doc1000 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Φανατικός AMDάκιας κι εγώ (όπως πολλοί άλλοι εδώ) ψάχνω το κατάλληλο cooler για τον νέο μου AthlonXP. Εχω δει αρκετά reviews στο internet, αλλά θα ήθελα και τις προσωπικές σας απόψεις για έναν όσο το δυνατόν πιο ΑΘΟΡΥΒΟ, αλλά και αποτελσματικό cooler.<BR>Κάθε πρόταση δεκτή!<BR>Thanks
yositosi Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Eksartatai ti tha to kaneis to pc!!! Ama skopeueis na to ksezoumiseis(overclocking) tote thes kalo, dinato kai epwnimo cooler. Distixws dinato cooler simainei anemistiri pou douleuei stis 6000 me 7000 strofes to lepto, opote oti kai na kaneis tha kanei thorivo. Episis, xwris amfivolia ta korifaia fans einai ta delta, alla to pc sou tha akougetai san trakter (vgazoun 38cfm aera kai kiriolektika pagwnoun ton epeksergasti). Apo tin alli, ama to theleis to pc gia normal xrisi psakse gia kanena kalo tou emporiou me ligo pio argo(=isixo) anemistira. Pantos na ksereis oti i to thermoapagwgiko autokolito pou exoun ta heatsinks tis agoras einai MOUFA!!! Antithetos i antikatastasi tou me thermalpaste Arctic Silver II (korifaio proion) veltiwnei kata poli tin katastasi
mentorxxx Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Τα καλυτερα coolers αλλα ταυτοχρονα και εντελως αθορυβα θα τα βρεις στο <A HREF="http://www.quitepc.co.uk" TARGET=_blank>www.quitepc.co.uk</A> <P>μην διαμαρτυρηθεις ομως για την τιμη, <BR>οτι πληρωσεις παιρνεις ....
doc1000 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Ευχαριστώ για τα replies σας! Προσωπικά δεν μ' ενδιαφέρει το overclocking. Απλά θέλω ένα cooler να κάνει καλά τη δουλειά του ήσυχα! <BR>Τα προιόντα του site quietpc τα φέρνει κανείς στην Ελλάδα, ή πρέπει να τα παραγγείλεις από Αγγλία?<BR>Πόσο περίπου κάνουν?<BR>Thanks again!
AMDAKIAS Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Εγώ θα σου πρότεινα να πάς εδώ <A HREF="http://www.checkmate.gr" TARGET=_blank>www.checkmate.gr</A> και να ρίξεις μια ματιά .Έχει δυνατά αλλά θορυβόδη cooler αλλά και κάπως πιο αθόρυβα.
Imagine Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by doc1000:<BR><STRONG>Ευχαριστώ για τα replies σας! Προσωπικά δεν μ' ενδιαφέρει το overclocking. Απλά θέλω ένα cooler να κάνει καλά τη δουλειά του ήσυχα! <BR>Τα προιόντα του site quietpc τα φέρνει κανείς στην Ελλάδα, ή πρέπει να τα παραγγείλεις από Αγγλία?<BR>Πόσο περίπου κάνουν?<BR>Thanks again!</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>Δεν δοκιμάζεις το Spire Cooler που μας πρότεινε ο Sibi πριν καιρό με την χάλκινη βάση; Με το standard ανεμιστηράκι είναι αρκετά αθόρυβος και είναι AMD recommended μέχρι 1,4GHz...δεν νομίζω να έχει και μεγάλη διαφορά για λίγα παραπάνω...άλλωστε δεν έχουν όλοι XP1800+ ακόμα... <P>Εγώ πάντως το χρησιμοποιώ εδώ και 2 σχεδόν μήνες απροβλημάτηστα και σε βεβαιώνω ότι είναι καλύτερο από το WBK38 σαν σχεδίαση αφού αποδίδει καλύτερα με το ίδιο fan. Κάνει "μόνο" 4500δρχ από το κατάστημα Στουρναρη-Ζαϊμη γωνία (δεν ξέρω αν υπάρχει αλλού φθηνότερα). Ζήτησε το socket A Spire με Copper Base - χάλκινη βάση ή το μοντέλο 5Ε34Β3-Η<P>Imagine
doc1000 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2001 Φίλε Imagine ευχαριστώ πολύ κι εσένα για τις πληροφορίες σου! (θα ρωτήσω και για τον Spire cooler) Διάβασα στο amdmb.com ότι βγήκε και ένας ακόμα καλός και ήσυχος cooler: ο Thermaltake Volcano7 (ελπίζω να έρθει και στην Ελλάδα)<BR>Δεν έχει κορυφαίες επιδόσεις όπως ο Thermalright sk-6 πχ, αλλα είναι πολύ ήσυχος.<BR>Να συγχαρώ επίσης και τους "yasitosi" και "AMDάκια", που είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν (και βοηθούν πολύ κόσμο) σε όλα σχεδόν τα topics θεμάτων hardware! (τα καλά να λέγονται!)<BR>Φίλε AMDάκια (WD ή ΙΒΜ πιο αθόρυβος?) Μιας και έχεις και τους 2!<BR>(*)Και μια άσχετη με το θέμα ερώτηση στον Yasitosi: Ποια η προσωπική σου γνώμη για την Pixelview ως μάρκα?<P>Thanks again my friends!
