Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση νέου υπολογιστή

koufaloni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φτιάξει μια σύνθεση για εργασία γραφείου αποκλειστικά, ίντερνετ και DVD.

Βέβαια για να ρίξω λίγο το κόστος σκέφτομαι εναλλακτικά να μειώσω την μνήμη και τον σκληρό.

Μidi ATX 27?

Intel CORE 2 DUO 4300 84?

Asus P5NE SLI 86?

Μνήμη Crucial 2GB 89?

Σκληρός SEAGATE 320GB 64?

Μνήμη Supertalent 1gb 40?

Σκληρός WD 160gb 33?

Δεν ξέρω τι κάρτα γραφικών να πάρω ενδεικτικά παραθέτω…εώς 50?

ASUS EAX550HM512/TD 128MB TV-OUT DVI-I PCI-E RETAIL 45?

MSI VGA NVIDIA NX6200TC-TD 128MB UP TO 256 PCI-E TV-OUT DVI 48?

Η μήπως κάτι απλό ASUS EN6200TC64 TD UP TO 256MB PCI-E 33?

Όπως και τι τροφοδοτικό να πάρω μέχρι 40? άντε 50? για Chieftec άκουσα πολύ αρνητικά λόγια στο φόρουμ και είμαι διστακτικός.

Η αγορά σκόπευα να γίνει από το Πλαίσιο αλλά βλέπω πώς δεν έχει μεγάλη ποικιλία σε κάρτες γραφικών (στα λεφτά μου έχει μόνο TwinTech

7100GS 128MB ??? ) ειδικά σε χαμηλής τιμής 30-50? που ψάχνω εγώ όπως και σε τροφοδοτικά.

Δευτερη επιλογή ήταν το eshop αλλά διάβασα και γιαυτό κάποιες πολύ αρνητικές κριτικές και το απέκλεισα οπότε ξανα πίσω στο πλαίσιο.

Οθονη έχω πάρει την ΕΙΖΟ Μ1900 19αρα

Ακούω την κριτική και τις προτάσεις σας για τις επιλογές που έκανα όπως και τι θα μπορούσα να αλλάξω για να το βελτιώσω προς το καλύτερο.

Δημοσ.

Κατάρχήν όταν λες ιντερνετ και dvd εννοεις ότι θα κατεβάζεις και ταινίες από το ιντερνετ η ότι το θες απλώς για προβολές?Γιατί αν είναι να τις κατεβάζεις τις ταινίες κ να τις έχεις στον υπολογιστή καλύτερα να προτιμήσεις τον μεγάλο δίσκο..Επίσης δεν ανέφερες τι λειτουργικό σκέφτεσαι να βάλεις πάνω στο συστημά σου..Αν βάλεις xp ας πούμε το 1GB μνήμη είναι αρκετά καλά,όντως δε χρειάζεσι παραπάνω..Και για Βίστα πάλι καλά είσαι με 1 GB, αλλά με 2 GB ακόμη καλύτερα...Εγώ προτείνω από οικονομικής πλευράς να προτιμήσεις e-shop αλλά φημολογείται ότι το service του δεν είναι και τόσο καλό..

Δημοσ.

Με 1gb σε Vista δεν πας πουθενά! Ούτε με 2gb καλά καλά... Σέρνονται σαν σαλιγκάρι με πλατυποδία φορτωμένο με σακούλες που γυρνάει από την λαϊκή αγορά.

Τροφοδοτικό ΔΕΝ βάζουμε με βάση ότι θέλουμε να δώσουμε το xxx ποσό. Βάζουμε αυτό που πρέπει!!!!!!!! Π.χ. Βάλε Heroichi Windmill Pro 550w ή Seasonic, Corsair. Απέφυγε το Enermax είναι ακριβό. Προτίμησε αυτά που αναφέρω.

Ο δίσκος σου είναι μικρός για τις εφαρμογές που θες, έχει δίκιο η narbi.

Και τρίτον, ΔΕΝ φτιάχνεις υπολογιστή κόβοντας κόστος από παντού, έτσι φτιάχνεις σαλόνι. Ο υπολογιστής δεν είναι παραγγελία κουφέτων να κάνεις παζάρια στα εξαρτήματα κατά την άποψη μου.

Οι Τούρκοι έχουν μια παροιμία... "το φτηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι"...

Τα συμπεράσματα δικά σου.

• Moderators
Δημοσ.

Τροφοδοτικο οχι κατι μικροτερο απο αυτο.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700140 (385W, HEC, 45)

Επεξεργαστης C2D 4300 ΜΕ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ 100

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558235'>http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558235

Μητρικη μη λεω τι εχει, δες εδω

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558235 (68)

2X Twinmos 667MHz 1GB= 2GB. (68)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555000

VGA δε θες, εχει ενσωματωμενη η μητρικη...

2x Seagate (5ετης εγγυηση), 16ΜΒ cache, sata2 2x68=136.

Αυτα, σε σχεση με αυτα που εχεις βαλει πιστευω οτι σε καλυπτουν καλυτερα...

