Προς το περιεχόμενο

Ονειρικό: Sony Vaio VGN-SZ4XP

takjar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω πάθει ένα τρελό κώλυμα με αυτό το ονειρικό μηχάνημα:

SONY VAIO VGN-SZ4XN/C T7400 2.13 GHz/2048 MB/13.3''

Είχα πάθει ένα άλλο κώλυμα με τον προκάτοχό του το VGN-SZ3

εδώ και 5-6 μήνες και μάζευα λεφτά για το SZ3 εδώ και 5 ολόκληρους μήνες :twisted: και έχω μαζέψει σχεδόν όλο το ποσό για το SZ4 (Dreaming machine)

Αλλά μια φωνούλα στο τέρμα μου βάζει τρικλοποδιές, με ταλαιπωρεί μου λέει να μην το κάνω...

Για αυτό θέλω να με πείσετε πως αξίζει κάποιος να πληρώσει 2.500 Ευρώ.... για ένα ultimate portable laptop!

Επεξεργαστής:

* Intel Core 2 Duo T7400 2.13GHz Dual Core

* 4MB Level 2 cache

* 667MHz Front Side Bus (FSB)

* Intel 945PM Express Chipset

Οθόνη:

* 13.3" ευρεία TFT WXGA, τεχνολογίας X-black

* Οπίσθιος φωτισμός LED

* Ανάλυση 1280 x 800 pixel

Μνήμη: 2048MB(1GBx2) DDR2 PC2-4200 533MHz

Σκληρός Δίσκος: 200GB SATA, 5400 RPM

Οπτικός Δίσκος: Double Layer DVD+/-RW Super-Multi

Κάρτα Γραφικών:

* NVIDIA GeForce Go 7400 με TurboCache 256MB

* Δευτερεύων κάρτα γραφικών Intel® Graphics Media Accelerator 950 για εξοικονόμηση ενέργειας (Stamina Mode)

Σύστημα Ήχου:

* Intel High Definition Audio

* Συμβατό με το σύστημα ήχου των Windows

* Τρισδιάστατος περιβάλλων ήχος

* Υποστήριξη DSD (Direct Stream Digital)

* Ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία και μικρόφωνο

Δικτύωση:

* 10/100 Mbps Ethernet LAN

* Ασύρματο LAN 802.11 a/b/g

* Bluetooth 2.0 EDR

Πληκτρολόγιο και Συσκευές Κατάδειξης:

* Κλασικό πληκτρολόγιο φορητών

* Touch Pad

* Πλήκτρα για ενεργοποίηση ασύρματου δικτύου και συντόμευσης εφαρμογών

Θύρες Επικοινωνίας:

* Υποδοχή καρτών μνήμης MS/MS Pro/MS Duo και SD/MMC (μέσω του παρεχόμενου Adaptor)

* Θύρες εξόδου ακουστικών και εισόδου μικροφώνου

* 1 θύρα PCMCIA Type I/II

* 1 θύρα Express Card 34mm

* 1 θύρα για Docking Station

* 1 θύρα VGA

* 2 θύρες USB 2.0

* 1 θύρα IEEE-1394

* 1 υποδοχή RJ-11 μόντεμ

* 1 υποδοχή RJ-45 Ethernet

* 1 υποδοχή DC-in

Τροφοδοσία:

* Μπαταρία Li-Ion

* Aυτονομία μπαταρίας έως και 6 ώρες

* Τροφοδοτικό 19V DC/100V-240V AC

Προεγκατεστημένο Λογισμικό: Microsoft Windows Vista Business

Πρόσθετα Χαρακτηριστικά:

* Κατασκευή από ανθρακονήματα και επιφάνεια στήριξης των καρπών, κατασκευασμένη από αλουμίνιο

* Λειτουργία Stamina Mode για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

* Τεχνολογία οθόνης X-black της Sony, για υψηλότερη αντίθεση, εκπληκτική φωτεινότητα και πλουσιότερα χρώματα

* Ενσωματωμένη Web-Camera και μικρόφωνο

* Αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων και chip TPM για ασφάλεια των δεδομένων σας

* Σύστημα προστασίας σκληρού δίσκου από κραδασμούς και πτώσεις

Διαστάσεις (mm): 315 x 21.8-32.6 x 234.3

Βάρος (kg): 1.69

Δημοσ.

καλο θα ηταν αν εκανε 1500-1700 ευρο...

με καρτα GeForce Go 7400..

με μνημη DDR2 PC2-4200 στα 533MHz ?...

και με την απαραδεκτη σε μηκος 13.3" ευρεία TFT WXGA..(παρε μεγενθυτικο φακο...)

συνεπως πληρωνεις μηχανημα 3000 ευρο +...

