις και μπάσο που δεν θα μπορούσες να έχεις από συν από pc αυτά από εμενα
madsc Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Δημοσ. 31 Μαΐου 2007 Παλικάρι τα watt που διαφημίζουν είναι μια μονάδα μέτρησης ισχύς εισόδου μεγαφώνου/ηχείου. Από μόνα τους δεν είναι καν δείγμα το πόσο δυνατά, "γεμάτα" ή πόσο μάλλον πιστά μπορεί να παίξει ένα ηχείο. Μην τα χρησιμοποιείς σαν μονάδα σύγκρισης, ιδίως σε διαφορετικές εταιρείες/μάρκες. Μετά, τον χώρο που θες να "γεμίσεις" με ήχο τον μετράς σε κυβικά όχι τετραγωνικά. Για να πάρεις μια ιδέα, αν υποθέσουμε ~3m το ταβάνι σε τετραγωνισμένο [ή σχεδόν] χώρο μιλώντας εμπειρικά - με έναν πρόχειρο υπολογισμό χρειάζεσαι τουλάχιστον 4 x 8'' woofer για να τον γεμίσεις με μπάσο. Αν αυτό είναι το budget σου όμως & δεν αλλάζει δανείσου από κάποιο φίλο/γνωστό σου ένα set 2.1 (κατά προτίμηση με 8'' woofer) & δοκίμασε το να δεις πως ακούγεται στο χώρο σου & αν σου κάνει για αυτά που ζητάς. Μία άλλη εναλλακτική είναι να κοιτάξεις για μεταχειρισμένο set ενισχυτή + 2 ηχεία. Τα "Hi-Fi" δεν πουλιούνται εύκολα & θα τα βρεις σε χαμηλές τιμές μτχ. Καλές ακροάσεις. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.