pigeon Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 @KWSN_Men: ναι σ'αυτα συμφωνω κι εγω μη πας στα άκρα... Βεβαια καλύτερα ειναι να προσέχουμε εξ'αρχης και να ειμαστε υποψιασμένοι. Εννοω οτι το συστημα "παιρνω το 100", "θα σε δώσω" κτλ, το κάναμε σχοινι κορδόνι, και επειδη κάποιοι Ελληνες το εχουν στα γονίδιά τους το χαφιεδιλίκι και την αστυνόμευση, ενεργοποιείται αυτομάτως και σ'αυτους! Απο το σωστό μεχρι το να μας ψάχνουν και το βρακί , μη νομίζεις, δεν απέχει και πολυ! Παραδειγμα: Εδω στην γειτονιά υπάρχουν δυο-τρεις που παιρνουν την αστυνομία γιατι παρκάρουν τα αυτοκίνητα για μερικά λεπτά, αυτοι ομως ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ να πάνε κάπου. Ειναι απο το μπαλκόνι με τις πυτζάμες και κάνουν χαβαλε απο πάνω... Μαλιστα, βγαινουν οι απέναντι (ασχετοι, ουτε πατίνι δεν έχουν): "ΑΧ καλα τους κάνατε τωρα που θα πληρώσουν θα μάθουν , που ηρθαν να παρκάρουν στη γειτονιά μας!!" Αλλο παράδειγμα, στην λαική μας στρώνουν 4-5 ξεμπαρκοι και πουλάνε κατι χαζα πράγματα, φανέλες, φουστανια, ρολόγια και τέτοια, προφανως για να βγάλουν μεροκάματο. Υπάρχουν κάποιοι κομπλεξικοί που παιρνουν συστηματικά τηλεφωνο να τους καρφώσουν. ΜΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ; Μη μου πειτε εχουν μαγαζι και τους χαλάνε το τζίρο γιατι τους ξέρουμε, ειναι καφενόβιοι, τελειωμένα ατομα που δεν εχουν πουθενά εξουσία και αποκτούν εκει. Οταν γυρνάνε ντίρλα ομως, και δεν μπορούν να πάνε το σκουτεράκι ουτε 20 μέτρα ευθεία, πρεπει -με την ιδια λογική- να πάρω εγω να τους "δώσω"; Επίσης, η πειρατεία στην Ελλάδα ειναι οπως λες, γιατι ο κόσμος δεν εχει λεφτα. Αν ειχε, και τα cd του θα αγόραζε, και τις ταινίες θα εβλεπε στο σινεμα, και τα original ρουχα/παπούτσια/τσάντες κτλ θα αγόραζε... Σιγα μη καθόταν ο κόσμος να κατεβάζει, να γράφει , να να να... Εδω βαριούνται να πανε μια βόλτα με τα πόδια και παίρνουν το αυτοκίνητο ως το περίπτερο.. Τι να λέμε τώρα, εδω οι Ελληνες κάνουν σπατάλες τωρα που δεν εχουν, σκέψου να ειχαν!! @random : υπόσχομαι να ανοίξω αλλο ενα ελαφρυ αργότερα!!!
pigeon Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 W.C.2.real.World! συμφωνω μαριε, λεω κιολας ειναι που ειναι σκ@τα μη τον κάνουμε αποσκ@τα!!