yositosi Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2001 Prwton, o diskos pou pragmatika vgazei ton skasmo tou einai o Maxtor (exei silent package technology), gia tin IBM prin merikes meres ksespase panikos eksw logo mazikwn anaklisewn merikwn seirwn tis epeidi eixan sovara provlimata, telos oi WD thewrountai metrioi (gi'auto kai einai i noumero ena epilogi sta sistimata prosfores twn magaziwn), enw oi quantum anikoun stin maxtor. Gia to thema tis Pixelview, den mporw na pw oti exw parapono (i palia mou itan i 8818 tis MSI me geforce2MX kai 32Mb Sdram). Pantws gia na eimai eilikrinis imoun distaktikos otan tin pira logw tis xamilis tis timis (25000 me 30000 katw tou antagwnismou). Se ena sigritiko tou Ram eixa dei oti eixe para poli kales epidoseis, kai dedomenou oti ekeini tin periodo den eixa polla fraga, apofasisa na to riskarw kai na tin parw. Ta "strava" tis kartas einai oti enw stin dokimi tou Ram forouse to Brooktree tv-out tis Conexant kai eixe mnimes Ascend 5ns, molis anoiksa to kouti tis eida ekpliktos oti eixe tv-out Chrontel 7007, kai mnimes Samsung 5ns. Apo pleuras benchmarks simfwna me to online result browser tou 3dMark2001 einai panw tou mesou orou (mou pianei 3987 points se 1024x768 32bit color depth testing) Stin arxi eixa provlimata me to tv-out kai tin eikona stin tv giati to TVtool den ipostirize ta chrontel, enw to simvato tvcc einai ftiagmeno gia ntsc sistimata kai oxi pal. Pantws twra pleon auto to provlima den tithetai giati vrika spasmeno to kainourgio tvtool 5.5 se full ekdosi, to opoio ipostirizei pleon kai chrontel. Apo overclocking, evgala to manisio anemistiraki kai topothetisa enan anemistira gia athlon (evercool 60x60x25 @ 6000Rpm me 29 CFM dinami - to epiasa me mia vida kai kolla etsi wste ou akres tou fan pou proeksexoun na rixnoun aera kai stis mnimes). Apotelesma einai na exw valei to core apo 200Mhz se 230Mhz, kai tis mnimes apo 400Mhz se 450Mhz me apoliti statherotita. Elpizw na kalipsa kathe aporia sou file mou (kali i Geforce3 alla kanei oso enas Athlon 1800+ mazi me gamato motherboard!!! Polla lefta re gmt)<p>[ 03-11-2001: Message edited by: yositosi ]
spock Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2001 Φίλε yoshi, την τελευταία φορά που κοίταξα, η Quantum ανήκε στην Maxtor και όχι στην Plextor. Είσαι σίγουρος για αυτό που έγραψες;<BR>Φιλικά...
yositosi Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2001 SORRY, lathos viasinis Spock. Thanks pou to prosekses (mialo einai auto kai kolaei to gamimeno - skeftomoun ena allo thema toou forum). Exeis dikio. Thanks
Imagine Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by doc1000:<BR><STRONG>Και μια άσχετη με το θέμα ερώτηση στον Yasitosi: Ποια η προσωπική σου γνώμη για την Pixelview ως μάρκα;</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P><BR>Επειδή και εγώ έχω Pixelview Geforce 2 Pro 64MB DDR +TVout, θα σου πω ότι δεν έχω κανένα παράπονο. Μάλιστα δεν μπορώ να διαφορά στην ποιότητα απεικόνισης συγκριτικά με την παλιά μου κάρτα που ήταν κορυφαία για την εποχή της ASUS V7700 Deluxe (GTS-32MB DDR). <P>Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι έχει τίμια προϊόντα και τιμές.<P>Imagine
yositosi Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2001 Imagine erwtisi: 1) pote pires tin karta sou? 2) oi mnimes sou einai tis samsung i tis ascend? 3) to tvout einai tis conexant i to chrontel 7007?
