Προς το περιεχόμενο

Εξαπάτηση από πωλητή στο ebay

harris84firefox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από δύο μήνες αγόρασα από έναν χρήστη στο ebay έξι ασύρματους κόστους 360 ευρώ. Οι ασύρματοι δεν ήρθαν ποτέ και από ένα μπέρδεμα που έγινε με ένα άλλο πακέτο που μου ήρθε, έχασα τις 45 μέρες που δίνει όριο το paypal. Ο πωλητής δεν απαντάει στα email που του στέλνω.

Ο πωλητής έχει site στο internet για αγορές στο οποίο αναφέρει τηλέφωνο και διεύθυνση. Πριν από τέσσερις μέρες έκανα καταγγελία στην IC3 δίνοντας τα στοιχεία του πωλητή.

Μήπως γνωρίζει κανείς τι άλλο μπορώ να κάνω, δεδομένου ότι έχω το όνομα του, την διεύθυνση του και το τηλέφωνό του;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Diladi gia na katalavo andi tis kanonikis sou parangelias sou irthe kati asxeto se dema?

Apo pio ebay?

Kai giati to argises toso poli to thema?

An den apandaei o tipos sta e-mails kai afou exeis ta stixeia tou pare tilefono kai pes tou pos exoun ta pragmata.

An kai pali den.....

Tote mono me to ebay tha vris kapia lisi alla to kovo oligon xlomo giati afises na perasi politimos xronos kai o typos mpori na dikeologithi kai na pi oti to dema stalthike

Δημοσ.
Diladi gia na katalavo andi tis kanonikis sou parangelias sou irthe kati asxeto se dema?

Το δέμα δεν ήρθε ποτε.

Apo pio ebay?

Το αμερικάνικο http://www.ebay.com

Kai giati to argises toso poli to thema?

Είναι ολόκληρη ιστορία. Είχα παραγγήλει εκείνη την περίοδο κάτι βιβλία από Γερμανία και τα είχα βάλει αποστολή στο σπίτι του θείου μου. Όταν ήταν να λήξουν οι 45 μέρες έλειπα από Ελλάδα και πήρα τηλέφωνο ένα φίλο να τον ρωτήσω αν ήρθε το δέμα. Αυτός μου είπε ότι ήρθε ένα δέμα 8 κιλά από εξωτερικό και νόμιζα ότι ήταν οι ασύρματοι. Τελικά ο πωλητής που είχα πάρει τα βιβλία μπερδεύτηκε και το έστηλε στο σπίτι μου αντί για του θείου μου.

An den apandaei o tipos sta e-mails kai afou exeis ta stixeia tou pare tilefono kai pes tou pos exoun ta pragmata.

Τον έχω πάρει τηλέφωνο πάνω από 15 φορές και συνέχεια βγαίνει ο τηλεφωνητής.

Tote mono me to ebay tha vris kapia lisi alla to kovo oligon xlomo giati afises na perasi politimos xronos kai o typos mpori na dikeologithi kai na pi oti to dema stalthike

Το ξέρω ότι από το ebay και από το paypal δεν μπορώ να βρω λύση γιατί έχει περάσει καιρός. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν κάποιος έχει καμία παρόμοια εμπειρία. Σκεφτόμουν να κάνω μήνυση στον πωλητή μιας και έχω τα στοιχεία του.

Δημοσ.

Αμα δε βλεπεις φως, επικοινωνησε με την τραπεζα σου. Πες οτι δεν αναγνωριζεις την 'χρεωση' (μεσω πιστωτικης) και κανε το λεγομενο charge back. Ισως βεβαια να εχεις αργησει λιγο, αλλα δοκιμασε το.

Δημοσ.
Σκεφτόμουν να κάνω μήνυση στον πωλητή μιας και έχω τα στοιχεία του.

Na kaneis giati na min kaneis.

Alla stixeia exeis?

Xeris poso tha sou vgei h minisi?

Axizi diladi sto oikonomiko thema?

Oi asirmatoi sou vgikan 360? h minisi an tin xaseis tha sou vgei 1360 file mou me dikigorous kai dikastika pou tha pliroseis.

Ali lisi den nomizo na yparxei dioti exeis argisei para poli to thema

Δημοσ.

Στείλε σε ebay +paypal την υπόθεση ακόμα και ας άργησες. Για να δούμε τί θα σου απαντήσουν. Τουλάχιστον αν δε δικαιωθείς, να διαγραφεί ο τύπος από το σύστημα. Τί feedback και πόσες πωλήσεις είχε? Δώσε λινκ παρακαλώ

Δημοσ.

1. Πάρε τηλέφωνο στην τράπεζα ή στην πιστωτική σου κάρτα και πες τους να ερευνήσουν την χρέωση. Κανονικά η πιστωτική σου ή η τράπεζά σου θα σου επιστρέψει το ποσό και θα επικοινωνήσουν με PayPal.