DIMITRISG Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Ολα τα λεφτα ειναι οταν χτιζει καποιος παιρνουν τηλεφωνο την αστυνομια οι φιλοι γειτονες , και μετα του λένε "τι λες ρε παιδι μου ΗΡΘΕ η αστυνομια; τι να πεις , τι να πεις":mrgreen: αλλα αν εισαι μαγκας παιρνεις ενα αδεια οικοδομησης key generator και κολλας στην πορτα ενα νουμερο στην τυχη ΑΡ.ΑΔΕΙΑΣ 466812 καθετος και το τρεχον ετος /07 δηλαδη . και δεν σε πειραζει κανενας
random Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Εδω στην γειτονιά υπάρχουν δυο-τρεις που παιρνουν την αστυνομία γιατι παρκάρουν τα αυτοκίνητα για μερικά λεπτά.. στην λαική μας στρώνουν 4-5 ξεμπαρκοι και πουλάνε κατι χαζα πράγματα, φανέλες, φουστανια, ρολόγια και τέτοια, προφανως για να βγάλουν μεροκάματο.... Eπίσης, η πειρατεία στην Ελλάδα ειναι οπως λες, γιατι ο κόσμος δεν εχει λεφτα. Αν ειχε, και τα cd του θα αγόραζε Το "μερικά λεπτά" ειναι υποκειμενικό. Αν περάσεις απο την οδό πχ. Αρχελάου στο Παγκράτι, θα δείς οτι υπάρχει μονίμως διπλοπαρκάρισμα, μερα-νυχτα, εργάσιμες και ΣΚ. και τα περισσότερα ειναι των κατοίκων. δεν εχει εκει ουτε μαγαζιά, ουτε γραφεία. σπιτια ειναι. Οποτε πάω σαν επισκέπτης, δεν βρίσκω όχι νόμιμη, ούτε παράνομη θέση σε διπλή να το βάλω. Ακόμα κι αν βρώ όμως μια κανονική θέση, διπλα στο πεζοδρόμια, το σκέφτομαι 2 φορές πριν το αφήσω, γιατι φοβάμαι οτι θα ερθει σε λίγο ο διπλοπαρκάκιας δίπλα μου και δεν θα μπορώ να φύγω. Το δικαίωμα στη βολή του "ελεύθερου" διπλοπαρκαρισμένου, καταπατεί την ελευθερία του "νομιμόφρονα κορόϊδου". Τι σχέση έχει αν ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ?? που το ξέρεις εσυ; Αν μας κ... να φύγουμε στι 3.00 το πρωί, γιατι πρεπει να χτυπάω κουδούνια; Αυτός που πρόκειται να φύγει (πχ. ενας ταξιτζής που ξεκινάει καθε μερα στις 6 για δουλεια και γι' αυτό κανενας δεν τον κλείνει), εχει περισσότερα δικαιώματα απο οποιον δεν συνηθίζει να φεύγει τοσο νωρίς; ------------------------------------------------- Στη λαϊκή, όλοι αυτοί οι "αναξιοπαθούντες μεροκαματιάρηδες", ειναι ταυτοχρόνως και φοροφυγάδες. Επι των σφαιριδίων ημών τα πάθη τους. -------------------------------------------------- Η πειρατεία υπάρχει επειδή ειναι εύκολη και δεν τιμωρείται. Αν ηξερες οτι κατεβάζοντας μια ταινία, ή αγοράζοντας το cd του αφρικάνου, μετα απο λίγο θα εφτανε σπίτι σου ενα περιπολικό δεν θα το έκανες. Αν τα γνήσια cd επεφταν στην εξευτελιστική τιμή του 1 ευρώ, θα σταματούσε η πειρατία; οχι. Το πειρατικό θα έπεφτε κι αυτό στα 10 λεπτά. Θα αγόραζες γνήσια cd, επιλεκτικά. Αντι να ακους 20 cd/μηνα, θα ακουγες 1. Θα αγοραζες πιο εύκολα τα πιο φτηνά cd, ακομα κι αν δεν ηταν σουπερ ποιοτικά. Ενα οποιοδήποτε προιόν, που δεν μπορεις να το "αντιγράψεις" ή να το φτιάξεις μόνος σου, τι κάνεις; το κλέβεις? βολεύεσαι με υποκατάστατα και μικρές δόσεις. Φακές ολο το χρόνο, και χαβιάρι στις γιορτές, ξεχνας την Testarossa, και διαλέγεις χρώμα για το νέο σου Panda
pigeon Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 random δεν συμφωνω σχεδον σε τιποτε απ'αυτα που γράφεις, συγνώμη. Η λογική σου οπως τη βλέπω εγω ειναι ακρως αστυνομοκρατούμενη, θεωρεις οτι εχει δίκιο αυτος που εχει τα περισσότερα λεφτά, και απο ανθρωπιά ..