Προς το περιεχόμενο

Εξαπάτηση από πωλητή στο ebay

harris84firefox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν το ανέφερα στο αρχικό post γιατί νόμιζα ότι δεν έχει πια σημασία, αλλά στην αρχή είχαμε στήλει αρκετά μηνύματα ο ένας στον άλλο. Τώρα πιά δεν απαντάει στα μηνύματά μου ο πωλητής.

Η ιστορία έγινε ως εξείς:

Ημέρα 1: Γίνεται η αγορά από το ebay.

Ημέρα 25: Μου έρχεται το παρακάτω μύνημα από τον πωλητή:

Hi

Your package was returned to us with a sticker saying return to sender Incomplete address.

We shipped it to the following address

Is the correct address?

Please advise so we should reship it ASAP.

Thank you

Joe

La Tronics Plus

Του απαντάω:

I have recive more than 10 package at that address. Yes it is correct.

Can you ask what exactly was incomplete at my address?

Ημέρα 47: Ανακατύπτω ότι το δέμα που μου είχε έρθει είναι τα βιβλία αντί για τους ασύρματους. Καταγγέλω τον πωλητής στην Trust and Safe team του ebay αφού δεν μπορώ να τον καταγγήλω στο resolution center του paypal.

Την ίδια μέρα έρχεται από τον πωλητή αυτό το email:

Hi

Sorry,we overlooked your response,we will send it again today to the same address, hopefully then will not send it back now.

Thank you

Joe

La Tronics Plus

Ημέρα 50: Του στέλνω:

Hi,

Can you give me the label or receipt number of the shipment.

I would like to confirm that you have sent the items.

Thank you

Ημέρα 52:

Έρχεται μήνυμα από τον πωλητή:

Hello,

Your package was returned to us for the 2nd time with no apparent reason why it has been returned to us, I can e-mail you a photo of the package if you don't believe me. I will go down to the post office to verify why the package is being returned to us.

Regards

David

La Tronics Plus Co.

718-384-7524

Του απανάω:

Ιf there is a problem with that address I can give you a second.

Μου στέλνει:

please let me know your correct shipping address so we can reship the Radios to you.

Regards

David

La Tronics Plus Co.

718-384-7524

Και του απανάω:

My address is correct, I have recive a lot of items to that address. If you have problem with that address you can sent the items to that address:

Ημέρα 57: Τον ρωτάω:

Have you send the items?

Give me the label or receipt number of the shipment./QUOTE]

Και μου απαντάει την ίδια μέρα:

Hello,

I will have to give you a refund since your package cme back to us for the 3rd time, We tried our best to get it delivered to you but the postage has cost us over $100 in additional fees.

Regards

David

La Tronics Plus Co.

718-384-7524

Και η απάντησή μου:

Email to me the receipts for the shipments.

So we will subtract the additional fees and give me the total refunds.

Από τότε δεν μου ξαναέστηλε κανένα μήνυμα και ούτε απαντάει στο τηλέφωνο. Δεν υπάρχει περίπτωση να έτειλε το δέμα τρείς φορές και μόλις του ζήτησα τις αποδίξεις από τις αποστολές δεν μου απάντησε ξανα και του έχω στήλει παραπάνω απο 5 μηνύματα και στα τρεία email που έχει.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

tetoios pwlitis den iparxei periptwsi na se exapatisei...apla MIN xanaparageileis pote apo ameriki pragmata axias panw apo 30euro gaiti den prokeitai na ta paralaveis pote....kollane sto telwneio mas k meta i tha ta paralaveis se 7-8 mines i pote....apo proswpiki empeiria sto lew.A k an pote se edopoiisoun apo to telwneio tha se valoun na plirwseis k forous.....

Δημοσ.
Οι διαδικασίες είναι τυποποιημένες και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις α λα πατρίδα εκεί, οι 45 μέρες είναι αυστηρότατο όριο και τηρείται σε όλες μα όλες τις περιπτώσεις. Δηλαδή με λίγα λόγια το αν έσπασες τα πλευρά σου και το αν ξεχάστηκες είναι ακριβώς το ίδιο γι' αυτούς.

μαλ ναι, ουυυυ... Αν διάβαζες τι θα έπρεπε να κάνεις σε περίπτωση που δεν ολοκληρωνόταν ομαλά η συναλλαγή, τότε δεν θα είχες πρόβλημα γιατί θα ακολουθούσες την σωστή διαδικασία. Αλλά μας φταίει το PayPal για δικό μας λάθος!

