Προς το περιεχόμενο

σε καινουριο σπιτι τι καλωδιο δυκτιου να περασει?cat 5 -cat 6??

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το cat 5 ειναι απο οτι θυμαμε για μεχρι 100αρι και το cat 6 ειναι για 1000αρι??

Δημοσ.

exei arketh diafora sto oikonomiko. ayth thn stigmh to 5ari arkei alla se 5 xronia isws ta arxeia einai poli megala kai gia na metafereis kati apo to ena dwmatio sto allo na xreiastei kati kalytero. egw pantws 5ari evala.

Δημοσ.

ναι σωστα θυμασαι.. για μενα παντως, αφου κανεις την αρχη κ προσπαθεις να φτιαξεις την καλωδιωση του σπιτου σου, πρεπει να την κανεις σωστα.. βαλε 6αρι.. καλυτερα τωρα γιατι την αλλαγη δ θα την κανεις ποτε μετα.. 1ον γιατι θα ειναι δαπανηρω κ 2ον δ θα εχεις την ορεξη τοτε.. (ξερεις παιδια, αν παντερυτεις, δουλεια, αλλες ασχολιες κλπ)

Δημοσ.

Απο οτι διάβασα στο internet:

Cat 5: Πολλές πιθανότητες να μην παίξει με 1000άρι δίκυτο (ή τουλάχιστον να μη πιάνει αυτές τις ταχύτητες)

Cat 5e & Cat 6: Υποστηρίζουν και τα δύο 1000Mbps.

Δημοσ.

Εφόσον είναι καινούριο σπίτι cat6, τί άλλο.

Είναι αμελητέα η διαφορά τιμής μπροστά στα υπόλοιπα κατασκευαστικά έξοδα του σπιτιού για να το μετανιώνεις μετά.

/sc

Δημοσ.

Δεν ξερω τις τιμες αλλα για να παιξει 1000ρι πρεπει να κανεις διαφορετικες καλωδιωσεις στο εσωτερικο του καλωδιου απο το 100ρι. Στο φυσικο επιπεδο το 100 με το 1000ρι ειναι η μερα με τη νυχτα

Το 5ε νομιζω οτι υποστηριζει 1000ρι μονο για πολυ μικρες αποστασεις.

Δημοσ.

aristera to 100 ari to kanoniko kai dexia to 1000.akrivos dipla to cross tous.

1-3----------------------1-3

2-6----------------------2-6

3-1----------------------3-1

4-4----------------------4-7

5-5----------------------5-8

6-2----------------------6-2

7-7----------------------7-4

8-8----------------------8-5

Δημοσ.

μπορεις να αποκωδικοποιησεις αυτην την συστιχια....

δηλαδη το 100αρι δεν εχει την ιδια συνδεσμολογια με το 1000αρι?

ασπρο πορτ,πορτ - ασπρο πρα,μπλε - ασπρο μπλε......

Δημοσ.

i sindesmologia einai i parapano ;)sto cross tha deis diafores tou 1000 me to 100 alla den tha xriasteis cross afou tha iparxei switch.prosexe ta xromata.ta 2 mesea zeugaria antalazontai metaxi tous to both sides.kai se ena google tha brethoun ta panta.

Δημοσ.

mikri i diafora oikonimika kai tha exeis to kefali isixo.giati exo dei kamposes blalkies kai pou exoun perasei to kalodio diktiou dipla apo to reuma kai den epeze to adsl me tipota pano.

Δημοσ.
giati exo dei kamposes blalkies kai pou exoun perasei to kalodio diktiou dipla apo to reuma kai den epeze to adsl me tipota pano.

Αυτο δεν ειναι standard. Εγω στο σπιτι μου εχω περασει cat5e και σε πολλα σημεια παω παραλληλα με καλωδιο ρευματος (το εχω περασει εγω ετσι ωστε διπλα απο τις πριζες UTP να εχω και πριζες ρευματος) και το δικτυο μου λειτουργει κανονικα. (Βεβαια το καλωδιο ρευματος που εβαλα ηταν πολυκλωνο και οχι μονοκλωνο και αυτο πρεπει να παιζει σημασια στην ενταση του μαγνητικου πεδιου που παραγει το ηλεκτρικο ρευμα).

Προσοχη χρειαζεται στα home made καλωδια UTP με τα κλιπσακια στις ακρες. Δεν ειναι αξιοπιστα οπως τα βιομηχανικα επειδη αυτα που φτιαχνουμε εμεις δεν εχουν πλαστικο περιβλημα πισω απο το κλιπσακι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...