Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση ίντερνετ απο άσχετο με Linux

pisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους :-D

Εχθές εγκατέστησα τα Linux Mandriva 2007.1 και μπορώ να πω πως μου άρεσαν αρκετά. Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με linux και θα ήθελα την βοήθειά σας :mrgreen:

Μουσική που δοκίμασα να δω άμα παίζει είναι οκ. Για player έχω τον Amarok (καλός είναι ή μου προτείνετε κάποιον άλλον?)

Τώρα θέλω να μπω στο ίντερνετ και εδώ είναι που θέλω την βοήθειά σας.

Λοιπόν: Έχω 2 υπολογιστές. Στον έναν έχω XP και στον άλλον έχω τα Linux :)

έχω ένα απλό modem και επίσης έχω ένα switch όπου είναι συνδεδεμένοι οι δύο υπολογιστές

Με τα XP μπαίνω κανονικά στο ίντερνετ. Τί ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνω ώστε να μπορέσω να μπώ και με τα Linux??

Στις network ιδιότητες κάτι πήγα να κάνω αλλά δεν έβγαλα άκρη

Άντε να κανούμε και το ίντερνετ και μετά τα XP θα είναι σε δεύτερη μοίρα :-D :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

καλησπέρα,

κάνε αυτά εδώ. Το μόνο πράγμα που διαφέρει είναι η τοποθεσία που αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις για την αυτόματη εκτέλεσή τους κατά την εκκίνηση. Στο mandriva είναι στο αρχείο /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 και πρέπει να ορίσεις τις ρυθμίσεις με τον εξής τρόπο:

DEVICE=eth0

BOOTPROTO=static

IPADDR=1.2.3.4

NETMASK=255.255.255.x

ONBOOT=yes

METRIC=10

MII_NOT_SUPPORTED=no

USERCTL=no"

Για να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές θα χρειαστείς δικαιώματα root, αν έχεις κάνει login ως χρήστης, σε μια κονσόλα δώσε "su -" για να μπεις root.

Για να κάνις edit το αρχείο μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν απλό editor σαν τον nano.

Σε ευχαριστώ nske αλλά όπως είπα και πριν είμαι εντελώς άσχετος απο Linux ε και δεν κατάλαβα τα ποιο πολλά απο αυτά που λές

Εγώ δεν έχω router, και όταν μπαίνω στο ίντερνετ παίρνω πάντα άλλη ip

αυτό το αρχείο /etc/sysconfig/network-scripts/scripts/ifcfg-eth0 το βρήκα το άνοιξα και έλεγε τα εξής:

Device = eth0

Bootproto = dhcp

Netmask = 255.255.255.0

Onboot = no

Metric = 10

Mii not Supported = no

Userctl = yes

Resolv_mods = no

ipv6init = no

ipv6to4init = no

dhcp_client = dhclient

Needhostname = no

Peerdns = yes

Peeryp = yes

Peerntpd = no

το link που έδωσες δεν το κατάλαβα καθόλου

Συγνώμη άμα γίνομαι κουραστικός:-?

Αχ, νόμιζα ότι είχες router. Δηλαδή το modem σου συνδέεται μόνο με USB; Τότε το στήσιμό του είναι πολύ πιο δύσκολο γιατί απαιτούνται συγκεκριμένοι drivers, ανάλογα το chip του. Ποιο έχεις;

Συγνώμη άμα γίνομαι κουραστικός

Καθόλου, πιο πιθανό είναι να σε κουράσω εγώ πρώτα :P

Τότε το στήσιμό του είναι πολύ πιο δύσκολο
:cry: :cry: :cry:

μη μου λες τέτοια :-|

Μένω Γερμανία και έχω ένα modem που λέγεται Teledat 301

Είναι συνδεδεμένο μέσω LAN και όχι USB

Δηλαδή έχω το modem και ένα hub-switch. Απο το modem πάει ένα καλώδιο στο switch και μετά απο τους 2 υπολογιστές τραβάω καλώδιο στο switch

Γίνεται να είναι και οι δύο υπολογιστές online άσχετα εάν ο ένας τρέχει Linux και ο άλλος Windows.Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα έτσι δεν είναι ???

Τότε έχεις router και τα πράγματα είναι πολύ απλά :)

Κάθε συσκευή που συνδέεται στο LAN έχει μια εσωτερική διεύθυνση IP και μια μάσκα δικτύου (subnet mask). Θα πρέπει να βρεις ποιες είναι αυτές στο δικό σου DSL router (το Teledat). Δημοσίευσέ τις και θα σου πω ακριβώς τι ρυθμίσεις να βάλεις.

Router είναι ένα μηχάνημα που δρομολογεί πακέτα ανάμεσα σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά IP δίκτυα. Το teledat το κάνει αυτό, έχει ένα interface στο εσωτερικό σου δίκτυο και ένα interface στο δίκτυο του ISP σου. Μπορεί να στερείται τα χαρακτηριστικά ενός ακριβού router, όμως τεχνικά είναι router.

Χαρά στο κουράγιο του όμως...

Κι εγώ κατάφερα και σέταρα το usb modem που δίνει η otenet (sagem) στο παλιό μου το pc.

Όμως ήταν τέτοια η ταλαιπωρία, που έχω να μπω μέσω linux κανένα δίμηνο από τότε...

:)

Ήταν usb modem με κλειστές προδιαγραφές, γι αυτό. Η εγκατάσταση ενός DSL router είναι ανύπαρκτη, απλά ρυθμίζεις τις παραμέτρους δικτύου IP στην κάρτα δικτύου, αν ξέρεις τις διευθύνσεις σε ένα λεπτό θα παίξει σίγουρα ;)

Ναι το ξέρω, αλλά το είχα βάλει πείσμα. Έριξα ένα ξενύχτι... Μου την είχε δώσει, ήθελα οπωσδήποτε να το κάνω να δουλέψει...

Τα κατάφερα όμως...

Router είναι ένα μηχάνημα που δρομολογεί πακέτα ανάμεσα σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά IP δίκτυα.

για αυτόν τον λόγο έχω το απλό switch (δεν γράφει τίποτα για router)

41gcvvbxt0lom2.th.jpg

για να μπορέσω να μοιράσω ίντερνετ και σε άλλους υπολογιστές εκτός του ενός

Αλλά για να λες εσύ κάτι παραπάνω θα ξές :-D

θα κοιτάξω μήπως και βρώ IP και subnet musk και θα σε ενημερώσω

danaos σε ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνεις :)

Όλα γίνονται pisio!!

Με όπλο την υπομονή και την επιμονή...

Κι αν υπάρχει ένας άσχετος σχετικά με το Linux, έ, αυτός είμαι εγώ!

Σωστά. Ε που θα πάει, με την βοήθεια του nske πιστεύω αργά η γρήγορα να τα καταφέρω :mrgreen:

όσο για το ποιος είναι άσχετος τα παραλές :)

και οι δύο απ' ότι κατάλαβα χάλια είμαστε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...