rotten crusader Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 έχω 1gb ddr2 675mh(2x512 dual channel mode)δν νομίζω ότι με 2 gb 8α δώ θαύματα...φυσικά αν πάρω τετραπύρηνο τα 2χ1 gb dual-μη σου πώ κ 2χ2!-επιβάλλονται...αλλά με διπύρηνο κ για linux/xp δν νομίζω ότι 2gb χρειάζονται...φυσικά δν είμαι κ σίγουρος...
george_o/c Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Στα παιχνίδια..??? Ειδικά σε υψηλότερες αναλύσεις χρειάζεται μνήμη ανεξαρτήτως XP :wink:. (για Linux δε ξέρω δεν απαντώ...). Πάντως όπως σου λέει και ο parsifal έχει μεγάλη σημασία η μνήμη. Οπότε κοίταξε και για άλλα 2 512άρια ή καλύτερα πούλα αυτές που έχεις και πάρε ένα αξιοπρεπές 2GB Kit μιας και οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα ελκυστικές...
parsifal Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 ...αλλά με διπύρηνο κ για linux/xp δν νομίζω ότι 2gb χρειάζονται...φυσικά δν είμαι κ σίγουρος... Μας τα λες λίγο μπερδεμένα γενικότερα, ίσως να μην έχεις ξεκαθαρίσει ο ίδιος ακόμη τις απαιτήσεις σου. Στο quote που έκανα παραπάνω, αναφέρεσαι σε χρήση γραφείου, gaming, multitasking ή gaming+multitasking; 1GB RAM αυτήν την εποχή θεωρώ πως είναι το ελάχιστο όριο για ένα καινούριο low-budget σύστημα (μόνο εφαρμογές γραφείου), όχι σε ένα PC που πρέπει να παίζει και σύγχρονα παιχνίδια με αξιώσεις...
rotten crusader Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 sto mellon 8a χρησιμοποιηθεί ως internet-office pc που δν θα μπορεί ν'ανταπεξέλθει ως gaming-multitasking...τώρα το χρησιμοποιώ ως gaming-multitasking...επίσης αν βάλω άλλα 2χ512 δν χάνω το dual channel?άρα βγαίνω χαμενος...καλύτερα 1gb k 128bit παρά 2 k 64bit..δν εννοώ οτι στα παιχνίδια παίζει ρόλο το ότι έχω xp..απλώς θέλω να τονίσω ότι δν έχω βααρύ os..
george_o/c Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Όχι μην μπερδεύεσαι. Αν έχεις τώρα 2x512 σε dual channel τότε προσθέτοντας άλλα 2 512 στα άλλα δύο slots της mobo σου ίδιων χρονισμών, ίδιας ταχύτητας και κατά προτίμηση ίδιας μάρκας δεν χαλάει το dual channel. Το έχουμε ξανααναφέρει dual channel γίνονται με ζυγού αριθμού modules ίδιας ταχύτητας, ίδιων χρονισμών και κατά προτίμηση ίδιας μάρκας. Εκτός από κάτι παλιά mobos που είχαν 3 slots και υποστήριζαν dual channel (έχει αναφερθεί στο forum σε κάποιο thread ότι σε 3 slots λειτουργούσε dual channel) :wink:
isaias1983 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 1gb ram den ftanei oute na ekkinisoun ta windows vista...an theleis na anoixeis k paixnidi twra astoooo....2GB einai to minimum pou prepei na exeis gia na mporeis na trexeis paixnidia...otan ennow games den enoew tou 90-00...milaw gia new games me apaitiseis..En pasi periptwsi prwta prepei na skefteis posa lefta exeis na dwseis gai to pc mou k meta na ksekiniseis tis agores...Analoga me ta xrimata tha kanoniseis k ta ipoloipa...K egw mporei na thelw na ftiaxw 10 q6800 se cluster alla distixws den exw ta xrimata!opote qq!!
rotten crusader Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 re paidia koitaxte ligo ta post mou...xp exo,poios ta g@..@ei ta vista k ta dx10 games(to dx10 8a dosei kala simadia toulaxiston kana xrono meta pou etsi k allios 8a paro new pc+ps3 ή x-box 360)dx10 exo paixei me 512 ddr1 filarako...mia xara ekane start pistepse me
george_o/c Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 re paidia koitaxte ligo ta post mou...xp exo,poios ta g@..@ei ta vista k ta dx10 games(to dx10 8a dosei kala simadia toulaxiston kana xrono meta pou etsi k allios 8a paro new pc+ps3 ή x-box 360)dx10 exo paixei me 512 ddr1 filarako...mia xara ekane start pistepse me Δε σου είπα ότι χρειάζεσαι 2GB μνήμης για τα vista σου (διάβασα ότι έχεις XP) ούτε να τα πάρεις για το σκοπό αυτό... Αντιθέτως σου είπα για τη λειτουργία dual channel που ανέφερες μην τυχόν και καταργηθεί αν προσθέσεις 2x512 ακόμα... όσο για τα 2GB μνήμης η αλήθεια είναι ότι σε παιχνίδια θα σου φανούν χρήσιμα... :wink: και εγώ xp έχω και μάλιστα είχα μία μνήμη 512ddr 400άρα και δούλευε καλά και σε ορισμένα παιχνίδια το πιτσίνι μου... ασχέτως ότι μετά πρόσθεσα άλλο ένα 512άρι σε dual channel λειτουργία για καλύτερες επιδόσεις :wink: Πάντα φιλικά :-D Υ.Γ. Δεν ξέρω αν αναφερόσουν και σε εμένα (επειδή έγραφες σε πληθυντικό αριθμό: ρε παιδιά..) αλλά έτσι και αλλιώς έχε υπόψην σου ότι τα 2GB μνήμης χρειάζονται σε παιχνίδια και είναι προτιμότερο 2x1GB που οι τιμές τους είναι και χαμηλές παρά 4x512...
