Προς το περιεχόμενο

Εξάρτηση από ιδιότροπο xulrunner-devel package. Τι να κάνω?


g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας.

 

Υπάρχει ένας WYSIWYG html editor που λέγεται gendesign. Όταν προσπαθώ να φτιάξω το πακέτο από το source package: (configure: error: No gecko found; you may need to adjust PKG_CONFIG_PATH or install a mozilla/firefox/xulrunner -devel package).

 

Έτσι αφού δεν ξέρω τι είναι το πρώτο που λέει, πάω να εγκαταστήσω το libxul-dev package μέσω synaptic. Τότε μου λέει ότι αυτό, εξαρτάται από τα πακέτα libnss-3-dev, libspr-4-dev και libmozjs-dev αλλά δεν πρόκειται να εγκατασταθούν!!! Αν πάω χειροκίνητα να εγκαταστήσω αυτά τα 3 devs μου λέιε ότι θα απεγκατασταθούν περίπου 20 πακέτα, μεταξύ των οποιων ο firefox, gnome-panel, nautilus, και γενικά πολλά άλλα, που είναι όλα τους θεμελειώδη.

 

Τι να κάνω?

 

Αυτό που λέει "you may need to adjust PKG_CONFIG_PATH" τι ακριβώς εννοεί? Τι κάνει αυτό? Και επίσης το συνιστάτε?

 

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον σου λέει να "του πεις" που είναι το πακέτο που λέει με κάποιο όρισμα. Π.χ. configure --with-packet-gecko=/usr/.../. Δώσε ένα ./configure --help για να δεις λεπτομέρειες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα.

 

Αν και βρήκα pre-compiled το Kompozer (συνεχιστής του Nvu) που ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα, το οποίο δουλεύει μια χαρά. Οπότε, φαίνεται ότι δε θα χρειαστεί να χτίσω το πακέτο που αντιμετώπιζα το πρόβλημα.

 

Σας ευχαριστώ πάντως για την προθυμία σας. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...