soturin Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Μπορεί το πρόβλημά μου να είναι αρκετά απλό και να σας κουράζω, αλλά έχω βαρεθεί με αυτό το κωλοraid! Θέλω να το απενεργοποιήσω και να έχω απλά στον ένα δίσκο ό,τι είχα και ό άλλος να ναι ελεύθερος. Στον raid controller είτε delete raid volume πάω να κάνω, είτε reset disks to non-raid, μού λέει πως θα χαθούν όλα τα δεδομένα. Κι όταν έκανα στο reset non-raid τον έναν, μου πε πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο λειτουργικό σύστημα, στο οποίο απλά έκανε recovery. Λίγη βοήθεια... windows xp sp2, 2XWD 250GB SATAII σε raid1(mirror), μαμα:Gigabyte GA-965P-DS4
esertas Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Δεν υπάρχει περίπτωση να τους χωρίσεις χωρίς να χάσεις τα πάντα από ότι ξέρω.Η μόνη λύση, κάνεις τα πάντα backup σε εξωτέρικό σκληρό με acronis image ή κάποιο άλλο πρόγραμμα τους χωρίζεις και τα ξαναπερνάς στον πρώτο.Από ότι ξέρω τουλάχιστον.
soturin Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2007 Don't bother! Το έλυσα, λίγο (πολυ) ανορθόδοξα βέβαια. 1)Αποσυνδέω τον έναν και μου βγαζει όταν bootαρω πως το raid μου είναι degraded και χρειάζεται τον δεύτερο δίσκο. 2)Κάνω delete to raid και παρ'όλα αυτά ανοίγουν windows κανονικότατα και σαν να μην είχα ποτέ raid. 3) Βάζω και τον άλλο δίσκο-ξάνα degraded raid μου λέει αλλά πρόφανώς με ανάποδους δίσκους- και κάνω delete και τον άλλον. 4)Πλέον τα windows μου δείχνουν 2 πανομοιότυπους σκληρούς (C:, E:). Με λίγα λόγια το "data will be lost" ήταν μια μούφα και απλά κάνεις delete από τον raid controller. Sorry κιόλας, τζάμπα σας κούρασα. Thanks για το reply έτσι κι αλλιώς
nikoskon Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δεν υπάρχει περίπτωση να τους χωρίσεις χωρίς να χάσεις τα πάντα από ότι ξέρω. Μα για αυτό υπάρχει το RAID1.... Αν χαλάσει ο ένας σκληρός να μείνουν τα δεδομένα στον άλλο... Καλό ξημέρωμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.