σε ξεγελασε η οθονη ε ?(ειναι πολυ καλη....)παρε σκετη οθονη τοτε....

το μονο super ειναι ο 7400...

Δημοσ.

Το μηχανημα ειναι ωραιο, αλλα οχι ULTIMATE η UltraPortable και φυσικα ΔΕΝ αξιζει να δωσεις 2,5χιλιαρικα για κατι τετοιο.

Τι ακριβως θες να κανεις με τον φορητο, να σου δωσουμε μερικες ποιο προσγειωμενες επιλογες. Αυτο που αντιλαμβανομαι παντως ειναι πως θες κατι σίγουρα φορητο, με την εννοια του ευκολως μεταφερομενου.

Δημοσ.

νομιζω μπορεις να βρεις με τα μισα λεφτα το ιδιο λαπτοπ απλα απο αλλη εταιρια

απλα θα εχει λιγο χειροτερη απεικονιση... λογω οθόνης η οποια είναι κ μικρη

Δημοσ.

paidia an endiaferomai kai egw na parw laptop.exw koitaksei merika alla tha ithela na akoysw kai merikes apopseis.

to thelw epeidh tha figw gia metaptyxiako(ara tha parw angkastika).to thema einai oti paizw kai arketa paixnidia!thelw na dwsw mexri 1600 eyrw.

gia peite kamia protash

Δημοσ.

το σονυ τα σπαει κανονικα, ειναι οντως απιστευτο μηχανημα

το θεμα ειναι φιλε μου, για πιο λογο το χρειαζεσαι;αν ειναι γι επαγγελματικους σκοπους να το καταλαβω..

επισης οπως λες τα μαζεψες. που σημαινει πως δεν εισαι κανενας λεφτας να δινει 2500 για πλακα, αρα μηπως δεν αξιζει να δωσεις τοσα για λαπτοπ;

η σονυ αν θες,εχει και φθηνοτερη σειρα για 13.3 λαπτοπ,που εχουν κοντα στα 1300 ευρω, μηπως καλυτερα να παιρνες κατι τετοιο;με 2γιγα μνημη και επεκταση εγγυησης +2 χρονια θα σου πηγαινε στα 1500 χοντρικα,αντε 1600

σκεψου τους λογους για τους οποιους το θες το μηχανημα, και σκεψου και τους λογους για τους οποιους ακους την 'φωνουλα' !

φιλικα

Δημοσ.

Να σας το αναλύσω λοιπόν:

1) Δεν είμαι λεφτάς, αλλά ας το αφήσουμε στην άκρη λίγο αυτό [ας πούμε πως τα λεφτά δεν είναι ζήτημα (Φωνούλα: "Πάντα είναι ζήτημα τα λεφτά") ]

2) Είμαι φοιτητής που θέλει να χρησιμοποιεί τον laptop για να κάνει ιδιαίτερα σε φοιτητές με προβλήματα σε μαθήματα πληροφορικής (π.χ Java,C++ etc) [ασφάλεια-δουλειά-επεξεργαστής]

3) Συγχρόνως σαν φοιτητής θέλω να κάνω και τις εργασίες μου, να διαβάζω κάνα e-book, και να σερφάρω στο internet (όσο πιο συχνά μπορώ και όπου μπορώ) [φορητότητα-καλής αντίθεσης οθόνη]

4) Επίσης γουστάρω παιχνίδια στρατηγικής και θα ήταν ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα ανάμεσα στο διάβασμα στην Βιβλιοθήκη να παίζω καμιά πενταριά γύρους στο Sid Meier's Civilization IV σε έναν Gigantic χάρτη (επεξεργαστής-διπύρηνος) με 1280x1024 pixels ανάλυση

[PcGamer-σύστημα με απαιτήσεις]

5) Μετακινούμαι συχνά και μου παραπονιέται και η κοπέλα μου όλη την ώρα ότι δεν βλεπόμαστε σε καθημερινή βάση. Οπότε έχω λιμπιστεί τις καρτούλες της Forthnet για τα Starbucks ή και άλλα καφέ που έχουν δωρεάν WiFi (πχ Flocafe, Escoba στην Κηφισσιά ) και θα πηγαίνουμε εκεί και να πίνουμε τον καφέ μας (προσεκτικά!!!) και να σερφάρω στο net εγώ, θα βλέπει τα mail της αυτή [φορητός-ασφάλεια- WiFi - σκληρός δίσκος]

6) Είμαι gadgetakias, αλλά θέλω κάποια πράγματα τα οποία να με συντροφεύουν για τόσο καιρό που να μπορώ να επενδύσω πάνω τους (έχω ένα ipod 30gb που το λατρεύω και με έχει βοηθήσει σε πολλές καταστάσεις)