Gary_Kokkin Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Aργά ή γρήγορα DirectX 10 θα υποστηριχθεί και για XP (λογικά με το SP3 μέσα 2008 http://www.pcworld.com/article/id,132231/article.html ) ,οπότε βελτίωση της μνήμης με τις σημερινές φθηνές τιμές,δεν πρέπει να χαλάει κανένα να το συζητάτε Hack έκδοση για το DX10 για XP : http://www.technospot.net/blogs/download-directx-10-for-windows-xp-from-alky-project/
Vatos_locos Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 ναι και άντε με το καλο να έχουμε και DX10 για χρ ποιος ο λόγος αν τα dx10 παιχνίδια δεν έχουν έρθει ακόμα και όταν έρθουν θα είναι με stikeraki Vista Only ? με τα πολλά πόσα δίνεις φίλε μου και πές μας ακριβός τι έχεις στο μυαλό σου για το pc να σου προτίνουμε συνθέσεις
rotten crusader Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 edit:στο πόστ 38# ήθελα να γράψω vista exo paixei me 512 ddr1 filarako...mia xara ekane start pistepse me (oxi dx10)
rotten crusader Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Υ.Γ. Δεν ξέρω αν αναφερόσουν και σε εμένα (επειδή έγραφες σε πληθυντικό αριθμό: ρε παιδιά..)Γένικά μιλάω.. αλλά έτσι και αλλιώς έχε υπόψην σου ότι τα 2GB μνήμης χρειάζονται σε παιχνίδια και είναι προτιμότερο 2x1GB που οι τιμές τους είναι και χαμηλές παρά 4x512...έχω ήδη 2χ512 άρα το να βάλω άλλα 2χ512 θα μου έρθει φθηνότερα από το να πάρω 2χ1!Από κει κ πέρα δν κάνω κάποια κίνηση ακόμα καθώς λογικά θα πέσουν κατα πολύ οι τιμές των ddr2,άρα μπορεί να χτυπήσω κ 2χ2!αν τα μάλιστα τα συνδιάσω με QX6600,dn με χαλάει... αλήθεια αν έχω 2χ512 κ 2χ1 ίδιας εταιρίας θα δουλέψει?
Vatos_locos Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 ναι κανωνικά αρκεί να είναι ίδιας συχνώτητας και timmings
george_o/c Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 αλήθεια αν έχω 2χ512 κ 2χ1 ίδιας εταιρίας θα δουλέψει? Σε dual channel? Όχι! ζυγού αριθμού είναι, ίδιας χωριτικότητας δεν είναι... Αν εννοείς κανονικά και όχι se dual channel mode, φυσικά και θα δουλέψουν, αρκεί να πάρεις κατά προτίμηση ίδιας μάρκας ίδιας συχνότητας και το βασικότερο ίδιων χρονισμών. Πολύ σημαντικό μην μπλέξεις με restart και τα λοιπά, έχοντας πληρώσει ένα ευκαταφρόνητο ποσό... Αν είναι πάντως να πάρεις τα 2x1 σου είπα καλύτερα πούλα τα 2 512άρια... :wink:
rotten crusader Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 αχ αντε άλλη μια:θέλω να πάρω μία ΠΟΛΥ καλή μητρική που να έχει πολύ γρήγορο chipset-όχι n-vidia- κ να προσφέρει ιδιαίτερες δυνατότητες o/c(δν πρόκειται να κάνω extreme o/c αλλά θέλω να κάνω o/c άνετα χωρίς fsb walls,κ φυσικά χωρίς να χρειαστούν mods καθώς δν πιάνουν τα χέρια μου...) ο cpu που χρησιμοποιήσω θα είναι αρχικά ο pentium4 κ το καλοκαίρι-φθινόπωρο που θα είναι πιο κατασταλαγμένα τα πράγματα συζητάμε γι αγορά cpu κ ίσως κ ram αφού επιβάλλεται απ'ότι καταλαβαίνω,εξάλλου κ στις ram θα υπάρξουν πτώσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.