Προς το περιεχόμενο

Μηπως η εκδικητική τακτική γυρίσει πάνω μας;

pigeon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμή ενα θέμα (που κλείδωσε, σιγα μην εμενε ορθιο!, δείτε εδω) , θεώρω σωστό να ανταλλάξουμε απόψεις για ενα σοβαρό θέμα που συζητώ με φίλους αλλα δεν είδα να συζητήθηκε online ως τώρα:

Μηπως η εκδικητική τακτική που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε, καταδίδοντας -οντως- παράνομους και τους ενοχλητικούς hackers, spammers, σελίδες και ανθρώπους, γυρίσει τελικά πάνω μας;

Εγραψα στο θέμα εκεινο πως:

Οταν ενεργοποιείς ελεγκτικούς μηχανισμούς για κάποια θέματα που δεν ενοχλούν και φαίνονται ακίνδυνα' date=' ισως πάρουν μπάλα και αλλα που ..ενοχλούν! Οταν δηλαδη μάθεις στους χωροφυλάκους να ψάχνουν στα φόρα και στα blog για ψύλλου πήδημα, το πήδημα την ερχόμενη φορά δεν θα είναι ψύλλου αλλα των οπισθίων μας (εμμέσως ή αμέσως). Οταν θα αρχισουν να σαρώνουν φόρα και blog επειδη οι χρηστες τους "υποννόησαν" διακίνηση ταινιων ή μουσικής, να σας δω μετα πως θα το μαζέψετε. Καλη ειναι και η ασφάλεια και η αστυνόμευση αλλα καλύτερη η πρόβλεψη και η γνώση , να μπούνε οι κατάλληλες δικλείδες και να προστατεύουμε οι ιδιοι τις σελίδες, τα blog και τα φόρα μας. Αν χρειάζεται κι απο ενα μπάτσο ο κάθε forum owner , κακως ειναι forum owner... Για να μη πω το γνωστό , στην Ελλάδα ισχυει το "πουλάω τα γίδια και κατεβαίνω στην Αθήνα να γίνω επιχειρηματίας"., και το άλλο γνωστό με το Λουμίδη και τους καφέδες του...

[/quote']

Τα ιδια ακριβως ισχυουν και για την εκτος internet ζωη, το ιδιωτικό parking που κλείνουν ανεύθυνοι, την δυνατή μουσική του γείτονα που δεν λέει να την σταματήσει, το κατάστημα που δεν παίρνει πίσω το ελλατωματικό του προιόν κτλ.. Δεν ξέρω ομως, πόσο θα διορθωθεί μια κατάσταση απλως καταγγέλοντας την κι οχι προσπαθώντας να βρούμε τις άμυνες και τις λύσεις να τις παλέψουμε ή να τις προλάβουμε. Επειδη τις περισσότερες φορές κι εγω ο ιδιος φτάνω στο τσακ να πάρω το 100 ή να καταγγείλω, βλέπω εκ των υστέρων οτι αν ειχα σκεφτεί σωστότερα θα ειχα προβλέψει και προλάβει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Ετσι γινόμαστε πιο δυνατοί και δεν χρειαζόμαστε δεκανίκια και μάλιστα τους αστυνομικούς που ως γνωστόν το επίπεδο μόρφωσής τους ειναι μετριότατο και ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων ανεπαρκής και -πολλές φορές- με προσωπικά κριτήρια (πχ. "συνάδελφός ειμαι φίλε , μη με γράψεις για παρκάρισμα")

Διαπιστώνω πως τα τελευταία χρόνια ολοι εχουν γίνει απαθείς και περιμένουν πρώτα να γίνει κάτι εις βάρος τους και μετα να το "καταδώσουν", λες κι η αστυνομία , οι αρχες, θα κάθονται επ'αοριστον να νταντεύουν πολίτες. Δεν θα τα "πάρουν στο κρανίο" αργα ή γρήγορα και θα αρχίσουν τις μαζικές απαγορεύσεις;

Δημοσ.

Είχα την εντύπωση πως με το να φροντίζουν οι mods να μην υπάρχουν παράνομα θέματα στο forum, κάνουμε ακριβώς αυτό που λες -προνοούμε ώστε να μην χρειαστεί να επέμβει κάποιος "μπάτσος" ή να μας καταγγείλει σε αυτόν κάποιος που αδικείται. Αυτά για το "περί αφορμής" στην αρχή του post σου, το υπόλοιπο δεν με εμπνέει.

Δημοσ.

