Προς το περιεχόμενο

Phase Change Cooling

george_o/c

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με τι θερμοκρασίες το δουλεύεις (αν επιτρέπεται)??? Έχεις δοκιμάσει και παραπάνω? γιατί αν είναι έτσι (όπως προανέφερες χρόνος χρήμα διάβασμα οκ φυσιολογικά μου φαίνονται με τέτοιο extreme cooling...) ένας insomniac αν δε κάνω λάθος o JohnyX2 πήγε με υδρόψυξη τον Ε6600 στα 4... με σχετικά καλές θερμοκρασίες...

οι θερμοκρασια evaporator ειναι γυρω στους -47 πραγματικη (ο σενσορας που εχω βαλει δειχνει -74 αλλα ειναι ψεμα) ο επεξεργαστης idle ειναι στους -28 και σε πληρες φορτιο μετα απο 1 ωρα 2πλο prime95 στους +4. Κοιτα οπως εγραψα και πιο πανω δεν εξαρτατε μονο απο την ψυξη ενα καλο overclock αλλα και απο τα εξαρτηματα που εχεις. Υπαρχουν επεξεργαστες που ανεβαινουν τρελα ακομα και με ενα καλο νερακι και αλλοι που δεν πανε βημα ακομα και με αζωτο. Τωρα για τον JohnyX2 απο οτι θυμαμαι πηγε για λιγο στα 4Ghz με νερο αλλα με πολυ ταση πυρηνα και οχι για χρηση 24/7. Απο οτι θυμαμαι στα 3,6Ghz τον δουλευει τον επεξεργαστη του. Η συχνοτητα που εγραψα ειναι απολυτως σταθερη και με ελαχιστη για τετοια ψυξη ταση και αυτο επειδη ο επεξεργαστης ειναι ES και δεν εχει εγγυηση. Παντως για ενα Pi τον εχω παει και στα 4,7Ghz με 1.63V ταση αλλα αυτο εμενα δεν μου λεει τιποτα αφου αυτο που με ενδιεφερε παντα στο overclock ηταν η μεγιστη σταθερη συχνοτητα λειτουργιας χωρις ρισκο να καψεις εναν καλο επεξεργαστη. Πιστεψτε με υπαρχουν πολλα παιδια με phase που οι επεξεργαστες τους θελουν 1,65V+ για να ειναι 24/7 σταθεροι στα 4Ghz.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

thanks for the lesson mate. Μία τελευταία απορία, σόρυ που σε ζαλίζω αλλά βλέπω ότι το κατέχεις το θέμα: με υγρό άζωτο που φτάνει περίπου η θερμοκρασία? Είχα διαβάσει σε ένα forum για το overclocking world record κάπου 8100ΜΗz με Pentium 631 και Asus Commando... να υποθέσω ότι δε μένει stable ούτε για μισάωρο...?

Όχι ότι σκοπεύω να ασχοληθώ έτσι πληροφοριακά (εγώ με μια zalman 9500 θα είμαι ευχαριστημένος αλλά το καλοκαίρι μάλλον, αφού τώρα πάω τον Northwood 3GHz με stock ψύκτρα 3.4 και 55 βαθμούς full load, οπότε με το που τελειώσουν οι εξετάσεις με βλέπω στα 3.7 :wink:)

ρε παιδιά άκυρο αλλα τώρα που είδα τον geoal1973 να μιλα για ES που μπορούμε να βρούμε εμείς τέτοιους επεξεργαστές ? στο Γιάννη πως έκατσε έτσι ? θυμάμαι οι ES Pentium 4 είχαν τον πολλαπλασιαστεί ξέφραγο αμπέλι :D

george_o/c : το σημειο βρασμου στο υγρο αζωτο ειναι -192 βαθμοι. Τα πολυ ψηλα ρολογια με τετοιες ψυξης ειναι μονο suiside screenshots οπως λεγοναι και γινονται με clockgenarator μεσα απο τα Windows γιατι σε αυτες τις συχνοτητες το pc σηνηθως δυσκολα κανει ακομη και boot.

Vatos_locos : ES επεξεργαστες μονο με conne απο Αμερικη ή καποιον που να δουλευει σε Περιοδικο ή καποιο site με reviews. Τωρα ο επεξεργαστης του Γιαννη ηταν οντως πολυ καλο κομματι αλλα οχι οτι τον δουλευε και καθε μερα 4Ghz αυτο ελαχιστοι επεξεργαστες το κανουν με πολυ καλο νερο και συνηθως με ταση που ο επεξεργαστης δεν θα ζησει για πολυ.

Είχα διαβάσει σε ένα forum για το overclocking world record κάπου 8100ΜΗz με Pentium 631 και Asus Commando... να υποθέσω ότι δε μένει stable ούτε για μισάωρο...?

8180MHz είναι το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο

Δες εδώ:

http://www.hwbot.org/quickSearch.do?hardwareId=CPU_1044

8180MHz ήταν κάτω απο LN2 οχι phase change αν θυμάμαι καλά και με Pentium 4 s775 και μονο στο βίος γιατί ο τύπος δεν μπορούσε να κάνει boot max stable αν θυμάμαι πάλι καλά ήταν 7Ghz και κάτι αλλα αυτά κάτι καιρούς που τα παρακολουθούσα τώρα στάνταρ θα έχουν αλλάξει το πράματα :D

άκυρο αλλα ο άφαντος που βλέπω πρώτο στα 32M είναι ο δικός μας xtreemshopas ?

http://www.hwbot.org/quickSearch.do?hardwareId=CPU_1044

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...