dpolal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Γειά χαρά παιδιά.<P>Λοιπόν ύστερα από αρκετά χρόνια αποφάσισα να αναβαθμιστώ με αγορά mobo/CPU.<BR>Έχω κάνει μιά αρκετά καλή έρευνα αγοράς και έχω καταλήξει στο περίπου αλλά θέλω και μερικές συμβουλές.<P>Καταρχήν τώρα έχω στο σύστημα μου μνήμη SDRAM PC-133 συνολικά 384 MB που αγόρασα πρόσφατα και δεν θέλω να την αλλάξω προκειμένου να κρατήσω το κόστος χαμηλά.<BR>Έχω αποφασίσει να πάω προς AMD και θέλω περισσότερο ένα σύστημα με καλή απόδοση σε παιχνίδια 3D.<P>Η απορία μου λοιπόν είναι σχετικά με τα chipset που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην αγορά.<BR>Εξηγούμαι, οι AMD παίζουν και με DDR και με SDRAM μνήμη.<P>Δεν θέλω να δώσω τη SDRAM που έχω αλλά η διαφορά της σε σχέση με ένα σύστημα με DDR είναι μεγάλη;;;; Αξίζει τον κόπο η αλλαγή;;;;<P>Αν πάρω ένα σύστημα που υποστηρίζει DDR μπορώ να το δουλέψω και με την SDRAM ή όχι;;;<P>Μήπως να περιμένω μέχρι να έρθουν mobo με το VIA KT-266A;<P>Καμιά γνώμη;<BR>Ελπίζω να μην σας κούρασα.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Φίλε μου,<P>α. Από sdr σε ddr βλέπεις διαφορά<BR>β. Δεν υπάρχει ακόμα, mobo που να υποστηρίζει ταυτόχρονα και τις δύο τεχνολογίες, γιατί απλώς τα sockets τους είναι διαφορετικά (έχουν ίδιο μήκος, αλλά διαφορετικές εγκοπές)<BR>γ. Περίμενε για το KT-266A, έχουν ακουστεί πολλά καλά λόγια για τις επιδόσεις του σε συνδιασμό με ddr μνήμη. Αρκεί να βγουν μοντέλα που να μην έχουν πολλά onboard-stuff, για να μην ανεβάσει το κόστος.<BR>δ. Η 256ΜΒ DDR κάνει 13300δρχ+φπα
yositosi Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Kaneis lathos timiman. To motherboard tis elite (ecs) me to kainourgio chipset tis SiS exei dio thikes gia sdram dimms kai dio thikes gia ddr. Oson afora tin diafora epidosewn i ddr einai peripou 15 me 20% grigoroteres se leitourgia apo ta Sdram. Opote eite psaxneis gia mobo me dipli ipodoxi (to kako einai oti logo elipsis 3 thikwn xaneis se epektasimotita), eite akoloutheis ti simvouli tou timiman (safws kaliteri apodosi alla kai akrivoteri logw akrivou mobo kai fisika agoras kainouriwn ddr mnimwn), eite pas gia ena klassiko mobo me to KT133A tis Via san to K7T Turbo tis Microstar
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Αν ισχύει αυτό που λέει ο yositosi, τότε και πάλι έχω αμφιβολίες. Θυμάμαι τι κολήματα είχα φάει στην παλιά μου mobo με τον Κ6, όταν είχα βάλει simm και dimm μαζί...Και αυτό το 2 - 2 (s/d-dram) δεν μου κάνει καλό μέγιστο 1gb μνήμη, (αν βρεις 512mb dimmάκια)...
