Προς το περιεχόμενο

η πιο overclockable μητρική!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πια θεωρείται αυτή τν στιγμή η πιο γρήγορη κ παράλληλα η πιο overclockable μητρική για πλατφόρμα intel (s775)?έχω ddr2 κ' δν δν μ'ενδιαφέρει sli ή crossfire...έχω ακούσει ότι η abit k η gigabyte είναι καλές στον τομεα o/c κ η msi στον τομέα ταχύτητας...από κει κ πέρα αυτά που έχω ακούσει είναι μόνο γνώμες...θα μ'ενδιέφερε να μου προτείνετε κάποιο μοντέλο που έχετε δουλέψει οι ίδιοι ώστε να είμαι σίγουρος γ τν αξιοπιστία του μοντέλου που θα αγοράσω...(my current mo/bo is asus p5b-v)

ΥΓ:Ποιός cpu προσφέρει τα πιο πολλά σε o/c?έχω ακούσει για Ε4300 αλλά προτιμώ Ε6ΧΧΧ γτ είναι πραγματι ανώτεροι από pentium(ενώ οι Ε4ΧΧ απ'ότι ξέρω έχουν χαμηλότερο fsb κ l2 apo tous c2d)

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ΥΓ:Ποιός cpu προσφέρει τα πιο πολλά σε o/c?έχω ακούσει για Ε4300 αλλά προτιμώ Ε6ΧΧΧ γτ είναι πραγματι ανώτεροι από pentium(ενώ οι Ε4ΧΧ απ'ότι ξέρω έχουν χαμηλότερο fsb κ l2 apo tous c2d)

Des ton E4400 :-D

Δημοσ.

χωρίς παρεξήγηση αλλα επειδή δεν νομίζω να έχεις πολύ καλές σχέσεις με OC χαμηλότερο fsb = περισσότερο OC οι μητρικές θα κάνουν όλες πιο άνετα OC σε έναν 4300 παρα σε ένα 6600 ;) τώρα ποιον θα πάρεις είναι ανάλογα για τo τι θες να κανεις με τo pc και η Comodo που σου λέω είναι υπερβολική αν θες να είσαι μονο internet πασιέντζες και μουσική

Δημοσ.

vate_loce δν με κατάλαβες καλά...το ξέρω ότι ο Ε4300 έχει πολλά να δώσει επειδή μπορεί ν'αυξησει το fsb tou κ επειδή έχει μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή από άλλους...το θέμα έιναι ότι χωρίς ο/c είναι σκάλες χειρότερος απ'τον οποιοδήποτε Ε6ΧΧΧ(κ έτσι κ αλλιώς θα αργήσω να "πειράξω" τον νέο επεξεργαστή,πρώτα θα φτάσω τον p4 στα όρια του για να μάθω να o/c κ' μετά θα βάλω χέρι στον νέο επεξεργαστή,όταν θα υπάρχει λόγος να του βάλω χέρι)κ' μν ξεχνάς ότι 2mb l2 από 4mb l2 έχουν διαφορά,πόσο μάλλον από 8mb l2!γι αυτό δν θέλω κάτι φθηνό κ υπερχρονίσιμο...θέλω ένα cpu αισθητά καλύτερο ap'ton p4 ο οποίος να μπορεί στο μέλλον να υπερχρονιστει κ ώστε να συνεχίσει να είναι λειτουργικός μετα από καιρό(π.χ. οι π4 775 3Gh-2mb l2 cashe συνέχισαν να είναι "best value" ακόμη κ μετά την κυκλοφορία των π4 3,2~3,4Gh k τών pentium D χάρη στις δυνατότητες oveclock τους αν δν κάνω λάθος)...

Δημοσ.

όπως είδες λέμε το ίδιο πράγμα απλά εγώ σε ρώτησα γιατί το θες το pc και ένας 4300 είναι όχι αισθητά καλύτερος από έναν pentium 4 αλλά χαοτικά και είδες σου είπα ανάλογα τι θες ανάλογο επεξεργαστή θα πάρεις ;)

Δημοσ.
όπως είδες λέμε το ίδιο πράγμα απλά εγώ σε ρώτησα γιατί το θες το pc και ένας 4300 είναι όχι αισθητά καλύτερος από έναν pentium 4 αλλά χαοτικά? και είδες σου είπα ανάλογα τι θες ανάλογο επεξεργαστή θα πάρεις ;)