μηδεν οταν πρόκειται για νόμους, μπάτσους και ιδιοκτησία. Δεν θα πω οτι δεν εχεις δίκιο αν το δεις απο μια μεριά, σίγουρα αν τα ειχα ολα αυτα που περιγράφεις θα ημουν περισσότερο ευχαριστημένος - και ισως να υποστήριζα τα ιδια πράγματα με σένα. Αν ειχα σπίτι με παρκιν και καλογυαλισμένο αυτοκίνητο - λεφτά να πάρω τα χωρις λόγο πανακριβα ρουχα για να μη ψωνίζω απο το πεζοδρόμιο - ανεση να δώσω για τα 5 cd που θέλω το μηνα και να μη χρειάζεται να απορρίπτω τα 4 καθε φορα οπως λες. Θα ημουν ευχαριστημένος , δεν αντιλέγω, αλλα δεν ξερω ποσο ευτυχισμένος θα ήμουν οταν οι γυρω μου θα φτύνουν οταν περνάω επειδη απλως ειμαι ενα μεγάλο καθίκι κι οτι κάνω το κάνω επειδη εχω λεφτα.. Προσθέτω: ειναι θέμα στάσης ζωής και οχι νόμων και εφαρμογής τους. Οταν θα γίνει καθεστως αυτο που περιγράφεις, θα πας σε κάποια περιοχή ΕΣΥ να το αφήσεις 2 λεπτα να παρεις την κοπελια και θα σε γράψουν, θα σου χαλάσουν το βράδυ και θα πρεπει να σκιστεις για να το πληρώσεις. Αν δεν εχεις τον "φόβο" που περιγράφω εδω, προφανως ανήκεις στην κατηγοριά "με τα λεφτα μου .... και την κυρά μου", σε οποιαδήποτε αλλη περίπτωση πρεπει να σκεφτείς οτι θα σου γυρίσει boomerang. Καλα θα ηταν αυτα , αν η χωρα ηταν ετσι δομημένη να σέβεται τους νομιμους πολίτες (παρκιν για ολους, φτηνά γρήγορά και παντού ΜΜΜ ολες τις ωρες, ελεγχος στην αγορά για την αισχροκέρδεια ή/και ελεγχος για φοροδιαφυγη, κίνητρα για τους νόμιμους). Εδω προς το παρον ισχυει το "οποιος προλάβει" και "οποιος εχει μπάρμπα στην Κορώνη"... Για το θέμα του πάρκιν , προκειται για κάποιον που αμφιβάλω αν πληρώνει στο δήμο, απλως τσαμπουκά κάνει και οι καλοι μπάτσοι που ερχονται δεν του ζητάνε ουτε την άδεια, προτιμούν να κόψουν την κλήση και να τραβιέται ο φουκαρας που το αφησε 2 λεπτά. Τα επιχειρήματά σου λογικά, αλλα αυτο που περιγράφω ηταν κατάσταση προσωρινή -ξεφόρτωνε κατι που εφερε απο το χωριό του ο τύπος- και ο αλλος ηταν με τις πυτζάμες και το κάνει συστηματικά. Τωρα, εχουν ξεκινήσει και οι υπόλοιποι το ιδιο, ξυπνάνε το σαβ/κυριακο, περνουν τον καφε και πανε στο μπαλκόνι να "δωσουν" τους παρκαρισμένους! Βεβαιως , οταν εχουν γλεντια, οι δικοι τους παρκάρουν μπροστά στις θέσεις τους σαν να μη συμβαίνει τιποτε, πραγμα απολύτως παράνομο (αλλα λογικό) - το εχω ρωτήσει- και θελω να ξέρω αν καλέσω *εγω* τους μπάτσους τοτε θα τους τα γράψουν τα καρούλια τους; Για την πειρατεία μονο που γράφεις, σου λεω οτι επειδη εχω ασχοληθεί με το θέμα διεξοδικότατα, η πειρατεία στην Ελλάδα ειναι 50% μόδα και 50% φτώχεια. Το πρωτο 50% ισως κόβεται με αυτο που προτείνεις, το υπόλοιπο 50% ομως οχι, οτι και να λέμε εμεις εδω... Ηδη εχει περάσει απο τα ψηλότερα στρώματα της πυραμίδας στη βάση της και πλεον "πειρατεύει" ο καθένας οτι βρει , δεν ψάχνουμε να αγοράσουμε κατι , το κατεβάζουμε ή το αντιγράφουμε απο τον διπλανό μας. Αυτο -καλως ή κακως- δεν κόβεται με το περιπολικό στην πόρτα και μάλιστα ουτε οι ιδιες οι βιομηχανίες (microsoft, δισκογραφικές κτλ) θέλουν να εξαφανιστεί ενα πρωι η πειρατεία, για τους λόγους που εχουμε ξανασυζητήσει κι εδω, ασχέτως τι βγαίνουν και λένε στα κανάλια και στις εφημερίδες..
pigeon Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 μλκια θεμα ανοιξα μου φαινεται :p :p > pigeon bows > pigeon offers flowers to mod ===Thanks mod/admin for cleaning up & keeping the thread alive===
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 παρακαλώ να ηρεμήσουν τα πνεύματα. τώρα.
KWSN_Men Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Α να χαθείς που έσβησες και το δικό μου, παλιοχαρακτήρα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Α να χαθείς που έσβησες και το δικό μου, παλιοχαρακτήρα. Ευχαριστώ, ευχαριστώ.
pigeon Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 εγω το πήρα, εστειλα Pm στον KWSN_Men για να μη φορτώνουμε το θρεντ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.