Σε καμία περίπτωση δεν φταίει το paypal γιά αυτό που συνέβει ήταν καθαρά δικό μου το λάθος. Το ebay από την άλλη, παρόλο που σου λέει ότι μπορείς να κάνεις παράπονα εντός 60 ημερών, δεν με βοήθησε καθόλου.

Ο λόγος όμως που άνοιξα το post δεν ήταν για να κάνω παράπονα για το paypal η το ebay, γιατί γνωρίζω ότι ήταν καθαρά δικό μου λάθος που άφησα να περάσεουν οι 45 μέρες, αλλά για να δω αν έχει βρεθει κανείς στην ίδια κατάσταση και τι ενέργειες είχε κάνει. Από αναζήτηση που έκανα σε ξένα forum για περιπτώσεις ίδιες με την δική μου ανέφεραν τα εξής:

(1) Καταγγελεία στην IC3 Internet Crime Complaint Center http://www.ic3.gov (Το έκανα και περιμένω απάντηση)

(2) Καταγγελεία στην αστυνομία της πολιτίας του πωλητή (η αλήθεια είναι ότι κολάω λίγο να πάρω τηλέφωνο στην αστυνομία τις Νέας Υόρκης και να κάνω καταγγελεία. Διάβασα στα forum ότι συνήθως η αστυνομία λεεί ότι δεν είναι δικιά της αρμοδιότητα η απάτες μέσω internet και πρέπει να πιέσεις τον εκεί αστυνομικό για να κάνεις την καταγγελεία)

(3) Καταγγελεία στo FTC (Federal Trade Commission) http://www.ftc.gov

(4) Καταγγελεία στο National Fraud Information Center http://www.fraud.org

tetoios pwlitis den iparxei periptwsi na se exapatisei...

Δηλαδή πιστεύεις ότι το δέμα του γύρισε πίσω τρείς φορές και όταν του ζήτησα τις αποδίξεις για τις αποστολές γιατί δεν μου ξανααπάντησε;

Αυτό που πιστεύω είναι ότι πρέπει να έκανε κάποιο λάθος με τα έξοδα αποστολή που ήταν 60 δολάρια για την αποσολή έξη ζευγαριών ασυρμάτων από Αμερική στην Ελλάδα. Τα μεταφορικά παραήταν φτηνά για μιά τόσο μεγάλη παραγγελεία.

apla MIN xanaparageileis pote apo ameriki pragmata axias panw apo 30euro gaiti den prokeitai na ta paralaveis pote....kollane sto telwneio mas k meta i tha ta paralaveis se 7-8 mines i pote....apo proswpiki empeiria sto lew.A k an pote se edopoiisoun apo to telwneio tha se valoun na plirwseis k forous.....

Δεν υπάρχει περίπτωση μέσα σε πέντε μέρες το δέμα να πήγε από την Αμερική στο τελωνείο και πάλι πίσω και να του ήρθε το δέμα με αναγραφή λαθασμένη διεύθυνση.

Θα ήθελα να αναφέρω κάτι για το τελωνείο. Έχω παραλάβει δέματα μεγάλου μεγέθους από Αμερική και ποτέ δεν πέρασαν τελωνείο (Κράνος μηχανής αξίας 400 ευρώ. 1000 φωτογραφικά χαρτιά HP A3 αξίας 200 ευρώ. Ενισχυτής μονοκάναλος DENON βάρους 25 κιλών.). Επίσης, έχω παραλάβει και αρκετά ακριβά δέματα από Αμερική (Ipod nano 8gb 200 ευρώ) Η μοναδική φορά που πέρασε κάτι τελωνείο ήταν ενός φίλου μου ένας SATA controller, δηλαδή από αυτά που μου έχουν συμβεί νομίζω ότι το μέγεθος ή η τιμή δεν είναι από τους σημαντικούς παράγοντες για να περάσει κάτι τελωνείο. Από την άλλη απλά μπορεί να ήμουν πολύ τυχερός μέχρι τώρα.

Δημοσ.