Lucifer, δεν χρειάζεται να εισαι biased αντιθετος με οτι γράφω :P

"Αφορμή" εγραψα γιατι μετέφερα ενα quote απο εκει. Τι πειράζει; Αυτο ακριβώς εννοώ Lucifer που λες, να φροντίζουμε μόνοι μας για την ασφάλεια μας χωρις να φτάσουν να επέμβουν οι αρχές γιατι (συνήθως) δεν το κάνουν καλά και δίκαια... Ας δούμε τι λένε και τα αλλα παιδιά .

Προσθέτω οτι τελευταία εχουν αρχίσει να σβήνονται μαζικά κάποια links απο rapidshare που ανέβασαν Ελληνες χρηστες (ενδέχεται να ηταν αμφίβολου περιεχομένου), που καταδόθηκαν απο άλλους Ελληνες χρήστες. Προσωπικά δεν με απασχόλησε αλλα βλεπω απο την αντίδραση οτι πολλοί απλοι χρήστες εχασαν κάποια πράγματα που έβρισκαν ευκολα.. Οταν αρχίζει το σε δίνω-με δίνεις-σε δινει , δεν θα γίνει μπάχαλο;

Δημοσ.

Δεν ξέρω. Γενικά για να κατακρίνεις ή όχι μια τέτοια κίνηση, πρέπει να σκεφτείς αν ο λόγος που συνέβη (που τους κάρφωσαν) είναι επειδή κάποιοι θεώρησαν πως το ραπιντ έκανε "ζημιά". Για να το πεις αυτό όμως, και ειδικά στην Ελλάδα, πρέπει να ξεκινήσει πάλι μια κουβέντα για το κατά πόσο είναι βλαβερή η πειρατία ή την αγαπάμε.

γενικά ρε παιδί μου, το σκεπτικό σου έχει βάση, απλώς θεωρώ πως για κάθε περίπτωση η απάντηση διαφέρει.

Δημοσ.

οχι οχι εκτος ειναι το θεμα της πειρατειας, μη το πιάσουμε τωρα, ημαρτον! Αφαιρώ και το σχόλιο για το rapid γιατι παίζουν και διάφορα απο πίσω (ποντοι κτλ).

Γενικά οτι τελευταία το κάναμε ευκολο να πάρουμε το 100 ή να στείλουμε ενα email στο abuse@..... αντι να ζητήσουμε το λόγο ή να προστατευθούμε εξ'αρχης. Δεν μας κανει αδύναμους και να χρειαζόμαστε κάποιον να μας προσέχει;

Δημοσ.

Αν μιλάμε για κάτι στο οποίο μπορούμε να έχουμε λόγο (δλδ δν μιλάμε για 25 χουλιγκάνια με λοστούς κάτω απ'το σπίτι μας) και μας παίρνει, προσωπικά ναι, το θεωρώ κάπως "αδερφίστικο". Αλλά εντελώς τυπικά, εγώ είμαι ο "περίεργος" εδώ, εγώ είμαι αυτός που δεν κάνει αυτό που το κράτος μου λέει πως θα έπρεπε να κάνω, εγώ είμαι αυτός που πάει προς το άκρο "παίρνω το νόμο στα χέρια μου". Αισθητικά δεν συμφωνώ με αυτόν που θα πάρει τηλ τους μπάτσους για να τους πει πως ο γείτοντας βαράει το παιδάκι του, εγώ θα βαρούσα τον γείτονα, αλλά ο σωστός είναι αυτός. Ο τηλεφωνάκιας, όχι ο γείτονας.

Δημοσ.

Μερικά παιδάκια μπορει να έμειναν ορφανά απο πατέρα, επειδή εκεινος θεώρησε σωστό να προσπαθήσει να δείρει το γείτονα που βάραγε το γειτονόπουλο :)

Συμφωνα με το πνεύμα του θέματος, λοιπον, παρ ότι ακόμα δεν εχει γίνει κατι εις βάρος μου, ενεργώ προληπτικά και αλτρουϊστικά,

καταγγέλω όλους όσους ανοίγουν συνέχεια σοβαρά θέματα, με κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις που "αγγίζουν" την ψυχή και το Είναι μας,και μας ρίχνουν σε κατάθλιψη χωρίς έλεος. Βαρέθηκα τους Σαρτζετάκηδες!

για κάθε σοβαρό θέμα πρέπει να ανοίγουν 3 γελοία, ασόβαρα ελαφρολαϊκά, αλλιώς θα το κλείσουμε το μαγαζί γωνία.

Δημοσ.

Την επόμενη φορά που θα ανοίξει κάποιο ελεεινό θέμα στο ΜπλαΜπλα, θα φας εσύ το ινφράξιον ποταπέ υποκινητή ;p

Δημοσ.

