Προς το περιεχόμενο

η πιο overclockable μητρική!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

rotten crusader να σε ρωτήσω πόσα χρόνια ασχολείσαι με τα pc ?

ΥΓ:Ποιός cpu προσφέρει τα πιο πολλά σε o/c?έχω ακούσει για Ε4300 αλλά προτιμώ Ε6ΧΧΧ γτ είναι πραγματι ανώτεροι από pentium(ενώ οι Ε4ΧΧ απ'ότι ξέρω έχουν χαμηλότερο fsb κ l2 apo tous c2d)

αλλά

1)δν την ψάχνω με Ε4300..ίσα ίσα είπα οτι δν θέλω Ε4300!

κάνω hardcore(!) multitasking k που κ που τρώω κόλλημα με τα πιο βαριά παιχνίδια της εκάστοτε περιόδου(κ τα παίζω με full φίλτρα κ αναλύσεις)...γι'αυτό κ αναζητώ όσο το δυνατόν μεγαλύτερο l2 κ μεγαλύτερο "μαμήσιο" fsb

αν τα κάνεις όλα αυτά μου φαίνεται αστείο να ρωτάς το τι θα πάρεις

εκτός απο τα usb υπάρχουν και τα firewire και οι e-sata θα βασιζόμαστε εκεί για 10 χρόνια ? δεν νομίζω! Ο parsifal σου απάντησε σωστότατα για το τι cpu χρειάζεσαι

και για το πόσα cpu έχουν περάσει απο τα χέρια μου είναι άλλο θέμα με τον cpu που περιμένω ;)

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ενταξει τωρα μην υποτιμουμε και τους 4300 επειδη εχουν μικροτερο l2 case kai fsb ειδικα αν αναλογιστουμε οτι ειναι της σειρας core2duo, εχουν φοβερη τιμη(92 ευρω) και υπερχρονιζονται τρελλα....

Απο εκει και περα ο καθενας αναλογα με το τι θελει να κανει με τον υπολογιστηρα του ανεβαινει σε μοντελο και τιμη....

Εμενα ενας 4300(ποσο μαλλον υπερχρονισμενος) θα ηταν υπεραρκετος

εσενα για την δουλεια που τον θελεις ενδεχομενως και ο μεγαλυτερος τετραπυρηνος να σου ειναι λιγος.......

Τελος με τον 6300 ο 4300 ειναι σχεδον ιδιος σε επιδοσεις,ενω ο 6320 λογω 4mb l2 case του ριχνει ενα 10%...

Επομενως δεν εχουν οι της σειρας 4χχχ μεγαλες διαφορες απο τους core2duo της σειρας 6χχχ

και φυσικα ολοι οι core2duo εχουν χαοτικες διαφορες απο οποιονδηποτε pentium4(διπυρηνο η μη).....

Δημοσ.

Τελικά, για ποια μητρική σκέφτεσαι; Τον καιρό που ήταν να διαλέξω κι εγώ, διάβασα καλές κριτικές για Asus P5B, Gigabyte DS4 και Abit AB9 Pro. Τελικά πήρα την DS4, μου έχει βγει σταθερότατη ως τώρα (φτου-φτου). Αν διέθετα βέβαια περισσότερα χρήματα, πιθανόν να διάλεγα κάποια με nVidia 680i. Τώρα αρχίζουν να βγαίνουν και μοντέλα με το νέο chipset της Intel, αλλά δεν είναι ώριμο προϊόν ακόμη...

Δημοσ.
Τελικά, για ποια μητρική σκέφτεσαι; Τον καιρό που ήταν να διαλέξω κι εγώ, διάβασα καλές κριτικές για Asus P5B, Gigabyte DS4 και Abit AB9 Pro. Τελικά πήρα την DS4, μου έχει βγει σταθερότατη ως τώρα (φτου-φτου). Αν διέθετα βέβαια περισσότερα χρήματα, πιθανόν να διάλεγα κάποια με nVidia 680i. Τώρα αρχίζουν να βγαίνουν και μοντέλα με το νέο chipset της Intel, αλλά δεν είναι ώριμο προϊόν ακόμη...