Nai mallon apla isoun para poli tixeros...ti na pw?egw 2 fores parageila pragmata apo ameriki k den ta pira pote..mia itan papoutsia axias 70euro k alli mia fora roloi ~100euro...pote den ta pira sta xeria mou...apla esteila minima sto paypal k sto ebay prin tis 45 mere k pira ta lefta mou pisw...

pantws opws eipa pwlites me toso megala feedback diskola tha se exapatisoun...ta lathi einai anthrwpina.alla k pali giati na min apantaei sta mail sou???apla tin epomeni fora min afiseis na perasoun polles meres gia na mporeseis na pareis ta leftoudakia sou pisw..

Δημοσ.

Μόλις έκανα καταγγελεία στο Federal Trade Commission και στο National Fraud Information Center. Και στα δύο site λένε ότι προοθούν τις καταγγελείες στις αρμόδιες υπηρεσίες της εκάστοτε πολιτίας. Αντε να δούμε τι θα βγει.

pantws opws eipa pwlites me toso megala feedback diskola tha se exapatisoun...ta lathi einai anthrwpina.alla k pali giati na min apantaei sta mail sou???

Έτσι πίστευα και εγώ μέχρι τώρα. Θα δοκιμάσω να τον πάρω καμιά φορά ακόμα τηλέφωνο αλλά δεν πιστεύω να απαντήσει.

apla tin epomeni fora min afiseis na perasoun polles meres gia na mporeseis na pareis ta leftoudakia sou pisw..

Αυτό το έμαθα πολύ καλά. Καμία εμπιστοσύνη σε κανέναν πωλητή όσο μεγάλο feedback και αν έχει.

Δημοσ.
Nai mallon apla isoun para poli tixeros...ti na pw?egw 2 fores parageila pragmata apo ameriki k den ta pira pote..mia itan papoutsia axias 70euro k alli mia fora roloi ~100euro...pote den ta pira sta xeria mou...apla esteila minima sto paypal k sto ebay prin tis 45 mere k pira ta lefta mou pisw...

Pleon otidipote pano apo 50 euro pernaei anagkastika teloneio.(kai oi teloniakoi anthropoi einai,kapos prepei na vgaloun to xartziliki tous).To ksero giati se miniaia vasi paragelno tainies se dvd gia to afentiko mou.Sunithos 4-5 tin fora.Mia fora mono parigeila 12(epeisodia lost kai prison break) kai plirosa stin ups 80 euro parapano giati kanane gia logariasmo mou ton ektelonismo.Ta dvd kanane 70 euro kai o ektelonismos 80!

Apo tote paragelno 5-5 tis tainies me 3 meres diafora gia na min mas paroune xampari.O upallilos tis ups me exei mathei pleon.

Pantos se periptosi pou kanete ektelonismo kalo tha itan na pate o idios sto aerodromio na ton kanete.Sigoura tha talaiporithite arketa alla an paraponethite kai tous peite na ta steiloun piso, tha ekplageite

euxarista apo tin ektposi pou tha sas kanoun oi teloniakoi prokeimenou na vgoun oloi kerdismenoi(vlepe xartziliki)...

Δημοσ.

Ωραία μας τα λές, αλλά ο τύπος γιατί δεν απαντάει? Έστω να του πεί ότι "ξέρεις φίλε, στο έστειλα. Κόψε το λαιμό σου να το βρείς". Αυτό λέγεται αντιμετώπιση από έναν τόσο αξιόλογο πωλητη?

Δημοσ.
Ωραία μας τα λές, αλλά ο τύπος γιατί δεν απαντάει? Έστω να του πεί ότι "ξέρεις φίλε, στο έστειλα. Κόψε το λαιμό σου να το βρείς". Αυτό λέγεται αντιμετώπιση από έναν τόσο αξιόλογο πωλητη?

Nαι έτσι λέω και εγώ. Με βάση τα νέα δεδομένα κάτι δεν πάει καλά με τον seller.

Αφού καμία φορά από τις 3ς που υποτίθεται ότι το έστειλε, δεν έδωσε τον κωδικό αποστολής που είναι το αυτονόητο τότε κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Οπότε μάλλον δεν τον έστειλε καν. Αλλιώς γιατί να μην στέλνει τον κωδικό.

Δημοσ.

Εγώ παιδιά αγοράζω αρχαία νομίσματα απο αμερική και δεν είχα ποτέ με το τελωνείο πρόβλημα( πάνω απο 40). Μία φορά μόνο έκανε να φτάσει ένα νόμισμα δύο μήνες. Πιστεύω οτι αν ο πολιτής κάνει τόσες συναλαγές είναι οκ, απλά μερικές φορές συμβαίνουν αυτά. απλά αν χάθηκε το πακέτο δεν θέλει να χρεωθεί αυτός την ζημιά. Καλό θα είταν να ψάξεις να βρείς αν είναι δυνατόν μέχρι που έφτασε το πακέτο.

