nemos Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Η όλη ιστορία ξεκίνησε όπως εδώ και παραπάνω από 1 χρόνο - χωρίς προβλήματα ρεύματος ή περίεργους ήχους ή μειωμένη απόδοση από το pc. - Ανοίγω το pc - μπαίνω κανονικά στα Windows 2000 - Αντιγράφω 2 ταινίες στον δίσκο-αποθήκη που έχω (Seagate SATA 160gb) με το ripit4me - όλα καλά - Συμπιέζω την 1 με το dvdshrink - καλά κι εδώ - Χαζεύω λίγο όλες τις ταινίες για να δω μήπως κάτι δεν πήγε καλά - είμαι ΟΚ - Κλείνω τα πάντα κι ετοιμάζομαι να κλείσω και το pc Οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν μία ξεκούραστη μέρα για το συγκεκριμένο pc. Σημειώστε ότι όσο γινόντουσαν όλα αυτά δεν ήμουν καν μπροστά το pc καθότι έκανα άλλες δουλειές, οπότε δεν άνοιγα αρχεία ή προγράμματα που μπορεί να ζόριζαν την κατάσταση. [Από δω και κάτω αρχίζουν τα δύσκολα - δεν συγκράτησα ακριβώς τα μηνύματα αλλά είναι σίγουρο πως άν μπορείτε να με βοηθήσετε δεν χρειάζεστε την ακριβή διατύπωσή τους καθότι θα γνωρίζετε τί ακριβώς συνέβη.....] Μου βγαίνει κάποιο μήνυμα ότι ο φάκελος j:dvd (που περιέχει τις ταινίες που ριπάρω πριν τις συμπιέσω για εγγραφή σε dvd) είναι not accessible. Του λέω ΟΚ - το μήνυμα κλείνει. Ανοίγω έναν windows explorer για να δω τί γίνεται - το ίδιο μήνυμα ξαναβγαίνει. Ξανά ΟΚ - κάνω επανεκκίνηση. - Στο restart μου βγάζει μήνυμα ότι πρέπει να κάνει checkdisk - του λέω κάνε - Αρχίζει ένας ποταμός εγγραφών delete segment ...κάτι - Ο ποταμός διακόπτεται από μηνύματα του τύπου rebuild index ενώ παρελαύνουν από μπροστά μου όλα τα περιεχόμενα του δίσκου-αποθήκη... - Μπαίνω κανονικά στα windows 2000......... Το 1ο πράγμα που βλέπω είναι ότι λείπει ο φάκελος j:dvd - το 2ο ότι έχει δημιουργηθεί ένας φάκελος j:found.000 - κατά τ' άλλα η δομή των φακέλων σε 1ο επίπεδο δείχνει ΟΚ. ...Και πέφτει το μάτι μου στην χωρητικότητα του δίσκου... ...Αντί για 60gb free δείχνει 120gb free. Μπαίνω στα subfolders και παθαίνω πλάκα: οι φάκελοι είναι σχεδόν όλοι άδειοι ή με ελάχιστα αρχεία μέσα, ενώ ελάχιστα αρχεία υπάρχουν και στον φάκελο found.000. Τα *καλά*νέα* είναι πως ό,τι έχασα εύκολα-δύσκολα θα τα ξαναβρώ. Τα *πολύ*κακά*νέα* είναι ότι δεν δούλεψε κανένα από τα προγράμματα για recovery που τρέξαμε μαζί με έναν συνάδελφο στην δουλειά, ενώ δεν μπορώ να καταλάβω από πού μου ήρθε η σφαλιάρα!!! Οι πιθανότητες έχω σκεφτεί είναι οι εξής: - Virus - Δίσκος: τον έχω λιγότερο από χρόνο και μέσα στην βδομάδα θα αλλαχτεί. - Τροφοδοτικό - Motherboard - Καλωδιώσεις σήματος του δίσκου - Καλωδιώσεις τροφοδοσίας του δίσκου Αποκλείω μόνο το θέμα virus καθότι δεν έχω μόνιμη σύνδεση, την συγκεκριμένη μέρα δεν μπήκα καθόλου ενώ 2 διαφορετικά κ ενημερωμένα antivirus (McAfee Enterprise, Active Virus Shield) δεν βρήκαν τίποτε. Ζητήστε μου ό,τι επιπλέον πληροφορία θέλετε. Από την πλευρά μου θέλω να μάθω τί μπορώ να κάνω για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο κ πώς επαναφέρω τα δεδομένα μετά από τέτοιο πρόβλημα.