[Μου αρέσει να δίνω παραπάνω σημασία σε κάποια ιδιαίτερα αντικείμενα (Σημείωση δεν είμαι υλιστής)]

7) Θέλω να είναι δυνατό για τα παιχνίδια και τις εφαρμογές, αλλά και να έχει καλή μπαταρία και διάρκεια αναμονής. Το Stamina Mode είναι ιδανική λειτουργία... [Δύο κάρτες γραφικών μία της Nvidia και μία της Intel ενσωματωμένη στην motherboard]

8.) Για τους ultra portable laptops είναι μεγάλος σε σχέση με το portege της Toshiba(12,2"), ένα της LG(11,1") και το TX της Sony(11,1") αλλά και δεν έχουν διαφορά μεγαλύτερη του κιλού με το SZ4 και έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες (χωρίς καν να σκεφτόμαστε να το συγκρίνουμε με laptops(>15"))

[Δυνατότητες κορυφαίες για το μέγεθος και το βάρος του]

Λοιπόν σας έπεισα ή ακούτε ακόμα την φωνούλα :confused:

Δημοσ.

εγω ακουω μια φωνη να λεει πως τα ιδια τα κανεις με -1000 ευρω..αλλα ειναι η δικη μου φωνη, η οποια μπορει να μην σου λεει και τιποτα,αλλα σεβαστο

καλοκαιρακι ερχεται, παρε την κοπελα σου και πηγαιντε escobito να παιξετε κανενα ταβλακι και να λιαστειτε, τι το θες και εκει το ιντερνετ βρε;

παιχνιδια σε 13.3 οθονη ?θα στραβωθεις!

κορυφαια οθονη θα βρεις και σε αλλα λαπτοπ της σονυ, το ιδιο και παραπλησιες επιδοσεις σε εφαρμογες και παιχνδια

οκ φορητοτητα και διαρκεια μπαταριας δεν θα βρεις την ιδια

, ομως πραγματικα ειναι τοσο αναγκαια;

αν παρ'ολα αυτα το γουσταρεις, τοτε παρτο και να το φχαριστηθεις σου ευχομαι! γιατι ειναι σπουδαιο μηχανημα.

Δημοσ.
Να σας το αναλύσω λοιπόν:

1) Δεν είμαι λεφτάς, αλλά ας το αφήσουμε στην άκρη λίγο αυτό [ας πούμε πως τα λεφτά δεν είναι ζήτημα (Φωνούλα: "Πάντα είναι ζήτημα τα λεφτά") ]

2) Είμαι φοιτητής που θέλει να χρησιμοποιεί τον laptop για να κάνει ιδιαίτερα σε φοιτητές με προβλήματα σε μαθήματα πληροφορικής (π.χ Java,C++ etc) [ασφάλεια-δουλειά-επεξεργαστής]

3) Συγχρόνως σαν φοιτητής θέλω να κάνω και τις εργασίες μου, να διαβάζω κάνα e-book, και να σερφάρω στο internet (όσο πιο συχνά μπορώ και όπου μπορώ) [φορητότητα-καλής αντίθεσης οθόνη]

4) Επίσης γουστάρω παιχνίδια στρατηγικής και θα ήταν ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα ανάμεσα στο διάβασμα στην Βιβλιοθήκη να παίζω καμιά πενταριά γύρους στο Sid Meier's Civilization IV σε έναν Gigantic χάρτη (επεξεργαστής-διπύρηνος) με 1280x1024 pixels ανάλυση

[PcGamer-σύστημα με απαιτήσεις]

5) Μετακινούμαι συχνά και μου παραπονιέται και η κοπέλα μου όλη την ώρα ότι δεν βλεπόμαστε σε καθημερινή βάση. Οπότε έχω λιμπιστεί τις καρτούλες της Forthnet για τα Starbucks ή και άλλα καφέ που έχουν δωρεάν Wi-Fi (πχ Flocafe, Escoba στην Κηφισσιά ) και θα πηγαίνουμε εκεί και να πίνουμε τον καφέ μας (προσεκτικά!!!) και να σερφάρω στο net εγώ, θα βλέπει τα mail της αυτή [φορητός-ασφάλεια- Wi-Fi - σκληρός δίσκος]

6) Είμαι gadgetakias, αλλά θέλω κάποια πράγματα τα οποία να με συντροφεύουν για τόσο καιρό που να μπορώ να επενδύσω πάνω τους (έχω ένα ipod 30gb που το λατρεύω και με έχει βοηθήσει σε πολλές καταστάσεις)

[Μου αρέσει να δίνω παραπάνω σημασία σε κάποια ιδιαίτερα αντικείμενα (Σημείωση δεν είμαι υλιστής)]