σκέφτομαι κατ'αρχην αν γίνεται να με βολέψει η παρούσα μητρική αλλιώς να πήγαινα σε καμιά fatal1ty?msi?gigabyte?δν ξέρω...

Δημοσ.

Αν μιλούσαμε για μοντέλο 2-3 γενιές πίσω, ίσως να άξιζε η αναβάθμιση. Αλλά εδώ:

http://support.asus.com/cpusupport/cpu_support_right_master.aspx?type=1&name=P5B-V&SLanguage=en-us

βλέπω ότι υποστηρίζει και 4πύρηνους με το κατάλληλο BIOS. Μην το συζητάς. Την κρατάς άνετα για κάμποσο καιρό ακόμη...

Δημοσ.

Εξαρτάται πόσο εννοείς ως λιγοστό. Όσο θα σου επέτρεπε μία δυνατή μητρική με 965P chipset, μάλλον όχι. Αν δεν κάνω λάθος, μητρικές όπως η P5B-V δεν έχουν πολύ λεπτομερειακές ρυθμίσεις, όχι τόσο ως προς το FSB, αλλά σε τάσεις CPU/RAM/North & South Bridge κλπ. Αν όμως οι απαιτήσεις σου σε multitasking είναι αυτές που ανέφερες, το O/C δε σε σώζει τόσο όσο ένας Q6600...

Δημοσ.

Aσχετο:

πριν 10 χρόνια χρησιμοποιούσα τα Windows 95 R2 με fat32,

ακόμα πάνω στον Amd 486/100, 24 Mb Ram,

δεν δοκίμασα ποτε τον Pentium,

και η Intel παρουσίαζε Μάιο '97, τον P2 sta 233 Mhz.

----------------------------------------------

σε αυτα τα 10 χρόνια, πέρασα απο P2-266, duron 650, athlon 2500+, a4200X2

-------------------------------------------

εν έτη 2007, ο 486 μου υπάρχει ακόμα, αλλα δεν κάνει ούτε για τσομπάνης :) .............Linux με GUI ? ασε.... το κατεβαστήρι μου με τα 600mhz, ειναι Ν-άδες φορές πιο γρήγορο.

Τα Win 95 δέ, υπάρχουν μόνο στα μουσεία.

o αντίστοιχος Pentium 2, του 2007 είναι ο... ποιός? ο QX6800 ίσως. σε τι να τον χρησιμοποιούν άραγε το 2017?

Δημοσ.
αλλά κάνω hardcore(!) multitasking k που κ που τρώω κόλλημα με τα πιο βαριά παιχνίδια της εκάστοτε περιόδου(κ τα παίζω με full φίλτρα κ αναλύσεις)...γι'αυτό κ αναζητώ όσο το δυνατόν μεγαλύτερο l2 κ μεγαλύτερο "μαμήσιο" fsb...απο κεί κ πέρα ξέρω ότι όσο πάνε τα προγράμματα κ' τα os "βαραίνουν" άρα βλέπω 1 δυνατό cpu ως αγορά-επένδυση γ 1 pc που ακόμα κ μετα απ'ο 10 χρόνια θα ανταπεξέρχεται άνετα στις απαιτήσεις ενός αξιόπιστου κ' λειτουργικού office-internet-downloader-server pc

Ρε αδερφε αφου καταφερνεις και κανεις "hardcore multitasking" και παιζεις τα τελευταια παιχνιδια με full φιλτρα κ αναλυσεις με p4

Φαντασου τι θα μπορεις να κανεις με c2d 4300...

Δημοσ.

ακριβώς κ με τν 4300 θα το ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ αυτό που θέλω...το θέμα είναι να το κάνω μ'άνεση...τώρα τρώω αρκετά παγώματα,κ στα παιχνίδια καμιά φορα χρειάζεται να ρίξω restart{κ τώρα που έχω βγάλει όλα τα startup programms δν μου εμφανίζει πρόβλημα στα games,αλλά όταν έχω ανοιχτό nero recode+wmp+ie(θα ξαναβάλω opera επειγόντως!)η ο wmp η ο ie ρίχνει τερματισμό(δν ανταποκρίνεται)}

Δημοσ.

DFI !!

Έχω μια DFI Lanparty SLI-D.

Οι ρυθμίσεις που έχει είναι απίστευτες.