Μεχρι και firewire εχει η μητρικη, η ενσωματωμενη vga θα σε καλυψει ανετοτατα για αναπαραγωγη dvd...

Α, και ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω ποιο το προβλημα σας απο το e-shop, 3 χρονια ψωνιζω απο εκει...

Edit: Α, ειδα οτι εχεις βαλει και κουτάκι, ε, νταξει, βαλε όποιο σου αρεσει εκει, το αφηνω ελευθερο! χαχα!

Δημοσ.
Α, και ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω ποιο το προβλημα σας απο το e-shop, 3 χρονια ψωνιζω απο εκει...

+1

Αλλά τι να πεις; Εδώ θεωρείται το Πλαίσιο, σοβαρό μαγαζί! :D

Δημοσ.

Georgeman στο link που δίνεις για την μητρική έχεις κάνει λάθος ξαναβάζεις το link του 4300...

+1 για το σύστημα του Georgeman και προτείνω για motherboard Asrock 4CoreDual VSTA με 62ε

Όσο για το e-shop συμφωνώ με Georgeman δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα...

Δημοσ.

ευχαριστώ παιδιά, θα τα ψάξω το βράδυ αυτα που μου βάλατε γιατι τώρα είμαι στην δουλειά και τρέχω σαν παλαβός.

Οσο για τα DVD να βλέπω όχι να κατεβάζω.

Βρε λέτε να δοκιμάσω το eshop σε διπλανή συζήτηση περιγράφουν όργια. Α και δέν μου απάντησε κανείς γιατι το πλαίσιο δέν έχει ποικιλία ούτε στο ιντερνετ καν???

Δημοσ.
Με 1gb σε Vista δεν πας πουθενά! Ούτε με 2gb καλά καλά... Σέρνονται σαν σαλιγκάρι με πλατυποδία φορτωμένο με σακούλες που γυρνάει από την λαϊκή αγορά.

siga mi thes kai 22gb re file..... 6 mines to xw me 1gb twra evala 2gb...siga ti diafora...mia xara pezei kai me 1gb

Δημοσ.
siga mi thes kai 22gb re file..... 6 mines to xw me 1gb twra evala 2gb...siga ti diafora...mia xara pezei kai me 1gb

+1

Έχω 2 pc με 1gb και 2gb ram αντίστοιχα, vista και στα 2, και η διαφορά σε καμιά περίπτωση δεν είναι αυτή που όλοι εδώ στο φόρουμ αναφέρουν. Ούτε σέρνονται τα vista.

Δημοσ.

Σε Vista Ultimate και δεν σέρνονται; Μάλλον έχουμε διαφορετική άποψη για το τι θα πει "σέρνεται".

Πάντως, ο μισός πλανήτης κράζει τα Vista για την κατανάλωση πόρων και μου λέτε ότι με το minimum configuration μνήμης τρέχουν καλά;

Σε Opteron 165 dual core, 2gb ram, 2x7600gs SLI, 2x160gb HDD SATA 2 και σέρνεται, σκρατσάρει στο δίσκο κ.λ.π.

Τώρα αν εννοείται ότι αυτό είναι γρήγορο.. τότε δεν έχετε δει linux. Αυτά...

Δημοσ.

δέν μου λέτε εγώ που είμαι Θεσσαλονίκη από που θα εξυπηρετηθώ απο το σερβις του eshop? Μήπως μόνο Αθήνα???

Δημοσ.

Σε Vista Ultimate και δεν σέρνονται; Μάλλον έχουμε διαφορετική άποψη για το τι θα πει "σέρνεται".

Πάντως, ο μισός πλανήτης κράζει τα Vista για την κατανάλωση πόρων και μου λέτε ότι με το minimum configuration μνήμης τρέχουν καλά;

Σε Opteron 165 dual core, 2gb ram, 2x7600gs SLI, 2x160gb HDD SATA 2 και σέρνεται, σκρατσάρει στο δίσκο κ.λ.π.

Τώρα αν εννοείται ότι αυτό είναι γρήγορο..

Συμφωνώ ότι το αν σέρνεται κάτι, ή όχι, είναι υποκειμενική άποψη.

Εγώ προτείνω στον φίλο να αγοράσει vista στον υπολογιστή του. Γιατί μετά από λίγο καιρό που θα θέλει να τα βάλει δε λέει να ξανααγοράζει ή να τα βάλει πειρατικά.

Τα παίρνει τώρα μια και καλή και ησυχάζει.

τότε δεν έχετε δει linux. Αυτά...

Το κάθε λειτουργικό εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. Αν θες μπορείς να βάλεις dos που πάει φλασιά.

Δημοσ.
Το κάθε λειτουργικό εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. Αν θες μπορείς να βάλεις dos που πάει φλασιά.

Νομίζω ότι η σύγκριση dos με linux είναι ατυχής...

* Σημείωση: Μιλάω για Gentoo, Debian, Ubuntu κ.λ.π..

Για δείτε εδώ και θα με καταλάβετε:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...