Παρκάρει ο άλλος στη θέση που πληρώνω; Πρέπει να κάνω υπομονή και πρόληψη, να μην φωνάξω την Αστυνομία γιατί θα είμαι χαφιές. Προσπαθεί ο άλλος με spam να αποσπάσει τους κωδικούς μου στο Paypal και να μου βουτήξει χρήματα, χαφιές άμα τον καταγγείλω, μπας και γλυτώσω κανένα φουκαρά.

Γι' αυτό η παρανομία κυριαρχεί στην Ελλάδα, γιατί όλοι κοιτάνε την πάρτη τους.

Δημοσ.
Παρκάρει ο άλλος στη θέση που πληρώνω; Πρέπει να κάνω υπομονή και πρόληψη, να μην φωνάξω την Αστυνομία γιατί θα είμαι χαφιές. Προσπαθεί ο άλλος με spam να αποσπάσει τους κωδικούς μου στο Paypal και να μου βουτήξει χρήματα, χαφιές άμα τον καταγγείλω, μπας και γλυτώσω κανένα φουκαρά.

Γι' αυτό η παρανομία κυριαρχεί στην Ελλάδα, γιατί όλοι κοιτάνε την πάρτη τους.

σωστος και επισης προσθετω οτι η κατασταση ειναι απελπιστική, γιατι οι νομοι δεν εφαρμοζονται στην Ελλαδα.

Αλλα εχω ενα προσωπικο παραδειγμα, μενω στο εξωτερικο στην γαλλια και πριν 2 χρονια ημουν πολυ νευριασμενος και περασα κοκκινο με το αυτοκινητο

πως διαολο εμφανιστικε το περιπολικο εκει που δεν υπηρχε δεν καταλαβα.

Με σταματανε μου λενε κατεβα κατω. Εγω του λεω δεν κατεβαινω

Με κοβουνε λιγα δευτερολεπτα και με ρωτανε αν αισθανομαι καλα

τους λεω οχι ειμαι πολυ νευριασμενος. (και φαινοτανε)

Μου λενε εχεις χαρτια; τα δειχνω και μου λενε μην φοβασαι συμβαινει στη ζωη να εχουμε προβλημα καποια στιγμη. Μονο μην ξεκινησεις αμεσως περιμενε να ηρεμησεις και συνεχιζεις μετα .

Απο τοτε εχω ενα φιλοτιμο στην οδηγηση και σεβομαι τους παντες.

Αν ημουν στην ελλαδα θα με πλακωνανε στο ξυλο και θα την εβγαζα στο κρατητηριο.

ρε παιδια , ετσι οπως με σεβαστηκανε και μου φερθηκανε , καταλαβα πως αισθανονται αυτοι που εχουν μεσον , οι ευνοουμενοι, ΑΛΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ:-D

pigeon ,μην τους πιστευεις μην τους στηρίζεις

ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Δημοσ.

Δεν σε κεράσαν και κανα κρουασάν και καφέ για να ηρεμήσεις DIMITRISG?

Πολύ αγενείς αυτοί οι Γάλλοι:-D

Δημοσ.
Δεν σε κεράσαν και κανα κρουασάν και καφέ για να ηρεμήσεις DIMITRISG?

Πολύ αγενείς αυτοί οι Γάλλοι:-D

Τους ρωτησα αν ειχαν ενα τσιγαρο :mrgreen:

εδω που τα λεμε ανθρωπος εισαι , μπορει καποια μερα να εχεις σκοτουρες και να κανεις ενα λαθος

Σε περιπτωση που τον παιρνει τον αστυνομικο δεν πρεπει να τιμωρει αλλα να συνετιζει να συμβουλευει,. Τωρα η θα πεις χες τον μ*λακα ή θα σε πιασει το φιλοτιμο και θα εισαι προσεκτικος σε παρομοια περιπτωση, αποκτας σεβασμο για την κοινωνια ετσι,

Ημουνα 16-17 και εστριψα με το παπακι σε ενα δρομο που ειχε απαγορευτικο κρυμμενο ομως μεσα στα δεντρα. Ειχε μπλοκο η αστυνομια και με σταματησε και ηταν ο διοικητης της τροχαιας και μου κοψε κατακεφαλο ο π**στης. :evil:

Για χρονια απο τοτε ημουν αντιμοριακος τυπος , μεχρι που εφυγα απο την ελλαδα και αισθανομαι πραγματα στην κοινωνια οπως : σεβασμος ,υπόληψη,δικαιωματα κλπ κλπ :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...