george_o/c Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Παιδιά τι ακριβώς είναι αυτό??? Έχω διαβάσει διάφορα πράγματα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι γίνεται... Από τι αποτελείται? Λειτουργεί περίπου σαν ψυγείο? το αέριο ψύχει ένα ψυκτικό μέσο το συμπιέζει σε υγρό και πάει στο block της cpu. Μετά η θερμότητα από τη cpu κάνει το ψυκτικό μέσο να διαστέλλεται το ξανακάνει αέριο και φεύγει η θερμότητα... κάπως έτσι από ότι έχω καταλάβει. Μπορεί κάποιος γνώστης να βοηθήσει και εμάς του αδαείς??? :-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoal1973 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Ριξε μια ματια εδω και θα σου λυθουν οι αποριες. http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1073 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_o/c Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Ευχαριστώ πολύ για τη άμεση και κατατοπιστική απάντησή σου Θα του ρίξω μια ματιά όποτε βρω χρόνο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Moderators Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 To καλοκαιράκι που θα περισσεψουν περιπου 300? θα καταπιαστω παντως με δαυτα και φιλο που ξερει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_o/c Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 To καλοκαιράκι που θα περισσεψουν περιπου 300 θα καταπιαστω παντως με δαυτα και φιλο που ξερει... Βασικά Georgeman πρώτη φορά άκουσα για phase change cooling με ένα Vapochill ths Asetek που το πουλάνε στα Multirama 870e!!! Είδα για κάτι περίεργα με compressor και έψαξα είδα ότι λένε πως λειτουργεί σα ψυγείο και πολλά άλλα συναφή που με μπέρδευαν... Αλλά επειδή είμαι κομματάκι περίεργος και ήθελα να δω τι είναι postara εδώ... Α δεύτερη φορά το άκουσα σε ένα thread του Sadman για dream machine, από εσένα που είχες πει ότι θα έφτιαχνες με 1200ε !!! ένα ονειρικό custom phase change cooling... Και είπες ότι κάτι ετοίμαζες το για το καλοκαίρι... :wink: Οπότε περιμένω υπομονετικά να δω την κατασκευή σου... :-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Moderators Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Κοιτα ο φιλος ειναι ραδιοερασιτεχνης και εχει ηδη το κομπρεσσορα απο παλιο ψυγειο, οπως επισης φτιαχνει και κυκλωματα και πομπους... Εγω θα βαλω την τεχνογνωσια (την ποια? χαχαχα!) που διαθετω για pc, και ο,τι βγει. Απλα θελει πολυ μελετη το ολο σχεδιο μη γινει καμια μπαρουφα, και για να ειμαι ειλικρινης, θα ειμαι ευχαριστημενος εαν απλα δουλευει σε κανονικες θερμοκρασιες σε πρωτο σταδιο. Θα εχουμε και Core2 ή Cοre Quad (θα εξαρτηθει ποτε θα πεσουν οι τιμες) να πειραματιστουμε εαν ολα πανε καλα με τον A64 που θα χρησιμοποιηθει επειδη ηδη περισσευει... Παντως δεν νομιζω να ειναι απαραιτητο να δωσει κανεις 870?... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 τσεκάρετε στο thelab έχει μέχρι και οδηγίες πως να φτιάξετε, καλά είναι λειτουργούν με φρέον και κάνουν φασαρία α και τρώνε πολύ ρεύμα είχα ένα σπίτι μου και το δούλευα με ένα παλικάρι όλα τα λεφτά αλλα δεν είναι για 24/7 βεβαια μονο τις θερμοκρασίες που βλέπεις φτάνει αλλα για να τις πετύχεις θέλει δουλειά λίγο με τις πιέσεις λίγο με τα φίλτρα λίγο τα μήκη των σωλήνων είναι λίγο μπέρδεμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoal1973 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 εγω δουλευω με το μονταρισμενο μου Prometeia MachII εδω και 4 χρονια και μπορω να πω οτι το ολο σκηνικο εχει φαση μονο για τους ψαγμενους και αυτους που θελουν να δουλευουν το μηχανημα τους στα ορια. Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις εχει πολλα μειον που αν δεν ασχοληθεις δεν μπορεις ουτε να τα φανταστεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_o/c Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Αυτό που έλεγε στα multirama (εκτός της υψηλής τιμής 870ε, είναι και από τα multirama που έτσι και αλλιώς το πληρώνεις λάμπα), μπήκα στο official site της asetek εδώ και δείχνει σε ένα screenshot -48.3 βαθμούς κελσίου, φαντάσου δηλαδή overclocking που θα τρώει ένας Northwood στα 3 ΗΤ (αλήθεια μέχρι πόσα θα πήγαινε ας πούμε 280FSB x 15 = 4.2GHz??? και παραπάνω...? σε συνδυασμό βέβαια με την κορυφαία Abit IC7 Max 3 ) :-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 ακριβώς έτσι όπως τα λέει ο geoal1973 εγώ με το phase change κατάφερα και ταβάνιασα τον 2600+ που είχα αλλα επειδή δεν είχα καλή μητρική έφτασε από 1,8Ghz στα 2,5 με full τάση 1,9Volt εκεί απογοητευτικά και το δώσαμε τώρα έχω αρχίσει ήδη και το μετανιώνω που έχω τον 4300 μπροστά μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoal1973 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 ακριβώς έτσι όπως τα λέει ο geoal1973 εγώ με το phase change κατάφερα και ταβάνιασα τον 2600+ που είχα αλλα επειδή δεν είχα καλή μητρική έφτασε από 1,8Ghz στα 2,5 με full τάση 1,9Volt εκεί απογοητευτικά και το δώσαμε τώρα έχω αρχίσει ήδη και το μετανιώνω που έχω τον 4300 μπροστά μου αστα να πανε φιλε ειδικα στην αρχη που το ειχα παρει με τις υγρασιες, το πατημα της κεφαλης τις μονωσεις κτλ καθε φορα που παταγα το κουμπι να ανοιξει το PC εκανα και 10 προσευχες. Τι να σας λεω πολλες χαλασμενες μητρικες απο υγρασια, μεχρι τωρα εχουμε κανει ολες τις κολλησεις των σωληνωσεων του Prommie 2 φορες (φυσικα καθε φορα βελτιωναμε και κατι αλλα τις κολλησεις τις καναμε λογω διαρροης αεριου). Τελος να πω οτι ο ευκαμπτος σωληνας που πηγαινει στον επεξεργαστη μου εχει κοπει 3 φορες ως τωρα και μια φορα μου χαλασε ο σενσορας μετρησης θερμοκρασιας του evaporator τον οποιο φυσικα αλλαξα μονος μου. Απο ολα αυτα αν δεν εχετε καταλαβει καποιος που δεν ειναι γνωστης θα ειχε πληρωσει τα μαλιοκεφαλα του στα service ή θα το πεταγε σε μια ακρη και δεν θα το ξαναεβαζε στο PC του. Φυσικα ολη η μαγεια που σου δινουν αυτες οι εμπειριες ειναι οτι μαθαινεις πραγματα που ισως δεν σου δινοταν η ευκαιρια να μαθεις ποτε. Τωρα οσον αφορα για τις επιδοσεις ενος τετοιου συστηματος σιγουρα ειναι κορυφαιες μια και οδηγουν τα chip που ψυχουν στα ορια αλλα αυτο ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια μια και οταν εχεις δωσει ενα σκασμο χρηματα για ενα τετοιο συστημα εχεις φαει τον ελευθερο σου χρονο σε διαβασμα και ψαξιμο και βλεπεις οτι σου εκατσε επεξεργαστης που δεν ανεβαινει οσο θα ηθελες μπαινεις σε διαδικασιες πουλησε αγορασε ψαξε stepping και προσευχισου μην σου κατσει chip με coldbug.... και αυτα ειναι μονο η εισαγωγη για αυτα που εχω περασει στα 4 χρονια συμβιωσης με το phase change. Τελος για οσους αναρωτιουνται τωρα δουλευω εναν Core2Duo 6600 ΕS στα 4,23GHz και ταση μολις 1,51V (πραγματικη). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Merlin_o_magos Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 ακριβώς έτσι όπως τα λέει ο geoal1973 εγώ με το phase change κατάφερα και ταβάνιασα τον 2600+ που είχα αλλα επειδή δεν είχα καλή μητρική έφτασε από 1,8Ghz στα 2,5 με full τάση 1,9Volt εκεί απογοητευτικά και το δώσαμε τώρα έχω αρχίσει ήδη και το μετανιώνω που έχω τον 4300 μπροστά μου O 4300 πάει 3 giga άνετα μόνο με την stock ψήκτρα τις μαμάς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 έλα που stock δεν έχουμε τον πήρα σε tray έκδωση γιατί έχω υδρόψυξη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Moderators Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Φυσικα ολη η μαγεια που σου δινουν αυτες οι εμπειριες ειναι οτι μαθαινεις πραγματα που ισως δεν σου δινοταν η ευκαιρια να μαθεις ποτε. Αυτο ακριβως θελω κι εγω... Γιαυτο και πρωτα θα μπει σε τελειως πειραματο-pc. Ειναι πιστευω πολυ καλη αρχη να ζησει κανεις τετοια εμπειρια, ποσο μαλλον οταν ειναι 17χρονων... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_o/c Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Τελος για οσους αναρωτιουνται τωρα δουλευω εναν Core2Duo 6600 ΕS στα 4,23GHz και ταση μολις 1,51V (πραγματικη). Με τι θερμοκρασίες το δουλεύεις (αν επιτρέπεται)??? Έχεις δοκιμάσει και παραπάνω? γιατί αν είναι έτσι (όπως προανέφερες χρόνος χρήμα διάβασμα οκ φυσιολογικά μου φαίνονται με τέτοιο extreme cooling...) ένας insomniac αν δε κάνω λάθος o JohnyX2 πήγε με υδρόψυξη τον Ε6600 στα 4... με σχετικά καλές θερμοκρασίες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.