Επισκέπτης Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2001 Μια ερωτηση μιας και ψαχνω για tower case :<BR>Αυτα τα κουτια του Πλαισιου που μοιαζουν εξωτερικα με αυτα της antec ειναι μαιμουδες εντελως ή εχουν καποια ποιοτητα ;<BR>Βασικα δε θελω να διαθεσω παντω απο 50~60 χιλ. (με το ΦΠΑ μεσα) για κουτι και δεν εχω απαιτησεις για overclocking και αλλα extreme απλα θελω κατι σχετικα ποιοτικο με ενα 350ρι τροφοδοτικο (με TUV) και να εχει σαν συνολο καλο εξαερισμο (αν περιλαμβανει και 1,2 ανεμιστηρακια σασσι καλο ειναι).<BR>Κατι τελευταιο : Αυτα τα cases παιρνουν ροδακια ; Δε με ενδιαφερει να σου δινουν μαζι γιατι ξερω που θα τα βρω. Απλα να εχουν τρυπες για ροδακια γιατι δεν εχω ορεξη για τρυπανια και κολαουζα για να φτιαξω σπειρωματα.
TonyMontana Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by yositosi:<BR><STRONG>File kavalioti iparxei ena provlima me tis agores apo Agglia. Vasika karta eixou kai cpu ta efera kai egw apo ekei alla me exei faei to anxos min mou kanoun kanena kineziko kai pane gia petama giati den exw eggiisi. Ws pros to oti ekei tha vreis ta panta einai kati sxetiko, mias kai enw sto Londino kai sto Manchester vriskeis akoma kai to pio trelo kommati, sxedon stin ipolipi Agglia einai poli pisw apo pleuras plithoras proiontwn. Ksereis kanena kalo magazaki thessaloniki pou na exei psagmena kaloudia gia pc??? Se auto to checkmate stin athina pou eida mesw enos link apo ena allo topic, vrika cooler pou stin agglia to dinoun 13lires na to exoun oi tipoi girw stis 29000 an thimamai kala. To thema den einai mono na vriskoume auta pou theloume alla na min mas klevoune kiolas!</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P><BR>kalupsi oloklirisis tis agglias kai irlandias <BR> <A HREF="http://www.overclockers.co.uk" TARGET=_blank>www.overclockers.co.uk</A> <A HREF="http://www.tekheads.co.uk" TARGET=_blank>www.tekheads.co.uk</A> <A HREF="http://www.theoverclockingstore.co.uk" TARGET=_blank>www.theoverclockingstore.co.uk</A> <A HREF="http://www.overclock.co.uk" TARGET=_blank>www.overclock.co.uk</A> <A HREF="http://www.dabs.com" TARGET=_blank>www.dabs.com</A> <P>kserw giati eimoun polu kalos pelatis ...p o l u kalos
Sean Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by Tasos:<BR><STRONG>Μια ερωτηση μιας και ψαχνω για tower case :<BR>Αυτα τα κουτια του Πλαισιου που μοιαζουν εξωτερικα με αυτα της antec ειναι μαιμουδες εντελως ή εχουν καποια ποιοτητα ;<BR>Βασικα δε θελω να διαθεσω παντω απο 50~60 χιλ. (με το ΦΠΑ μεσα) για κουτι και δεν εχω απαιτησεις για overclocking και αλλα extreme απλα θελω κατι σχετικα ποιοτικο με ενα 350ρι τροφοδοτικο (με TUV) και να εχει σαν συνολο καλο εξαερισμο (αν περιλαμβανει και 1,2 ανεμιστηρακια σασσι καλο ειναι).<BR>Κατι τελευταιο : Αυτα τα cases παιρνουν ροδακια ; Δε με ενδιαφερει να σου δινουν μαζι γιατι ξερω που θα τα βρω. Απλα να εχουν τρυπες για ροδακια γιατι δεν εχω ορεξη για τρυπανια και κολαουζα για να φτιαξω σπειρωματα.</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>Φίλε Taso τα κουτιά του Πλαισιου που μοιάζουν με τα Antec δεν είναι εντελώς μαιμούδες...<BR>Συγκεκρίμενα έχουν ακριβώς το ίδιο ποιοτικό σασί (λίγα posts πιο πάνω αναφέρω τις διαφορές που έχω βρει) και το DX-01W κοστίζει 47000δρχ με το κλειδί στο χέρι (κυριολεκτικά μιας και έχει κλειδαριά για να μπεις στο case)<P>Review από το 340W τροφοδοτικό (αρκετά ποιοτικό με TUV κλπ) που περιλαμβάνουν θα βρεις εδώ: <A HREF="http://www.gibtek.co.uk/hardware/psu.html" TARGET=_blank>http://www.gibtek.co.uk/hardware/psu.html</A> <P>Ανεμιστηράκια στο σασί δεν περιλαμβάνει, έχει μόνο τις 4 υποδοχές (χωρίς βίδες)...