Δημοσ.
Εγώ παιδιά αγοράζω αρχαία νομίσματα απο αμερική και δεν είχα ποτέ με το τελωνείο πρόβλημα( πάνω απο 40). Μία φορά μόνο έκανε να φτάσει ένα νόμισμα δύο μήνες. Πιστεύω οτι αν ο πολιτής κάνει τόσες συναλαγές είναι οκ, απλά μερικές φορές συμβαίνουν αυτά. απλά αν χάθηκε το πακέτο δεν θέλει να χρεωθεί αυτός την ζημιά. Καλό θα είταν να ψάξεις να βρείς αν είναι δυνατόν μέχρι που έφτασε το πακέτο.

Nαι αν του έδινε τον κωδικό του αποστολής του δέματος θα έβγαινε και ο seller από τον μπελά αλλά και ο αγοραστής θα καταλάβαινε ότι όντος το κλέψανε. Του έχει ζητήσει 2,3 φορές να του δώσει τον κωδικό και δεν τον έδωσε! Οπότε κάτι δεν πάει καλά.

Δημοσ.

Με τί τρόπο σου έστειλε το δέμα? Ασφαλισμένο? Δε νομίζω έτσι? Μάλλον απλό γράμμα. Αν είναι έτσι δεν ισχύει το tracking, αλλά για το γαμώτο, έπρεπε να απαντήσει.

Δημοσ.

Θα έλεγα μικρή παράλειψη, πολύ μικρή παράλειψη το ότι είχες επικοινωνία με τον πωλητή και δεν την παρέθεσες..

Με τα δεδομένα αυτά βλέπω ότι έχουμε πρόβλημα, κι επειδή έχουν περάσει οι διορίες των eBay και PayPal σου μένει μόνο η καταγγελία στην τράπεζα για να πάρεις τουλάχιστον τα χρήματά σου πίσω. Έχε υπόψιν ότι θα έχεις προβλήματα με τον λογαριασμό στο PayPal αν πάρεις λεφτά πίσω, δε θα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις ξανά μελλοντικά και τέτοια.

Δημοσ.

aspirin και απλό να είναι, λόγο βάρους θα είναι έτσι και αλλιώς δέμα. Γενικά έχει κωδικό. οπότε αν είχε σταλεί με ταχυδρομείο, αυτοί κάπου βάζουν τον κωδικό και σου λένε που βρίσκετε. το ίδιο συμβαίνει και με τους κουριερ.

Δημοσ.
Με τα δεδομένα αυτά βλέπω ότι έχουμε πρόβλημα, κι επειδή έχουν περάσει οι διορίες των eBay και PayPal σου μένει μόνο η καταγγελία στην τράπεζα για να πάρεις τουλάχιστον τα χρήματά σου πίσω. Έχε υπόψιν ότι θα έχεις προβλήματα με τον λογαριασμό στο PayPal αν πάρεις λεφτά πίσω, δε θα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις ξανά μελλοντικά και τέτοια.

Νομίζω ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό επειδή πλήρωσα με χρεωστική. Το πρωί θα πάω να ρωτήσω στην τράπεζα αν γίνεται.

Με τί τρόπο σου έστειλε το δέμα? Ασφαλισμένο? Δε νομίζω έτσι? Μάλλον απλό γράμμα. Αν είναι έτσι δεν ισχύει το tracking, αλλά για το γαμώτο, έπρεπε να απαντήσει.

Όταν γίνεται αποστολή σαν απλό δέμα πάλι ισχύει το truck number, απλά το μόνο που μπορείς να δεις είναι αν τα ταχυδρομία έχουν παραλάβει το δέμα, πότε το παρέλαβαν και ποια είναι η διεύθυνση αποστολής.

Δημοσ.

πάντως εγώ έχω αναγκαστεί να κάνω τρεις φορές καταγγελία στο paypal. Και τις τρεις φορές είχα ξεκάθαρα εγώ δίκιο, τις δύο φορές πήρα τα @@ μου χωρίς κανένα προφανή λόγο, την τελευταία για ένα αντικέιμενο που έκανε 27 λίρες πήρα πίσω τις 16.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...