Προς το περιεχόμενο

Oi agaphmenoi mas skhnothetes

wardjdim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

My bad, evala mesa diaforous kai ksexasa treis polyagaphmenous aneksarthtous:

Kyriws ton enan (dioti den polygyrizei tainies kai eidika oxi ton teleftaio kairo)..

790.jpg

Todd Solondz (photo: Happiness/1998)

kai meta:

29.jpg

Lynne Stopkewich (photo: Kissed/1996)

howling14b.jpg

John Duigan (photo: Lawn Dogs/1997)

O Burton den einai to styl mou, kakws ksexasa tous Joel kai Ethan Coen, an kai o defteros einai vasika paragwgos, alla panta stis listes ksexname. De ginetai alliws :P

Δημοσ.

Sellers, δεν μπορεις να ξεχωρίσεις Woody Allen ή Jim Jarmush?

Και οι 2 αυτοι σκηνοθέτες εχουν ένα χαρακτηριστικό στυλ. Δεν αμφιβάλω οτι σε μερικους (οι οποίοι είναι και στην λίστα μου) δυσκολεύομαι κι εγω να καταλάβω οτι είναι δικιά τους η ταινία (όπως με τον Linklater και το Bad News Bears, έμεινα μαλακας) αλλά γενικότερα πιστεύω πως για να ξεχωρίζεις κάποιον σκηνοθέτη θα έχει κάτι διαφορετικό από τους άλλους, κάτι το οποίο θα μπορείς να ανιχνεύσεις σε μια ταινια.

On another note, τους περρισότερους στην λίστα μου τους ξεχωρίζω ως filmmakers περισσότερο. Ο Kevin Smith ας πούμε δεν κάνει τίποτα το ιδιαίτερο σκηνοθετικά αλλά οι διάλογοι του είναι το λιγότερο υπέροχοι. Επίσης να προσθέσω οτι γελάω με τις περισσότερες ταινίες των Farreli Brothers και μου αρέσουν και οι Cohen αρκετα (Lebovski ο θεός).

Δημοσ.

Εγώ ψηφίζω την αγία τριάδα: Fincher, Aronofsky, Nolan. Μου αρέσει αυτό το στυλ "λέμε κάτι όταν θέλουμε να το πούμε". Όπως ήταν ο Κιούμπρικ ή όπως είναι ο Μάλικ ας πούμε.

Επίσης εκτιμώ αφάνταστα τον Σπίλμπεργκ, βρίσκω τις ταινίες του πολύ διασκεδαστικές και με αφήνουν πάντα με ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα. Πιστεύω ότι είναι και πρωτοπόρος, αλλά και κορυφή στον κινηματογράφο διασκέδασης.

Δημοσ.
On another note, τους περρισότερους στην λίστα μου τους ξεχωρίζω ως filmmakers περισσότερο. Ο Kevin Smith ας πούμε δεν κάνει τίποτα το ιδιαίτερο σκηνοθετικά αλλά οι διάλογοι του είναι το λιγότερο υπέροχοι. Επίσης να προσθέσω οτι γελάω με τις περισσότερες ταινίες των Farreli Brothers και μου αρέσουν και οι Cohen αρκετα (Lebovski ο θεός).

Στο ιδιο μηκος κυμματος αλλα λιγο οφ-τοπικ οι ταινιες που βαζει το χερακι του ο Kaufman με οποιοδηποτε τροπο....

Δημοσ.

den kserw paidia,egw ksexorizw aytous:

1.maikhle bay.tainies drashs pou vgazei einai katapliktikes.tainies pou aksizei na pas se cinema kai na peis meta "waw",

2.fransic ford kopolla.o "nonos" einai aristourgima,kai den dexomai antirissh.h moni vlakeia pou ekane o fransic htan oti den zhthse sth korh sofi na asxolithei me kati allo...

3.martin scorzeze.kala erga,apo tous megalhterous,alla den exei fantasia pera apo mafiozikes istories...pantos poli kalos

4.roman polanski.san anthropos apodeixthike pedarasths,alla san skinotheths theos...

5.stiven spielberg.poios thimatai th lista tou sindler?mono kai mono pou skinothetise o stive ayto to aristourghma mpainei sth lista mou.as ksexasoume polemo twn kosmo,oloi kanoume lathoi sth zwh mas..

6.josh lucas.eimai fanatikos twn star wars.megas o josh..

7.klint eastwood.otan arxise na asxoleite me skinothesia eixa amfimolia an tha ta kataferne.kai omws,to palikari einai one million great director

YPARXOUN KAI ALLOI MEGALOI,ALLA EINAI POLH KAI VARIEMAI.PANTOS DEN XONEVW SOFIA FORD KOPOLLA KAI ANG LEE.ITALIDA KAI KINEZOS PREPEI NA STAMATHSOUN

Δημοσ.
Sellers, δεν μπορεις να ξεχωρίσεις Woody Allen ή Jim Jarmush?