<BR>Φωτογραφίες από το εσωτερικό του θα βρεις εδώ: <A HREF="http://www.born2oc.be/index.php?section=articles&type_id=1" TARGET=_blank>http://www.born2oc.be/index.php?section=articles&type_id=1</A> <P>Τέλος έχει κάτι τρύπες για τα "ποδαράκια" μάλλον δεν είναι δύσκολο να τα βγάλεις και να βάλεις ροδάκια... (χρειάζονται μιας και είναι εξαιρετικά βαρύ!)<P>Αυτά, ελπίζω να βοήθησα...<p>[ 05-11-2001: Message edited by: Sean ]
yositosi Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2001 To kserw tonymontana, alla egw (opws kai polloi alloi) den poligoustarw na paraggeilw on-line (kathara thema psichologiko kai prokatalipsis) opote to provlima einai megalo. An traviksei kamia flasia eite to cpu mou eite i soundcard tin exw katsei giati akoma kai na epikinonisw me to magazi pou ta pira stin agglia, ta metaforika tha mou kostisoun enw tha kanei poso kairo na parw ta nea kommatia mesw taxidromiou!!
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Sean καλα φαινονται <BR>Μου φαινεται θα κανω καμμια βολτα στο Πλαισιο τις επομενες μερες.<BR>Ελπιζω να εχουν ετοιμα τα σπειρωματα για τα ροδακια γιατι εχω υποψη μου καποια πολυ καλα που πανε κουτι !<BR>Κατι αλλο, μαλλον γενικη συμβουλη : Ενα ανεμιστηρακι πισω στο σασσι για εφαρμογες μεχρι Athlon XP 1600 (ή P4 1600) χωρις o/c, νορμαλ πραγματα δηλαδη, σε περιβαλον αρκετα ζεστο το καλοκαιρι ειναι αρκετο ?<BR>Ενα 80ρι σχετικα καλο αλλα αθορυβο που υπαρχει (εκτος checkmate φυσικα) ?<BR>Αντε ελπιζω να μη σας επρηξα.
doc1000 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Φίλε Τάσο το SX1030 της Antec έχει 47.300+φπα με 2 ανεμιστηράκια standard sto πίσω μέρος που βγάζουν τα ζεστό αέρα, οπότε δε νομίζω ότι συμφέρει το άλλο case. Πάντως στη Θεσ/νίκη μου είπαν ότι κοστίζουν τα extra ανεμιστηράκια γύρω στις 1500 τα απλά και περίπου 3.000 τα 3pin για να βλέπεις και τις στροφές από το motherboard.<BR>Αν βέβαια δεν μπορείς να το βρεις Antec στην Αθήνα (πάντως είναι ευκαιρία να επισκευτείς και την όμορφη Θεσ/νίκη μας για βόλτα!),πάρε το αντίστοιχο του Πλαισίου
yositosi Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 File taso na exeis ipopsi sou ta eksis. Efoson i thermokrasia tou cpu einai katw apo 60C tote den trexei tipota. Antithetws, panw apo 60C oso anevainei i thermokrasia meiwnetai i apodosi tou cpu (auksanetai i trivi entos tou cpu=diskoloteri metakinisi twn ilektroniwn - mporei kai na einai netronia den thimamai kala). Praktika, ean to cpu cooler den einai kalo, kai 50 anemistiria na exeis sto case, pali tha exeis provlimata. Episis, ean exeis 2 fans apo pisw na travane aera eksw kai ena tou trofodotikou, tote tha prepei na exeis toulaxiston to idio arithmo anemistirwn apo mprosta na travane aera mesa. To apaitoumeno den einai apla na exeis polla fans, alla na katafereis na exeis AUKSIMENI kikloforia aera ento tou case SE OSA TO DINATON PERISSOTERA simia tou! to xeirotero episis einai na dimiourgeis ipopieseis entos tou case (an travas pio poli aera eksw apo to case apo oson travas mesa, tote to cpu cooler exei sti diathesi tou ligotero aera na riksei panw sto cpu). Simvouli mou tha itan episis na piaseis ola ta kalwdia mazi kai na min ta exeis na kremontai kathws kovoun tin roi. Telos, kalo tha itan na exeis kai ena trofodotiko me diplo anemistira mias kai einai ena kommati pou anevazei ipsiles thermokrasies kai sigxronos einai poli konta sto cpu. Elpizw na imoun arketa katanoitos.
