kirileman Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Luxx, oχi. Στην τιμή αυτή το πουλάνε με ΜΙΑ κάρτα, τον μικρότερο επεξεργαστή, έναν δίσκο κλπ. Τώρα σε ότι αφορά στα παιχνίδια που έχω παίξει, δεν είναι πολλά αλλά αρκετά απαιτητικά κ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Έπαιζα το σεπτέμβρη Oblivion k FEAR χαλαρά σε 1440x900 όλα max αλλά κ πιο καινούρια όπως nfs carbon, ancient wars sparta, R6 Las Vegas, όλα για πλάκα σε max settings. Δεν μιλάω καν για πιο παλιά όπως rfactor, RBR. Το θέμα είναι ότι αρχίζω κ βλέπω τα πρώτα ζόρια, καταλαβαίνεις τι εννοώ, το βλέπω στο framerate. Αν θα παίξει ένα τέτοιο μηχάνημα το Crysis σε max settings; Δεν είμαι τόσο σίγουρος. Θα δείξει.
Luxx Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δλδ εσυ τι μου προτεινεις απο τα turbo-x; Το Dominus I ή το Zenith με καλυτερο επεξεργαστη,δισκο και δευτερη καρτα; Και πως θα τους το πω να το κανουν; Επισης δεν ξερω αν με τη δευτερη περιπτωση ισχυει η επιδοτηση. Θα μου δωσουν τιμολογιο κανονικα; ** Τωρα που το βλεπω ο Titan ειναι καλυτερος απο τον Zenith, καθως εχει 7800GTX ενω ο Zenith εχει 7900GS. ( Ή μηπως η 7900GS ειναι καλυτερη; ) Αλλα με προβληματιζει η τιμη που θα αποκτησει. Ηδη κανει 2500 ευρω. Με μια ακομα 7800GTX, εναν ακομα δισκο και μια ακομα μνημη ποσο θα φτασει; ** *** Η 7950GTX ειναι καλυτερη απο 2 7900GS ή 2 7800GTX;; *** Επισης οι Zenith και Titan εχουν επεξεργαστη AMD Turion που εχει 1MB cache και γενικα ειναι κατωτερος απο τον επεξεργαστη που εχει ο Dominus Intel Core 2 Duo T7400 2,16GHz.. Οποτε μηπως ο Dominus I ειναι ο απολυτος για τα παιχνιδια;; Κατηγορία Είδους Gamers Κατασκευαστής Turbo-X Μοντέλο Dominus I Οθόνη 17.0" WSXGA+ Ανάλυση 1680 x 1050 Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo T7400 2,16GHz Μνήμη 2048MB DDR2 (max 4GB) Σκληρός Δίσκος 160GB SATA Κάρτα Γραφικών nVidia GeForceGo 7950GTX 512MB Ήχος Azalia High Definition Audio
kirileman Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δύσκολη ερώτηση... Δεν μπορώ να σου πω αβίαστα πάρε ένα λάπτοπ με μονοπύρηνο turion αντί για ένα άλλο με τον 7400! Όπως κ να το κάνουμε, δεν θα το χεις αποκλειστικά για παιχνίδια. Γιατί αν είναι έτσι, πάρε desktop. Νομίζω ότι καλύτερα να πας να τα δεις από κοντά. Αυτό που μπορώ να πω για την ώρα είναι το εξής: Τo dominus είναι "turbox" κ τα άλλα 2 "alienware", if u know what i mean... Τι επιδότηση έχεις κ από που; Επίσης, έχε κατά νου ότι η μεγαλύτερη ανάλυση ρίχνει λίγο τις επιδόσεις κ τις ελλείψεις του titan.
Luxx Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δεν ξερω παντως νομιζω οτι ο Dominus ειναι καλυτερος απο τους αλλους δυο.. Παντα μιλαμε χωρις την προσθηκη της δευτερης καρτας στους αλλους.. Ναι, ειχα δει σε ενα post σου οτι οι Zenith και Titan ειναι alienware. Ο Dominus δλδ φτιαχτηκε απο το πλαισιο; Κοιτα να δεις. Καλοκαιρι θα παω 3 μηνες Ιερισσο για πρακτικη. Και λεω να παρω και καποιο καλο laptop να το λιωσω στα games.. Παντως μη φανταστεις. Το καλυτερο σε γραφικα που θα παιξω θα ειναι το F.E.A.R και το NFS:CARBON, αφου δεν εχω κατεβασει τπτ αλλο καλυτερο.. Επιδοτηση εχει η μητερα μου που ειναι σε μια λογιστικη εταιρια και μπορουμε να παρουμε ο,τι ειδος αφορα τους υπολογιστες στη μιση τιμη. ( Και μετα τα μισα των μισων τα πληρωνει αλλος :p , οποτε μου μενει να δωσω ενα 25% [το οποιο και αυτο θα το δωσουν οι γονεις μου :p ] ) Παλι στο τζαμπε θα την βγαλω!