7) Θέλω να είναι δυνατό για τα παιχνίδια και τις εφαρμογές, αλλά και να έχει καλή μπαταρία και διάρκεια αναμονής. Το Stamina Mode είναι ιδανική λειτουργία... [Δύο κάρτες γραφικών μία της Nvidia και μία της Intel ενσωματωμένη στην motherboard]

8.) Για τους ultra portable laptops είναι μεγάλος σε σχέση με το portege της Toshiba(12,2"), ένα της LG(11,1") και το TX της Sony(11,1") αλλά και δεν έχουν διαφορά μεγαλύτερη του κιλού με το SZ4 και έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες (χωρίς καν να σκεφτόμαστε να το συγκρίνουμε με laptops(>15"))

[Δυνατότητες κορυφαίες για το μέγεθος και το βάρος του]

Λοιπόν σας έπεισα ή ακούτε ακόμα την φωνούλα :confused:

Ολα οσα αναφερεις μπορεις να τα κανεις με μηχανημα 13.3" 1100-1500 ευρω.

Απλα μπορει αντι για 1.7 κιλα να ειναι 2 κιλα και να μην εχει τοσο ακριβα υλικα κατασκευης(ανθρακονηματα και αλουμινιο).

Παντως και με αλλα μηχανηματα 13.3" θα εχεις περιπου 4 ωρες αυτονομια.

Και το σονυ καπου τοσο θα εχει,ασχετα που δηλωνει 6 ωρες.

Σε αυτο το μηχανημα τα εξτρα 1000+ ευρω που πληρωνεις σε σχεση με αλλα λαπτοπ 13.3" ειναι τα 300 γραμμαρια ελαφρυτερο που ειναι,τα ανθρακονηματα που ειναι κατασκευασμενο,

το ονομα και το design.

Κατα τα αλλα ειναι δικη σου αποφαση!

Υ.Γ.:Δεν ειναι δυνατον σε ενα μηχανημα των 2500 ευρω να τσιγγουνευτηκαν τις γρηγορες μνημες (εβαλαν στα 533MHz αντι για 667MHz)

και επισης να μην εβαλαν 1000αρι gigabit ethernet, αλλα απλο 100αρι ethernet.

Δημοσ.

Πρόσεχε αμα το αγωράσεις μην η φωνούλα μετατραπεί σε κραυγή για την λαλακια που έκανες.

Προσωπικά έχω χειριστεί 2-3 λάπτοπ γνωστών που κάνουν +2000ευρώ. Φοβερά μηχανήματα , μόνο απο τα υλικά κατασκευής ξεχωρίζουν και γίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά σε όποιον τα βλέπει. Με μια διαφορά, οι γνωστοί μου δεν τα πλήρωσαν οι ίδιοι αλλα τους τα χορήγησαν εταιρίες στις οποίες δουλέυουν. Αν τα δώσεις απο την τσέπη σου σε τσούζει αλλοιώς. Anyway , δικά σου τα φράγκα, δικιά σου η απόφαση.

Δημοσ.

Μνήμη 533Mhz -> 667Mhz

Σκληρός 5400RPM -> 7200RPM

GPU Nvidia 7400 256MB Turbocache -> Nvidia 7600 256MB Dedicated

LAN 100Mbit -> 1000Mbit

Δεν έχει Card Reader παρά μόνο για MS και SD

------

Αυτές είναι λεπτομέρειες οι οποίες όμως σε ένα μηχάνημα 2500+ ευρώ ΠΡΕΠΕΙ να τις προσέχεις. Δεν πα να έχει και 4απύρηνο επεξεργαστή, όταν η μνήμη, ο σκληρός και η κάρτα γραφικών δεν λένε δεν μπορείς να μιλάς για επιδόσεις...

Θα τα κλαις τα λεφτά σου...

Δημοσ.
Μνήμη 533Mhz -> 667Mhz

Σκληρός 5400RPM -> 7200RPM

GPU Nvidia 7400 256MB Turbocache -> Nvidia 7600 256MB Dedicated

LAN 100Mbit -> 1000Mbit

Δεν έχει Card Reader παρά μόνο για MS και SD

------

Αυτές είναι λεπτομέρειες οι οποίες όμως σε ένα μηχάνημα 2500+ ευρώ ΠΡΕΠΕΙ να τις προσέχεις. Δεν πα να έχει και 4απύρηνο επεξεργαστή, όταν η μνήμη, ο σκληρός και η κάρτα γραφικών δεν λένε δεν μπορείς να μιλάς για επιδόσεις...

Θα τα κλαις τα λεφτά σου...

+1000000000

ταπες ωραια και σταρατα.. συμφωνω απόλυτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...