Μπορώ να τρέχω τον Α64 Χ2 3800+ από 200FSB στα 270 χωρίς πρόβλημα.

Οι ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες και σε chipset για Intel

http://www.hardcoreware.net/reviews/review-273-4.htm

http://www.planetamd64.com/lofiversion/index.php/t12699.html

Genie%20BIOS%20Settings%20-%201.jpg

DRAM%20Configuration%20-%201.jpg

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1768&page=6

Δημοσ.

τώρα η διαφήμιση πού κολλάει δεν σε κατάλαβα και ναι έχει περάσει από τα χέρια μου σχεδόν όλη η σειρά των Pentium 4 καποι 4300 και καποι 6600 οπότε μπορώ να έχω λόγο να σού λέω κάποια πράγματα αλλά επειδή δεν θα βγάλουμε άκρη πάρε μια Striker και εναν QX6800 αν έχεις τόσα λεφτά και το OC θα το χρειαστείς μετά απο 2 χρόνια τώρα όταν σε ρωτάμε τι θες να κάνεις με το Pc σου και απαντάς Hardcore multitasking ε αυτό δεν είνια απάντιση multitasking έκανα και εγώ με pentium 3

Δημοσ.
multitasking έκανα και εγώ με pentium 3

Πασιεντζα + ναρκαλιευτη...? :-D:-D:-D

Ετσι για να ελαφρωσει το κλιμα...Μην τρελενεστε,δεν υπαρχει λογος.

Δημοσ.

Vate_loce ΄θα προσπαθήσω γ τελευταία φορα να σου εξηγήσω τι εννοώ:όταν λές ότι η διαφορά που καταλαβαίνει ο χρήστης απο π4 σε 4300 είναι όχι απλά μεγάλη,αλλα χαοτική φαίνεται οτι προσπαθεις να εντυπωσιάσεις τν άλλο κ όχι να του καθορίσεις τν πρακτική διαφορά που βλέπει ένας χρήστης...αυτά τα κάνουν μόνο οι πωλητές,όχι οι χρήστες κ πίστεψε με επειδή έχω δουλέψει 6400 σε pc φίλου μου με ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια mo-bo+ram δν είδα Χαοτική διαφορά...είδα αρκετα μεγάλη διαφορά,αλλά δν τρελλάθηκα κι όλας,άρα εσύ που ισχυρίζεσαι ότι έχεις δουλέψει πολλούς επεξεργαστές ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΑΙ να μου λές ότι έχουν χαοτική διαφορά...οι γνώστες συμβουλεύουν προσπαθώντας να προσδώσουν στα προιόντα τν αποδοτικότητά τους σε ρεαλιστικά επίπεδα κ όχι σε επίπεδα εντυπωσιασμού(σούπερ,χαοτικά,αυτο κ τα μυαλά στα κάγκελα κ τα λοιπά..)

Τώρα όσον αφορά τν απαντησή μου ήταν επι λέξη:"(κάνω hardcore(!) multitasking k που κ που τρώω κόλλημα με τα πιο βαριά παιχνίδια της εκάστοτε περιόδου(κ τα παίζω με full φίλτρα κ αναλύσεις)"

βεβαίως εσύ γ τους δικούς λόγους πετσόκοψες τν απαντησή μου κ προσάρμοσες στα δικά σου μετρα,αλλά αυτό το αφήνω ασχολίαστο...

Τέλος αν εσύ με pentium3 μπορόυσες να τρέξεις nero7+wmp11+ie7,χωρίς να "παγώνει" το pc ,τα θερμά μου συγχαρητήρια!

Δημοσ.

Δεν τίθεται θέμα, σε multitasking υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ μονοπύρηνων και πολυπύρηνων επεξεργαστών. Σχετικά με τα παιχνίδια που αναφέρεις, νομίζω ότι πρώτα πρέπει να φροντίσεις να βάλεις μπόλικη RAM, αφού εκεί η καθυστέρηση, ακόμη και σε SMP CPU, οφείλεται στο ότι καταλαμβάνουν όλη τη διαθέσιμη μνήμη και εξαναγκάζουν σε χρονοβόρο paging/swapping το σύστημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...