εχεις δουλέψει με Ε4300?γτ απο ότι βλέπω τον περιμένεις ακόμα...+δν είμαι γραφίστας,ούτε ασχολούμαι με rendering k λοιπά,αλλά κάνω hardcore(!) multitasking k που κ που τρώω κόλλημα με τα πιο βαριά παιχνίδια της εκάστοτε περιόδου(κ τα παίζω με full φίλτρα κ αναλύσεις)...γι'αυτό κ αναζητώ όσο το δυνατόν μεγαλύτερο l2 κ μεγαλύτερο "μαμήσιο" fsb...απο κεί κ πέρα ξέρω ότι όσο πάνε τα προγράμματα κ' τα os "βαραίνουν" άρα βλέπω 1 δυνατό cpu ως αγορά-επένδυση γ 1 pc που ακόμα κ μετα απ'ο 10 χρόνια θα ανταπεξέρχεται άνετα στις απαιτήσεις ενός αξιόπιστου κ' λειτουργικού office-internet-downloader-server pc(σ'αντίθεση με τν Κατσιμίχα δν γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον:lol: )

Δημοσ.
...κάνω hardcore(!) multitasking k που κ που τρώω κόλλημα με τα πιο βαριά παιχνίδια της εκάστοτε περιόδου(κ τα παίζω με full φίλτρα κ αναλύσεις)...γι'αυτό κ αναζητώ όσο το δυνατόν μεγαλύτερο l2 κ μεγαλύτερο "μαμήσιο" fsb...απο κεί κ πέρα ξέρω ότι όσο πάνε τα προγράμματα κ' τα os "βαραίνουν" άρα βλέπω 1 δυνατό cpu ως αγορά-επένδυση γ 1 pc που ακόμα κ μετα απ'ο 10 χρόνια θα ανταπεξέρχεται άνετα στις απαιτήσεις ενός αξιόπιστου κ' λειτουργικού office-internet-downloader-server pc

Αν κάνεις hardcore( ; ) multitasking και χρειάζεσαι όλα αυτά που ανέφερες (L2 cache+υψηλό FSB), γιατί την ψάχνεις με Ε4300; Θα πας στον ακριβότερο και υψηλότερα χρονιζόμενο επεξεργαστή που αντέχεις οικονομικά.

Επίσης δε μπορώ να μη σχολιάσω ότι η άποψη σχετικά με τη CPU ως επένδυση είναι λίγο εκκεντρική. Ειδικά αυτό με τα 10 χρόνια, για desktop χρήση και με το ρυθμό εξελίξεων στα προϊόντα και τις τεχνολογίες Πληροφορικής, ακούγεται ως ανέκδοτο. Ακόμη και ως file server να θες να λειτουργήσεις ένα τωρινό μηχανάκι (που είναι από τις λιγότερο απαιτητικές επεξεργαστικά δουλειές), δεν ξέρεις αν τα HDD interfaces της μητρικής θα είναι αξιοποιήσιμα ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάρτα επέκτασης (PCI Express ή ο,τι άλλο διαόλι βγει στο μεταξύ)...

Δημοσ.
Αν κάνεις hardcore( ; ) multitasking και χρειάζεσαι όλα αυτά που ανέφερες (L2 cache+υψηλό FSB), 1)γιατί την ψάχνεις με Ε4300; Θα πας στον ακριβότερο και υψηλότερα χρονιζόμενο επεξεργαστή που αντέχεις οικονομικά.

2)Επίσης δε μπορώ να μη σχολιάσω ότι η άποψη σχετικά με τη CPU ως επένδυση είναι λίγο εκκεντρική. Ειδικά αυτό με τα 10 χρόνια, για desktop χρήση και με το ρυθμό εξελίξεων στα προϊόντα και τις τεχνολογίες Πληροφορικής, ακούγεται ως ανέκδοτο. Ακόμη και ως file server να θες να λειτουργήσεις ένα τωρινό μηχανάκι (που είναι από τις λιγότερο απαιτητικές επεξεργαστικά δουλειές), δεν ξέρεις αν τα HDD interfaces της μητρικής θα είναι αξιοποιήσιμα ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάρτα επέκτασης (PCI Express ή ο,τι άλλο διαόλι βγει στο μεταξύ)...

1)δν την ψάχνω με Ε4300..ίσα ίσα είπα οτι δν θέλω Ε4300!

2)θα το χρησιμοποιώ ως δευτερεύον pc...άρα δν μ'ενδιαφέρει το κατα πόσο αναβαθμήσιμο θα είναι...εξάλλου άσχετα απ'το HDD interfaces που θα επικρατήσει,οι usb θα παραμείνουν άρα...

Δημοσ.

Αμφιβάλλω αν σε τόσα χρόνια θα βρίσκεις external cases με USB interface. Ίσως eSATA; Ποιος μπορεί να ξέρει από τώρα; Αλλά servero-PC με external δίσκους; Τί να πω, whatever makes your clock tick, man. Βγήκα και offtopic...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...