2. Κάνε την αναφορά στο Ebay.

Οι τύποι του PayPal είναι μαλ... Κι εγώ είχα τέτοιο πρόβλημα και ο μόνος τρόπος να τους μιλήσεις είναι μέσω της τράπεζας/πιστωτικής σου.

Δημοσ.

Να ενημερώσω τον φίλο ότι τα πακέτα από Αμερική αργούν αρκετά έως πολύ να έρθουν λόγω τελωνείου (είμαι υπάλληλος ΕΛΤΑ). Βέβαια αν ο πωλητής δεν το έχει στείλει τότε τι να περιμένεις,,, Απλα το αναφέρω γιατί με ζαλίζουν καθημερινά για πακέτα από Αμερική που αργούν να έρθουν. Μπορεί να κανει και 2-3 μήνες να έρθει η ειδοποίηση σπίτι σου για να πας να το παραλαβεις.

Δημοσ.
Αμα δε βλεπεις φως, επικοινωνησε με την τραπεζα σου. Πες οτι δεν αναγνωριζεις την 'χρεωση' (μεσω πιστωτικης) και κανε το λεγομενο charge back. Ισως βεβαια να εχεις αργησει λιγο, αλλα δοκιμασε το.

Έχω πληρώσει με χρεωστική (Debit Card) και νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει charge back. Θα πάω την Τρίτη στην τράπεζα να τους ρωτήσω.

Na kaneis giati na min kaneis.

Alla stixeia exeis?

Xeris poso tha sou vgei h minisi?

Axizi diladi sto oikonomiko thema?

Oi asirmatoi sou vgikan 360? h minisi an tin xaseis tha sou vgei 1360 file mou me dikigorous kai dikastika pou tha pliroseis.

Ali lisi den nomizo na yparxei dioti exeis argisei para poli to thema

Το ξέρω ότι τα δικαστικά έξοδα είναι πολλά. Θα το αφήσω μάλλον σαν τελευταία λύση αν όλα τα άλλα αποτύχουν.

Στείλε σε ebay +paypal την υπόθεση ακόμα και ας άργησες. Για να δούμε τί θα σου απαντήσουν. Τουλάχιστον αν δε δικαιωθείς, να διαγραφεί ο τύπος από το σύστημα.

Στο ebay του έκανα καταγγελεία στην trust and safe team αλλά δεν νομίζω να βγεί τίποτα από εκεί. Στο paypal δεν δέχονται τίποτα αν έχουν περάσει 45 μέρες από την συναλλαγή.

Τί feedback και πόσες πωλήσεις είχε? Δώσε λινκ παρακαλώ

Feedback: 99,3%

Πωλήσεις: 83.963

Link: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190085972836

1. Πάρε τηλέφωνο στην τράπεζα ή στην πιστωτική σου κάρτα και πες τους να ερευνήσουν την χρέωση. Κανονικά η πιστωτική σου ή η τράπεζά σου θα σου επιστρέψει το ποσό και θα επικοινωνήσουν με PayPal.

Έχω πληρώσει με χρεωστική (Debit Card) και νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει charge back. Θα πάω την Τρίτη στην τράπεζα να τους ρωτήσω.

2. Κάνε την αναφορά στο Ebay.

Έχω κάνει αναφορά στην Trust and Safe Team. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο με το ebay;

Να ενημερώσω τον φίλο ότι τα πακέτα από Αμερική αργούν αρκετά έως πολύ να έρθουν λόγω τελωνείου (είμαι υπάλληλος ΕΛΤΑ). Βέβαια αν ο πωλητής δεν το έχει στείλει τότε τι να περιμένεις,,, Απλα το αναφέρω γιατί με ζαλίζουν καθημερινά για πακέτα από Αμερική που αργούν να έρθουν. Μπορεί να κανει και 2-3 μήνες να έρθει η ειδοποίηση σπίτι σου για να πας να το παραλαβεις.

Αυτό είναι λίγο άδικο σε σχέση με τις 45 μέρες που δίνει το paypal ως όριο. Είμαι τακτικός χρήστης του ebay και το ξέρω αυτό. Συνήθως αν αργήσει περισσότερο από 40 μέρες ζητάω track number και αν δεν μου δώσει ο πωλητής πάω στο Resolution Center του paypal. Απλά εδώ οι συγκυρίες έκατσαν έτσι.

Είχα παραγγήλει εκείνη την περίοδο κάτι βιβλία από Γερμανία και τα είχα βάλει αποστολή στο σπίτι του θείου μου. Όταν ήταν να λήξουν οι 45 μέρες έλειπα από Ελλάδα και πήρα τηλέφωνο ένα φίλο να τον ρωτήσω αν ήρθε το δέμα. Αυτός μου είπε ότι ήρθε ένα δέμα 8 κιλά από εξωτερικό και νόμιζα ότι ήταν οι ασύρματοι. Τελικά ο πωλητής που είχα πάρει τα βιβλία μπερδεύτηκε και το έστηλε στο σπίτι μου αντί για του θείου μου.