kirileman Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Δημοσ. 27 Μαΐου 2007 Τα titan κ zenith τα φέρνει το Πλαίσιο απο arima, απο εκεί που τα παίρνει κ η alienware κ ο καθένας τα βάφει απλά όπως θέλει. Το dominus αν δεν κάνω λάθος έρχεται απο αλλού, μου χαν πει από που αλλά δεν θυμάμαι. Δεν μου άρεσε ποτέ ως κατασκευή, γιαυτό δεν το προτείνω, το θεωρώ πολύ ψεύτικο. Δες από κοντά κ αν σου αρέσει πάρτο, συνολικά είναι πιο γρήγορο (ελάχιστα πιο αργό στα παιχνίδια), όχι όμως καλύτερο λάπτοπ (γιατί λάπτοπ δεν είναι μόνο ο επεξεργαστής). Αυτή την περίοδο δεν θα παιρνα τα άλλα δυο λόγω turiοn αλλά δεν θα παιρνα κ το συγκεκριμένο λόγω ποιότητας. Τι να πω; Μάλλον προς dominus σε βλέπω. Ότι ξέρω στο είπα.
Luxx Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 γιατι λες οτι ειναι ελαχιστα πιο αργο στα παιχνιδια το Dominus; Δεν εχει την καλυτερη καρτα γραφικων; Παντως με διπλη καρτα γραφικων το titan ξεφευγει πολυ απο τιμη ειδικα αν βαλω και παραπανω μνημη ram.. Το Zenith απο τη φωτογραφια δεν μου αρεσε.. Τον Asus G2P με την X1700 512 τον απορριπτουμε; ( Εχει μαματο design παντως!! ) ΥΓ: οι 2 Χ 7900 gs -κ ακόμα περισσότερο οι 2 7800gt- αποδίδουν καλύτερα από μια 7950gtx.Τωρα το ειδα αυτο. Αλλα δεν ξερω πως δουλευει το συστημα με τις δυο καρτες γραφικων. Ενεργοποιουνται και οι δυο μαζι οταν παιζω παιχνιδια ή ειναι μονιμα σε λειτουργια; Επισης δεν θα τελειωνει γρηγορα την μπαταρια; Επισης επειδη εγω ειχα μπερδευτει, ο Titan εχει 7800GTX και ο Zenith 7900GS. Ποια ειναι καλυτερη; Και κατι τελευταιο. Μπορω να τους πω να βαλουν αγγλικα Vista ή ειναι ηδη εγκαταστημενα; (Και για να ανεβασουμε λιγο το budget λεω να βαλω +1GB ram στον Dominus για να παει στα 3072 ram total..!! )
Luxx Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Και κατι ψιλοασχετο.. Αυτο εδω θα μπαινει σε ενα απο τα laptop που σκεφτομαι να αγορασω;; http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=42071950&product=904082&tab=marketing
kirileman Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δύσκολο ξύπνημα... Οι 2 κάρτες ενεργοποιούνται απο το control panel της nvidia. Εκεί ενεργοποιείς μια φορα το sli κ μένει ως έχει, το απενεργοποιείς συνήθως όταν δουλεύεις με μπαταρία (εγώ πχ απενεργοποιώ κ τον δεύτερο δίσκο κ.α.) για ευνόητους λόγους. Οι 2 7800 gtx είναι λίγο πιο γρήγορες απο τις 2 7900gs. Κ οι 2 είναι πιο γρήγορες από μια 7950gtx. Ο dell xps, που υποτίθεται ότι είναι το αμέσως πιο γρήγορο gaming laptop με την 7900gtx, αν θυμάμαι καλά πιάνει γύρω στα 5800 στο 3dmark05 ενώ τα 2 alien γύρω στα 10000 κ 10200 αντίστοιχα. Επειδή δεν έχω δει scores απο λαπτοπ με 7950gtx (γιαυτό κ έχω κάποιες επιφυλάξεις), εκτιμώ ότι θα αγγίζει τα 6500. Ίσως κ 7.000, πόσο παραπάνω από την 7900 gtx θα αποδίδει ;;; Αλλά κ πάλι είναι χαμηλά σε σχέση με τα άλλα 2. Κ να φανταστείς ότι τα 2 alien με τον turion χάνουν γύρω στους 1500 πόντους στο συνολικό σκορ του 3dmark από το τεστ του επεξεργαστή σε σχέση με τα core2duo laptops. Αποτι ξέρω, με vista πωλούνται. Έχω την εντύπωση, όμως, ότι ακόμα τα vista ΔΕΝ υποστηρίζουν sli. Το γράφει κ η σελίδα της alienware στο σημείο που συνθέτεις το καινούριο τους alienware m7950. Kατά τη γνώμη μου, μην πάρεις vista (ακόμα), ζήτα xp. Με τους 2 δίσκους, μπορείς άνετα να έχεις κ τα 2 λειτουργικά αργότερα (προφανώς δεν θα έχεις raid... κάτι που θα μπορούσε να εκτινάξει τις επιδόσεις του