Προς το περιεχόμενο

Νέο σπίτι και ADSL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά φτιάχνω μια μεζονέτα στο Πήλιο και θα ήθελα την συμβουλή σας σχετικά με την τοποθέτηση της παροχής του ADSL

Τι νομίζετε πρέπει να προσέξω και που να τοποθετήσω την παροχή του ΟΤΕ ωστε να με διευκολύνει τόσο στα τηλέφωνα όσο και στην παροχή ADSL ωστε να έχω κομπιούτερ και στο ισόγειο και στον πάνω όροφο με ιντερνετ?

Δημοσ.

Αφου το φτιαχνεις εσυ μαζι με την καλωδιωση του ΟΤΕ να βαλεις και καλωδια για τοπικο LAN ώστε με ενα καλο router να μπορεις να δωσεις internet παντου μεσα στο σπιτι. Καλο ειναι να βαλεις το Router καπου στη μεση στο ισογειο δηλαδη. Αν ψαξεις στο φορουμ θα βρεις και αλλα γι'αυτο που σου προτεινω δεν θυμαμαι που ακριβως.

Δημοσ.

Ευχαριστώ καλή η ιδέα για LAN

Αλλά επειδή ξέρω οτι η παροχή του ADSL πηγαίνει κοντά στο μοντεμ σε ποιό σημείο μπορεί να μπει το μοντεμ ωστε να τραβήξω μετα τις γραμμές σύνδεσης με τους υπολογιστές? κοντά στην εξώπορτα συνήθως μπαίνει?

Δημοσ.

Φρόντισε στο δωμάτιο που θα θες να έχεις τον υπολογιστή να έχεις και τηλεφωνική μπρίζα.Αυτή είναι δουλειά του ηλεκτρολόγου και ξέρει πως να την κάνεις.Απο κει και μετά φτιάξε το LAN ώστε να δώσεις νετ σε όποιο δωμάτιο θες.

Δημοσ.

pes se auton pou tha sou ftiaksei tis kalodioseis na steilei tin kentirki mpriza sto domatio pou tha einai k to pc ara k to modem. den einai tipota diskolo. einai poli aplo. auto kiriws einai an baleis isdn grammi. gia pstn den exeis provlima. vazeis to modem se opoia tilefoniki thira theleis k sta tilefona sou apo 1 filtro sto kathena.

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά εάν πάρω γραμμή ADSL δεν μπορώ να έχω και τηλέφωνο? Αρα δεν χρειάζομαι την isdn γραμμή. Σωστό ή λάθος?

Δημοσ.
Συγνώμη αλλά εάν πάρω γραμμή ADSL δεν μπορώ να έχω και τηλέφωνο? Αρα δεν χρειάζομαι την isdn γραμμή. Σωστό ή λάθος?

Φυσικα εχεις και τηλεφωνο !!!!:-D :-D Απλα πρωτα βαζεις τηλεφωνο και μετα adsl.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται isdn γραμμή για να έχεις dsl. Απλά για ευκολία, μαζί με τα καλώδια του τηλεφώνου που θα περνάνε μέσα από τους τοίχους για να δίνουν τηλέφωνο στα δωμάτια, θα περνάει και ένα δέυτερο καλώδιο για δίκτυο. Έτσι μπορείς να προμηθευτείς πρίζα τοίχου που θα έχει υποδοχή τηλεφώνου, και δικτύου στο ίδιο σώμα και έτσι έχεις και λιγότερες τρύπες στον τοίχο, και λιγότερες πρίζες.

Δημοσ.

Το αν την χρειάζεσαι είναι θέμα του τι ανάγκες έχεις. Για μια οικογένεια π.χ. με 4 άτομα, που μιλάει αρκετά στο τηλέφωνο (ο ένας επαγγελματικά, άλλος για κοινωνικό σχόλιο, μια ερωτευμένη κόρη, ένα παιδί που θέλει να μιλήσει για τα μαθήματα...), το ISDN δεν είναι καθόλου άσχημο γιατί σου δίνει 2 γραμμές με αρκετά μικρότερο πάγιο από 2 PSTN.

Επίσης έχεις την δυνατότητα να πάρεις ΜSN (πολλαπλός συνδρομητικός αριθμός) με μικρό μηνιαίο πάγιο κι έτσι να χτυπάει π.χ. το φαξ σου μόνο, όταν σε καλούν σε αυτό.

Δημοσ.
Για μια οικογένεια π.χ. με 4 άτομα, που μιλάει αρκετά στο τηλέφωνο (ο ένας επαγγελματικά, άλλος για κοινωνικό σχόλιο, μια ερωτευμένη κόρη, ένα παιδί που θέλει να μιλήσει για τα μαθήματα...), το ISDN δεν είναι καθόλου άσχημο γιατί σου δίνει 2 γραμμές με αρκετά μικρότερο πάγιο από 2 PSTN.

.

Μηπως ...βλεπεις τι γινεται σπιτι μου που ειμαστε και 5 ατομα ???? Κι εγω adsl over isdn εχω.

Δημοσ.
Μηπως ...βλεπεις τι γινεται σπιτι μου που ειμαστε και 5 ατομα ???? Κι εγω adsl over isdn εχω.

Εντάξει κατάλαβα. Αρα γι αυτό πουλάς και το Zyxel ADSL Router για PSTN P-660H Series

Δεν χρειάζεται isdn γραμμή για να έχεις dsl. Απλά για ευκολία, μαζί με τα καλώδια του τηλεφώνου που θα περνάνε μέσα από τους τοίχους για να δίνουν τηλέφωνο στα δωμάτια, θα περνάει και ένα δέυτερο καλώδιο για δίκτυο. Έτσι μπορείς να προμηθευτείς πρίζα τοίχου που θα έχει υποδοχή τηλεφώνου, και δικτύου στο ίδιο σώμα και έτσι έχεις και λιγότερες τρύπες στον τοίχο, και λιγότερες πρίζες.

Φίλε μου σ ευχαριστώ αλλά αυτή την πρίζα με τις δυο υποδοχές που θα τη βρω?

Δημοσ.
Εντάξει κατάλαβα. Αρα γι αυτό πουλάς και το Zyxel ADSL Router για PSTN P-660H Series

Καμμια σχεση ...Ενος φιλου ειναι αυτο που δινω.Εγω ειχα isdn απο την αρχη πριν βαλω adsl.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...