Τώρα πιά έχει περάσει τόσος καιρός και ο πωλητής δεν απανάει ούτε στα emails ούτε στα μηνύματα που του άφησα στον τηλεφωνητή. Δεν νομίζω να το έχει στήλει το δέμα.

Δημοσ.

Πολύ άτυχος πρέπει να είσαι. Κάτι πρέπει να πέχτηκε γιατί ο πωλητής δεν είναι όποιος και όποιος. Κάνει τρελές πωλήσεις και δε θα διακινδύνευε το μαγαζί του. Λογικά έπρεπε να σε εξυπηρετήσει. Αλλά γιατί να μην απαντάει στα μειλ σου. Άλλο και αυτό.

Δημοσ.

Πολυ πελατεια=χαμηλες τιμες-τιμες κοστους ->λιγο κερδος

και ετσι που κ που κανει και καμια λαδια και να βγαζει το μεροκαματο

...Λεω τωρα εγω

Δημοσ.

Μπα, δε νομιζω να παιχτηκε απατη απο τον πωλητη. Ο,τι ειπε κι o aspirin.Ισως να εχει κολλησει σε κανα τελωνειο το δεμα ή να στο εφαγε κανεις 'απο μεσα'.

Δημοσ.
Μπα, δε νομιζω να παιχτηκε απατη απο τον πωλητη. Ο,τι ειπε κι o aspirin.Ισως να εχει κολλησει σε κανα τελωνειο το δεμα ή να στο εφαγε κανεις 'απο μεσα'.

+1 . Κάποιος το καβάτζοσε.

Αλλά γιατί όμως δεν απαντάει ο πωλητής???

Άμα σου στείλει τα στοιχεία με τα οποία ταχυδρόμησε το δέμα μπορείς να μάθεις που "χάθηκε"...

Δημοσ.

Μάλλον το καβάτζωσαν. Κ εγώ σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω. Ειδικά αν ερχόταν με usps airmail, τότε άντε γειά. Κατα καιρούς έχω λάβει δέματα ανοιχτά, σκισμένα και ξανακολλημένα. Δεν είναι απίθανο να άρεσε σε κάποιον.

Δημοσ.

Διάβασα της παναγιάς τα μάτια εδωπέρα, γιατί παιδιά μου λέτε ότι να 'ναι?

Στείλε σε ebay +paypal την υπόθεση ακόμα και ας άργησες. Για να δούμε τί θα σου απαντήσουν. Τουλάχιστον αν δε δικαιωθείς, να διαγραφεί ο τύπος από το σύστημα.

Οι διαδικασίες είναι τυποποιημένες και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις α λα πατρίδα εκεί, οι 45 μέρες είναι αυστηρότατο όριο και τηρείται σε όλες μα όλες τις περιπτώσεις. Δηλαδή με λίγα λόγια το αν έσπασες τα πλευρά σου και το αν ξεχάστηκες είναι ακριβώς το ίδιο γι' αυτούς.

Οι τύποι του PayPal είναι μαλ... Κι εγώ είχα τέτοιο πρόβλημα και ο μόνος τρόπος να τους μιλήσεις είναι μέσω της τράπεζας/πιστωτικής σου.

μαλ ναι, ουυυυ... Αν διάβαζες τι θα έπρεπε να κάνεις σε περίπτωση που δεν ολοκληρωνόταν ομαλά η συναλλαγή, τότε δεν θα είχες πρόβλημα γιατί θα ακολουθούσες την σωστή διαδικασία. Αλλά μας φταίει το PayPal για δικό μας λάθος!

Πολυ πελατεια=χαμηλες τιμες-τιμες κοστους ->λιγο κερδος

και ετσι που κ που κανει και καμια λαδια και να βγαζει το μεροκαματο

...Λεω τωρα εγω

Πιο ότι να 'ναι δε γίνεται...

Λοιπόν, και η δική μου άποψη: Απ' ότι καταλαβαίνω μιλάμε για ένα δέμα βαρύ, ογκώδες, και με τιμή πάνω από $45. Όταν παραγγέλνεις από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τρία πράγματα πρέπει να προσέχεις για να μην έχεις κολλήματα με τελωνείο και κατ' επέκταση καθυστερήσεις και κερατιάτικα ? περί εκτελωνισμού. Το βάρος, το μέγεθος και την αναγραφόμενη τιμή!

Πιστεύω ότι το δέμα σου είναι στο τελωνείο, και ότι θα σου έρθει κάποια στιγμή το κερατιάτικο πάνω από ?150. Αν βιάζεσαι επικοινώνησε με τα ΕΛΤΑ και το τελωνείο ρωτώντας αν υπάρχει κάποιο δέμα στο όνομά σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...