washcloud Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Στην αρχή με μπέρδεψες λίγο με τη διατύπωση Η όλη ιστορία ξεκίνησε όπως εδώ και παραπάνω από 1 χρόνο - χωρίς προβλήματα ρεύματος ή περίεργους ήχους ή μειωμένη απόδοση από το pc. ; Τέσπα,μοιάζει να είναι 8έμα δίσκου(κάπου τα 'παιξε) (μην ακούω "μα είναι καινούριος",στην 8εωρία μπορεί να αντέξει δεκαετία,μπορεί και στην πράξη,μπορεί όμως και όχι.Μπορεί και να σου βαρέσει αμέσως-δεν είναι το ΠΙΟ πι8ανό...αλλα ΕΙΝΑΙ 1 πι8ανότητα) Ιός,δεν ξέρω,αλλά why not(και δεν είναι απαραίτητο να τον κόλλησες τη μέρα που το έπα8ες).Έτρεξες κάποια,τρέξε και κάποιο online (Panda ή Trend Micro ας πούμε). ..Ότι το πρόβλημα είναι στο δίσκο,είναι προφανές.....Το ΤΙ το προκάλεσε...who knows. Πάντως,ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ,,,,άλλαξε τα καλώδια που λες(IDE ή SATA).Στο κάτω-κάτω είναι φθηνά(2-3 E). Τροφοδοτικό;..Ναι,ΜΠΟΡΕΙ το πρόβλημα να προέκυψε από τροφοδοσία.Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι χρειάζεσαι καινούριο όμως.Μπορεί να είναι γι' αλλαγή,μπορεί απλά κάποιο molex βύσμα/καλώδιο να μην δίνει καλή επαφή...Μπορεί να ήταν και κάτι random όμως(κάτι με την τάση,και τρέχα γύρευε)..Αν μπορείς,το τσεκάρεις με πολύμετρο να δεις αν δίνει συνεχόμενα σωστές τάσεις..(εκτός κι αν είναι κανένα 235άρι για P4,οπότε δεν το αλλάζεις 1 κι έξω......) Όσο για τη motherboard,όχι ότι τίποτα είναι απίθανο,αλλά εγώ απλά δε νομιζω να έχει σχέση(καλού κακου βεβαίως,ειδικά αν το pc είναι κάποιων χρόνων,άνοιξε το κουτί και κάνε ένα λεπτομερή οπτικό έλεγχο,ειδικά σε πυκνωτές,στο controller chip,στους connectors των καλωδίων των δίσκων αλλά και του τροφοδοτικού...) Κατέβασε και το SeaTools,διαγνωστικό της Seagate για τους δίσκους της,και τρέξε το κάθε test που έχει(πολύ "χαλαρά",φαντάζομαι,αλλά μέχρι και τον controller υποτίθεται ότι τσεκάρει...)Αν βρεί πολλούς bad sectors,τότε καλά θα κάνεις να δώσεις τον δίσκο γι αλλαγή(είναι εντός εγγύησης φαντάζομαι). Τί να κάνεις για να μην σου ξανατύχει;Εξαρτάται από που ήταν το πρόβλημα(μπορεί καν να μην έφταιγε τπτ ιδιαίτερο,να ήταν απλά θεμα τάσης,θέμα δίσκου,η κακιά η ώρα,κλπ.....)..Με λίγα λόγια τρέχα γύρευε(εκτός κι αν διαπιστώσεις ότι κάπου έφταιγε το τροφοδοτικό).Το πιο σίγουρο πάντως είναι να έχεις backup όλων όσων αγαπάς Τώρα όσον αφορά το...προκείμενο,είπες ότι έτρεξες διάφορα recovery προγράμματα...Ποιά;Αυτά που ξέρω εγώ είναι το GetDataBack ,το FileScavenger ,και αυτό που στην πράξη έχω χρησιμοποιήσει όταν εγώ έπαθα ζημιά και...μ' έσωσε: Το EasyRecovery.Βρεις δε βρεις χαμένα αρχεία ,αν είναι να ξαναχρησιμοποιήσεις τον δίσκο (αφού προσπαθήσεις ότι μπορείς από recovery) του κάνεις πρώτα ένα write zeros μ' ένα σχετικό utility... Good Luck *είπες για ελάχιστα αρχεία-αλλά αυτά που είναι μέσα στο found.000,τί μέγεθος έχουν;Μπορεί και να υπάρχουν αρκετές απ' τις ταινίες σου εκεί (υπάρχει σχετικό utility στο site της DIY,όπου θα βρείς και το GetDataBack,για να επαναφέρεις τα αρχεία που υπάρχουν στο found.000)
nemos Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Σ' Ευχαριστώ Πάρα Πολύ για την απάντηση, φίλε μου! Αυτό που σε μπέρδεψε ουσιαστικά σημαίνει ότι άνοιξα το pc κ μπήκα στο λειτουργικό χωρίς κανένα πρόβλημα κ χωρίς να δω κάποια αλλαγή σε σχέση με τις επιδόσεις που μου δίνει το τελευταίο έτος (...για να μην πω τα τελευταία 3 χρόνια...). Τα καλώδια συνδεσμολογίας θα αλλαχτούν πακέτο με τον δίσκο. -- Περί recovery s/w... Χρησιμοποίησα όλα όσα έχει μέσα το hiren bootcd 9.0 (google # 1η εγγραφή που σου φέρνει) και άλλο 1 στην δουλειά που μας είχε σώσει 1 δίσκο πριν 3 μήνες αλλά δεν θυμάμαι όνομα - δεν βρήκαν τίποτε παραπάνω από όσα βλέπω ήδη στον δίσκο τα οποία είναι μια χαρά δεδομένα (...απλά δεν είναι όλα......). -- Οσο για την m/b....... Εδώ έχω ένα μικρό θεματάκι...... Αν δεν βαριέσαι ρίξε μία ματιά... http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=145578 ...και δώσε μου την άποψή σου. Δεν έχω αλλάξει κάτι στο pc από την κατάσταση που περιγράφω στο post που σου δίνω - ακόμα κ οι πυκνωτές παρουσιάζουν την ίδια εικόνα χωρίς καμία μεταβολή.