μηχανήματος, αυτό δεν το έχεις λάβη υπόψιν φαντάζομαι ). Κ γω πάντως το παράτησα το raid. Δυστυχώς, θέλω τον αποθηκευτικό χώρο. Καλό είναι να τα ζυγίσεις όλα καλά, εγώ δεν απορρίπτω καμία από τις επιλογές που έχεις. Επιμένω, για τελευταία φορά, πήγαινε δες τα απο κοντά (ξέροντας ακριβώς τι είναι το καθένα κ τι υποσυστήματα περιέχει το demo που θα έχεις μπροστά σου) κ πάρε την απόφασή σου. Καλημέρα. ps. cooler δεν είχα ποτέ. Το ένα καλοκαίρι μέχρι στιγμής που έχω περάσει με το λαπτοπ δεν μου χρειάστηκε. Δεν ξέρω αν κάνει για 17ρια.
Acid-Burn Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Koita kai auto to laptop...Den einai to teleiws toumpano opws auta pou lete alla einai ki auto top... http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=5374
kirileman Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Koita kai auto to laptop...Den einai to teleiws toumpano opws auta pou lete alla einai ki auto top... http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=5374 Μια χαρά "τούμπανο" είναι. Απλά είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του πανάκριβου μηχανήματος με μάπα (τώρα πια) κάρτα γραφικών. Κ εδώ το ραμ θα γράφει πχ "πανίσχυρο λάπτοπ με πολύ καλές επιδόσεις στα παιχνίδια" κ φυσικά όποιος το πιστέψει... την πάτησε!
Acid-Burn Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Ma den to lew gia thn karta grafikwn...To lew epeidh einai toshiba,exei T7600,17" WUXGA,2GB ram ews 4,400GB hdd kai hd-dvd... Nai gia paixnidia h karta grafikwn tou den einai kai oti kalutero...alla px gia kapoion pou 8elei ena poiotiko laptop,me para polu kala xarakthristika kai na paizei paixnidia alla me "fusiologikes" apaithseis kai epidoseis einai tzet...
kirileman Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Το ξέρω γιατί το έγραψες κ συμφωνώ. Είναι τοπ!... αλλα με απαράδεκτη (ειδικα για το συγκεκριμένο λαπτοπ κ τα "κυβικά" του) κάρτα. Μεγάλη αμαρτία, αν θες τη γνώμη μου.
Acid-Burn Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Apo auth thn apopsh nai...einai...kalutera na edine opoios paei na to parei 200 eurw panw gia na parei mia 7800 toulaxiston..tespa :-P
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Λοιπον το θελω για ταινιες, μουσικη και πολυ παιχνιδι. Προτεινετε να βαλω τα vista ή οχι; Τα office να τα αγορασω; φιλε μηπως επειδη το θελεις για πολλυ παιχνιδι,μηπως θα ηταν καλλυτερα να αγορασεις καποιο σταθερο υπολογιστη με αυτα τα χρηματα (η playstation) παρα να τα ξοδεψεις για φορητο?
Luxx Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2007 Μαλιστα.. Αφου λοιπον τα Vista δεν δεχονται Sli προς το παρον και αφου τα laptop διατιθονται μονο με τα Vista, τοτε θα αγορασω τον Dominus I. Εξαλλου θα ειναι πολυ καλυτερος απο το desktop που εχω τωρα.. ( Pentium D 2,33 1024 ram, ati radeon 9550 ΛΟΟΟΛΛΛΟΟΟΛΛ!! ). Και επισης θα δωσω μονο τα 730 ευρω, οποτε αξιζει και με το παραπανω!! Σκεφτομαι να αγορασω και τον cooler, ποντικι ( αλλα δεν ξερω ποιο ) καθως και ενα σκληρο δισκο, μαλλον αυτον εδω : http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=826&product=960330 Φευγω σε μια ωρα για την σχολη και ερχομαι πεμπτη βραδυ. Παρασκευη πρωι φευγω αμεσως για Ιερισσο και αντιο το Internet εκει.. Ισως να μπαινω σπανια μεσω κινητου ή μπορει να αγορασω την καρτα της Tim για να μπαινω μεσω laptop..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.