doc1000 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Κατ' αρχήν να πω στον φίλο Kavalioti oti an diavasei to review στο Tomsharware που πρότεινα θα δει ότι ανάμεσα στις 2 καλύτερες επιλογές τροφοδοτ. είναι το Antec, αλλά και το Enermax. (προτιμάει βέβαια για προσωπική χρήση το Antec και νομίζω ότι αυτό κάτι σημαίνει) Τώρα το ότι εσύ φίλε kavalioti αγόρασες το Enermax και θέλεις και να το υπερασπιστείς λίγο το καταλαβαίνω. (πάντως πολύ καλά έκανες που τόνισες και το Enermax !) Που θα το βρουμε στην ΕΛΛΑΔΑ όμως δεν μας είπες??<P>Το θέμα είναι βέβαια ότι εγώ πρότεινα κυρίως μια πρόταση με ποιοτικό τροφοδοτικό ΚΑΙ κουτί για αναβάθμιση και όχι τόσο σχέτο τροφοδοτικό. Αν γνωρίζεις κάποιο κουτί αντίστοιχης ποιότητας tower με της Antec και από την Enermax σε παρακαλώ να δώσεις το link. (καθώς και από πού θα το βρούμε στην Ελλάδα!)<P>Εγώ προσωπικά δεν θα αγόραζα από Αγγλία χωρίς εγγύηση (όπως λέει και ο συμπατριώτης Yositosi) και με την πιθανότητα να πέσω και σε κανένα προβληματικό κομμάτι ακόμα κι αν ήταν στη μισή τιμή! ʼσε και τα μεταφορικά! Θα έβγαινε 2πλάσια τιμή για αγορά tower! Η υποστήριξη όμως είναι το Νο1.<P>Να σας πω ότι τα antec towers ζυγίζουν σαν τανκ (δειγμα κι αυτό ποιότητας!) οπότε θα κάνετε και μπράτσα όσοι τα αγοράσουν. Αλήθεια φίλε alpha457 πόσο σου στοίχισαν τα μεταφορικά από Θεσ/νίκη??<BR>(ευχαριστώ και για τις απαντήσεις σου!)<P>Να επισημάνω τέλος το πανεύκολο άνοιγμα με ειδική λαβή στα πλάγια των κουτιών antec για αναβαθμίσεις μόνο με δάκρυα και ιδρώτα. (χωρίς αίμα!)
doc1000 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Φίλε Yositosi δεν ξέρω αν πρέπει απαραίτητα να έχεις αντίστοιχο αριθμό ανεμιστήρων που να βάζουν αέρα στο κουτί με όσους βγάζουν αέρα. Αν ήταν έτσι δεν θα έδινε και η Antec standard και τους 2 μπρος ανεμιστήρες? (δίνει μόνο τους 2 πίσω που βγάζουν αέρα και ο αέρας μπαίνει από τις μπροστινές γρίλιες του κουτιού από τη ροή που δημιουργούν οι πίσω) Πίστεψε με ότι δημιουργείται ΚΑΛΗ ροή γιατί το είδα και με τα μάτια μου. ΣΥΜΦΩΝΩ βέβαια ότι για καλύτερο αποτέλεσμα χρειάζονται και οι μπρος, αλλά δε νομίζω πως υπάρχει και τεράστια διαφορά. Έχω και ένα διάγραμμα από αντίστοιχο review που φαίνεται αυτό που λέω. (αν και δεν ξέρω πως γίνεται attachment στο forum φωτογρ.)