Imagine Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Φίλε dpolal2,<BR>motherboards με υποστήριξη και για SDR DDR και SDR SDRAM (και οι 2 είναι τύποι SDRAM, απλά "κλασσικός"-παλαιότερος τύπος είναι SDR-Single Data Rate ενώ ο νεότερος DDR -Double Data Rate. Και οι 2 είναι μνήμες τεχνολογίας SDRAM - Sychronous Dynamic -RAM) υπάρχουν και είναι σχεδόν όλες οι υλοποιήσεις το SiS socket A DDR (δεν θυμάμαι πως ακριβώς το λένε) και το VIA KT266, αλλά αν και παρέχουν και τους 2 τύπους dimm-slots δεν μπορούν να διαχειρίζονται παράλληλα DDR SDRAM και SDR SDRAM γιατί οι 2 τεχνολογίες είναι ασύμβατες μεταξύ τους. <P>Καλές μητρικές για την περίπτωσή σου είναι αυτές με υποστήριξη μόνο για SDRAM αφού τα υπάρχοντα μοντέλα-chipset που προανέφερα δεν παρέχουν στο μέγιστο τις επιδόσεις της DDR μνήμης οπότε διαφορά δεν θα δεις παρά μόνο στην τσέπη σου. Τα "καλά" DDR chipsets δεν υποστηρίζουν SDRAM...όπως τα AMD760-761-762, ενώ το ΚΤ266Α δεν θα αξίζει να κυκλοφορήσει καν με SDRAM slots αφού είναι ένα hi-end DDR chipset...<P>Οι καλύτερες SDRAM μητρικές είναι αυτές με το VIA KT133A chipset και οι περισσότερες έχουν υποστήριξη και για τους νεότερους Athlon XP...καλές μητρικές έχουν οι ASUS, ABIT, MSI, GIGABYTE & EPOX...από ταχύτητα είναι όλες λίγο-πολύ ίδιες με διαφορές της τάξης του 1-5% και συνήθως αυτές δεν είναι άμεσα ορατές...<BR>Οι ASUS, ABIT, EPOX είναι καλύτερες για overclocking και πειράγματα γενικότερα αλλά ίσως ακριβότερες...<P>Συμβουλή: Ζύγησε τις ανάγκες σου και πάρε την φθηνότερη λύση που τις καλύπτει...όλες οι παραπάνω μητρικές είναι πολύ σταθερές και εξαιρετικής ποιότητας.<P>Imagine -
dpolal Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια.<P>Σκοπός μου είναι να χρησιμοποιείσω προς το παρόν την SDRAM και αργότερα να την άλλαζα με DDR.<P>Πάντως από ότι έχω δει προσανατολίζομαι προς MSI board και μάλλον με το KT-133Α chipset.<BR>Είναι όμως αρκετά δυνατό για 3D παιχνίδια;;;<P>Απλά είμαι σε δίλλημα με το αν θα κάνω την αναβάθμιση τώρα ή να περιμένω λίγο για το KT-266A.
AMDAKIAS Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2001 Είναι πολύ δυνατά και το βασικότερο είναι πολύ ΣΤΑΘΕΡΑ!!!!!. Πάντως αγόρασε DDR RAM έχει 2-3 χιλιάδες διαφορά απο την SDRAM και έχεις κατα πολύ καλύτερες επιδόσεις!!!!<BR>
yositosi Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2001 Gia na dialietai enas mithos!!! File mou dne pa na exeis to dinatotero mixanima, an i karta grafikwn den einai dinati, tote den prokeitai na paikseis kala games. Auti ti stigmi akoma kai mia geforce2mx periorizei kata poli tis pragmatikes dinatotites twn kainourgiwn cpu sto gaming. Opote min koitate mono to mobo i to cpu, alla olo to pc san sinolo. Ena argo kommati katevazei tin oliki taxitita tou sistimatos
dpolal Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 Ευχαριστώ για τις συμβουλές...<P>Τελικά αποφάσισα να περιμένω να κυκλοφορήσουν boards με το ΚΤ-266Α και να πάρω και μνήμη DDR.<BR>(έκατσε και μια στραβή και μείναμε και άφραγκοι κιόλας οπότε βράστα)...