doc1000 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 Ευχαριστώ όλους για τα replies τους και ιδιαίτερα του Yositosi και Imagine! Προσωπικά σκέφτομαι σοβαρά την ψύξη του νέου μου AthlonXP 1600+ με μια ψύκτρα της Antec. (10χιλ+φπα) Ενημερωτικά αναφέρω ότι η Antec είναι από τους πιο επώνυμους κατασκευαστές τροφοδοτικών (PSU), αλλά και towers. Στη δε Αμερική θεωρείται ίσως το No1 ! <BR>Σε συνδυασμό λοιπόν με ένα τέτοιο επώνυμο και ποιοτικό κουτί (50χιλιάδων περίπου!) σκοπεύω να βάλω και έναν Antec cooler ειδικό για AthlonXP. Στα συγκριτικά στο internet δεν έχει τις τέλειες επιδόσεις ψύξης (Μ.Ο.46.1C για XP1800+), αλλά θεωρείται ιδιαίτερα ήσυχος 35.2dBA's. <BR>Συγκριτικά αναφέρω ότι με Globalwin CAK-38 και fan Delta37CMF πιάνει ο 1800+ θερμοκρασίες(Μ.Ο 37.8C) και με ThermalRight SK-6 με 45CMF πιάνει 30-32C !!, αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει για τον τελευταίο "sitting beside it for more than 5 min might just drive you insane"!!<BR>Ο Antec Jetcool λοιπόν ανήκει στην κατηγορία των ήσυχων coolers, αν και υπάρχουν και οι Zalman 3100plus και Noise Control Silverado (o κορυφαίος ίσως αθόρυβος, αλλά και πανάκριβος) τους οποίους όμως δεν έχω βρει στη Θεσ/νίκη. (δεν ξέρω για Αθήνα, πάντως ούτε η checkmate τους έχει στο site)<BR>Περιμένω τις γνώμες των πιο "ψαγμένων" από μένα για τον Antec cooler.<BR>(τα κουτιά της Antec είναι πάντως ΥΠΕΡΟΧΑ!! Καμιά σχέση με οτιδήποτε άλλο!) <A HREF="http://www.antec-inc.com" TARGET=_blank>www.antec-inc.com</A> <P>(*) Pixelview GF2 gts Ti με 52.000+φπα πώς σας φαίνεται; Να τη "χτυπήσω", ή καλύτερα μια πιο επώνυμη πχ. MSI, ASUS; (Δεν μ' ενδιαφέρει το tv-out προσωπικά)<BR>Thank you all!
Sean Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 Φίλε doc1000 μιας και ανέφερες τα κουτιά της Antec, το Πλαίσιο έχει δύο νέα κουτιά:<BR><A HREF="http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=783&Catalog_Id=1&Product_Id=31565&Merchant_Id=1&sts_cid=3" TARGET=_blank>Chieftec Dragon series DX-01W</A> (με 340PSU της chieftec) <I>έχουν βάλει λάθος foto </I><BR>και<BR><A HREF="http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=783&Catalog_Id=1&Product_Id=33696&Merchant_Id=1&sts_cid=3" TARGET=_blank>Chieftec Dragon series DΑ-01W</A> (με 340PSU της chieftec) <I>έχουν βάλει σωστή foto </I><P><A HREF="http://www.arena-chieftec.de/PC_Chassis/Dragon_Series/dragon_series.html" TARGET=_blank>Site της Chieftec</A><BR><A HREF="http://www.gibtek.co.uk/hardware/psu.html" TARGET=_blank>Review για το τροφοδοτικό που περιέχουν</A><P>τα δύο αυτά κουτιά ουσιαστικά είναι τα Antec SX830 kai SX1240 αντίστοιχα <A HREF="http://www.antec-inc.com/product/cases/perfhome.html" TARGET=_blank>βλέπε εδώ</A> και πράγματι έχουν κορυφαία ποιότητα!<P>Ένας ευτυχής κάτοχος ενός DX-01W <p>[ 04-11-2001: Message edited by: Sean ]
doc1000 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2001 Φίλε Sean ίσως να σε στεναχωρήσω λίγο, αλλά επειδή το έψαξα πολύ το θέμα να σου πω ότι τα κουτιά του Πλαισίου δεν είναι Antec!! (αν και μοιάζουν πολύ!) Το ρώτησα στην επίσημη αντιπροσωπεία της Antec στην Ελλάδα, όπου μου είπαν ότι τα κουτιά του πλαισίου είναι απομιμήσεις των Antec και όχι original!! ʼλλωστε το λες κι εσύ ότι έχουν τροφοδοτικά... Chieftec και όχι Antec που είναι τα πλέον αθόρυβα! Έχουν μάλιστα εγγύηση 3 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!<BR>Antec κουτιά φέρνουν πολύ λίγα καταστήματα και όποιος ενδιαφέρεται μπορώ να του τα πω .(τουλάχιστον για τη Θεσ/νίκη που μένω)<BR>Νίκος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.