Προς το περιεχόμενο

Συνδεση Καρτας TV με ΒΙΝΤΕΟ VHS

heroicentaur

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχουμε κ λεμε. Εχω μια καρτα τηλεορασης pinnalce PCTV Hybrid Pro PCI πιανη μια χαρα τα καναλια (πρεπει να φτιαξω κ την κεραια λιγο) αλλα εχω μια ερωτηση. Συνδεω το βιντεο που παιζει VHS κασετες θελωντας να αντιγραψω κασετες στον σκληρο (κ μετα σε DVD) αλλα συνδεοντας το βιντεο με την καρτα τηλεορασης (μεσο κεραιας) δεν μπορω να βρω το καναλι του βιντεο η καποια επιλογη βιντεο (εχει καποιες επιλογες αλλα δεν δειχνουν τιποτα) εχει κανεις ιδεα του τη μπορω να κανω πριν τα παρω στο κρανιο κ αγορασω αλλη συσκευη μονο κ μονο για να αντιγραψω 5 κασετες? Eυχαριστω.

Δημοσ.

Συνήθως τα βιντεο εκπέμπουν σε ενα κανάλι από το 30 μεχρι το 60.Η κάρτα σου πιάνει και vhf και uhf ?Βάλε μια κασέτα στο βίντεο να παίζει και πάτα το pause έτσι ώστε ψάχνοντας ,άν πετύχεις το κανάλι του βίντεο να το καταλάβεις αμέσως από την ''παγωμένη'' εικόνα.Λογικά δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να το βρείς.

Δημοσ.

Φιλε μου εκανα αυτο που ειπες (απο το 30 εως το 60 τιποτα) αλλα κατι μου λεει πως κανω λαθος. Τωρα αν δεχετε uhf vhf δεν εχω ιδεα διοτι κ στο σιτε τις pinnacle δεν λεει για VHS αλλα για video camera συνδεση. Μπορει να καποιος να μου δωση λιγο φως στην υποθεση?

• Moderators
Δημοσ.

Συνδεεις το VIDEO OUT (κεραια out) του βιντεο με την κεραια της τηλεορασης.

Τονιζω το out γιατι κι εγω με το In προσπαθουσα πολυ καιρο και δεν ηξερα τι εφταιγε χαχα!

Απλα εχε υποψην σου οτι μεσω RCA καλωδιων, S-video ή οποιαδηποτε αλλη εισοδο ΕΚΤΟΣ της κεραιας, θα εχεις πολλαπλασια καλυτερη ποιοτητα. :)

Εχω αυτη εδω την καρτα (με μια ακομα υποδοχη για υπερυθρες τηλεχειριστηριου) http://www.roportal.ro/upload/vendor-830/winfast_pvr2000_2.jpg

Δημοσ.

Αυτο με το video οut δεν γινεται μαλλον κανεις καποιο λαθος διοτι η video out υποδοχη εχει διαφορετικη κεφαλη με το video in κ της κεραιας. Εκανα τα παντα εβαλα την κεραια στο video in μετα το καλωδιο του video οut(που ειναι σαν της κεραιας) στην καρτα τηλεορασης. Εκανα scan μου βγαζη καναλια αλλα οχι του video. Μαλλον παω σε καλωδιο διοτι κ η ποιοτητα εικονας θα ειναι καλυτερη. Οποιαδηποτε αλλη ιδεα δεκτη.

Δημοσ.

Αν το video σου συνδέεται στην τηλεόραση μέσω κεραίας (οχι scart), μπορείς από ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ να εντοπίσεις σε ποιά συχνότητα εκπέμπει το video...

(Δεν είναι υποχρεωτικό να εκπέμπει μεταξύ 30-60, ενδέχεται να είναι εκτός αυτών των ορίων)

Στη συνέχεια, βγάλε το καλώδιο σύνδεσης VIDEO - TV μόνο από την τηλεόραση και σύνδεσέ το στην υποδοχή (line in) του PC σου. (Λογικά θα είναι μοναδική αυτή η υποδοχή).

Τέλος, από το πρόγραμμα της κάρτας TV tuner του PC, βρες τη συχνότητα που εντόπισες πιο πριν...

Δημοσ.

Bασικα αν καταλαβα καλα δεν μπορεις να βρεις σε ποιο καναλι ειναι το vhs

εγω που εχω pinnacle αλλα οχι την ιδια με την δικια σου στο προγραμμα της pinnacle εχει εκει επολογη που λεει s-video ή κατι αλλο!

δηλαδη δεν χρειζεται νομιζω να κανεις search η κατι αλλο!απλα να το αλλαξεις απο TV στο video

Δημοσ.

Κανω s-video κ δεν δειχνη. Μπορεις να μου πεις εσυ πως ακριβως το κανεις μηπως κανω κατι λαθος? Πως το συνδεσες κ που πηγες για να δεις s-video?

Δημοσ.

Τα απλά VHS δεν έχουν βύσμα s-video. Βγάζουν το σήμα βίντεο ή σε RCA βύσμα (το κίτρινο) ή σε SCART ή και τα δύο.

Η κάρτα σου είχε μέσα ένα καλώδιο-μετατροπέα Composite Video (RCA) to S-Video. Βρες που δίνει έξοδο το βίντεό σου και σύνδεσέ το στην RCA μεριά αυτού του μετατροπέα.

Αν το βίντεο δεν έχει έξοδο σε RCA βύσμα (το κίτρινο) θα χρειαστείς και ένα μετατροπέα SCART σε RCA.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...