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 File nomzi h kaluterh lush einai na pasasreis pou8ena tis mnhmes sou SDRAM kai na apreis kainourgies DRR,exei diafora giro sto 15-20% opws eipan.<BR>Kanoun gyrw stis 17000 ta 256 MB.<P>Oso gia chipset pare To kainouegio KT266A pou einai puraulos...<BR>An to 8eleis amesa pare AMD761 gia DDR kai ean telika apofashseis gia SDRAM pare ena Kt133A.Protimhse asus,epox abit.<P>Gia MSI exw akousei kala alla kai polla asxhma .... <p>[ 03-11-2001: Message edited by: Gl0bAlZer0 ]
yositosi Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 Mia erwtisi re si globalzero!!! Gia tis epox kai tis abit paw paso giati einai kala motherboard. I megali aporia mou einai i eksis, ti skata parapanw exei na prosferei i Asus kai timologei ta proionta tis 20% parapanw apo antistoixa tou antagwnismou me ta idia akrivws xaraktiristika????
doc1000 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 Φίλε Yositosi απ' ότι ξέρω οι ASUS motherboards περνάνε από πιο εξονυχιστικό έλεγχο (μια -προς μία) και όχι δειγματοληπτικά όπως στις περισσότερες άλλες μάρκες. Γι' αυτό και είναι πιο ακριβές. Βέβαια η ποιότητα φαίνεται και στη συναρμολόγηση. (πόσο εύκολα κουμπώνουν οι μνήμες κλπ). Τώρα αν αξίζουν τα παραπάνω λεφτά εσύ το κρίνεις, αφού και με τις υπόλοιπες κάνεις τη δουλειά σου και αν πέσεις σε ελαττωματική έχεις και την εγγύηση!<BR>ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ στη θεσ/νίκη (κι σίγουρα και Αθήνα) η νέα motherboard με το εκπληκτικό VIA266A από την SpaceShuttle (ak31 via266a) με μόλις 48+φπα!! Ίσως να μη σας λέει πολλά σαν όνομα, αλλά στα συγκριτικά στο internet παίρνει εγκωμιαστικά λόγια με παραπλήσιες επιδόσεις με την EPOX via266A(που μάλλον πρέπει να κοστίζει παραπάνω) Έχει δε και 6 USB!<BR>Κυριοι, ετοιμάστε τα πορτοφόλια σας!! (Salonica for ever!)
yositosi Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 Filaraki doc1000, to thema einai oti se ola tis ta proionta i Asus einai akrivi kai oxi mono sta motherboards. Episis, kai i Microstar exei kanei mia pagosmia fimi vasismeni stin korifaia poiotita kai statherotita twn proiontwn tis alla paramenei ftini. Oso gia tin SpaceShuttle, egw auto pou kserw einai oti se palaiotera modela tis eixe kapoia provlimata aksiopistias kai statherotitas enw gia ena diastima i parousia tis stin agora den itan katholou aisthiti. Pantws einai lathos na krinoume apo to parelthon, kai sigoura tha tin psaksw mias kai i timi tis einai poli xamili. Se poio magazi tis thessalonikis tin vrikes gia na paw na riksw mia matia??? SIMIWSI: Pros apofigi pareksigiesewn... den ipostirizw oti ta proionta tis Asus einai moufes... antithetws ta thewre para poli kala alla kai tautoxrona poli akriva gi' auta pou pragmatika prosferoun<p>[ 04-11-2001: Message edited by: yositosi ]
TonyMontana Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 File mou tha elega na kaneis upomoni opws tha elegan kai allou filoi edw pera gia to KT266A..i epox 8KHA+ einai foveri kai elpizw na emfanistei kai stin ellada...i lusi tis asus einai eksisou kali an kai opws anaferthike pio akrivi..an kanei tin emfanisi tis i abit KR7 tote tha itan kai auti mia kali epilogi an se endiaferei to ocing...to DDR den to sizitame einai pleon standard...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.