PredGR Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Θέλω να γράψω κάποια πράγματα που δεν γράφονται σωστά σε μεγαλύτερες ταχύτητες, αλλά το DVD-RW μου (Sony DRU-810A) δεν με αφήνει να γράψω σε ταχύτητα μικρότερη από 10χ για CD και 2.4χ για DVD. Δοκίμασα Nero, ImgBurn... Έβαλα το τελευταίο firmware, τίποτα. Είναι δυνατόν; Τι μπορώ να κάνω;
kpartsi Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Η ταχύτητα εγγραφής δεν είναι θέμα software αλλά συνδυασμός συμβατότητας μεταξύ dvd-recorder και δισκάκι. Το σημαντικό είναι να χρησιμοποιείς καλή ποιότητα δισκάκια και μετά να επιλέγεις την χαμηλότερη ταχύτητα που σου δίνει η παραπάνω συμβατότητα. Για παράδειγμα ο δικός μου συνδυασμός LG DVD-RW και Verbatim DVD-R 16x μου δίνει τις ταχύτητες 4x, 8x και 16x. Διαλέγω την χαμηλότερη (4x) και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν ακολουθήσεις τα παραπάνω αλλά συνεχίσεις να έχεις λάθη εγγραφής σημαίνει ότι πάς για αλλαγή DVD-Recorder!!!! H ταχύτητα 2.4x (οπότε μιλάμε για εγγραφή DVD+R) είναι πολύ χαμηλή για τα σημερινά δεδομένα. Αν με αυτή σου παρουσιάζονται λάθη σημαίνει ή ότι το δισκάκι είναι χαμηλής ποιότητας ή ότι το DVD-Recorder τα έχει ''φτύσει''.
PredGR Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Χρησιμοποιώ κυρίως δισκάκια TDK DVD+R (υποστηρίζουν και 1χ) και γενικά δεν έχω κανένα πρόβλημα.. Σε ότι ταχύτητα και να γράψω. Απλά μου έστειλε ο θείος 2-3 προγράμματα που τα δοκίμασε ο ίδιος πρώτα και δούλεψαν κανονικά, οπότε δεν τίθεται θέμα να έχουν πρόβλημα.. Τα γράφω λοιπόν σε 2.4χ (ενώ συνιστάται 1χ), δείχνουν οκ και στην συνέχεια έχω προβλήματα με corrupt files στην εγκατάσταση, που σημαίνει ότι δεν γράφτηκαν σωστά...
kpartsi Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Ή ότι τα ίδια τα αρχεία είναι corrupted και το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν κάνεις την εγκατάσταση από DVD ή CD...
PredGR Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Παίζει κι αυτό... αλλά μιλάμε για 3 διαφορετικά και δοκιμασμένα προγράμματα. Αν είμαι τόσο γκαντέμης τι να πω!
PredGR Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Για κάνε και κανά Firmware update στο sony... Το έκανα ήδη. Δεν άλλαξε η κατάσταση..
blackstar Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Το έκανα ήδη. Δεν άλλαξε η κατάσταση.. kai den 8a ala3i, pleon ola ta 16x dvd-/+rw exoun f/w beltiomeno gia 8x/12x/16x kai oxi gia 1x/2.4x, to mono poy 8a kerdisi me poio xamili taxitita einai (kai ayto oxi sigoyro) ligo poio xamilo jitter.
PredGR Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δοκίμασα ναι. Ίσως φταίει το DVD-RW.. Μπορεί να το αλλάξω κάποια στιγμή στο μέλλον. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Physics_Rulez Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μάλλον κάτι άλλο φταίει που δε γράφονται σωστά σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Είπαμε, αλλά όχι και 1x... εγώ γράφω 8x συνήθως και όταν κάνω check τα δισκάκια με το nero μου βγάζει 97-99% ποιότητα σχεδόν πάντα. recorder Nec, δισκάκια Taiyo Yuden.
naruto12345 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 pantws egw grafw se taxythta 4x opou einai h xamhloterh taxythta kaiolla ok! giuato prosekse mhpws to dvd-r/w ta exei paiksei!
Gary_Kokkin Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Tαχυτητα πολύ χαμηλότερη από την ονομαστική των δίσκων,δεν ενδεικνύεται για τα νέα DVDRW.Ειδικά 4x εκτός των επαναγράψιμων δίσκων,είναι σίγουρο ότι θα βγάλει λάθη αν το ψάξει κανείς.
blackstar Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 ayto akribos eixa pei kai egw prin merika post, pleon 8x einai to poio argo, na mh miliso gia to nec7173 kai lg h42l poy grafoyn kalitera sta 18x apo oti sta 12x h 8x.
De@th L0rd Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 Δημοσ. 30 Μαΐου 2007 4x den dhmiourgei kanena apolytws provlima.Oso pio mikri taxytita toso ligotera sfalmata epifaneias.Ektos vevaia an exeis mapa recorder.Ta kala fainontai k sta 4x kai sta 16x
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.