Woody Allen μπορώ να ξεχωρισω γιατί στις περισσότερες ταινίες του παίζει.:mrgreen: Για παράδειγμα αν μου δίνανε το match point φυσικά και δεν θα καταλάβαινα ότι το σκηνοθέτησε ο Άλεν. Ο μοναδικός που μπορώ και καταλαβαίνω την δουλειά του στις ταινίες του είναι ο Κιούμπρικ. Άρα εγώ θα ψηφίσω Κιούμπρικ.

Δημοσ.

* η κατάταξη αυτή αφορά σκηνοθέτες,

των οποίων ταινίες έχω διάθεση να δω μόνος ή με παρέα

πιο ευχάριστα από οτιδήποτε άλλο, στην παρούσα φάση που διανύω.

-cheers!-

* * *

snapshot200605242253173xt.png

30.derek jarman

ja_dreyer-32.jpg

29.carl dreyer

kaspar.jpg

28.werner herzog

ran01.jpg

27.akira kurosawa

Werkmeister1.jpeg

26.bela tarr

carlitos_weg_001.jpg

25.brian de palma

Taxi_Driver_stort_2.jpg

24.martin scorsese

Apocalypse-Now.jpg

23.francis ford coppola

tideland.jpg

22.terry gilliam

dln.jpg

21.nicolas roeg

sjff_01_img0223.jpg

20.wim wenders

blowup5.jpg

19.michelangelo antonioni

dogville.jpg

18.lars von trier

inland460.jpg

17.david lynch

poetry_o.jpg

16.jim jarmusch

hasard2.jpg

15.robert bresson

007602.jpg

14.philippe garrel

Deren-4.jpg

13.maya deren

macon9.jpg

12.peter greenaway

2177550390.jpg

11.alejandro jodorowsky

casanova.gif

10.federico fellini

1056.jpg

9.pier paolo pasolini

BarryLyndon1.jpg

8.stanley kubrick

manhattan.jpg

7.woody allen

Knife-2.jpg

6.roman polanski

20-julesejim2.gif

5.francois truffaut

belledejour.jpg

4.luis bunuel

mirror09.gif

3.andrei tarkovsky

ActBergmanPersona.jpg

2.ingmar bergman

03767_247981308_d3fe1f0eaf_o_122_1186lo.jpg

1.jean-luc godard

Δημοσ.

Terrific job, Akujin (Eksoxh douleia, Akujin). Dikaiwneis th fhmh sou..

Oi listes kai oi diaforopoihseis twn onomatwn sthn taksinomhsh apodeiknyoun poso efthrafsta kai proswpika mporei na einai ta gousta.. ;)

Δημοσ.

Γειά σας...Είμαι καινούρια στο insomnia αν και το παρακολουθώ εδω και πολύ καιρό.....Λοιπόν οι δικοί μου αγαπημένοι σκηνοθέτες(των οποίων τις ταινίες εχω δει!)είναι οι εξής:

1)Κριστοφ Κισλοφσκι

2)Στάνλεϊ Κιούμπρικ

3)Γούντι Αλεν

4)Ρομάν Πολάνσκι

5)Ντέιβιντ Λίντς

Δημοσ.

Άλλη μια μεγάλη απουσία από τις λίστες μου, ένας σκηνοθέτης που μου κόστισε μία πανέμορφη κοπέλα πριν από χρόνια (καλά, αυτό δε χρειάζεται να το καταλάβει κανείς)... :mrgreen:

sweetbus2.jpg

Ο Ατόμ Εγκογιάν. Τop-25 θα ήταν, στο νερό..

H φωτογραφία είναι από το "Γλυκό Πεπρωμένο", του 1997..

Εdit: Καλώς ήρθες Tzinaki. Μόλις είδα το post σου.. :) Προφανώς, για να είναι κάποιος σκηνοθέτης ανάμεσα στους αγαπημένους σου, θα έχεις δει ταινίες του.. :mrgreen:

Edit #2: Allh mia tragikh paraleipsh, h apousia tou Orson Wells

Mr%20Arkadin%20-%20Confidential%20Report%20(Welles)%202.jpg

Apo ton Mr. Arkadin to 1955.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γιατι σου στοιχισε μια πανεμορφη κοπελα? Ηταν Τουρκαλα?

anyway, ωραιες λιστες...

Τον Jondorowsky τον ανακαλυψα το καλοκαιρι βλεπωντας το Holy Mountain. Το λιγοτερο που μπορω να πω ειναι οτι 'εντυπωσιαστηκα...'

Δημοσ.

εχω καλυφθει απο ολους, δεν εχω κατι νεο να προσθεσω απλα απολαμβανω να βλεπω κιουμπρικ, μπαρτον, αλλεν, σκορτσεζε, και σιγουρα αδικω τους υπολοιπους, να αποδωσω και ενα μικρο φορο τιμης για τον καρπεντερ(λατρευω το κριστιν)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...