washcloud Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 H άποψή μου είναι "go do the crime,if u can do the time".... Eιλικρινά δεν ξέρω τι ακριβώς επιπτώσεις μπορεί να έχει το να δουλεύεις το σύστημά σου κάτω από αυτές τις συνθήκες(προβληματικοί πυκνωτές,μάλλον "χαμηλή" τροφοδοσία),και στάνταρ δεν ξέρω εάν το χτύπημα του δίσκου είχε άμεση σχέση με κάποιο απ΄αυτά..ούτε 8α σου προτείνω να πετάξεις κάτι,ή να συνεχίσεις όπως είσαι.......Όμως,8α σου τονίσω να σκεφτείς ότι πάντα "διατρέχεις τον κίνδυνο" να καούν πολλά μαζι(ίσως όλα τα drives μαζί με μνήμες,κάρτα γραφικών,cpu...και ό,τι τελος πάντων έχεις πάνω στη μητρική...Είχε πέσει στα χέρια μου pc,οποίο είχε τα πάντα πάνω καμμένα:Σκληρό,μνήμη,cdrom,μητρική,τροφοδοτικό(μόνο η cpu ήταν περιέργως οκ)...Δεν ξέρω τι το είχε προκαλέσει ολ' αυτό το κακό,αλλά ήταν ασχημο σα κατάσταση...Έχει αποδειχθεί "σκυλί" η intel σου,αλλά σκέψου ΜΗΠΩΣ έχει φάει τα ψωμιά της(και ίσως δε έχει βγάλει και τα λεφτά της με το παραπάνω)και ήρθε η ώρα γι' αλλαγή...Ουσιαστικά,όσον αφορά την μητρική,ΜΟΝΟ 1ας ΚΑΛΟΣ τεχνικός μπορεί να σου δώσει γνώμη αξιόλογη(καλός=γνώστης,και που το 1ο πράγμα που θα τον νοιάξει ΔΕΝ θα είναι να σου τα πάρει..ΑΝ νομίζεις ότι μπορείς να εμπιστευτείς τη γνώμη του,ρώτα 1αν τέτοιον(κάποιον παλιό φίλο ίσως)..Πάνε εδώ επίσης,και δες τί σου προτείνει αυτό το psu calculator http://www.journeysystems.com/?powercalc για το σύστημά σου...ΙΣΩΣ το να αλλάξεις μόνο τροφοδοτικό να είναι μια καλή επιλογή για να περιορίσεις την πιθανή εμφάνιση προβλημάτων...Εσύ αποφασίζεις όμως
nemos Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Το psuCalc που προτείνεις μου δίνει 312w - επειδή μιλάει για peak τιμή συμπεραίνω ότι το 350άρι σηκώνει όλες τις συσκευές μου (πάντα άν λειτουργεί ΟΚ, εννοείται...). Μετά τον δίσκο σκόπευα να πάρω κι ένα psu 420w, αλλά όταν είδα την κατάσταση των πυκνωτών κ κυρίως την αντιμετώπιση από την Intel είπα ας κρατήσει όσο κρατήσει αφού αλλαγή σε m/b σημαίνει αλλαγή pc. Τεσπα, θα βάλω επάνω τον νέο δίσκο και βλέποντας κ κάνοντας...
washcloud Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Εσύ αποφασίζεις *(..μόνο μην έρθεις του χρόνου και μας πεις,"κάηκε η κάρτα γραφικών μου/την είχα σε μητρική με σκασμένους πυκνωτές από το 19χχ,τί λέτε να φταίει;")
nemos Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Εσύ αποφασίζεις *(..μόνο μην έρθεις του χρόνου και μας πεις,"κάηκε η κάρτα γραφικών μου/την είχα σε μητρική με σκασμένους πυκνωτές από το 19χχ,τί λέτε να φταίει;") Καλό!! --------------------- btw, φίλος μου είπε σήμερα ότι έφαγε ολόκληρο το χτεσινό βράδυ προσπαθώντας να στήσει vista σε 200άρη δίσκο seagate - διέλυσε ολόκληρο το pc επειδή δεν καθόντουσαν με τίποτα (κάρτες, συσκευές usb, ...) - πήγε να στήσει xp τελικά για να τα κάνει upgrade - δεν καθόντουσαν ούτε τα xp!!! ...και ΝΑΙ, μόλις έβαλε άλλον δίσκο επάνω τα vista στήθηκαν με τη μία... ..........Μόλις πάρω τον νέο δίσκο θα του ρίξω μία εγκατάσταση xp για να δω πού βρίσκομαι, και μετά θα γίνει αποθήκη........... Νάσαι καλά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.