yositosi Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 File kai simpatriwti doc1000 eimai sigourotatos. Se ola to guides gia swsti psiksi (kai exw die polla logw palaioterwn provlimatwn zestis) TONIZOUN to olo provlima kai deixnoun se diagrammata pou kai pws prepei na mpainei o aeras. An trvas mono aera eksw den kataferneis kai polla apo ti stigmi pou den iparxoun anemistires na anaplirwnoun ton eksagomeno zesto aera me krio apo eksw. Akolouthisa to link sou kai eida to Antec sto site kai einai olofanero oti me tous 2 fans mprosta den prepei na masaei tipota!! Pantws einai aodedeigmeno oti kanei MEGALI diafora i eksisoropisi tou eksagomenou me ton eisagomeno aera! TRUST ME ON THIS
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Παιδες δε διαφωνω οτι το κουτι της antec ειναι καλυτερο. Αλλα οπως ειδα ειναι midi ενω εγω ψαχνω για tower (ειναι θεμα εργονομιας περισσοτερο, το βαζω στο πατωμα με ροδακια)<BR>Το αντιστοιχο tower ειναι πολυ ακριβο, ξεφευγω απο τον προυπολογισμο <BR>Εχω στησει παλια ενα midi της addronics με 2 fan out και 1 fan in (με P3/800) και το μονο που προσφεραν ηταν θορυβος. Ο αερισμος ηταν πολυ καλος, το τσεκαρα με καπνο απο τσιγαρο (καλο ε ?).<BR>Δεν κανω o/c ουτε σε cpu ουτε σε gpu και δε σκοπευω να χρησιμοποιησω καμμια extreme καρτα γραφικων οποτε πιστευω ενα chasis fan αρκει.<P>Με την ευκαιρια στο Tomshardware εχει μια απαντηση απο την AMD στο θεμα της θερμικης προστασιας του Athlon XP. <BR>Οι σχεδιαστες της προτεινουν ενα κυκλωμα σαν προσθηκη στα mobos που χρησιμοποιει την περιφημη θερμικη διοδο του XP : <A HREF="http://www6.tomshardware.com/column/01q4/011029/index.html" TARGET=_blank>http://www6.tomshardware.com/column/01q4/011029/index.html</A> <BR>Ισως πρεπει να περιμενουν καποιοι που σχεδιαζουν αγορες τις πρωτες μητρικες με αυτο το συστημα προστασιας.<p>[ 06-11-2001: Message edited by: Tasos ]
yositosi Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Taso to kserw oti einai akrivo to full tower alla koita min pareis kanena entelws ftino to opoio protou to vapsoune mpez na egrafe GREEK FETA CHEESE. Gia emena to case einai ependisi kathws krataei poli kairo, apo tin alli vevaia lipamai kai ta rimadia ta lefta!
Sean Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Taso τα cases της Antec και του Πλαισίου έχουν ακριβώς της ίδιες διαστάσεις!!<BR>Dimension: 470x 205x 522mm(D x W x H).<BR>Είναι ανάμεσα σε midi και full tower...<BR>ʼρα όποιος θέλει το λέει midi και όποιος θέλει full tower...
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Υπαρχει περιπτωση να βρουμε Antec στην Αθηνα ;<BR>Αν ειναι μονο απο Θεσ/κη με αντικαταβολη ποσο θα πανε τα εξοδα αποστολης πανω κατω ;
yositosi Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2001 Vasismenos se paromoia apantisi tou pleon eidikou epi tou thematos "Antec" filou Doc1000 tha sou pw oti einai poli vari mobo opote tha einai kai psiloakriva ta eksoda metaforas, twra sigekrimeno poso den kserw. Pantws se ena post se kapoio forum eixa dei oti enas filos mas apo athina pire ena Antec apo thessaloniki me antikatavoli opote elpizw na sou pei
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.